Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Малко помощ при преинсталиране на windows 7

Featured Replies

Колеги здравейте!
Реших да си преинсталирам лаптопа с нов уиндолс 7.
Проблемът е следния при избирането на дял къде да се инсталира уина се появява съобщението на снимката. Желанието ми е да го инсталирам в дял 2 (мисля, че там е и старият линдолс).
Форматирах го няколко пъти, изтривах го и създавах нови дялове... предполагам проблемът е от това, че не може да се създаде системен дял.!

Моля ако някой знае как мога да го инсталирам да каже - ще съм му много благодарен

Поздрави

Ето и снимката

http://dox.bg/files/dw?a=e35c37b80e

Какво съобщение ти се появява ?

На тая снимка няма съобщение !

• Автор

Какво съобщение ти се появява ?

На тая снимка няма съобщение !

http://dox.bg/files/dw?a=30445e5c80

Това да не е някаква самоделка от торент?

Не разбрах въпросът!

• Автор

Не става във всеки един дял ми изписва това съобщение и не мога да дам "напред" за инсталация.

Колкото пъти и да съм инсталирал уиндолс винаги имам един дял на който да пише система. Тук сега го няма и се чудя дали не е това проблемът

И въпреки това, не тръгва ли да се инсталира, като натиснеш, Напред?

не....

Не става във всеки един дял ми изписва това съобщение и не мога да дам "напред" за инсталация.

Колкото пъти и да съм инсталирал уиндолс винаги имам един дял на който да пише система. Тук сега го няма и се чудя дали не е това проблемът

Освен да ни направиш една снимка от някой дисков менажер да видим диска и партициите какъв формат и тип са.

не....

Какво е имало до сега инсталирано на тази машина?

Ще повторя въпроса на Емо: -Windows-а оригинален ли е или е от някой торент?

• Автор

Освен да ни направиш една снимка от някой дисков менажер да видим диска и партициите какъв формат и тип са.

как по - точно мога да ги видя диска и партициите какъв формат и тип са?

Windows-a е от мой познат не е оригинален но с тоя диск съм инсталирал доста компютри.

Иначе лаптопа досега е бил с windows 7 марката му е ACER pew 71

http://dox.bg/files/dw?a=30445e5c80

Не разбрах въпросът!

Да, може би не се изразих правилно. Имах в предвид, това да не е Windows свалян от торент сайт?

как по - точно мога да ги видя диска и партициите какъв формат и тип са?

Зареди (boot) с някой диск менажер като Acronis или GParted и дай снимка на екрана.

Редактирано от BMW Маниак (преглед на промените)

Това да не е някаква самоделка от торент?

Това какво общо с проблема? Не ви ли омръзна постоянно да си измисляте причини, когато нямате решение по дадения проблем да задавате едни и същи безполезни въпроси - оригинален ли е софтуера... Оня ден писах мнение по този въпрос. И м/у другото, това е единствения форум, в който в 90% от темите за проблем се задават такива въпроси. До сега за толкоз време не срещнах ни една тема, където причината за проблема да се корени в нелегално придобития софтуер.

1. Опитай да форматираш партицията в/у, която ще инсталираш, както избереш опцията "формат" и след това дай next. Ако се изведе някакво съобщение за грешка, може да го споделиш с нас.

2. Направи това, което казва BMW Маниак в пост 12, че ще ни ориентира. Или може да направиш следното:

Зареждаш инсталационния диск с Windows-a, когато стигнеш на екрана Install Now натискаш клавишната комбинация Fn+Shift+F10 трябва да се отвори команден прозорец. В него последователно пишеш:

Diskpart > следва Enter

List Disk > следва Enter - ще се изведе списък с номер, размер и т.н. на наличните дискове.

Дай снимка на този прозорец.

• Автор

Това какво общо с проблема? Не ви ли омръзна постоянно да си измисляте причини, когато нямате решение по дадения проблем да задавате едни и същи безполезни въпроси - оригинален ли е софтуера... Оня ден писах мнение по този въпрос. И м/у другото, това е единствения форум, в който в 90% от темите за проблем се задават такива въпроси. До сега за толкоз време не срещнах ни една тема, където причината за проблема да се корени в нелегално придобития софтуер.

1. Опитай да форматираш партицията в/у, която ще инсталираш, както избереш опцията "формат" и след това дай next. Ако се изведе някакво съобщение за грешка, може да го споделиш с нас.

2. Направи това, което казва BMW Маниак в пост 12, че ще ни ориентира. Или може да направиш следното:

Зареждаш инсталационния диск с Windows-a, когато стигнеш на екрана Install Now натискаш клавишната комбинация Fn+Shift+F10 трябва да се отвори команден прозорец. В него последователно пишеш:

Diskpart > следва Enter

List Disk > следва Enter - ще се изведе списък с номер, размер и т.н. на наличните дискове.

Дай снимка на този прозорец.

Ето снимката

http://dox.bg/files/dw?a=21172c7150

• Автор

ами в единия дял са филмите и тн.Не ми се иска да ги трия но ако се наложи...

И тъй като не разбирам толкова много снимката "говори" ли нещо?

Редактирано от shemkov (преглед на промените)

До сега за толкоз време не срещнах ни една тема, където причината за проблема да се корени в нелегално придобития софтуер.

Напълно подкрепям, даже казвам - няма пиратски софтуер, има не легитимно използван.

Друг въпрос е релийза ако е рабъзикан, ама едва ли.

Аз пък не разбрах - какъв е този Dist 1 със size 0 (нула) байта.

shemkov, като гледам снимките, дял 1 ти е празен. Избери го, форматирай го, и след това кликни на "Напред". Ако не става, опитай даже да изтриеш дяла, и да го създадеш наново.

• Автор

shemkov, като гледам снимките, дял 1 ти е празен. Избери го, форматирай го, и след това кликни на "Напред". Ако не става, опитай даже да изтриеш дяла, и да го създадеш наново.

Пробвах го многократно - не става

Какво си пробвал, да форматираш дяла или да го изтриеш? Опита ли се да го изтриеш, а след това от празното място да създадеш нов дял?

Изтрийте дяла, в който искате да инсталирате и в който нямате нищо ценно. Добре е да е първия. Създайте наново дяла, при което уиндоуса ще си създаде 2 дяла- системен дял от 102-3 МБ и един по голям от останалото място. Изберете по големия и продължете с инсталацията.

Още в началния пост на темата автора казва, че се е опитвал да изтрие и форматира дяла. Аз го посъветвах същото в пост 13.

Ммм тогава става малко по-завъртяно, но нищо. Кажи сега това, което те питах по-рано. Когато се опиташ да форматираш дяла, извежда ли се някаква грешка и ако да каква? Кажи първо това и после спрямо зависи може да направиш една проверка на диска. Или с някакъв буут инструмент или може пак да ползваш Fn+Shift+F10 и в командния прозорец пишеш chkdsk /f /r /x

• Автор

Още в началния пост на темата автора казва, че се е опитвал да изтрие и форматира дяла. Аз го посъветвах същото в пост 13.

Ммм тогава става малко по-завъртяно, но нищо. Кажи сега това, което те питах по-рано. Когато се опиташ да форматираш дяла, извежда ли се някаква грешка и ако да каква? Кажи първо това и после спрямо зависи може да направиш една проверка на диска. Или с някакъв буут инструмент или може пак да ползваш Fn+Shift+F10 и в командния прозорец пишеш chkdsk /f /r /x

утре ще отида до сервиза и ще пиша как се е решил проблема

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.