Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Комютър за игри до около 800 лв.

Featured Replies

Здравейте, майка съм на 10 годишно момче, моля за съвет, относно компютър за игри с бюджет от около 800лв. В момента той играе Leage of legend, но и доста други игри. Имаме монитор 21' Извинявам се за невежеството, но наистина съм на Вие с тази материя. Изчетох някои от темите, но... Видях че предимно пишете за конфигурации, това означава ли, че мога да поръчам това което ми препоръчате и да получа сглобен РС?

Предварително Ви благодаря, ще оценя всяко мнение и препоръка.

• Отговори 65
  • Прегледи 15k
  • Създадено
  • Последен отговор

Здравейте, майка съм на 10 годишно момче, моля за съвет, относно компютър за игри с бюджет от около 800лв. В момента той играе Leage of legend, но и доста други игри. Имаме монитор 21' Извинявам се за невежеството, но наистина съм на Вие с тази материя. Изчетох някои от темите, но... Видях че предимно пишете за конфигурации, това означава ли, че мога да поръчам това което ми препоръчате и да получа сглобен РС?

Предварително Ви благодаря, ще оценя всяко мнение и препоръка.

Така,ще е добре да ни кажете дали нямате още нещо (я Hard Disk,я Кутия,я захранване) и какъв е точно монитора.Там откъдето искате да е сглобена конфигурацията е магазин,в който сглобяват като си го поръчате безплатно просто,магазинът се казва Никем,ето линк като цъкнете на "магазин" отивате при продуктите.

Обаче ако главната игра,която той харесва е LoL това е конфигурацията,която ще му свърши работа :

Ако поръчвате трябва да кажете като Ви се обадят за потвърждение,че искате компютъра сглобен и той ще пристигне такъв.

Количка

Редактирано от monicho (преглед на промените)

AMD Athlon II X4 Quad Core 860K, 3.70GHz, BOX, FM2+

PALIT 2048M GTX750Ti StormX OC PCI-E 3.0

ADATA 4GB DDR3L 1600 Pro

TOSHIBA 500GB 7200rpm 32MB SATA III, DT01ACA050

GIGABYTE F2A78M-HD2, AMD A78, DDR III 2400(OC)/2133/1866/1600/1333, VGA, DVI, HDMI, FM2+

EVGA Захранване 430W Active PFC, 100-W1-0430-KR

COOLER MASTER N200 Black, USB 3.0, w/o PSU

Крайна цена 808,31 лв.

Това е от Скай не от Никем но сглобяването също е безплатно и може да го поръчате ако не ви се ходи лично.

Имайте предвид че доставката ще излезе още 20/30 лв. в зависимост от региона и куриерската фирма която изберете.

Редактирано от naruto (преглед на промените)

Ето едно сносно предложение :
  SEAGATE 1000GB 7200 64MB SATA III Barracuda, ST1000DM003

GEIL 4GB DDR III 1600 /BULK/

ASROCK H81M-VG4, H81, DDR III 1600/1333/1066, VGA, LGA1150

INTEL PENTIUM DUAL CORE G3240, 3.10GHz, 3M, BOX, LGA1150, Haswell Refresh

SAPPHIRE 2048М R9 270 OC DUAL-X DDR5 PCI-E 3.0

DELUX DLC-MV418, w/o PSU

FORTRON HEXA+500, 500W

Крайна цена 797,16 лв.

Ще е добре и да кажете още какви са другите игри, които играе детето.
Тази конфигурация е ОК. Но в по-процесоро зависимите игри може да се забелязва малък ботълнек от страна на процесора, но нищо страшно. Това ще се усети само в Scyrim, Civilization 5, Hitman : Absolution и в някоя друга по-процесорозависима игра и ще е максимум 5 фрейма дроп.

AMD Athlon II X4 Quad Core 860K, 3.70GHz, BOX, FM2+

PALIT 2048M GTX750Ti StormX OC PCI-E 3.0

ADATA 4GB DDR3L 1600 Pro

TOSHIBA 500GB 7200rpm 32MB SATA III, DT01ACA050

GIGABYTE F2A78M-HD2, AMD A78, DDR III 2400(OC)/2133/1866/1600/1333, VGA, DVI, HDMI, FM2+

EVGA Захранване 430W Active PFC, 100-W1-0430-KR

COOLER MASTER N200 Black, USB 3.0, w/o PSU

Крайна цена 808,31 лв.

Това е от Скай не от Никем но сглобяването също е безплатно и може да го поръчате ако не ви се ходи лично.
Имайте предвид че доставката ще излезе още 20/30 лв. в зависимост от региона и куриерската фирма която изберете.

1. Едновременно скъп и слаб процесор.
2. С това дъно и процесор (платформа) --> почти изчерпана възможност за понататъшен ъпгрейд.
3. Излишно скъпа и с нищо по-добра от останалите, РАМ.
4. Стар, изостанал в магазина, бавен и лагав боклук с 16мб кеш, от стари партиди.
5. Едновременно скъпа и слаба видеокарта.
6. Едновременно скъпа и боклучава кутия.

....

1. Прекалено, ама прекалено силен процесор за тази видеокарта. Ако по време на някоя процесорнозависима игра, процесора мине 35-40%, ще е късмет. Картата ще се товари яко на 100%, а процесора ще си почива. Неб*лансирана конфигурация.
2. Боклучав хард от 2010-та година.
3. Безмислено скъпа кутия за такава конфигурация.

Редактирано от EmoKostov e gei (преглед на промените)

Ако бяхте се сетили по-рано, можеше да вземете и5-4460 за 265 лева.

Ето едно сносно предложение :  SEAGATE 1000GB 7200 64MB SATA III Barracuda, ST1000DM003

GEIL 4GB DDR III 1600 /BULK/

ASROCK H81M-VG4, H81, DDR III 1600/1333/1066, VGA, LGA1150

INTEL PENTIUM DUAL CORE G3240, 3.10GHz, 3M, BOX, LGA1150, Haswell Refresh

SAPPHIRE 2048М R9 270 OC DUAL-X DDR5 PCI-E 3.0

DELUX DLC-MV418, w/o PSU

FORTRON HEXA+500, 500W

Крайна цена 797,16 лв.

Ще е добре и да кажете още какви са другите игри, които играе детето.

Тази конфигурация е ОК. Но в по-процесоро зависимите игри може да се забелязва малък ботълнек от страна на процесора, но нищо страшно. Това ще се усети само в Scyrim, Civilization 5, Hitman : Absolution и в някоя друга по-процесорозависима игра и ще е максимум 5 фрейма дроп.

1. Едновременно скъп и слаб процесор.

2. С това дъно и процесор (платформа) --> почти изчерпана възможност за понататъшен ъпгрейд.

3. Излишно скъпа и с нищо по-добра от останалите, РАМ.

4. Стар, изостанал в магазина, бавен и лагав боклук с 16мб кеш, от стари партиди.

5. Едновременно скъпа и слаба видеокарта.

6. Едновременно скъпа и боклучава кутия.

1. Прекалено, ама прекалено силен процесор за тази видеокарта. Ако по време на някоя процесорнозависима игра, процесора мине 35-40%, ще е късмет. Картата ще се товари яко на 100%, а процесора ще си почива. Неб*лансирана конфигурация.

2. Боклучав хард от 2010-та година.

3. Безмислено скъпа кутия за такава конфигурация.

Хаха, много си зле моито момче. Вземим почети, прегледай ревюта, тествай тези части да видим дали конфигурацията е небалансирана. I3 е минимума за гейминг.

Тъй, сега да дискутирам твоето творение :-)

Дъното е със най-мизерния аудио чип който съществува. Този процесор ще издъхва във почти всичи игри като се надуе резолюцията на макс с високи детайли, и така тази дота добра видео карта ще си почива през цялото време.

Има още много хляб да ядеш, но със сигурност не си нов потребител, след малко ще те разбера кой си.

И ся ко даскала е.........?Да та докладвам ли? :D

Ей въшльо дребен.

Внимавай как ми говориш, защото не ми е проблем да отида в Плевен и да ти наснимам свинската ти зурла и да я постна тука. Ясен ли съм ?

Ти колко аудио чипа си слушал ?

Ти колко драйвера и програми за звука си пробвал ?

Дъната с VIA чипове за звука са пълен боклук. Ама пълен. DAC-а им е същият като на Реалтек чиповете. Просто VIA разчитат на драйвер с напудрен звук.

Хайде сега кажи ти колко процесора и карти си пробвал ? Мене не ме интерува какво си чел-недочел в интернет. Ама въобще. Аз с един Phenom II X4 955 на стандартни честоти теглих HD 7870 без никакъв проблем и нямаше никакъв ботълнек. В абсолютно никаква игра. Процесора и картичката просто си пасваха идеално и картата изтискваше всичко от себе си, дори с клок.

След това сложих HD 7950 и наклоках феномчето на 4гхз с 250 шина и 16 множител, и вървеше още по-добре машината.

След което за 1 седмица се позанимавах с един клокнат G3258 и той безпроблем си клатеше една R9 270X-ка, даже не можеше да се натовари като хората в повечето игри.

"За игри минимум i3-ка" Казвай сега откъде го прочете това нещо. То че не си тествал, тва е ясно, ама поне ми е интересно кой е този болен индивид, източник на тази бълвоч, от която ти затъпяваш.

Абе айде у лево...

lol.giflol.giflol.gif

По-полека с приказките и да не се занимаваме с "идвания" само...Коката е напълно прав.

"Ей въшльо дребен.

Внимавай как ми говориш, защото не ми е проблем да отида в Плевен и да ти наснимам свинската ти зурла и да я постна тука. Ясен ли съм ?

Ти колко аудио чипа си слушал ?

Ти колко драйвера и програми за звука си пробвал ?

Дъната с VIA чипове за звука са пълен боклук. Ама пълен. DAC-а им е същият като на Реалтек чиповете. Просто VIA разчитат на драйвер с напудрен звук.

Хайде сега кажи ти колко процесора и карти си пробвал ? Мене не ме интерува какво си чел-недочел в интернет. Ама въобще. Аз с един Phenom II X4 955 на стандартни честоти теглих HD 7870 без никакъв проблем и нямаше никакъв ботълнек. В абсолютно никаква игра. Процесора и картичката просто си пасваха идеално и картата изтискваше всичко от себе си, дори с клок.

След това сложих HD 7950 и наклоках феномчето на 4гхз с 250 шина и 16 множител, и вървеше още по-добре машината.

След което за 1 седмица се позанимавах с един клокнат G3258 и той безпроблем си клатеше една R9 270X-ка, даже не можеше да се натовари като хората в повечето игри.

"За игри минимум i3-ка" Казвай сега откъде го прочете това нещо. То че не си тествал, тва е ясно, ама поне ми е интересно кой е този болен индивид, източник на тази бълвоч, от която ти затъпяваш.

Абе айде у лево..."

Ела,ела адрес искаш ли ? Със сигурност доста повече аудио чипове съм слушал и имам не малка база за сравнение със пикливия 662.Sony Walkman от 2011г. смартфон свири 150х по-добре със V4A. Реалтека дори и с моднати драйвери и V4W пак не струва. Точно пък не дей да оплюваш VIA чиповете, защото на качествени слушалки показват на какво са способни. Q- ако знаеш как да го настроеш, ама ти явно не знаеш. А това за драйверите на VIA си в голяма грешка, защото точно реалтек ги набутват със Dolby. А драйверите на лаптопите да не говорим с какво са ги наблъскали. Доста неща съм тествал и видял . Много го хвалиш тоя феном, държал той на някой му .... Това и да го видя със собствените си очи няма да повярвам. По твоята про логика няма смисъл от I5 камо ли пък от I7 а за екстрийм серията да не си и помисляме викаш . Не знам кой не е тествал тройката ама вари при някой който я има и сам ще видиш.

Ако бяхте се сетили по-рано, можеше да вземете и5-4460 за 265 лева.

Къде по-рано то аз пътувах в 8:30 и всичко беше изчерпано...Ссд-то се оказа,че е било точно една бройка,пълни мошеници...

Видео картата GTX 750ti била слаба и вместо нея предлагате 270? По-голяма глупост едва ли бихте могли да съчините. На випаджията конфигурацията си е идеална за бюджета. Можете да изчакате да заредят още стока, като i3 4160, който е с малко по-голяма тактова честота. 

А относно online търговеца с "големите намаления" просто нямам думи. По един, два артикула и айде, стига толкова. Некадърни търговци, които си нямат и на идея какво е качествена търговия.

Редактирано от Defused (преглед на промените)

Видео картата GTX 750ti била слаба и вместо нея предлагате 270? По-голяма глупост едва ли бихте могли да съчините.

Вие също, драги ми смехурко. 270 е къде по-добра от 750Ti.

Вие също, драги ми смехурко. 270 е къде по-добра от 750Ti.

Тук си прав за първи път, но не съвсем. Ако тая r9 270  е с Пентиум, а GTX750Ti   с i3,  познай кой губи. Същото важи и ако сложиш GTX980  с 2 GB RAM и IDE HDD.  А по-голяма глупост от тая, че Пентиума щял да смъкне само 5 fps,  скоро не бях чел. Пентиума е малко над нивото на всичко за LGA775,  а тая платформа не е цвете за мирисане отдавна. 

Не си струва...В бюджета влиза i3...

Само че този Pentium клокнат минава I3 4160 и достига I3 4330 ;)

Само че този Pentium клокнат минава I3 4160 и достига I3 4330 ;)

Знам много добре кое минава...4160 също можеш по шина да го клокнеш и да стигне 4330 от 3.6 на 3.8 примерно...то разликата между двата по принцип е малка...

Знам много добре кое минава...4160 също можеш по шина да го клокнеш и да стигне 4330 от 3.6 на 3.8 примерно...то разликата между двата по принцип е малка...

Не знам според мен 3258 е по добре от I3

Тук си прав за първи път, но не съвсем. Ако тая r9 270  е с Пентиум, а GTX750Ti   с i3,  познай кой губи. Същото важи и ако сложиш GTX980  с 2 GB RAM и IDE HDD.  А по-голяма глупост от тая, че Пентиума щял да смъкне само 5 fps,  скоро не бях чел. Пентиума е малко над нивото на всичко за LGA775,  а тая платформа не е цвете за мирисане отдавна. 

Добре. Хайде да се разберем така - спираш да ме цитираш и си гледаш кефа. Да ти пиша честно, не ми е приятно човек, който на към 40 се бие в гърдите, че видиш ли бил голям българин и борец за справедливост и същевременно не е нихилист, а доказва тезите си с клипчета на изиграни от него игрички, да ми дава наклон на ... Честно, голяма излагация.

П.П. Май ще оставим този раздел на хлапетиите. Виж какви смислени диалози се разменят. :ph34r:  

Редактирано от XECUTIONER (преглед на промените)

Добре. Хайде да се разберем така - спираш да ме цитираш и си гледаш кефа. Да ти пиша честно, не ми е приятно човек, който на към 40 се бие в гърдите, че видиш ли бил голям българин и борец за справедливост и същевременно не е нихилист, а доказва тезите си с клипчета на изиграни от него игрички, да ми дава наклон на ... Честно, голяма излагация.

П.П. Май ще оставим този раздел на хлапетиите. Виж какви смислени диалози се разменят. :ph34r:  

Ако не те цитирам, няма да спреш да пишеш глупости. Не че r9 270  не е по-бърза видеокарта, но това е при определени условия. А ти явно не отчиташ това, както и някои други хора тук. И какво значение има възрастта не ми стана ясно. И да, 90% от българите са нихилисти. Не мисля че това е обида за някой, който смята думичката "националист" за обида. Но това е друга тема. Направи нещо и ти за България, щото аз вървя напред с националността и знамето си. Ти какво правиш? Плямпаш глупости по форумите? 

Писна ми от хора като теб, дето гледат да го начукат на другите в името на собствената си душевна чекия! Извинявам се на модераторите и на всички, които не искат да четат това. 

Редактирано от bildera_ (преглед на промените)

Аз лично преди време като споделих каква ми е конфигурацията бях описал как взех компонентите от САЩ и после реших да го редактирам, като се има в предвид, че това е български форум и не е редно да правя реклами на чуждестранни магазини. Мисълта ми е, че не съм националист, но гледам да се съобразявам със средата, в която се намирам, в случая, форума, Редно е и Вие двамата да се съобразите с това, че повечето тук не са ни на годините и трябва да спазваме добрия тон. 

Ако не те цитирам, няма да спреш да пишеш глупости. Не че r9 270  не е по-бърза видеокарта, но това е при определени условия. А ти явно не отчиташ това, както и някои други хора тук. И какво значение има възрастта не ми стана ясно. И да, 90% от българите са нихилисти. Не мисля че това е обида за някой, който смята думичката "националист" за обида. Но това е друга тема. Направи нещо и ти за България, щото аз вървя напред с националността и знамето си. Ти какво правиш? Плямпаш глупости по форумите? 

Писна ми от хора като теб, дето гледат да го начукат на другите в името на собствената си душевна чекия! Извинявам се на модераторите и на всички, които не искат да четат това. 

За възрастта си прав, защото за глупостта граници няма. А всъщност нямаш никаква идея колко много правя за страната си, но няма как да е другояче, защото не ме познаваш. За едно обаче си прав - наистина изпитвам духовен оргазъм, когато те слагам на мястото ти.

Момчетата дето говорят за клокове на пентиуми да слязат малко  на земята и да  погледнат първия пост. Обърнете внимание ,че  компютъра е за дете на 10 години  и  няма да се занимава със никакви клокове.

Редактирано от AlkatrazBG (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.