Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Комютър за игри до около 800 лв.

Featured Replies

Ти пък. Остави ги да се развихрят. Евентуално може и да се усетят и да им почервенеят бузките, но това няма да промени непоклатимото им мнение на превъзходство над останалите лалугери, които един ден ще ни управляват и подиграват. Не се хаби в този раздел.

• Отговори 65
  • Прегледи 15k
  • Създадено
  • Последен отговор

За възрастта си прав, защото за глупостта граници няма. А всъщност нямаш никаква идея колко много правя за страната си, но няма как да е другояче, защото не ме познаваш. За едно обаче си прав - наистина изпитвам духовен оргазъм, когато те слагам на мястото ти.

Наслушал съм се на хвалби без покритие. Биеш се в гърдите и казваш - аз съм това, но никой не е виждал какво си Ти на практика. Не се ли усещаш, че просто писанията ти са без грам покритие? Говоря конкретно за хардуера, но сега гледам задълбаваш и в друга схема - какво си бил правил ти, пък ние не сме знаели. Ами аз предполагам, че си метач в "Чистота" и всеки ден чистиш листата от кварталните улички. Така ли е? Да, това е наистина работа за България, щото тук боклуците много. И още повече както казваш, при малките наследници. Имам предимството, че се сблъсквам с тия наследници всеки ден и правя сравнение какво бяхме ние и какво са те. Прави ми впечатление най-вече липсата на култура. Но културата трябва да зависи от родителите, нали?  А като ти гледам аватарите, ще да си от тия, които в момента ни управляват и които съвсем скоро ще ни закопаят много яко. 

Редактирано от bildera_ (преглед на промените)

Не знам според мен 3258 е по добре от I3

Колкото и да го надуеш тоя пентиум I3 си остава I3. А и за да стигне горе долу нивото на I3 му трябва качествено дъно,охладител и  пентиума ще ти излезе по-скъп също така ще му трябват добри познания в областта на овърклока (При овърклока всичко е до късмет) . Детето е на 10г. и съм сигурен, че въобще през живота си не е чувал за овърклок, та той дори няма да променя и видео настройките. Както се пусни играта така я оставя, не я пипа (и аз напреди бях така) .

Редактирано от VipKokata (преглед на промените)

Наслушал съм се на хвалби без покритие. Биеш се в гърдите и казваш - аз съм това, но никой не е виждал какво си Ти на практика. Не се ли усещаш, че просто писанията ти са без грам покритие? Говоря конкретно за хардуера, но сега гледам задълбаваш и в друга схема - какво си бил правил ти, пък ние не сме знаели. Ами аз предполагам, че си метач в "Чистота" и всеки ден чистиш листата от кварталните улички. Така ли е? Да, това е наистина работа за България, щото тук боклуците много. И още повече както казваш, при малките наследници. Имам предимството, че се сблъсквам с тия наследници всеки ден и правя сравнение какво бяхме ние и какво са те. Прави ми впечатление най-вече липсата на култура. Но културата трябва да зависи от родителите, нали?  А като ти гледам аватарите, ще да си от тия, които в момента ни управляват и които съвсем скоро ще ни закопаят много яко. 

Защо, метач на листата като нещо долно ли трябва да го смятаме? Е, спокойно, не съм такъв за твое най-голямо разочарование. А между другото ние българите винаги сме били лесни за манипулация. Или ако не винаги, то поне последните 600-700 години. Бием се в гърдите как сме били такива и онакива, но всъщност сме едни дребни душици търсещи някаква изява и отмъщение и каквото още се сетиш. Ти не си изключение. И скоро няма да просперираме нито в Европа нито някъде другаде, защото не можем да се отървем от комплексите си и от миналото си. И от нрава си. Не че не ми допада, но е пагубен в днешното съвремие.

Бъди здрав!

Колкото и да го надуеш тоя пентиум I3 си остава I3. А и за да стигне горе долу нивото на I3 му трябва качествено дъно,охладител и  пентиума ще ти излезе по-скъп също така ще му трябват добри познания в областта на овърклока (При овърклока всичко е до късмет) . Детето е на 10г. и съм сигурен, че въобще през живота си не е чувал за овърклок, та той дори няма да променя и видео настройките. Както се пусни играта така я оставя, не я пипа (и аз напреди бях така) .

Тук вече грешиш за 200лв моя пентиум го клоквам без проблеми на 4,6 ;)

В тема за компютри се превърна в тема за ........... , защо не си лафите на ЛС за неща извън темата ? 

Тук вече грешиш за 200лв моя пентиум го клоквам без проблеми на 4,6 ;)

Браво, малко трудно, но възможно със стоковия охладител. Повечето на тази честота със стоковия охладител прегряват, ти си уцелил добра бройка. Но не всеки може да прави овърклок и не всеки чип може да запали на тази честота, и производителността ще е малко под I3-4160. За обикновения потребител I3-ката си е супер процесор. 

Защо, метач на листата като нещо долно ли трябва да го смятаме? Е, спокойно, не съм такъв за твое най-голямо разочарование. А между другото ние българите винаги сме били лесни за манипулация. Или ако не винаги, то поне последните 600-700 години. Бием се в гърдите как сме били такива и онакива, но всъщност сме едни дребни душици търсещи някаква изява и отмъщение и каквото още се сетиш. Ти не си изключение. И скоро няма да просперираме нито в Европа нито някъде другаде, защото не можем да се отървем от комплексите си и от миналото си. И от нрава си. Не че не ми допада, но е пагубен в днешното съвремие.

Бъди здрав!

Мисля че си прав, но аз бих обединил миналото и комплексите. Не може робът да стане човек за толкова кратко време. робското мислене ни доведе до най-бедната държава в Европа. И не това е най-лошото, а друго. Ние имаме достатъчно пари за много неща, но бихме предпочели нещо втора ръка, нещо втора употреба, нещо от магазин за един лев. ето това ни различава дори от някои наши бедни комшии, които не са нещо повече като богатство от нас. Ако аз купувам само нови стоки, ако шефът ми смени 40-50 годишните машини пета ръка, ако държавата го стимулира да направи това и ако държавата обърне внимание най-напред на културата, възпитанието и спорта, няма как да не се оправим.

Поздрави!

Кока, на лична няма смисъл да си пишем, щото коментираме темата и по-специално r9 270  със слаб процесор или някоя по-слаба карта, но с по-добър.  В случая няма нужда от пентиум с R9 270  или дори с някоя много по-слаба карта. Горе се спомена за 3-4 игри, дето ще се опъват с тоя Пентиум, което е така, но всъщност игрите са много повече и кадрите не са 5 надолу, а поне 30-40%. И това от една страна се дължи на HT, който добавя едно 30% кадри и второ, на повечето нишки, от които могат да се възползват съвременните и не чак толкова съвременни игри. А за 10 годишно дете е много ясно, че е по-добре да се вземе нещо балансирано, отколкото някаква ужасна комбинация с Пентиум и бърза видеокарта. 

Жената поиска да и дадете  идеи за конфигурация  а не да клоквате и да  мерите коя карта колко кадъра вади. Нито тя ще седне да  тества нито  детето и ще се задълбочи толкова във тия неща. Отворете си една тема за тестове и пишете и си ги мерете (картите) там.

Жената поиска да и дадете  идеи за конфигурация  а не да клоквате и да  мерите коя карта колко кадъра вади. Нито тя ще седне да  тества нито  детето и ще се задълбочи толкова във тия неща. Отворете си една тема за тестове и пишете и си ги мерете (картите) там.

Тея тука го обърнаха на някакво лафче да си мерят пи***** .. 

Извинявам се за грубата дума, но е така.

Конфигурацията предложена от мен или коката са вариантите,като аз препоръчвам моята,заради по-доброто захранване.

Мисля че си прав, но аз бих обединил миналото и комплексите. Не може робът да стане човек за толкова кратко време. робското мислене ни доведе до най-бедната държава в Европа. И не това е най-лошото, а друго. Ние имаме достатъчно пари за много неща, но бихме предпочели нещо втора ръка, нещо втора употреба, нещо от магазин за един лев. ето това ни различава дори от някои наши бедни комшии, които не са нещо повече като богатство от нас. Ако аз купувам само нови стоки, ако шефът ми смени 40-50 годишните машини пета ръка, ако държавата го стимулира да направи това и ако държавата обърне внимание най-напред на културата, възпитанието и спорта, няма как да не се оправим.

Поздрави!

Кока, на лична няма смисъл да си пишем, щото коментираме темата и по-специално r9 270  със слаб процесор или някоя по-слаба карта, но с по-добър.  В случая няма нужда от пентиум с R9 270  или дори с някоя много по-слаба карта. Горе се спомена за 3-4 игри, дето ще се опъват с тоя Пентиум, което е така, но всъщност игрите са много повече и кадрите не са 5 надолу, а поне 30-40%. И това от една страна се дължи на HT, който добавя едно 30% кадри и второ, на повечето нишки, от които могат да се възползват съвременните и не чак толкова съвременни игри. А за 10 годишно дете е много ясно, че е по-добре да се вземе нещо балансирано, отколкото някаква ужасна комбинация с Пентиум и бърза видеокарта.

Нямам нищо против вас, но виж 29 пост. Също така нямам нищо напротив да се спори за хардуер.

Само че този Pentium клокнат минава I3 4160 и достига I3 4330 ;)

Замисли се малко,авторът е майка,невежа в тази сфера,а ползващият ще е 10 годишно момче.Клокването за тях е тъмна Индия.

MachineZZ_BG ако Пентиума мине 4160 достигането на 4330 ще е спад а не подобрение тъй като е по-слабия. ;)

Ако мога да избирам между двата и ако двата са 220 лева взимам 4330.

Здравейте, майка съм на 10 годишно момче, моля за съвет, относно компютър за игри с бюджет от около 800лв. В момента той играе Leage of legend, но и доста други игри. Имаме монитор 21' Извинявам се за невежеството, но наистина съм на Вие с тази материя. Изчетох някои от темите, но... Видях че предимно пишете за конфигурации, това означава ли, че мога да поръчам това което ми препоръчате и да получа сглобен РС?

Предварително Ви благодаря, ще оценя всяко мнение и препоръка.

Виж предложението на  Naruto, от пост 4. 

• Автор

Много благодаря на всички за предложенията, наистина половината от нещата за които говорите (да не кажа и повече) са ми абсолютно непонятни, извинявам се за невежеството по темата. В крайна сметка наистина не разбрах болшинството от Вас за коя конфигурация са. Компютъра ще се използва предимно за игри (leage of legend; minecraft и т.н.) няма да мога сама да го пренастройвам и т.н.

Моля за последни препоръки преди да поръчам.

Благодаря :)

Кое от предходните мнения и предложения ви допадна най-много?

Аз,ако съм на ваше място,ще взема добър процесор с достатъчно добра вградена видеокарта.И нека момчето си играе колкото може.След време,като потрябва(2-3 годни) ,може да се добави външно видео и някой още по-мощен процесор(който тогава сигурно ще е втора употреба).

Със спестените пари купете колело за детето си.

Здравейте Elina4 според мен вземете една от първите три конфигураци. Те общо взето изчерпват темата. Няма да усетите голяма разлика между тях.
На мен лично третата ми харесва най-малко защото има излишно скъпа компютърна кутия и малко по-скъпо захранване.

Постовете #2 #3 #4 са вариантите Ви.Пост номер 5 изобщо не го гледайте,защото е написан от някакъв трол,който вече е баннат.

• Автор

Моля,но така и не разбрахме кой е вашият избор.

Ако тpябва да съм честна нямам никаква идея все още, всички описани "неща" не ми говоpят абсолютно нищо, но пpез тази седмица ще тpябва да избера. Исках да попитам дали когато получим компютъра ще има операционна система и ще бъде готов за утотреба?

Ще имате опер. с-ма ако си я закупите  и  ги помолите да ви я инсталират. Ако  не я купите ще трябва да търсите кварталното хакерче  и срещу 20 лева  да ви  свърши тая услуга.

• Автор

"Кваpталното хакеpче" ще ми е пpоблем веpоятно, във фиpма за pемонти може ли да ми го напpавят? И веднага още един некомпетентен въпpос - в предложените конфигурации има ли CD? Още веднъж се извинявам за некомпетентността ....

Няма но то струва около 30 лева LG GH24NSC0 DVD RW BLACK Във фирма за ремонти на компютри  ако поговорите с някой от техниците там ще ви инсталират всичко.

Редактирано от AlkatrazBG (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.