Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Нова видео карта 400€

Featured Replies

Да ама италианеца също е клоквал видеото така че, ще е хубаво клок за клок да се тества :)

Не си ме разбрал може би? Аз сравнявам натоварванията на видеокартата, а не кадрите. При мен натоварването почти винаги е на 96-98%, а при него има моменти, когато дълъг период от време е на 50-70%, а дори рядко минава 90%. Това означава, че картата му не работи както трябва, въпреки мижавия клок. Моята всъщност е клокната повече от неговата, но това не и пречи да се товари максимално или почти максимално. вярно, на моя Xeon  не му достига честота, но 4-те допълнителни трейда показват, че са от полза при тая игра за GTX970. Ако кадрите ми падат под 60 при настройките на които играя ( а те са по-тежки от тия на италианеца, защото играта има и по-тежки), то това е заради видеокартата, а не заради процесора. 

Абе, големи некадърници са я програмирали тая игра. Забележете как докато играе 3-тото ядро през повечето време е на 90-100%, а другите си седят на 20-40%, а пък като пусне картата първото се натоварва на 90-100%, а другите си "почиват". Това за игра с огромен бюджет, правена от стотици хора е просто недупостимо.

Там е работата. че играта е правена от хора, които си разбират от работата, но не са я оптимизирали добре - което е наистина недопустимо за такова заглавие! С играта се справят добре предимно hi-end машини (като и там също някъде удря на камък, но е рядкост), почти всички със средна класа машини и под средната, изпитват проблеми с играта - лаг, дроп на кадри и т.н.

• 2 седмици по-късно...
  • Автор

Докато я разопаковам и сърцето да ми изхвръкне. Картата е доста голяма и точно запълва :D

Сега е време за тестове!

IMAG0108.jpg

Докато я разопаковам и сърцето да ми изхвръкне. Картата е доста голяма и точно запълва :D

Сега е време за тестове!

IMAG0108.jpg

Честито и със здраве да си я ползваш!

Сега е време за тестове!

IMAG0108.jpg

Колега,първо честито! Преди да почнат разочарованията, ти препоръчвам да погледнеш с GPU-Z  версията на BIOS. Има нова версия на BIOS и аз тия дни ъпдейтвах. Става лесно с програмката на MSI, дето ти идва с диска - MSI Live Update. Ако не си с последния BIOS,  ще ти се появи предложение за смъкването му. След като го смъкнеш, отиваш на мястото където е саморазархивиращия се архив, деинсталираш сегашните си драйвери и ъпдейтваш. Ако не си деинсталирал драйверите, няма да стане. Може картината да почне да сече и да те шашне както мен xDDD. Но така като гледам, май си с новия BIOS  или поне с новата партида карти, които са без лепенка на левия вентилатор, така ли е? 

Редактирано от bildera_ (преглед на промените)

Лепенката я махнах. Ще вида да го ъпгрейдна утре, засега не сече ^_^

Версията на Bios е 

84.04.2F.00.F1

Значи е новия и няма нужда от ъпдейт. Старият правеше проблеми с единия вентилатор в idle. Проблема може би идваше от това, че недостига напрежение за завъртане на единия вентилатор с лепенката, а в idle през минута някъде вентилаторите се завъртат за момент и спират. Явно като не се завърти единия, нещо се обърква и другия почва постепенно да увеличава оборотите. Отначало се чудех как да оправя проблема, но после разбрах от форумите или по-точно нищо не разбрах, че това е повсеместен проблем на първите партиди видеокарти. Оправяше се по два начина, като механичния бе най-сигурен - леко се побутва спрелия вентилатор и оборотите на другия почват да спадат. другия вариант бе да се натовари видеокартата и да вдигне над 62 градуса, за да се подаде сигнал за завъртане на вентилаторите. Ама не винаги работеше. Засега с тоя BIOS  всичко е наред и предполагам при теб няма да има проблеми от това естество. Всъщност, проблемът се получаваше в Idle  единствено при пуснат STEAM,  което бе необяснимо за мен.  И между другото, явно са решили проблема по сталински - има въртене, има проблем, няма въртене, няма проблем. Тоест, вече вентилаторите си кротуват в idle,  без да се мъчат да се въртят без нужда. 

Сега е време за тестове!

IMAG0108.jpg

Честито!И аз съм със същата.Няма да останеш разочарован.

• Автор

Определено съм очарован. Картата е супер тиха и не минава 72°C при доста тежки игри.

• FC4
  • Crysis3
  • WatchDogs
  • ASC Unity (50 в града)
  • Middle Earth Shadow of Mordor(Таз игра е супер оптимизирана)
  • Metro 2033
  • Sleeping Dogs
  • CODAW
  • Outlast
  • Wolfenstein The New Order

При всички игри държи 60FPS с V-Sync: ON, ако е OFF скачат на 80-100. AA ми е SMAA или FXAA, че другите са ми доста замазани. Само при Crysis3 върви с 45-60 ... ама това си е Crytek!

Картата е много лесна за овърклок. Аз дето съм нубче с овърклок качих още +10FPS :P

image.png

(След половин час Crysis3, крашна и се наложи да намаля малко овърклока до 1463MHz)

Мерси пак и весели празници на всички! :)

Честито,колега!Скоро и аз ще взема по-малкия й брат,да се надяваме зелените да ни изненадат с нещо хубаво за Нова година !

Определено съм очарован. Картата е супер тиха и не минава 72°C при доста тежки игри.

• FC4
  • Crysis3
  • WatchDogs
  • ASC Unity (50 в града)
  • Middle Earth Shadow of Mordor(Таз игра е супер оптимизирана)
  • Metro 2033
  • Sleeping Dogs
  • CODAW
  • Outlast
  • Wolfenstein The New Order

При всички игри държи 60FPS с V-Sync: ON, ако е OFF скачат на 80-100. AA ми е SMAA или FXAA, че другите са ми доста замазани. Само при Crysis3 върви с 45-60 ... ама това си е Crytek!

Картата е много лесна за овърклок. Аз дето съм нубче с овърклок качих още +10FPS :P

image.png

Мерси пак и весели празници на всички! :)

Все пак да ти издам една тайна. Не знам с каква програма клокваш, но ако го правиш с MSI Afterburner,  може да удариш на камък с паметта. Причината е, че при MSI Afterburner не може да коригираш Voltage minimum offset. Лично аз клоквам с програмата на Palit - Thunder Master  и така паметта не е 7400 както при теб, а достигам 7800 без нито един артефект, минавайки всякакви тестове. Нещо такова:

2014-12-17_174919.jpg

Макар че това максимално напрежение от +0.087 волта не е нужно, защото по тоя начин консумацията се увеличава, а от там максималното TDP  се достига по-бързо. 

А тия 1509 MHz  при теб стабилни ли са? Според мен не са. Освен ако при новите ревизии на видеокартите не са барнали и TDP,  но това ме подсети да проверя новия биос. 

• Автор

(След половин час Crysis3, крашна и се наложи да намаля малко овърклока до 1463MHz)

Бяха стабилни за малко, след това крашна и намалих до 1463.

GPU Max. Voltage ако го дигна като при тебе дали ще има проблем? Тоест 87mV

Бяха стабилни за малко, след това крашна и намалих до 1463.

GPU Max. Voltage ако го дигна като при тебе дали ще има проблем? Тоест 87mV

Ами проблемът на тая карта е в ограниченото TDP  до 110 %  или 220 вата някъде. Ако увеличиш волтажа, вероятно нищо няма да получиш, защото се увеличава консумацията. като достигне 220 вата, то ядрото тротва и печалбата ти се губи. дори е възможно и драйверите да крашнат. Това минималното напрежение - offset  влияе на паметта. Малко съм дилетант на тая тема, но доколкото разбрах, се забранява на картата да намалява много напрежението си и това явно помага при клока на паметта. Поне при мен, но това го прочетох в един друг форум и реших да пробвам, дали ще работи. Преди карах паметта на 7300-7400 MHz  максимум, защото или крашваше или по-нагоре имах артефекти. Сега минавам 3D  mark  на 7900 MHz  без артефекти, но съм намалил малко паметта за по-сигурно. Но тая опция за минималното напрежение я няма при MSI Afterburner. Има я при програмите на Палит и GB. За други програми не съм гледал. Програмата на GB  обаче е неудобна за работа и при мен не работи много коректно. Затова реших да ползвам програмата на Palit  и се оказа, че работи по-добре. Дори вече не се налага постоянно да клоквам картата. оставил съм я да е клокната още след старта на Windows. Ако стане нещо, просто картата почва да работи на стандартните си честоти. Дори скоро сменях картите и се оказа, че честотите са отново стандартни след старт на Windows. 

И между другото, Crysis 3 при мен може да върви и с минимални 60 fps :) Тук влияние оказва и процесора на някои нива, а гледам твоя не е от най-силните. бях пуснал моя процесор с 4 ядра и наистина се появи някакъв дроп в кадрите на определени места. както казваш, 45-50 fps  си падаше. 

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.