Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Свързване на два компютъра в мрежа

Featured Replies

Здравейте, аз пък имам друг въпрос:

два дом. комп. са свързани през рутер, с каква скорост (мегабити) ще тегли единия от другия

Зависи от много неща
  • Отговори 257
  • Прегледи 246,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• здрасти имам проблем правя сичко точно обаче не ми показва че има мрежа или пак не ми показва че кабела е свурзан сас ПС то защо така правя го кам лаптопа ми и става обаче кам друг КОМП нестава ;( плс

• скоро не съм кажи ми как да го направя plss

• Дефинирайте 'каква информация' и какво разбирате под 'автоматично'? Иначе най-общия отговор е с кабел и мрежови карти.

Публикувани изображения

Имали такава тема из форума да зачета, явно има много неща....

Не мисля. Но накратко зависи от:

• скоростта на връзката на всеки от компютърите към маршрутизатора
  • скоростта с която маршрутизатора може да обработва пакетите
  • колко е натоварен
  • има ли дефинирани някакви ограничения на скоростта
  • количеството грешки по кмуникационните канали
Вероятно има и други неща, за които в момента не мога да се сетя
  • 2 седмици по-късно...
  • 2 месеца по-късно...

Здравейте ! Как да споделя Интернет между два компютъра , при положение , че го получавам на единия през USB-флашка на Виваком ?

Здравейте ! Как да споделя Интернет между два компютъра , при положение , че го получавам на единия през USB-флашка на Виваком ?

Купувате си рутер, който работи с USB устройства (такъв, какъвто поставят във влаковете и рейсовете). Конфигурирате го и готово

С интернет шеринг

Купувате си рутер, който работи с USB устройства (такъв, какъвто поставят във влаковете и рейсовете). Конфигурирате го и готово

Правилното предложение би било: с 3G маршрутизатор

С интернет шеринг

Правилното предложение би било: с 3G маршрутизатор

С крос-кабел и интернет шеринг стана без грешка . Друг е въпросът за самата интернет връзка ... На монитора ми изписва 7,2МБ , но май са сбъркали буквичката след цифрите , може би е трябвало да напишат 7,2КБ ?!

Освен това , когато флашката е включена в USB порта , незнайно защо , ми задейства CD-устройството и то си тътърка непрекъснато и не намерих начин да го узъптя ;) Щом извадя флашката и CD-то се укротява ...

Някой има ли идея как да се справя с проблема ?

CAPNEMO , сърдечно благодаря за съвета !

С крос-кабел и интернет шеринг стана без грешка . Друг е въпросът за самата интернет връзка ... На монитора ми изписва 7,2МБ , но май са сбъркали буквичката след цифрите , може би е трябвало да напишат 7,2КБ ?!

Освен това , когато флашката е включена в USB порта , незнайно защо , ми задейства CD-устройството и то си тътърка непрекъснато и не намерих начин да го узъптя ;) Щом извадя флашката и CD-то се укротява ...

Някой има ли идея как да се справя с проблема ?

CAPNEMO , сърдечно благодаря за съвета !

това е малксималната скорост за HSDPA, друг е въпроса колко е покритието от мобилния оператор и какъв канал се осигурява във вашия регион (клетка), колко хора сте в клетката и още други подробности. При добро покритие (в Дъблин) съм постигал средна скорост 5Мб/с

П.П. Правилното означение е 7.2 Мб, не МБ. За 7МБ ще трябва да почакате LTE ;)

това е малксималната скорост за HSDPA, друг е въпроса колко е покритието от мобилния оператор и какъв канал се осигурява във вашия регион (клетка), колко хора сте в клетката и още други подробности. При добро покритие (в Дъблин) съм постигал средна скорост 5Мб/с

П.П. Правилното означение е 7.2 Мб, не МБ. За 7МБ ще трябва да почакате LTE ;)

Извинявам се , печатна грешка ;) А по въпроса за "тътъркането" на дисковото устройство имате ли някакви идеи ?

Извинявам се , печатна грешка ;) А по въпроса за "тътъркането" на дисковото устройство имате ли някакви идеи ?

Единственото, което ми идва на ум е да се стартира някакъв софтуер (от флаш паметта на модема) и да се активира антивирусната ;)

Единственото, което ми идва на ум е да се стартира някакъв софтуер (от флаш паметта на модема) и да се активира антивирусната :)

Но антивирусната не дава признаци да е активирана ? Само CD-то си трака.

П.П. Правилното означение е 7.2 Мб, не МБ. За 7МБ ще трябва да почакате LTE :)

Ее , ами рекламата на Макстелеком , мани ги тия в Дъблин , има още да се учат :D

Ее , ами рекламата на Макстелеком , мани ги тия в Дъблин , има още да се учат :)

Личното ми мнение е че WiMax технологията не е нещо на което да се разчита за в бъдеще....

• 1 месец по-късно...

Здравейте! трябва да направя локална връзка между два компютъра с win 7 чрез кроснат кабел и втора лан карта на основния комп, като той ще споделя и интернет за втория. Направих настройките описани в началото на темата , но вторият компютър няма връзка с интернет. Моля за помощ!

Здравейте! трябва да направя локална връзка между два компютъра с win 7 чрез кроснат кабел и втора лан карта на основния комп, като той ще споделя и интернет за втория. Направих настройките описани в началото на темата , но вторият компютър няма връзка с интернет. Моля за помощ!

Та оправих се !! Нека горният текс се смята за Solved, не че някой го интересува де, но ако някой заблуден човек има проблем и не открие помощ нека ми драсне едно ЛС ще гледам да съм му от полза!

• 1 месец по-късно...

Здравейте, пробвах да свържа 2 компютъра с кроснат LAN кабел, направих настройките на компютър 1 IP 192.168.0.1 Subnet 255.255.255.0 на компютър 2 IP 192.168.0.2 Subnet 255.255.255.0 Default Gateway 192.168.0.1 Само че вторият компютър ми показва "network cable is unplugged". Той е с Win XP. А Първият е с Win 7 и си показва unidentified network Някакви идеи от какво може да е проблемът? Оправи се някакси, пробвахме други LAN входове по дъното и по някое време стана..

Редактирано от LordKodama (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...

Здравейте,

кой е най добрият и функционален начин за свързване на 2 десктоп компютъра в мрежа?Знам ,че има няколко начина: с някакъв кросфайър кабел,с вградената в уин 7 опция "домашна група" и със суич или нещо подобно,а може и да има още начини за които не знам.Аз съм с рутер на който в момента са свързани двете машини с уиндоус 7 ОС чрез кабели.

Здравейте,

кой е най добрият и функционален начин за свързване на 2 десктоп компютъра в мрежа?Знам ,че има няколко начина: с някакъв кросфайър кабел,с вградената в уин 7 опция "домашна група" и със суич или нещо подобно,а може и да има още начини за които не знам.Аз съм с рутер на който в момента са свързани двете машини с уиндоус 7 ОС чрез кабели.

Шерни ги в домашна мрежа, в твоя случай това е най-лесния вариант

Кое точно е домашната мрежа? Онова вграденото в уина ли и има ли някъде подробно обяснено как се прави?

• 4 месеца по-късно...

Здравейте, опитвам се да свържа 2 компютъра, от който този в който е интернет връзката е с Windows XP, а този, който искам да свържа към него е с Windows 7. Връзката между двата е направена, но не мога да се свържа към интернет от 2-рия компютър :/ . Нагласил съм:

На първия:

IP - 192.168.0.1

Subnet Mask - 255.255.255.0

Също съм позволил други компютри да се свързват към интернет чрез него.

Също съм позволил NetBIOS over TCP/IP

На втория:

IP - 192.168.0.2

Sub Mask - 255.255.255.0

Default Gateway - 192.168.0.1

DNS - 192.168.0.1

Също съм позволил NetBIOS over TCP/IPС

Двата са свързани с кроснат кабел.

Някой може ли да каже какъв може да е проблема ?

Пробвай да смениш DNS-а. Иначе двата компа виждат ли се?

Пробвай да смениш DNS-а. Иначе двата компа виждат ли се?

Ще пробвам с DNS-а, мисля че се виждат двата, но кажи какво точно имаш предвид под това дали се виждат, да не се объркаме...

Ще пробвам с DNS-а, мисля че се виждат двата, но кажи какво точно имаш предвид под това дали се виждат, да не се объркаме...

Ако имаш защитна стена различна от Windows-та я спри.

От втория компютър с IP 192.168.0.2 пингни първия с IP 192.168.0.1 и покажи снимка от резултата.

От първия компютър с двете мрежови карти пингни abv.bg и покажи снимка.

От първия компютър изпълни ipconfig /all и покажи снимка.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.