Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Свързване на два компютъра в мрежа

Featured Replies

kokomil видях поста ВИ за шарването на интернет, но искам ако може да разясните с две думи това с шарването на картата как става, защото аз искам да не споделям интернета си, а само да може чрез ип да шарваме и играем игри . :)

Редактирано от life_alert (преглед на промените)

• Отговори 257
  • Прегледи 246,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• здрасти имам проблем правя сичко точно обаче не ми показва че има мрежа или пак не ми показва че кабела е свурзан сас ПС то защо така правя го кам лаптопа ми и става обаче кам друг КОМП нестава ;( плс

• скоро не съм кажи ми как да го направя plss

• Дефинирайте 'каква информация' и какво разбирате под 'автоматично'? Иначе най-общия отговор е с кабел и мрежови карти.

Публикувани изображения

А шернал ли си връзката на първия компютър ?

А колкото до връзката между двата - пусни пинг и ще разбереш дали има връзка между двата.

не, не съм шернал връзката - как мога да го направя?

10х

• 2 седмици по-късно...

Изчетох доста теми преди да направя връзка м/у мен и един мой приятел имам 2 лан карти връзката е с кроснат кабел, връзката тръгна можем да шерваме и го виждам като компютър от моята работна група, но като инсталирахме vypress chat той не ме вижда нито пък аз него (имал съм връзка с един друг човек, но през рутер и се виждахме) след това пробвахме да играем в мрежа NFS2 като се има напредвит, че сме махнали firewall-а, но не става така е и с Painkiller multiplayer там даже не виждам направената игра, защо? Настройките, които съм направил са следните: НА МОЯТ КОМПЮТЪР IP: 192.168.0.1 Mask: 255.255.255.0 НА ДРУГИЯТ КОМПЮТЪР IP: 192.168.0.2 Mask: 255.255.255.0 Gateway: 192.168.0.1 DNS: 192.168.0.1 В случаят къде бъркам, за да неможем да осъществим лан мрежова игра И какво точно значи DHCP Server и има ли значение за игра в лан както и лан чатове и други?

свързах 2 компа в мрежа и всичко е както трябва освен едно, че ми изисква парола...!?а нито един от 2та компа нямат пароли.какво мога да направя?

свързах 2 компа в мрежа и всичко е както трябва освен едно, че ми изисква парола...!?а нито един от 2та компа нямат пароли.какво мога да направя?

Ами да им сложиш Публикувано изображение

Писах в това и в статията на LinKin^parK - "Сподиляне на интернет",но там явно влизат по-рядко затова го копирам тук. Здравейте, Да видим дали съм разбрал правилно. :wors: Имам два компютъра.на единия имам нет и искам да има и на втория.От това,което прочетох разбрах,че трябва да си купя кръстосан кабел и още една лан карта.Слягам лан картата на компа с нета и в нея включвам кабела.Другия му край включвам в лан картата на втория комп и да задам настройките,описани в първия пост.Предпочитам първия вариант. Ако греша някъде,моля да ме поправите. Благодаря.

Писах в това и в статията на LinKin^parK - "Сподиляне на интернет",но там явно влизат по-рядко затова го копирам тук.

Здравейте,

Да видим дали съм разбрал правилно. :blow out candles:

Имам два компютъра.на единия имам нет и искам да има и на втория.От това,което прочетох разбрах,че трябва да си купя кръстосан кабел и още една лан карта.Слягам лан картата на компа с нета и в нея включвам кабела.Другия му край включвам в лан картата на втория комп и да задам настройките,описани в първия пост.Предпочитам първия вариант.

Ако греша някъде,моля да ме поправите.

Благодаря.

Не грешиш, точно така се прави. Успех!

• 2 месеца по-късно...

Здравейте! При мене проблема е, че не ми дава каде да сложа отметка на Allow other network users to connect through this computer's Internet connection за шерване на нета. Ето как изглежда ADVANCED на LAN картата

Публикувано изображение

Редактирано от icemans (преглед на промените)

icemans, трябва да имаш 2 ЛАН карти, като и 2-те да са в работен режим (с инсталирани драйвъри и да не са забранени от контролния панел), тогава ще ти се появи ICS-a... също така виж дали не си го забранил в services.msc

Редактирано от pit (преглед на промените)

Разбрах, благодаря ти! Не е забранен в services.msc и най-вероятно е, защото нямам втора карта ;)

• 2 седмици по-късно...

Здравейте, аз може би съм единствения който няма проблем и пише в тази тема. Тук съм защото имам вече реализирана такава мрежа ще обясня накратко а после ще изложа и дилемата пред която съм поставен. VPN конекция шерната през лан, на 2-та компютъра интернета е слънце, въпроса ми е следния: Как мога да виждам лан мрежата на Компютър-1(съответно и компютрите в нея) в Компютър-2, ако "1" е клиент на голяма ЛАН мрежа. С бридж смятам че ще се получи Loopback. Някакви идеи ?

Редактирано от Ge0rgi (преглед на промените)

• 2 месеца по-късно...

Значи вързал съм си двата компа с кроснат кабел и съм шернал мрежата и използвам CC Proxy,обаче на втория комп ровя си из нета туй-онуй обаче програми като Skype,IRC,DC++,ooVoo немога да ги конектна,по конкретно наблягам на Скайп,там проблема ми е такъв че когато се впиша показва ми абонатите че са на линия обаче нито мога да им звъня нито пък като пиша ми пише,че съобщението не е доставено.Така и другите програми които изброих немога да ги закача никъде,апък когато си сложа главния кабел за нета на втория комп Скайп си работи сичко е ОК.Моля ако можете помогнете,Благодаря предварително.

Аз имам 2 компютъра, първия ми е с нет а втория съм го свързъл към първия със кръстосан кабел, комповете се виждат, менкаме си файлове, но втория няма нет...

Мисля си че от нета са филтрирали достъпа за вътрешни компютри до интернет. Искам да попитам имали възможност с някоя рутер програмка да пусна нет и на втория комп или някакви DNS-и може би и аз не знам какво точно... Публикувано изображение ако някой знае да помогне.

Благодаря предварително!

• 3 седмици по-късно...

Ае някой който си е шернал мрежата и е вързал втори комп с кроснат кабел да драсне едно ЛС да го питам нещо.

• 2 седмици по-късно...

Здравейте. Аз съм с Windows Vista. Имам и един лаптоп със същата ОС. Свързвам ги със кроснат кабел. Правя настройки на IP-to и маските и слагам за DNS на 2рия компютър IP на 1вия. Пробвах и без последната настройка. И все пак виждам двата комютътра в мрежа, но проблема е там че не мога да вляза от единия в другия и да си компитам шернатите файлове. Отметнати са и на 2та компютъра File and printer Shraring и Client for Microsoft Net.Появява ми се това съобщение.

Публикувано изображение

Такова съобщение получавам и когато се опитвам да вляза в компютрите на някой от узърите в локалната мрежа. Но в компютрите на другите влизам без проблем.

Редактирано от DeHuTtY (преглед на промените)

Здравейте. Аз съм с Windows Vista. Имам и един лаптоп със същата ОС. Свързвам ги със кроснат кабел. Правя настройки на IP-to и маските и слагам за DNS на 2рия компютър IP на 1вия. Пробвах и без последната настройка. И все пак виждам двата комютътра в мрежа, но проблема е там че не мога да вляза от единия в другия и да си компитам шернатите файлове. Отметнати са и на 2та компютъра File and printer Shraring и Client for Microsoft Net.Появява ми се това съобщение.

Такова съобщение получавам и когато се опитвам да вляза в компютрите на някой от узърите в локалната мрежа. Но в компютрите на другите влизам без проблем.

Опитай да го достигнеш по ИП. И не слагай никакви DNS записи на машините, безсмислено е
  • 2 седмици по-късно...

Здравейте! прочетох внимателно темата, но никъде не намерих решение за проблема...Значи имам едно ПС с WinXP и един лаптоп с WinVista. И двата имат блутут. ПС-то е с интернет на БТК-АДСЛ. Интересува ме как да настроя и двата компа така, че на лаптопа да имам достъп до интернет посредством блутутите на 2-та компа. Единственото до което стигам е мрежа, в която обаче само може да се шерват файлове, а достъп до нета няма на 2-рия комп - лаптопа... Какво да правя? Мерси предварително :)

Редактирано от kaliniko (преглед на промените)

• 2 месеца по-късно...

Mod. Edit:

Правила на форума:

2.1 Писането на български език с кирилица е задължително. Теми и съобщения, написани на латиница или само с главни букви, се изтриват без предупреждение.

2.4 Форумът е снабден с търсачка, намираща се над прозорците с темите. Употребата й е задължителна с цел избягване на дублиращи се теми. Коментарите към такива теми ще бъдат премествани към вече съществуващите или изтривани.

iovi

Редактирано от iovi (преглед на промените)

Имам комп. с XP и лабтоп с Vista искам да ги свържа за да предам информация.... знам как става но ако може да ми обясните настроиките на Vista моля ви

Имам комп. с XP и лабтоп с Vista искам да ги свържа за да предам информация.... знам как става но ако може да ми обясните настроиките на Vista моля ви

Ако беше ползвал търсачката, щеше да откриеш тази тема. В нея преди седмица съм обяснил как става!
  • 1 месец по-късно...

Здравейте, аз имам кабелен интернет и модема ми е свързан с компютъра чрез usb.Въпроса ми е след като свържа два компютъра през лан картите, как да споделя и интернет връзката? Дали ще стане чрез прокси? Едит: Оправих се. Оказа се че след инсталиране на драйверите за модема се създава local area conection2 и нататък нещата са същите като при интернет през лан :)

Редактирано от lenkov (преглед на промените)

Този форум се посещава не само от такива като Вас , а и от много други. Желателно е да не споменавате "И може ли да стане без да ме усетят, щото не ми се плаща допълнително за втори компютър " Подобни изказвания етично не са приети във форума. Нарочно съм постнал тук, за да се прочете от Всички, а не на лично съобщение.

С уважение:

Бай Ганьовската практика да се ограничава по бр. хопове във вътрешната мрежа е все още факт , за съжаление мн. от провайдерите все още не са наясно какво е това Service Level Agreement и предпочитат да ограничават връзката не само на капацитет , но и на брой хостове зад точката на поява. Това почти на всякъде по всета е прието за НЕЕТИЧНО. Като workaround на подобни недоразумения е възможно ползването на рутер с линукс ОС ( DD-WRT или подобни ) . Графичната среда е интуитивна и позволява лесно конфигуриране на основните настройки DHCP, GW , DNS и прочие . За TTL-а са необходими 2 команди в конзолен режим. Съжалявам , ако съм разочаровал някой относно представата му за това кое е " етично " в нашенското разбиране за комуникации , но нали уж влезнахме в Европа - може би е крайно време да се адаптираме ? Не бих искал да създавам излишни емоции с това постване , за това предварително се извинявам , ако някой ме е разбрал грешно....

Редактирано от Woolyrhino (преглед на промените)

• 3 седмици по-късно...

Здравейте! Следвайки указанията, дадени по-горе успях да свържа 2 компютъра, като и на двата има интернет, споделям файлове. Единственият недостатък е, че много бавно открива споделените ресурси. Настройките на първия комп са: Dhcp Enabled. . . . . . . . . . . : No IP Address. . . . . . . . . . . . : 192.168.0.1 Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.0 Default Gateway . . . . . . . . . : Клиента Втория Компютър: Dhcp Enabled. . . . . . . . . . . : No IP Address. . . . . . . . . . . . : 192.168.0.2 Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.0 Default Gateway . . . . . . . . . :192.168.0.1 DNS Servers . . . . . . . . . . . : 192.168.0.1 За да стигна до някои от споделените ресурси използвам My Computer->Address Bar -> \\192.168.0.2 примерно. След чакане от около минута и половина ми показва споделените папки на втория комп. Можете ли да ми дадете съвет какво да направа, за да намаля времето за чакане. Иначе копирам с 12 МБ/сек. Според мен проблемът е в настройките. За WORKGROUP съм създал своя собствена - HELL.

И аз имам проблемче за решаване. Имам PC с инсталирано XP и лаптоп с Vista. Направих мрежа с кръстосан кабел, групи, маски, IP-та... всичко нагласих. Компютрите се виждат, имат интернет, но като се опитам да вляза в лаптопа от компютъра с XP ми изписва, че не е открит или нямам права. Обратното става без проблем - от Vista-та влизам в XP-то. Пробвах с изключване на защитната стена, но без резултат. Някакви идеи? :)

Редактирано от k0n3v3 (преглед на промените)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.