Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Свързване на два компютъра в мрежа

Featured Replies

Здравейте, аз пък имам друг въпрос:

два дом. комп. са свързани през рутер, с каква скорост (мегабити) ще тегли единия от другия

Зависи от много неща
  • Отговори 257
  • Прегледи 247,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• здрасти имам проблем правя сичко точно обаче не ми показва че има мрежа или пак не ми показва че кабела е свурзан сас ПС то защо така правя го кам лаптопа ми и става обаче кам друг КОМП нестава ;( плс

• скоро не съм кажи ми как да го направя plss

• Дефинирайте 'каква информация' и какво разбирате под 'автоматично'? Иначе най-общия отговор е с кабел и мрежови карти.

Публикувани изображения

Зависи от много неща

Имали такава тема из форума да зачета, явно има много неща....

Имали такава тема из форума да зачета, явно има много неща....

Не мисля. Но накратко зависи от:

• скоростта на връзката на всеки от компютърите към маршрутизатора
  • скоростта с която маршрутизатора може да обработва пакетите
  • колко е натоварен
  • има ли дефинирани някакви ограничения на скоростта
  • количеството грешки по кмуникационните канали
Вероятно има и други неща, за които в момента не мога да се сетя
  • 2 седмици по-късно...
  • 2 месеца по-късно...

Здравейте ! Как да споделя Интернет между два компютъра , при положение , че го получавам на единия през USB-флашка на Виваком ?

Здравейте ! Как да споделя Интернет между два компютъра , при положение , че го получавам на единия през USB-флашка на Виваком ?

Купувате си рутер, който работи с USB устройства (такъв, какъвто поставят във влаковете и рейсовете). Конфигурирате го и готово

С интернет шеринг

Купувате си рутер, който работи с USB устройства (такъв, какъвто поставят във влаковете и рейсовете). Конфигурирате го и готово

Правилното предложение би било: с 3G маршрутизатор

С интернет шеринг

Правилното предложение би било: с 3G маршрутизатор

С крос-кабел и интернет шеринг стана без грешка . Друг е въпросът за самата интернет връзка ... На монитора ми изписва 7,2МБ , но май са сбъркали буквичката след цифрите , може би е трябвало да напишат 7,2КБ ?!

Освен това , когато флашката е включена в USB порта , незнайно защо , ми задейства CD-устройството и то си тътърка непрекъснато и не намерих начин да го узъптя ;) Щом извадя флашката и CD-то се укротява ...

Някой има ли идея как да се справя с проблема ?

CAPNEMO , сърдечно благодаря за съвета !

С крос-кабел и интернет шеринг стана без грешка . Друг е въпросът за самата интернет връзка ... На монитора ми изписва 7,2МБ , но май са сбъркали буквичката след цифрите , може би е трябвало да напишат 7,2КБ ?!

Освен това , когато флашката е включена в USB порта , незнайно защо , ми задейства CD-устройството и то си тътърка непрекъснато и не намерих начин да го узъптя ;) Щом извадя флашката и CD-то се укротява ...

Някой има ли идея как да се справя с проблема ?

CAPNEMO , сърдечно благодаря за съвета !

това е малксималната скорост за HSDPA, друг е въпроса колко е покритието от мобилния оператор и какъв канал се осигурява във вашия регион (клетка), колко хора сте в клетката и още други подробности. При добро покритие (в Дъблин) съм постигал средна скорост 5Мб/с

П.П. Правилното означение е 7.2 Мб, не МБ. За 7МБ ще трябва да почакате LTE ;)

това е малксималната скорост за HSDPA, друг е въпроса колко е покритието от мобилния оператор и какъв канал се осигурява във вашия регион (клетка), колко хора сте в клетката и още други подробности. При добро покритие (в Дъблин) съм постигал средна скорост 5Мб/с

П.П. Правилното означение е 7.2 Мб, не МБ. За 7МБ ще трябва да почакате LTE ;)

Извинявам се , печатна грешка ;) А по въпроса за "тътъркането" на дисковото устройство имате ли някакви идеи ?

Извинявам се , печатна грешка ;) А по въпроса за "тътъркането" на дисковото устройство имате ли някакви идеи ?

Единственото, което ми идва на ум е да се стартира някакъв софтуер (от флаш паметта на модема) и да се активира антивирусната ;)

Единственото, което ми идва на ум е да се стартира някакъв софтуер (от флаш паметта на модема) и да се активира антивирусната :)

Но антивирусната не дава признаци да е активирана ? Само CD-то си трака.

П.П. Правилното означение е 7.2 Мб, не МБ. За 7МБ ще трябва да почакате LTE :)

Ее , ами рекламата на Макстелеком , мани ги тия в Дъблин , има още да се учат :D

Ее , ами рекламата на Макстелеком , мани ги тия в Дъблин , има още да се учат :)

Личното ми мнение е че WiMax технологията не е нещо на което да се разчита за в бъдеще....

• 1 месец по-късно...

Здравейте! трябва да направя локална връзка между два компютъра с win 7 чрез кроснат кабел и втора лан карта на основния комп, като той ще споделя и интернет за втория. Направих настройките описани в началото на темата , но вторият компютър няма връзка с интернет. Моля за помощ!

Здравейте! трябва да направя локална връзка между два компютъра с win 7 чрез кроснат кабел и втора лан карта на основния комп, като той ще споделя и интернет за втория. Направих настройките описани в началото на темата , но вторият компютър няма връзка с интернет. Моля за помощ!

Та оправих се !! Нека горният текс се смята за Solved, не че някой го интересува де, но ако някой заблуден човек има проблем и не открие помощ нека ми драсне едно ЛС ще гледам да съм му от полза!

• 1 месец по-късно...

Здравейте, пробвах да свържа 2 компютъра с кроснат LAN кабел, направих настройките на компютър 1 IP 192.168.0.1 Subnet 255.255.255.0 на компютър 2 IP 192.168.0.2 Subnet 255.255.255.0 Default Gateway 192.168.0.1 Само че вторият компютър ми показва "network cable is unplugged". Той е с Win XP. А Първият е с Win 7 и си показва unidentified network Някакви идеи от какво може да е проблемът? Оправи се някакси, пробвахме други LAN входове по дъното и по някое време стана..

Редактирано от LordKodama (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...

Здравейте,

кой е най добрият и функционален начин за свързване на 2 десктоп компютъра в мрежа?Знам ,че има няколко начина: с някакъв кросфайър кабел,с вградената в уин 7 опция "домашна група" и със суич или нещо подобно,а може и да има още начини за които не знам.Аз съм с рутер на който в момента са свързани двете машини с уиндоус 7 ОС чрез кабели.

Здравейте,

кой е най добрият и функционален начин за свързване на 2 десктоп компютъра в мрежа?Знам ,че има няколко начина: с някакъв кросфайър кабел,с вградената в уин 7 опция "домашна група" и със суич или нещо подобно,а може и да има още начини за които не знам.Аз съм с рутер на който в момента са свързани двете машини с уиндоус 7 ОС чрез кабели.

Шерни ги в домашна мрежа, в твоя случай това е най-лесния вариант

Кое точно е домашната мрежа? Онова вграденото в уина ли и има ли някъде подробно обяснено как се прави?

• 4 месеца по-късно...

Здравейте, опитвам се да свържа 2 компютъра, от който този в който е интернет връзката е с Windows XP, а този, който искам да свържа към него е с Windows 7. Връзката между двата е направена, но не мога да се свържа към интернет от 2-рия компютър :/ . Нагласил съм:

На първия:

IP - 192.168.0.1

Subnet Mask - 255.255.255.0

Също съм позволил други компютри да се свързват към интернет чрез него.

Също съм позволил NetBIOS over TCP/IP

На втория:

IP - 192.168.0.2

Sub Mask - 255.255.255.0

Default Gateway - 192.168.0.1

DNS - 192.168.0.1

Също съм позволил NetBIOS over TCP/IPС

Двата са свързани с кроснат кабел.

Някой може ли да каже какъв може да е проблема ?

Пробвай да смениш DNS-а. Иначе двата компа виждат ли се?

Пробвай да смениш DNS-а. Иначе двата компа виждат ли се?

Ще пробвам с DNS-а, мисля че се виждат двата, но кажи какво точно имаш предвид под това дали се виждат, да не се объркаме...

Ще пробвам с DNS-а, мисля че се виждат двата, но кажи какво точно имаш предвид под това дали се виждат, да не се объркаме...

Ако имаш защитна стена различна от Windows-та я спри.

От втория компютър с IP 192.168.0.2 пингни първия с IP 192.168.0.1 и покажи снимка от резултата.

От първия компютър с двете мрежови карти пингни abv.bg и покажи снимка.

От първия компютър изпълни ipconfig /all и покажи снимка.

Това е снимката с нещата от 1-вия :post-321962-0-36790800-1332004523_thumb. Това е снимката с нещата от 2-рия :post-321962-0-12344000-1332004593_thumb. А спрях Firewalla на антивирусната и стана ! Мерси много пичага :) !!!

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.