Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Свързване на два компютъра в мрежа

Featured Replies

И аз имам проблемче за решаване. Имам PC с инсталирано XP и лаптоп с Vista. Направих мрежа с кръстосан кабел, групи, маски, IP-та... всичко нагласих. Компютрите се виждат, имат интернет, но като се опитам да вляза в лаптопа от компютъра с XP ми изписва, че не е открит или нямам права. Обратното става без проблем - от Vista-та влизам в XP-то. Пробвах с изключване на защитната стена, но без резултат. Някакви идеи? :)

Само идеи да искаш, във вистата на споделената папка трябва да и се каже, че трябва да бъде споделена без изискване за парола, като се отвори панелчето на мрежовата връзка, в настройките има около 4 опции за споделянето и там се избира достъп без парола. Нямам Виста наблизо за да бъда конкретен Публикувано изображение

• Отговори 257
  • Прегледи 246,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• здрасти имам проблем правя сичко точно обаче не ми показва че има мрежа или пак не ми показва че кабела е свурзан сас ПС то защо така правя го кам лаптопа ми и става обаче кам друг КОМП нестава ;( плс

• скоро не съм кажи ми как да го направя plss

• Дефинирайте 'каква информация' и какво разбирате под 'автоматично'? Иначе най-общия отговор е с кабел и мрежови карти.

Публикувани изображения

Само идеи да искаш, във вистата на споделената папка трябва да и се каже, че трябва да бъде споделена без изискване за парола, като се отвори панелчето на мрежовата връзка, в настройките има около 4 опции за споделянето и там се избира достъп без парола. Нямам Виста наблизо за да бъда конкретен Публикувано изображение

От полето Sharing and Discovery в Network and Sharing Center съм направил следните настройки:

Network discovery ON

File sharing ON

Public folder sharing ON

Printer sharing ON

Password protected sharing OFF

Media sharing OFF

...т.е. е изключено изискването за парола. С активиран Media sharing пак не става.

А ето го и точният текст от проблемното прозорче:

\\****** не е достъпна. Може да нямате право да използвате този мрежов ресурс. Обърнете се към администратора на този сървър, за да разберете дали имате право за достъп.

The network path was not found.

От полето Sharing and Discovery в Network and Sharing Center съм направил следните настройки:

Network discovery ON

File sharing ON

Public folder sharing ON

Printer sharing ON

Password protected sharing OFF

Media sharing OFF

...т.е. е изключено изискването за парола. С активиран Media sharing пак не става.

А ето го и точният текст от проблемното прозорче:

\\****** не е достъпна. Може да нямате право да използвате този мрежов ресурс. Обърнете се към администратора на този сървър, за да разберете дали имате право за достъп.

The network path was not found.
Не си създал профил, който да има права да ползва информацията. Погледни в тази тема пост #4 и #29.

Не съм сигурен, че от обяснението ти разбирам проблема правилно, но ще пробвам с това, което съм схванал:

Към това мога да добавя относно проблема ти следното:

Кликни на желаната папка с десен бутон, избери Share и ако си изпълнил точка 6, трябва да ти излезе прозорец с профилите, имащи права. Тук е обаче проблемът - какви са тези права - да чете, да може да редактира или пълни администраторски. От теб се иска просто да промениш правата, защото в момента вероятно са само да четеш

А как, като в поле Sharing/permmisions, да поставя акаунтот локалната мрежа ?

При натискане на бутон "add" за да въведа user ми дава да търся акаунти само от локалния компютър, а не от мрежата....

Редактирано от Trichocephalus (преглед на промените)

А как, като в поле Sharing/permmisions, да поставя акаунтот локалната мрежа ?

При натискане на бутон "add" за да въведа user ми дава да търся акаунти само от локалния компютър, а не от мрежата....

Да, така е. Затова се дават права на Everyone, което разбира се в мрежа с повече компютри не винаги е практично. Във Vista Home версиите обаче липсват разширените настройки, в които могат да се дадат конкретни права на отделните компютри в локалната мрежа. Ако бъркам, някой да ме коригира, лично на мен обаче не ми е познат метод при тези версии. Във Business и Ultimate нещата изглеждат по друг начин - там това добавяне става през MMC (Microsoft Management Console).

много теми разгледах много начини опитах и всеки път нищо...искам да играя игри в локална мрежа...МОЛЯ ВИ какво да правя .....компа изпраща а не получава а лаптопа същата история

Правила за ползване на форумите

1.2 Форумът да се ползва по предназначение. Той не е място за явна и пряка реклама, политическа агитация и др. подобни.

Редактирано от kokomil (преглед на промените)

Ако имате нещо неясно се бръщайте към мене Публикувано изображение

А Вие ако имате конкретна идея за проблема, я кажете, в противен случай постът Ви в този си вид е чиста проба спам, офтопик или друг вид безсмислица, подлежаща на наказание!!!

Извинявам се,сигурно има постнат отговор на моя въпрос,обаче почти нищо не ми е ясно.Имам лаптоп с Виста и ПС с ХП.Имам интернет,който минава през рутер, но кабелът не е сложен там където пише WAN а на друг вход.Не знам защо е така.Имам кабел който обаче не мога да разбера дали е прав или не.искам да свържа двата комп но не знам как.Може ли да стане през рутера???

Имали програма за да гледам кой се канектва към мене ... За да разбера да ли някой може да ми краде интернет ??? Говоря,ако някой знае моето IP ???

• 2 седмици по-късно...

Здравейте, аз може би съм единствения който няма проблем и пише в тази тема. Тук съм защото имам вече реализирана такава мрежа ще обясня накратко а после ще изложа и дилемата пред която съм поставен. VPN конекция шерната през лан, на 2-та компютъра интернета е слънце, въпроса ми е следния: Как мога да виждам лан мрежата на Компютър-1(съответно и компютрите в нея) в Компютър-2, ако "1" е клиент на голяма ЛАН мрежа. С бридж смятам че ще се получи Loopback. Някакви идеи ?

Адски силно ме интересува този проблем и ако някой помогне ще съм благодарен :P

ping-вам и първата лан карта с IP: 10.19.x.x но другите с подобни IP немога от 2-я комп Публикувано изображение

Редактирано от iovi
2.6 Не се толерира практиката на flood – публикуване на едно и също нещо многократно, както и публикуването на голям брой мнения от един потребител едно след друго. За добавяне на информация към предишен пост има бутон "Редактирай" на всеки ваш (преглед на промените)

Двата компа се свързват с кроснат кабел,като трябва и на двата да имаш свободни Лан карти, към които да закачиш кабела . После в полето Properties на Network connections на Internet Protocol (TCP/IP) > Properties -на първия компютър(но на втората Лан карта,която ще свързва двата компа в мрежа) въвеждаш следното : IP - 192.168.0.1 ,Subnet Mask - 255.255.255.0 -в полето на Local Area Connection(на първата карта,към която е свързан интернета) Properties > Advanced > Allow other network users to connect through this computer,s internet connection -слагаш отметка Публикувано изображение

После отваряш Network connections на Internet Protocol (TCP/IP) > Properties на втория комп и там пишеш : IP - 192.168.0.2-Sub Mask - 255.255.255.0- Default Gateway - 192.168.0.1 - DNS - 192.168.0.1 Чукваш ОК и връзката между двата е готова и 2-ия комп ще има нет. Публикувано изображение

Направих всичко по инструкцията (е не баш) но се появи проблем. Нямам активен "Аllow other users to connect through this computer's internet connection"

картинка 1 Публикувано изображение

това е на картата на която идва нет-а

картинка 2 Публикувано изображение е Properties на картата която дава нет (или поне се опитва) към лаптопа.

Пробвах да сменя местата на кабелите като сложа нета на 2-рата карта и кабела към лаптопа на 1-ввата карта но пак така.

С две думи на картата която получава интернет не й е активно менюто "Аllow other users to connect through this computer's internet connection"

Някой с идеи?

Никой ли не знае как да стане???

Редактирано от kucipo (преглед на промените)

Здравейте, Вече две години подред си свързваме настолният комп със лаптопа със кроснат кабел със съквартиранта. До сега не съм имал проблеми и е тръгвало от рас, но сега като се върнахме този месец, пробвам и не иска... :) И настолният и лаптопа са на XP със SP 3, възможно ли е от SP3 да прави проблема, защото преди винаги сме били на SP2 Правя го както е написано по-горе: на моята външна карта си ми е нета-а със ИПто от доставчика, и съм дал отметката "позволи ....." а на тази от дънната платка - 192.168.0.1 ; 255.255.255.0 На лаптопа - 192.168.0.2 ; 255.255.255.0 ; 192.168.0.1 ; 192.168.0.1 Днеска цял ден се мъчих да ги свържа и не иска, проблема е че не ми намира лаптопа. Гледах всички отметки, махах firewalls, какво ли не проверявах, от Control Panel, ot Network Wizard съ що настройвах, но никакъв резълтат Компютърчетата мойто на 2ра карта и на лаптопа не получават никакви данни, Received 0 Не го виждам във workgroup-a, идея си нямам защо. Какъв може да е проблема, възможно ли е кръстосаният кабел да е сдал нещо багажа, утре мисля да си взема нов и да пробвам, дали не е от него, но ако не е той представа си нямам

Колега след като през Command-a не ми намира ping към 192.168.0.2 мислиш ли, че ще го отвори :baby: П.С. Целият проблем е от SP3 според мене !!! Няма от какво друго да е вече, всичко съм проверил, днеска и с нов кабел, само от СП3 е П.С Има ли някакъв начин да премахна SP3 и да се върна на SP2 или само с формат

П.С. Целият проблем е от SP3 според мене !!! Няма от какво друго да е вече, всичко съм проверил, днеска и с нов кабел, само от СП3 е

В никакъв случай не е заради СП3, това е абсурдно твърдение, огледай си нещата още веднъж :baby:

• 2 седмици по-късно...

Ако говориш за TTL лимитациите има лесно-CCProxy, а ако на компа който не е вързан директно с нета се играят игри в мрежа и те нямат в настройките си опция за използване на прокси сървър(Diablo и т.н.) на втория комп се инсталира безплатната програмка SocksCap.

Ако има заинтересовани как се работи с двете програми-лесно е, но да пише!

• 3 седмици по-късно...

Как мога да вдигна ТТЛ на пакетите от УИНДОУС ХП без да ползвам външни програми?

• 2 месеца по-късно...

2.1 Писането на български език с кирилица е задължително. Теми и съобщения, написани на латиница или само с главни букви, се изтриват без предупреждение.

iovi

Имам един малко по-сложен въпрос. Имам два компютъра в стаята. Моят има нет и реално IP, другият няма нищо. Искам да ги вържа, без да си прецакам IP-то и без другият да има нет (на брат ми е, на него не му трябва засега). Общо взето главната цел е пренос на данни, защото игрите му ги записвам от моя комп на диск и след това от диска на неговият комп и чак след това се mount-ват и ... минават пет часа. Не дай си боже да му слагам игра от 2 DVD-та и то такава, която не е направена на двa image-а, а аз трябва да я цепя. Кофти работа. Играенето в мрежа е бонус, не приоритет. За жалост имам само бегла представа как точно да го направя. :wors:

Имам един малко по-сложен въпрос. Имам два компютъра в стаята. Моят има нет и реално IP, другият няма нищо. Искам да ги вържа, без да си прецакам IP-то и без другият да има нет (на брат ми е, на него не му трябва засега). Общо взето главната цел е пренос на данни, защото игрите му ги записвам от моя комп на диск и след това от диска на неговият комп и чак след това се mount-ват и ... минават пет часа. Не дай си боже да му слагам игра от 2 DVD-та и то такава, която не е направена на двa image-а, а аз трябва да я цепя. Кофти работа. Играенето в мрежа е бонус, не приоритет. За жалост имам само бегла представа как точно да го направя.

:ill:

С втора мрежова карта на твоя компютър. И едно кабелче между двата(право или криво няма значение). Ръчно им задаваш адреси, примерно 192.168.10.1 и 192.168.10.2 с маска 255.255.255.0 или 255.255.255.252. Гейтуей не им трябва, нито DNS сървър.

Споделяш си папки и т.н.

Ще може и да играете в мрежа. А ако се почувстваш ларж може и нет да му пуснеш с още няколко клика Публикувано изображение

Здравейте.Имам малък проблем с share-ването на интернет-а.Имам два компютъра с XP Pro SP3, свързал съм ги с кабел,мрежата е наред,workgroup-а е еднакъв,виждат се в network connections,прехвърлям файлове. Настройките са ми: компютър 1- IP: 192.168.0.1,Mask:255.255.255.0, другото-празно,share-нал съм лан картата на която идва нета,компютър 2: IP: 192.168.0.2, Mask:255.255.255.0, gateway: 192.168.0.1 и DNS:192.168.0.1. Имам skype, но не отваря страници.Като пусна ping от единия към другия и обратно ми ping-ва и пише TTL=128. Единственото, за което не съм сигурен е кабела ми дали е кроснат или не.Може би е това, затова може ли малко помощ. Предварително благодаря!

Проблема ми е почти същия как да свържа 2 пс-та да стане като в зала да се играе на ЛАН.

ПП:в нас имам 2 пс-та и искам да играем на лан с тате на call of duty Публикувано изображение

Пуснах интернета на 2-я компютър, получи се като зададох за DNS i Alternate DNS на него стойностите от 1-я, а не както е обяснено във всички теми, които прочетох (DNS: 192.168.0.1). Радвам се, че стана и без proxy и куп други глупости. Сега очаквам обаждане от доставчика ми Публикувано изображение , шегувам се. Дано помогна на някой, който има същия проблем.

Проблема ми е почти същия как да свържа 2 пс-та да стане като в зала да се играе на ЛАН.

ПП:в нас имам 2 пс-та и искам да играем на лан с тате на call of duty Публикувано изображение

Взимаш си кабел(навсякъде прочетох, че трябвало да е кроснат, но моя се оказа, че не е, но според зависи...), свързваш двата компютъра с него (на този, който е с нета трябва да имаш 2-ра ЛАН карта), на IP настройките на тази 2-ра (която се намира на първия компютър) карта пишеш за IP Address: 192.168.0.1, Subnet Mask: 255.255.255.0, Default Gateway и DNS Servers са празни и двете, на 2-я компютър:IP Address: 192.168.0.2, Subnet Mask: 255.255.255.0, Default Gateway и DNS Servers са празни и двете пак. Правиш им една мрежа между тях с Network connection wizard (Важно нещо е, че workgroup-a трябва да е еднакъв), ако искаш да си share-ваш и папки и си готов. Малко от горе, от горе го обясних,ама има толкова много теми за това. Дано съм бил поне малко полезен :baby:

Редактирано от MartiniBianco (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...

приятел си работи под линукс, ама детето му иска и то интернет. той нали е линукс фен сложил му 2-ро РС с линукс свързал ги - ето ти нет! Ама детето си знае WIN, разни неща ставали само с него и се наложило да прави виртуал. и в нвго да пуска WIN Xp. Но всичко това усложнява нвщата , иска много памет, бави, накъсва...

питам го "не можеш ли на второто РС направо да инсталираш WIN Xp". - "ами то така не става мрежа!! поспорихме, сигурен съм че може, но и той, ама и аз не знаем как?

тук знае ли някой - единия РС - там идва нета е с линукс, а другия е с ХР, как да стане мрежата и този с ХР да получава интернет през този с линукс????HELP!!!!!!!

Редактирано от martab (преглед на промените)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.