Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Свързване на два компютъра в мрежа

Featured Replies

Здравейте От два дена се мъча с връзката между двата компа (с Win SP3). Връзката си е „стандартна”, с кроснат кабел на: компютър 1 на втората ланкарта - IP: 192.168.0.1,Mask:255.255.255.0, ,компютър 2: IP: 192.168.0.2, Mask:255.255.255.0, gateway: 192.168.0.1 и DNS:192.168.0.1. Нямам проблем с получаването на нет от комп1(направо си хвърка). Проблема е само в това че не мога да разменям файлове между двата. В ” Microsoft Windows Network” и двата са си там, в една ”кръвна” група са, но реша ли да вляза в другия, излиза прозорчето където се въвежда име и парола за достъп . В това прозорче е активен реда само за паролата, другия ред с името не може да се променя. Махам защитната стена –няма разлика. Интересното е че когато върнах системата на комп2 с ”Acronis True Image ” бяха в различни групи, и въпреки това имаше нет и си разменяха файлове. Защо се получава така ??

Редактирано от krali (преглед на промените)

• 4 седмици по-късно...
  • Отговори 257
  • Прегледи 246,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• здрасти имам проблем правя сичко точно обаче не ми показва че има мрежа или пак не ми показва че кабела е свурзан сас ПС то защо така правя го кам лаптопа ми и става обаче кам друг КОМП нестава ;( плс

• скоро не съм кажи ми как да го направя plss

• Дефинирайте 'каква информация' и какво разбирате под 'автоматично'? Иначе най-общия отговор е с кабел и мрежови карти.

Публикувани изображения

хи хора аз съм тотален индианец когато става дума за компютри но много ми трябва да знам как (с какво) да свържа един компютър към друг не ми е нужна интернет връзка на този, който се опитвам да го включа към компа, който ползвам.Опитвам се да направа това че единия да го ползвам само за да си пазя файлове и глупости тъй като на компа ,с който работя практически вече няма възможност за допъл памет ,а не ми се купува външен хард.Плс да ми кажете какво да праваПубликувано изображение Мерси предварително

Здравейте, имам wifi връзка която искам да я оставя отворене, без парола, но като си шерна нещо да задам някакъв приоритет само на компютри които аз искам да виждат дадената папка. Как може да стане това гледах пермишъните но нещо не става и 1 компютър е с ХР хоме едишън и нз при него дали стават тези настройки, защото липса опцията за приоритетите.

• 1 месец по-късно...

Много благодаря за обясненията! Публикувано изображение

Аз спазих стрикно обясненията на kokomil и свурзах кабела по схемата на ostavime и сега нямам проблеми>

ТАКА ЧЕ ОБЪРНЕТЕ ВНИМАНИЕ НА ТЕХНИТЕ КОМЕНТАРИ И НЯМА ДА ЗБЪРКАТЕ!!!

Публикувано изображениеПубликувано изображение:)Публикувано изображениеПубликувано изображение

Здравейте. Имам две PC-та като едното има две ЛАН карти и работи под виста, адругото има една ЛАН карта и работи под XP. Свързани са с кроснат кабел. Искам да споделям файлове и и нтернет между двата.

Та ако някой може да и обясни стъпките по настройването, защото да сега сигурно съм изчел 1000 теми по въпроса и се не става. Правя всичко точно, но винаги ми се показват споделените фаилове само на съответния комп, а нета така и не се свърза.

Идеи? Публикувано изображение

Аз имах същия проблем, бях с два различни windows-a, съптветно XP и Vista, така и не успях да ги вържа за да има нет и на втория, та си сложих XP и на двата по следния начин: - свързвах двата компютъра с кабела - на IP настройките на тази 2-та (която се намира на първия компютър) карта пишеш за IP Address: 192.168.0.1, Subnet Mask: 255.255.255.0, Default Gateway и DNS Servers са празни и двете, - на 1-та карта, на която идва нета трябва да се share-не (това става като й дадеш дясно копче->properties->advanced-->и слагаш отметката на "allow other network users...") - на 2-я компютър:IP Address: 192.168.0.2, Subnet Mask: 255.255.255.0, Default Gateway - 192.168.0.1 и DNS Servers се задават да са съшите като на LAN картата на първия компютър, на която идва нета. - Правиш им една мрежа между тях с Network connection wizard (Важно нещо е, че workgroup-a трябва да е еднакъв), - рестартираш и готово. Надявам се да съм бил полезен. Ако има нещо пиши. Успех :brick wall:

Редактирано от MartiniBianco (преглед на промените)

• 4 седмици по-късно...

Не мога да си свържа двете консерви :rolleyes: Като включа кабела на втория ми стои х на мрежовата връзка.Кабела не е прецакан.

Не мога да си свържа двете консерви :rolleyes: Като включа кабела на втория ми стои х на мрежовата връзка.Кабела не е прецакан.

Ми обикновено консервите, особено зеленчуковите имат проблем с мрежовия стек, пробвай ъпргрейд на софтуера

Ако все пак се опитваш да свържеш компютри пробвай с кръстосан кабел

• 2 седмици по-късно...

Здравейте, изчетох темата, направих си мрежа (безжична) между 2 компютъра. Проблема е че на втория компютър скайпа работи, но не зарежда страниците. Моля помогайте.

Хора, какво ли не търсих, какво ли не четох тук и в други сайтове по едни или други начини (все с кросоувър кабел) и не става... Имам 2 компютъра с WinXP и искам да пусна и на другия интернет.. Този който има нет има 2 лан карти и имам кросоувър кабел за връзка м/у двата компютъа... пробвах да го нагласям с IP-та, с workgroup и все не става... дори не се пингват а лан картите са си много добре лампичките си светят, но какво пропускам и къде ... ако може някой да помогне да помага...

Хора, какво ли не търсих, какво ли не четох тук и в други сайтове по едни или други начини (все с кросоувър кабел) и не става... Имам 2 компютъра с WinXP и искам да пусна и на другия интернет.. Този който има нет има 2 лан карти и имам кросоувър кабел за връзка м/у двата компютъа... пробвах да го нагласям с IP-та, с workgroup и все не става... дори не се пингват а лан картите са си много добре лампичките си светят, но какво пропускам и къде ... ако може някой да помогне да помага...

Може просто кабела да е прецакан. И на мен ми се е случвало - свързвам, настройвам, не става. Така главоболия няколко дена, а се оказа че кабела не бил изправен.

Може просто кабела да е прецакан. И на мен ми се е случвало - свързвам, настройвам, не става. Така главоболия няколко дена, а се оказа че кабела не бил изправен.

Но ми показва че има връзка като включа и двата компютъра мониторчетата светкат...

Поне вътрешна мрежа без интернет има ли между двата компютъра? Ако и това няма, май не са в една мрежа.

Поне вътрешна мрежа без интернет има ли между двата компютъра? Ако и това няма, май не са в една мрежа.

оправих се... бях нагласял по всякакви начини и видях че и на другия вече има интернет :P
  • 2 седмици по-късно...

Извинявам се, ако има същият въпрос. Бих искал да попитам как да свържа два компютъра под XP и един под Vista в локална мрежа през рутер - TL-WR543G. Тези под Xp са свързани през ЛАН, другият е с Wi-Fi. Блалогаря предварително. :rolleyes:

Редактирано от Napster Eps (преглед на промените)

• 4 седмици по-късно...

Ще са различни ли IP-тата на два компютъра ако са свързани в мрежа?Наскоро си купих нов компютър и стария го сложих в друга стая!После дойде един компютърен специалист и свърза двата компютъра,така че и двата да имат нет и да могат да си влизат в устройство D:,но не и в C:!Тъй като не разбирам въобще от компютри,не знам как е свързана мрежата-Лан,ман Публикувано изображениеПубликувано изображениеПубликувано изображение не знам!(Дали това е проблем)Само знам че имаше едно устройство NETGEAR.

Редактирано от Kurtis (преглед на промените)

Врачката каза че имаш маршрутизатор Netgear и че от към интернет двата компютъра ще се виждат с един и същ IP адрес. Иначе всеки от тях си има собствен, но е от специален вид който не се ползва в интернет, там те "виждат" с адреса даден ти от доставчика, който е "сложен" на маршрутизатора.

• 2 седмици по-късно...

Здравейте.Знам че има много теми за това, но компа ми е с Windows Xp а лаптопа с Windows 7.Някой ще ми каже ли как да ги свържа с лан кабел, за да мога да си прехвърлям файлове помежду им ?

• 2 седмици по-късно...

Здравейте, взех си ново PC и исках да си прехвърля нещата от старото. Свързвам компзтрите с кабел пиша сходните IP адреси както е оказано в началото на темата шервам папките проблема е че когато от единия комп искам да вляза в другия ми иска парола, а обратното ми дава error does not aceccs. Изпълнявам всичко и не мога да разбера от къде е причината ланкартите работят защото компютрите се виждат в My network places/Workgroup, махнал съм всички антивирусни и firewall. Плс даите насока.

Имам проблем и се надявам някои да ми помогне.Трябва да свържа 4 компютъра,които са в една стая, в мрежа за прехвърляне на данни.Има ли шанс да стане без кабел а със интернет настройки.Ако може някой подробно да ми опише стъпките ще съм много благодарен

Редактирано от nasko1914 (преглед на промените)

• 1 месец по-късно...

Искам да ви попитам мога ли както имам интернет да свържа 2 компа т.е като взяза в My Network Places да ми изкарва неговите папки и тои като влезе при него да изкарва моите.Връзката е м-ду 2 компа на 50м. и не искам с друг кабел.Просто някак да ги свържа.

• 5 седмици по-късно...

Здравейте, Ползвам БТК ADSL с wireless modem, като имам PC, където е модема, и лаптоп, който ползва безжичната мрежа. Искам да направя мрежа между двата компютъра за file sharing. Може ли това да стане чрез модема (който има 4 порта) и може ли връзката да е безжична. Благодаря предварително!

• 1 месец по-късно...

искам да попитам,вкъщи имаме два компютъра които са на един интернет свързани чрез рутер който е вграден в модема.Какви настройки трябва да се направят на компютрите за да станат в мрежа и да можем да играем на игри заедно.ПОМОГНЕТЕ МИ!

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.