Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Покажете вашите авторски снимки част 4

Featured Replies

1649089120_dsc_1147a3.jpg

1649088303_dsc_5385b.jpg

• Отговори 2,2k
  • Прегледи 307,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Зима в Родопите The region of Rozhen peak, Rhodopi Mountains by Никола Атанасов, on Flickr Snezhanka (Snow White) peak, Rhodopi Mountains by Никола Атанасов, on Flickr Rhodopi Mountains

• L'église de la Madeleine - Църквата Света Мария-Магдалена в Париж. Изключително впечатляваща сграда. Необичайната (поне за мен) за католически храм архитектура се дължи на най-очевидното обяснение -

• Кукери на фестивала Сурва в Перник

Публикувани изображения

• 3 седмици по-късно...

59.jpg

Малко кадри от последното място, което посетихме - Копренските водопади и по-специално маршрута до водопад Ланжин скок.

Красиво място, но не е добре поддържано.

Трудно се снимаше, защото имаше много нападали дървета и клонаци около водопадите, а и не бяхме в подходящо време за снимки на водопади там - ранния следобед на топъл безоблачен ден.

Но все пак се надявам, че дори и с не дотам сполучливите снимки, ще успея да предам поне част от красотата и чара на това почти диво мястто.

image.jpeg

image.jpeg

DSC_0262.jpg

И опита ми да се правя на видеооператор...

В тази снимка по-интересното е, че на едно и също дърво има два вида цветове-едните са като ябълкови, а другите са розовите, дето приличат на цветя повече. Дали е нещо от присаждане?

11.jpg

преди 1 час, NEVADA написа:

В тази снимка по-интересното е, че на едно и също дърво има два вида цветове-едните са като ябълкови, а другите са розовите, дето приличат на цветя повече. Дали е нещо от присаждане?

11.jpg

Така е.Всички костилкови ,могат да се присаждат примерно върху слива дивачка.

преди 6 часа, plamen74 написа:

Малка среща за кратко, меду денят и нощта...

Това е на платото под Острич, нали?

А това е един от любимите ми върхове - Полежан в Пирин.

image.jpeg

А това е гледка от сколона му към Попово езеро и върховете Джангал, Сиврия и Джано, някъде там под облаците е и Каменица.

image.jpeg

преди 1 час, andiay написа:

Това е на платото под Острич, нали?

Точно там е! А какъв залез изтървах до като се качвах...  ама късно тръгнах :)

току-що, plamen74 написа:

Точно там е! А какъв залез изтървах до като се качвах...  ама късно тръгнах :)

Дет са вика, по-добре късно, отколкото никога.

Пък и на теб ти е под ръка, сега през май и юни са най-красивите залези.

Аз навремето така изтървах един невероятен залез на хижа Ехо.

Бяхме тръгнали от Беклемето и а снимки тук, а снимки там и на хижа Ехо пристигнахме чак след като слънцето са скри.

Малко се ядосах, ма хижаря вика - Не бой са бре, аз нали го снимах.

Весел пич е той, те по-скоро.

Много готини нощни снимки съм виждал от Острич, ама през зимата, че е по-къс деня и хващат светлините на колите от и към Бабинци по завоите.

Туй пък е водопада Райски кът във Вършец.

image.jpeg

• 2 седмици по-късно...

И една панорама точно от връх Острич.

Между другото връхчето най-вляво на връх Червен и върхът в дясно от парапета (връх Трескавец) са в действителност в права линия през параклиса на връх Острич!

С други думи - панорамата е повече от 180 градуса :) 

Ostrich-Panorama.jpg

• 2 седмици по-късно...

Не знам за вас, но... аз виждам човек, в крачка, държащ жезъл!!! Естествено образувана фигура от падащата вода на водопад "Скока" град Тетевен

Skoka.jpg

• 2 месеца по-късно...

Интересно време нацелихме в Пирин.

Слава богу само дъжд ни валя.

На снимката от ляво на дясно са върховете Муратов, Хвойнати и Вихрен.

Интересно "лице" образуваха облаците, сякаш Перун наднича да види кои са се осмелили да приближат покоите му.

1659343715_dsc_0463d1.jpg

А това е връх Тодорка, отразяваща се във все още спокойните води на Муратово езеро, заедно с първите капки дъжд.

1659345597_dsc_0099b1.jpg

Жената се кефи на лекия дъжд, но добре че сложи дъждобрана, че малко по-късно хич не беше лек.

И по "закона на Мърфи", заваля зверски точно когато се спускахме по най-стръмния участък от сипеи и морени.

Слава богу, всичко мина без инциденти, че мокрите камъни са адски опасно нещо, особено при спускане.

1659345881_dsc_0140b.jpg

• 1 месец по-късно...
преди 6 часа, plamen74 написа:

DSC-0072-Pano.jpg

Чудесна снимка.Браво! Добър баланс на цветовете ,подкрепящ перспективата . Дървото в близък план нарушава хармонията и дава тежест встрани.Мое мнение .

преди 2 часа, bigiadri написа:

Чудесна снимка.Браво! Добър баланс на цветовете ,подкрепящ перспективата . Дървото в близък план нарушава хармонията и дава тежест встрани.Мое мнение .

Панорамата е събрана от 18 броя вертикални кадъра. Зад мен имаше постройка за живони и нямаше как да отида по-назад. 16мм на кроп тяло не са чак толкова широки. А и съм забравил как се правеше многоредова панорама (правил съм само две/три преди години). Благодаря все пак. :) 

на 4.09.2022 г. в 22:11, plamen74 написа:

Панорамата е събрана от 18 броя вертикални кадъра. Зад мен имаше постройка за живони и нямаше как да отида по-назад. 16мм на кроп тяло не са чак толкова широки. А и съм забравил как се правеше многоредова панорама (правил съм само две/три преди години). Благодаря все пак. :) 

Готина панорама...

Според мен, резни малко от ляво, до половината от клонаците на дървото.

Така ще се получи нещо като рамкиране...

Жалко, че не си успял да хванеш цялата оградка отдолу, лично незаангажиращо мнение.

От ръка ли ги правиш панорамите и с коя програма ги събираш?

Ето и един мой опит за панорама, от ръка с китовия обектив Никор 18-140 по обед...

От дясно на ляво са върховете - Муратов, Хвойнати, Вихрен и мраморното било, пред него е Гредаро, следва безименен и част от Гергийца.

Езерата са две от петте Гергийски езера.

1662579164_11a13.jpg

на 7.09.2022 г. в 23:18, andiay написа:

От ръка ли ги правиш панорамите и с коя програма ги събираш?

Да, от ръка я правих. Тъкмо бях взел Никончето Z fc  от Еконта и след работа отидох набързо да поснимам. Ходенето до там си е почти час катерене. За събиране ползвам Лайтрум-а. И после с Фотошопа доизкусуряване (ако се налага).  И сега една снимка от вчера (вече официално Тетевен си има светещ кръст на скалата на връх Петрахил, който е и символ на града):

image.jpg 

• 2 седмици по-късно...
преди 2 часа, Kolev72 написа:

Кажи на "каката" да не скача. Като толкова я не щеш, аз ще я взема!

Моето виждане е кръст ,с който ако е към изток  ,човекът  иска  да пусне  Христос  в сърцето, една ХУБАВА символика.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.