Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Колко ватови тонколони може да захрани 350W-усилвател?

Featured Replies

Митко ако сложа на 4 ома усилвател колони от 8 ома   съм сигурен че  на усилвателя  ще му е даже по-добре. И е задължително когато се взимат колони те да са  с поне 50 вата отгоре над  усилвателя.

Редактирано от AlkatrazBG (преглед на промените)

• Отговори 102
  • Прегледи 21,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Ще ме комплексирате в тази тема с тия ватове и тия габарити на колонки. Като гледам моите и ми идва да се разплача. Направо съм в детската градина.

6/6см на 16 см. високи. Още даже не мога да се наканя да ги пусна. Едвам ще се чуват предполагам.

Що бре :)  Аз съм с тия  и съм си мега доволен от колонките. За компютърче са си екстра да слушаш музичка и да гледаш филми.

Направих си труда да потърся и изтегля сервизното описание на системката за да не ви пиша празни приказки. При захранването, което са и направили и крайните стъпала, колегата "алграб" мисля че беше, правилно е забелязал изходната мощност - около 120-130 вата на 4 ома. Какво е интересното за да предизвиква погледите на поколението върху себе си? Самото звучене. Как е постигнато? Един от много добрите начини е използване на колонки с по -голям обем и сравнително голям басов говорител. В случая последният е 12 инча или 30 см.При наличие на "басрефлекс" на колоната, резонансната честота може да се смъкне още малко в началото на тракта, което за човешкото ухо се явява много често  като "убийствен бас". Да, но с много изкривявания, които един познавач на музиката веднага ще забележи.По-принцип, сериозната техника няма този си външен вид. Даже много системки на тази фирма, от този клас са с отличен стилен дизаин, наподобяващ добрата аудиотехника в такова изпълнение. Снимки не ми се постват, защото повечето от четящите знаят отлично за какво говоря. Моето мнение за системата. За тези, които обичат гирултията" - ще им свърши отлична работа докато спре да "свири" За тези, които държат повече на качеството на звука, ще я прескочат, без да и обърнат внимание.Цената на изделието е доста висока, но последното има някои добавени"джижавки" които го правят привлекателно за хората от  махалата .Последното, не се котира в средите а аудиолюбителите на техника и музика. Хареса ми поста на Алкантраз.

Ще ме комплексирате в тази тема с тия ватове и тия габарити на колонки. Като гледам моите и ми идва да се разплача. Направо съм в детската градина.

6/6см на 16 см. високи. Още даже не мога да се наканя да ги пусна. Едвам ще се чуват предполагам.

Аз конкретно съм уверен, без да ги зная твоите, че ще свирят 2 идеи по-добре от този модел.

Любителите на музиката и аудиотехниката твърде често слушат усилвателя на 1, 2, до 5 Вата мощност.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Що бре :)  Аз съм с тия  и съм си мега доволен от колонките. За компютърче са си екстра да слушаш музичка и да гледаш филми.

А аз ще бъда с тези и ни ги знам колко вата са и ни как ще се чуват. Кога им дойде реда ще ги гледам още са в кашоните. Предполагам трябва да са добре и да се чуват по добре от тия 500-600-700W. В къщи глухи няма. Да чукна на дърво.

16221961276_4c98d6a12e_c.jpg

Аз конкретно съм уверен, без да ги зная твоите, че ще свирят 2 идеи по-добре от този модел.

Любителите на музиката и аудиотехниката твърде често слушат усилвателя на 1, 2, до 5 Вата мощност.

Bose Lifestyle 535 Series III

Питай ме не мога да ти кажа колко вата са !

Редактирано от BMW Маниак (преглед на промените)

Митко ако сложа на 4 ома усилвател колони от 8 ома   съм сигурен че  на усилвателя  ще му е даже по-добре. И е задължително когато се взимат колони те да са  с поне 50 вата отгоре над  усилвателя.

Да повече омове на колоната е по добре за услилвателя,защото го товари по малко.Но така се губи малко от мощноста на свирене,както и се намалява силата на високите честоти.По добрия вариант е да са същите омове,но много по голяма мощност на колоната.

• Автор

Направих си труда да потърся и изтегля сервизното описание на системката за да не ви пиша празни приказки. При захранването, което са и направили и крайните стъпала, колегата "алграб" мисля че беше, правилно е забелязал изходната мощност - около 120-130 вата на 4 ома. Какво е интересното за да предизвиква погледите на поколението върху себе си? Самото звучене. Как е постигнато? Един от много добрите начини е използване на колонки с по -голям обем и сравнително голям басов говорител. В случая последният е 12 инча или 30 см.При наличие на "басрефлекс" на колоната, резонансната честота може да се смъкне още малко в началото на тракта, което за човешкото ухо се явява много често  като "убийствен бас". Да, но с много изкривявания, които един познавач на музиката веднага ще забележи.По-принцип, сериозната техника няма този си външен вид. Даже много системки на тази фирма, от този клас са с отличен стилен дизаин, наподобяващ добрата аудиотехника в такова изпълнение. Снимки не ми се постват, защото повечето от четящите знаят отлично за какво говоря. Моето мнение за системата. За тези, които обичат гирултията" - ще им свърши отлична работа докато спре да "свири" За тези, които държат повече на качеството на звука, ще я прескочат, без да и обърнат внимание.Цената на изделието е доста висока, но последното има някои добавени"джижавки" които го правят привлекателно за хората от  махалата .Последното, не се котира в средите а аудиолюбителите на техника и музика. Хареса ми поста на Алкантраз.

Ами бях направил преди тема в която съм споменал , че ще се взима на изплащане (лизинг) и затова се спрях на този модел ... ако имах възможността да ги дам на ръка , много ясно че не бих взел тези , а бих избрал всичко по отделно - (колони , усилвател..) ... апак не ми се чака да сабирам парите 2,3 години или пък да взимам заеми от приятели .. но все тая ^-^  . Мерси за отделеното време на всички :P

LZ4JW - Аз конкретно съм уверен, без да ги зная твоите, че ще свирят 2 идеи по-добре от този модел.

- Съмнявам се  ;)   :whist:

Редактирано от Сирини (преглед на промените)

Като гледам за 1400 лева каква цикалка ще си вземе  и направо му се чудя на акъла. Той с тия пари ако отиде  при точния човек  ще му изберат усилвател и колони  дето като ги чуе и ще се разплаче от кеф. Дори  ей така ще е по-добре от готовото Сони дето го гледаш.

YAMAHA RX-V465 T + JAMO E-875 CHERRY+JAMO E-8SUR.2 RIGHT CHERRY+JAMO E-8CEN.2 CHERY

• Автор

Като гледам за 1400 лева каква цикалка ще си вземе  и направо му се чудя на акъла. Той с тия пари ако отиде  при точния човек  ще му изберат усилвател и колони  дето като ги чуе и ще се разплаче от кеф.

Мхм , но обясних по-горе какъв ми е проблема.

Редактирано от Сирини (преглед на промените)

Ей това, което ти е написал Алкатранс е много вярно. А в моето изказване за колонките на маняка на BMW хич не се съмнявай. Явно, че тези неща не ги чуваш въобще. Дори и на изплащане, не те съветвам да правиш тази велика глупост. Пари ще посъбереш, после някоя консултация с човек, който разбира тези техники и днес едно, после след половин година друго - и накрая за 2 години ще имаш една много добра аудиосистема , а не СВИРКА, която може да вдига само аларма!

Като гледам за 1400 лева каква цикалка ще си вземе  и направо му се чудя на акъла. Той с тия пари ако отиде  при точния човек  ще му изберат усилвател и колони  дето като ги чуе и ще се разплаче от кеф.

YAMAHA RX-V465 T + JAMO E-875 CHERRY+JAMO E-8SUR.2 RIGHT CHERRY+JAMO E-8CEN.2 CHERY

На момчето не са му ясни тези работи. Нали виждаш какво го влече  - - катерички, хипопотами и лилави змеьове

• Автор

И какъв е всъщност проблемът (както казала французойката)? :cool:

Отиди пак в същия магазин, където я продават тази "ц****ска радост", дето си я харесал, и виж за същите пари какъв комплект можеш да си събереш, подобен на този, който ти е предложил AlkatrazBG. И пак можеш да си го вземеш на изплащане. 

• Автор

И какъв е всъщност проблемът (както казала французойката)? :cool:

Отиди пак в същия магазин, където я продават тази "ц****ска радост", дето си я харесал, и виж за същите пари какъв комплект можеш да си събереш, подобен на този, който ти е предложил AlkatrazBG. И пак можеш да си го вземеш на изплащане. 

Не ми допада този на Alkatraz :angry22:

Никой не те кара да взимаш това което съм го постнал колкото за пример. Колкото и да не разбираш  от колони и усилватели  ще ти  стане ясно,че  отделните компоненти са в пъти по-качествени от  готова мини система. Ако искаш да  се изръсиш 1400 лева за  неоново синя лампа  вече си е твой проблем. Ти къде заора във професионални стъпала и колони дето ги не знаеш на колко  сватби са свирили ? Я ни кажи  най накрая ти музика за хола ли си търсиш или   за под асмата ?

Приятел!

Не е необходимо да пускаш тези линкове! Защо?

1. От посоченото място  не можеш да си сигурен, че техниката закупена от теб днес, няма да е при мен за ремонт - утре.!

2. Ти не познаваш изделията а четеш на поразия какво е написано от такива като теб - нищо не разбиращи хора. Тук идеята е продавача да се оттърве от посочената от теб"кутия" а ти какво ще я правиш утре - него не го интересува. Парите си ги е взел. Аз пак ти казвам. Поизчакай или използвай варианта, който вече и трети човек ти го е посочил а не пиши глупости. Само пълним подфорума с ненужна информация.Или направи така - понеже си мераклия - отиди в някой магазин, поогледай какво се продава и дай линкове на това, което ти е грабнало окото. Ние тук ще ти помогнем. Живееш в София, магазини за такава техника - колкото искаш. Има и 2-ра ръка, което за мен е много -добра идея, само да знаеш какво и от къде и при кого да си го купиш. Накрая ти ще си доволния! Даже и на лизинг можеш да си го вземеш, но вече всичко ти е казано по твоя въпрос. Успех ти пожелавам и повече разум.

• Автор

Никой не те кара да взимаш това което съм го постнал колкото за пример. Колкото и да не разбираш  от колони и усилватели  ще ти  стане ясно,че  отделните компоненти са в пъти по-качествени от  готова мини система. Ако искаш да  се изръсиш 1400 лева за  неоново синя лампа  вече си е твой проблем. Ти къде заора във професионални стъпала и колони дето ги не знаеш на колко  сватби са свирили ? Я ни кажи  най накрая ти музика за хола ли си търсиш или   за под асмата ?

Ами предимно ми трябва и за двете  :clap:

Ако ще гъташ  къщата Cerwin-Vega! Pro Audio INT-252V2 два броя  за около 1100 лева чифта + BEHRINGER NU1000DSP за около 407 лева +  кабеляците +Alesis MultiMix 4 USB  за 150 лева+BEHRINGER XM1800Single за 30 лева и спокойно може да къртиш плочките и да правиш кареоке.

""Я ни кажи  най накрая ти музика за хола ли си търсиш или   за под асмата ?

Отговор:
""Ами предимно ми трябва и за двете""  

И сега моят отговор:
Мина ми желанието за помощ.  Във форума има и други, които могат да ти дадат правилни насоки, но и те си замълчават. 

И сега моят отговор:

Мина ми желанието за помощ.  Във форума има и други, които могат да ти дадат правилни насоки, но и те си замълчават. 

Човекът не пита в темата каква музика бихме му препоръчали. Той вече си е избрал. Пита конкретни неща по избора си.

Така че - да, добре е да си замълчим. Съветите ни не са нужни. Освен, ако можем и искаме, да отговорим на въпросите. Защото форумът е за взаимопомощ, а не да налагаме на всяка цена своето мнение на другите.

А конкретно на въпроса - безсмислено е да се пита "Колко вата е?", и да се гадае реално ли е, или не. Отива се на място, чува се, и се решава дали е приемливо. Това е начинът, пиша го за втори път.

:offtopic_s: :

Моята уредба я избрах в момента, в който я чух за пръв път. Влязох в Техномаркет, и още от входа чух много чист и ясен звук. Веднага си казах: "Това искам да си го купя" :) . Без да ме интересува колко вата е, честотния ѝ обхват, и други ТТ данни. И наистина си я взех, след около 2 години, и не съжалявах.

В момента за 1400 лв могат да се намерят чифт Adam Audio Artist 6 активни, може да се въжат където ти е кеф в общи линии. Е не са 350 w, но не мисля, че има някаква база за сръвнение в качеството. Разбира се, това в случай, че не ти е важна възможността за възпроизвеждане на различна медия, която е налчна при уредбата. Моят съвет е да отидеш в някой специализиран магазин за аудиотехника да чуеш някои неща(предполагам всички продават и на изплащане), все пак си приготвил не малка сума за нашите стандарти, за тези пари ще намериш много по-добри предложения от гледна точка на качество на звука.

"" Защото форумът е за взаимопомощ, а не да налагаме на всяка цена своето мнение на другите.

В този си пост имаш някаква забележка по моя коментар, та си ме цитирал, или нещо друго си искал да "кажеш".

"...и да се гадае реално ли е, или не. Отива се на място, чува се, и се решава дали е приемливо. Това е начинът, пиша го за втори път."

Щом го пишеш за втори път, това иска да покаже , че си налагаш мнението и трябва да го приемем? Ако го напишеш трети път, ще стане задължително, но само за теб.Техника се коментира, когато и разбираш, моето момче.

• Автор

Да , явно това ще направя .. отказах се от тази Sony , и мисля да потърся някакъв магазин/фирма за озвучителна техника , да се посъветвам пак със вас и ако предлагат лизинг , вече и ще говорим за покупката им :) Мерси много на всички които ми помогнаха , много съм ви благодарен , :ski7: и за много години :);)   

Да , явно това ще направя .. отказах се от тази Sony , и мисля да потърся някакъв магазин/фирма за озвучителна техника , да се посъветвам пак със вас и ако предлагат лизинг , вече и ще говорим за покупката им :) Мерси много на всички които ми помогнаха , много съм ви благодарен , :ski7: и за много години :);)   

Разгледай горният пост на колегата " spielberg"". Не зная доколко са ти ясни тези въпроси, но неговото предложение е доста добро. Разгледай и линка. Мисля даже, че има и търговско представителство на фирмата в България. Но на теб, както те разбирам, като че ли ти трябват по чалгаджийски колони и усилватели, а не точно тези компоненти, които сме ти предложили. За под "липата", също има магазини, но там аз съм пас - не ме интересуват.

• Автор

Разгледай горният пост на колегата " spielberg"". Не зная доколко са ти ясни тези въпроси, но неговото предложение е доста добро. Разгледай и линка. Мисля даже, че има и търговско представителство на фирмата в България. Но на теб, както те разбирам, като че ли ти трябват по чалгаджийски колони и усилватели, а не точно тези компоненти, които сме ти предложили. За под "липата", също има магазини, но там аз съм пас - не ме интересуват.

Ами не става въпрос за чалга , а за компанията - някакви народни , рок , и тем подобни...

И точно затова искам ако можете , защото вие ги разбирате - някой магазин във който предлагат добри озвучителни системи , и ако е възможно да се продават на лизинг , ако ли не ще гледам да говоря със частното лице и така...

Също ми допадна идеята за активните тонколони , но от тях си нямам и на представа ..

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.