Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Колко ватови тонколони може да захрани 350W-усилвател?

Featured Replies

Разгледай горният пост на колегата " spielberg"". Не зная доколко са ти ясни тези въпроси, но неговото предложение е доста добро. Разгледай и линка. Мисля даже, че има и търговско представителство на фирмата в България. Но на теб, както те разбирам, като че ли ти трябват по чалгаджийски колони и усилватели, а не точно тези компоненти, които сме ти предложили. За под "липата", също има магазини, но там аз съм пас - не ме интересуват.

Ето тези са им представители: http://musicdivision.bg/ADAM-Audio-A5X-Black-Active-Speaker?filter_name=adam%20audio

Нямат горния модел, но имат доволно добри неща (А5Х) :)

• Отговори 102
  • Прегледи 21,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Ето тези са им представители: http://musicdivision.bg/ADAM-Audio-A5X-Black-Active-Speaker?filter_name=adam%20audio

На тази фирма производството е насочено малко към оборудване на студио с не много големи претенции, но на ниво. А модела, който и ти си му посочил е също отличен и въобще като цена, не са скъпи. А активни колони, който не е имал, само той не знае какво представляват. Едно време, преди много години в България се продаваха 2 модела - Jamo MFB90  и след него пуснаха и новия модел MFB100.Бяха много добри като модел и доста скъпи. При мен още си стои модел MFB90.Или с две приказки, на всеки говорител - крайно стъпало, а басовия говорител и с активна връзка за корекция на грешката.Но това едва ли ще го заинтересова. А и честото местене на колони и техника "под върбата" след време ще му донесе само неприятности, даже и с външния вид на изделията.

Капитане, твоето е една от много добрите идеи за оборудване на компютърна система, особено, ако е лаптоп. Отличен модел е петицата.

С теб говорим за различни неща и няма повече да се намесвам. Явно това повече те впечатлява! Да, лошо няма.Само си помисли така - как аджеба на 8 инча говорител (20 см) ще пусна 2 киловата мощност( както са я посочили. ) Руде Бой е написал по-горе! Отиваш, слушаш, харесва ти и...плащаш, за да я вземеш. В другия случай си сам..."под върбата".

Редактирано от Гост (преглед на промените)

• Автор

Извинявам се много че само задавам въпроси , но може ли да попитам , ако има някой свободен да ми подбере усилвател + 2 тонколони от този сайт http://www.musicworld.bg/bg/c_1229/Power_Amplifiers.html  -  http://www.musicworld.bg/bg/c_1170/Full_Range_Passive_Loudspeakers.html 

п.п - Желая усилвателят да е 2x500w  и две колони от 500 , или ако не е възможно за тази цена , нека да бъде нещо добро...
Мерси много :)

На тоя сайт продават  оборудване за  оркестри,дискотеки,барове и професионалисти. За домашна употреба  такива ватове са ти излишни.

Редактирано от AlkatrazBG (преглед на промените)

• Автор

На тоя сайт продават  оборудване за  оркестри,дискотеки,барове и професионалисти. За домашна употреба  такива ватове са ти излишни.

Е за мен не са излишни , просто искам някой да ми предложи нещо от там..

Ми аз съм ти предложил  точно от там  във пост 43.  Истински 500 вата ако чуеш как свири   и поседиш 5 минути при нея ще ходиш като пиян 2 дена. Ти ги гледаш  на картинка  тия усилватели и колони  и си мислиш ,че разбираш за какво иде реч. Такива колони правят звуково налягане от над 110 децибела на 1 метър  което си е шум на излитащ самолет. За тебе едно усилвателче  от 2x150 и  към него 2 колонки  ти е напълно достатъчно . За справка виж колко струва една истинска 400 вата колона  и какви са и характеристиките dB TECHNOLOGIES ARENA15  . От тука на сетне си представи  и тая цена за стъпало+ 50 лева за кабели+ стойки за колоните + миксер или DJ -ки пулт + микрофонче някакво за до 100 кинта. Има и  едни любителси моделчета  на приемливи цени CRAFT CQ-150

Това ти е вътре в стъпалото  да не се чудиш какво е  това трансформаторно захранване и защо тежи 15 кила :) Я се разходи до http://audiozavar.com/  и се услушай за нещо читаво.

1470_picture2_products.jpg

....ако има някой свободен да ми подбере усилвател + 2 тонколони от този сайт http://www.musicworld.bg/bg/c_1229/Power_Amplifiers.html  -  http://www.musicworld.bg/bg/c_1170/Full_Range_Passive_Loudspeakers.html 

Oт тук,ако трябва да избирам,ще си взема този усилвателhttp://www.musicworld.bg/bg/m_60072/i_42312/f_2948/DENON_Professional_DN_A_300M.htmlи тези колони:Musicworld.bg - Cerwin-Vega! Pro Audio INT-252V2

Редактирано от Димитър 59 (преглед на промените)

• Автор

Е добре де  :angry22:  толкова магазини има и почти в никой не дават на лизинг ...  Предложете някакъв магазин , и не е нужно да ми казвате колко ми стига и колко не ... искам да закупя нещо мощно до 1400 лева на Лизинг  :angry22:  никой не го интересува за какво ще се ползва .. Просто ми предложете нещо добро със което няма да съжалявам (И да е Силно/Мощно)

Редактирано от Сирини (преглед на промените)

Явно авторът търси съвсем друго, но все пак да посоча къде съм ги видял на посочената от мен цена-промоционална в момента, всъщност в посочения по-горе магазин от автора Adam audio artist 6 - стандартно цената е около 1030 лв. за една колона-за информация, ако някой се интересува, посочих го с цел да илюстрирам много добро домашно решение за определения бюджет около 1400лв- този модел няма нужда от усилвател, въпросът с усилвателите е решен много добре. Но авторът на темата очевидно търси съвсем различно решение и ще трябва да пообиколи и да си хареса сам.

А пък горепосоченият модел от capnemo, може да се намери в домашен вариан Artist 5- хубавото при него е, че има вграден usb dac, което изключва търсенето на външен дак, когато се свързва с компютър.

Редактирано от spielberg (преглед на промените)

Aвтора ва напрай на щайги и вие още му се връзвате.Намерете му тонколони с диодчета да мигат в такта на музиката, щото за толкоз пари ако нема и диотчета си е чисто прекарване!

Успех на автора с гирултията.

Явно авторът търси съвсем друго, но все пак да посоча къде съм ги видял на посочената от мен цена-промоционална в момента, всъщност в посочения по-горе магазин от автора Adam audio artist 6 - стандартно цената е около 1030 лв. за една колона-за информация, ако някой се интересува, посочих го с цел да илюстрирам много добро домашно решение за определения бюджет около 1400лв- този модел няма нужда от усилвател, въпросът с усилвателите е решен много добре. Но авторът на темата очевидно търси съвсем различно решение и ще трябва да пообиколи и да си хареса сам.

А пък горепосоченият модел от capnemo, може да се намери в домашен вариан Artist 5- хубавото при него е, че има вграден usb dac, което изключва търсенето на външен дак, когато се свързва с компютър.

Авторът търси под вола  - теле, че и да му го дадат на лизинг!

Ясно е че на питащият нищо не му е ясно, харчи чужди пари без грам мисъл и се възхищава от шарени лепенки с много ватове, макар и китайски *за истинските се разделят на нещо между 10 и 100 в зависимост от наглостта на китаеца).

Нещата уверено вървят към озвучаване в стил "циганска сватба" - дразнещо много и най-вече нормалните съседи.

Сложи си едни слушалки на кратуната - ефекта е същия и пак главата ти ще стане на тупАн, но поне няма да тормозиш околните.

Като за озвучаване мога да посоча няколко конкретни концерта. Малко цитат на едно женско мнение:

С една позната обсъждахме именно звука - аз споделих как имах усещането, че невидимо тролче ми дърпа панталонките надолу, тя сподели, че е имала усещането как невидимо джудженце е опъвало деколтето на потника и надолу... и дружно стигнахме до извода, че това е баси перверзния звук.

• Автор

Абе хора , никой не прая на щайги , от одеве вие ми натяквате тва тва тва иииии тва ... аз казах ясно че се отказвам от Sonyto и че търся нещо мощно , а вие тук ми говорите за диотчета. От отдеве ви питам за разни колони и усилватели , вие пак със вашето - (итащият нищо не му е ясно, харчи чужди пари без грам мисъл и се възхищава от шарени лепенки с много ватове, макар и китайски и още много такива) Ясно ви споменах че искам нещо което да звучи силно  , нито ви интересува на кого ще надувам главата нито нищо ... Как да ви го кажа за да разберете ... Ок да речем , че ще се ползва за открито , дискотеки панаири и тем подобни ... със тея 50w к'вито ми ги предлагате не ми вършат работа .... Просто ми предложете Усилвател + 2 тонколони до 1400 - искам да видя спецификациите им и от там на татък да знам какво да взимам... 

... Ок да речем , че ще се ползва за открито , дискотеки панаири и тем подобни ... със тея 50w к'вито ми ги предлагате не ми вършат работа .... Просто ми предложете Усилвател + 2 тонколони до 1400 - искам да видя спецификациите им и от там на татък да знам какво да взимам... 

Не! Кажете точно за какво ще се ползва защото различните усилватели и колони са подходящи за различни приложения. Едно са колони за мониторинг в студио, друго са колони за слушане в къщи, трето са за заведение, четвърто са за стадиони и открито

• Автор

Aвтора ва напрай на щайги и вие още му се връзвате.Намерете му тонколони с диодчета да мигат в такта на музиката, щото за толкоз пари ако нема и диотчета си е чисто прекарване!

Успех на автора с гирултията.

К'ви па диодчета те гонят теб?

Не! Кажете точно за какво ще се ползва защото различните усилватели и колони са подходящи за различни приложения. Едно са колони за мониторинг в студио, друго са колони за слушане в къщи, трето са за заведение, четвърто са за стадиони и открито

За открито ! ,  няма значение защото ако са за открито преспокойно мога да си ги ползвам и на закрито ... нали ще има и усилване и намаляне  :mad:   :shock11:  ... 

Абе пич  ти малоумен ли си или нас на малоумни ни правиш ? Къде си тръгнал  със 1400 лева (дето ги нямаш)  да си купуваш усилватели и колони  по 500 вата ?  Ти видя ли колко струват тия неща в магазините  и какво ти трябва ,че да може да ги свържеш и да работиш с тях ?  Аз  ти напусках маса линкове за  такива  артикули  и ти продължаваш да питаш  пак !!!! За да ги пуснеш тия колони ако са  пасивни задължително ти трябва стъпало и пулт+ кабели . Ако са  активни (вграден усилвател ) ти трябват само стойки за тях и кабели.  Седни и си премисли за какво точно ще ги ползваш  и тогава ела да питаш за нещо конкретно.  Иди и  чуй  как  свирят   2x300 W  и тогава ела пак да питаш. Кой ти е предложил 50 ватови колони  или пишеш колкото да си правиш гимнастика на пръстите.

• Автор

Абе пич  ти малоумен ли си или нас на малоумни ни правиш ? Къде си тръгнал  със 1400 лева (дето ги нямаш)  да си купуваш усилватели и колони  по 500 вата ?  Ти видя ли колко струват тия неща в магазините  и какво ти трябва ,че да може да ги свържеш и да работиш с тях ?  Аз  ти напусках маса линкове за  такива  артикули  и ти продължаваш да питаш  пак !!!! За да ги пуснеш тия колони ако са  пасивни задължително ти трябва стъпало и пулт+ кабели . Ако са  активни (вграден усилвател ) ти трябват само стойки за тях и кабели.  Седни и си премисли за какво точно ще ги ползваш  и тогава ела да питаш за нещо конкретно.  Иди и  чуй  как  свирят   2x300 W  и тогава ела пак да питаш.

Нито съм малоумен нито ви правя на такива , слушал съм как звучат 500w , с който се озвучават празничните събития..  http://i61.tinypic.com/30rmpmx.jpg   - ето ги и тях (500w - купени са за по 500лева бройката - малката и голямата )

http://i61.tinypic.com/a4ya0m.jpg  - а ето и пултът , който захранва всичко това .. ( незнам с какви ватове разполага , много е стар  , питал съм на каква цена е копуван и отговорът беше : 1200 лева.)

И за да няма хора който са разбрали грешно .. -  не казвам че искам да копувам същото но подобно , което ще рече : усилвател със прилични размери ( нормален ) и подобни колони ... 

Малко са ти парите за такова нещо ако искаш да е истинско и да работиш дълго с него.

Нито съм малоумен нито ви правя на такива , слушал съм как звучат 500w , с който се озвучават празничните събития..  http://i61.tinypic.com/30rmpmx.jpg   - ето ги и тях (500w - купени са за по 500лева бройката - малката и голямата )

http://i61.tinypic.com/a4ya0m.jpg  - а ето и пултът , който захранва всичко това .. ( незнам с какви ватове разполага , много е стар  , питал съм на каква цена е копуван и отговорът беше : 1200 лева.)

И за да няма хора който са разбрали грешно .. -  не казвам че искам да копувам същото но подобно , което ще рече : усилвател със прилични размери ( нормален ) и подобни колони ... 

Според Вас, трябваше ли да се изпишат 4 страници с препоръки и глупости, та тогава да ви дойде на ум да споделите какво точно Ви трябва? Пускаме му това, харесвало му, друго, не било по вкуса му, трето, активни колони, замислял се. Че ти знаеш ли какво искаш?С две думи. Трябват ми колони да разгоня тълпата - споделям с вас и ми предлагате в рамките на добрия тон.А да ви и търсим кой продава на лизинг - явно някъде Ви сърби! А и парите липсват. 5 страници за нищо. Да има работа глобалния модератор да "мете" след нас! Много от Вас не могат да вържат две приказки на кръст, а се сърдят като ги обидят!

Редактирано от Гост (преглед на промените)

• Автор

Според Вас, трябваше ли да се изпишат 4 страници с препоръки и глупости, та тогава да ви дойде на ум да споделите какво точно Ви трябва? Пускаме му това, харесвало му, друго, не било по вкуса му, трето, активни колони, замислял се. Че ти знаеш ли какво искаш?С две думи. Трябват ми колони да разгоня тълпата - споделям с вас и ми предлагате в рамките на добрия тон.А да ви и търсим кой продава на лизинг - явно някъде Ви сърби! А и парите липсват. 5 страници за нищо. Да има работа глобалния модератор да "мете" след нас! Много от Вас не могат да вържат две приказки на кръст, а се сърдят като ги обидят!

Ами точно , аз се опитвах да ви обясня какво искам , а вие предлагате неща които не допадат на желаното от мен ... Аз когато искам нещо да купя се съветвам , търся и питам .. нали затова е направен този форум ... и не , не се сърдя , защото не мисля че съм обиден със нещо ... но както и да е , явно трябва да се посъветвам със някой професионалист или който разбира от тези неща .  Благодаря ви много за отделеното време , по желание на модератора темата може да бъде затворена или изтрита :)

Като искаш дандания  ето ти  един коммплект  и свириш с него докато  събереш опит и пари за нещо по- хубаво BEHRINGER E1520 +CRAFT CQ-100 + BEHRINGER EURORACK UB 1202 +Speakon Cable MK-10  - 2 броя + Микрофонен кабел SK 223-50  +СТОЙКА ЗА ТОНКОЛОНА SS-06  - 2 броя+ BEHRINGER XM1800S SET

Колоните са реални 2x 150W и ти давам линк към спецификацията EUROLIVE PERFORMER SERIES - Behringer

За истинска  музика пари нямаш  и  ще трябва да се примириш със Беринджър . Има български фирми  които предлагат  наше родно производство  стъпала и колони . Oberton.com  и също така IRNI-L professional power amplifiers   . Продуктите са им качествени и сервиза ти е на една ръка разстояние ако стане нещо. Ако си намериш едно ей такова ще е муцка . Върви към 350 лева втора ръка ама е отлично стъпало и свири та цепи земята.

Picture_098.jpg

Параметрите са му :

Изходна мощност на 4 ома - 2 х 250 вата
Изходна мощност на 8 ома - 2 х 155 вата
Изходна мощност на 8 ома - 500 вата (bridge режим)
Входове - Жак 6,3мм и канон
Изходи - винтови клеми и канон

И така.... въпросът ми е , колко ватови ще бъдат тези тонколони , ако усилвателят е 350W... ? :rolleyes:   

На времето ползвахме термина "музикална мощност" (нямам идея дали има такъв официално :) ) ,с който определяхме силата на звука според големината на помещението. Демек ,тия 350 вата мощност са направени за купето на колата. Ако закачиш тоя усилвател на колони в стая ,ще е друго. Иначе аз бих сложил 700W колони за тоя усилвател.

Редактирано от KiriL Cox (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.