Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Колко ватови тонколони може да захрани 350W-усилвател?

Featured Replies

http://www.sony.bg/support/bg/content/cnt-specs/MHC-RG595/list

А тоз таран ? :basketball5:

http://www.conrad.com/ce/en/product/302594/Raveland-Powerbox-XCV-1200-Lautsprecher-600-W-20-20000-Hz-1-St

Редактирано от Decimus (преглед на промените)

• Отговори 102
  • Прегледи 21,8k
  • Създадено
  • Последен отговор
  • Автор

Добър вечер... пак съм тук , този път намерих магазн , който ем е близо до моя град и ем дават на лизинг , а и цените са прилични ... http://radoslavmusic.com/c/OZVUChAVANE/Pasivni-Tonkoloni ако може да ми подберете колоните и усилвателя + кабелите ще съм ви много благодарен ..
П.п не ми трябват стойки за колоните , нито пък микрофони и пулт.
Нужни са ми само 2xтонколони един усилвател и кабелите.
Колебаех се м/у дв вида тонколони , но незнам кой усилвател да взема..
http://radoslavmusic.com/p/behringer-b215
http://radoslavmusic.com/p/mackie-s512
Бюджет: 1400-1450лв.

Редактирано от Сирини (преглед на промените)

Когато си в техномаркета, ги обърни наобратно и виж колко му е консумацията от ел.мрежата. Делиш я на 2, щото 50% му е най-вероятното или най-близкото КПД, като включим и трафа. (освен ако стъпалото не е клас D, ама най-вероятно е евтино STK), след това я делиш на още 2 за намериш по колко вата има на канал.

Горе-долу толкова му е мощността(истинската, непикова) Ако го напъваш, ще може и още, ако ти се слушат 10% кривене.

Най-много да са сложили едно 2x100W STK, ама дотолкова му стига качеството на това изделие.

Като му гледам външния вид, това си е чист нисък клас техника и няма нищо общо с високия. Следователно и трафчето може да е голям петел, ама само перушината му да тежи(да са пестили от материали в него - за медът по намотките, сърцевината и т.н.) и да си грее брутално, нищо че е голям и уж мощен.

От  тоя магазин  си вземи Oberton S152+BEHRINGER EP2000 = 1412.00 лв  и ще имаш и за кабелите. Колоните са 2x450W на 8 ома а стъпалото е  2x 350W на 8 ома и няма да си  вкараш колоните в пикове и да ги издъниш. Без миксер няма да можеш да си контролираш стъпалото . Колоните когато са на стойка се чуват много по - хубаво .

Редактирано от AlkatrazBG (преглед на промените)

От  тоя магазин  си вземи Oberton S152+BEHRINGER EP2000 = 1412.00 лв  и ще имаш и за кабелите. Колоните са 2x450W на 8 ома а стъпалото е  2x 350W на 8 ома и няма да си  вкараш колоните в пикове и да ги издъниш. Без миксер няма да можеш да си контролираш стъпалото . Колоните когато са на стойка се чуват много по - хубаво .

Включваш се в цената с този комплект ама колоните са "куци" за да свирят самостоятелно без подпиране от горе. За ампа +1. Аз предлагам като ще е на изплащане да се вземат малко по-скъпи пълноспектърни профи колони за да не се налага още ВЧ топове+ още ампове и т.н. http://radoslavmusic.com/p/tonkoloni-oberton-t52 тези колони са добри за веселба.

Редактирано от AGD (преглед на промените)

• Автор

От тоя магазин си вземи Oberton S152+BEHRINGER EP2000 = 1412.00 лв и ще имаш и за кабелите. Колоните са 2x450W на 8 ома а стъпалото е 2x 350W на 8 ома и няма да си вкараш колоните в пикове и да ги издъниш. Без миксер няма да можеш да си контролираш стъпалото . Колоните когато са на стойка се чуват много по - хубаво .

Е т'ва вече става , а някъв евтин миксер като за начало до 100 лева ?

http://radoslavmusic.com/p/tonkoloni-oberton-s152

http://radoslavmusic.com/p/behringer-ep2000

Ето ти няколко дръвцета докато  започнеш да  долавяш разликата  в качеството BEHRINGER XENYX502 , Alto ZEPHYR ZMX52  , BEHRINGER XENYX302 USB  и трите ще  работят горе долу читаво ако  ги пазиш . Потенциометрите  и филтрите  са най ниското качество  ама за тия пари толкова.

Е т'ва вече става , а някъв евтин миксер като за начало до 100 лева ?

http://radoslavmusic.com/p/tonkoloni-oberton-s152

http://radoslavmusic.com/p/behringer-ep2000

Не не става! Ще имаш само усилвател и колони без високи честоти. Тези колони не могат да изкарат високи над 10-12 kHZ. Най-важната част от една система са колоните. И за 1000 лв. усилвател да вземеш ако са ти скапани колоните няма да имаш звук. Погледни Обертон Т52 -Описание "T52 е компактна, двулентова, трапецовидна тонколона, подходяща за озвучаване, както на оркестри, така и на диско клубове. Съчетава мощен 15” басов високоговорител и 1-инчов високочестотен драйвер, който разширява високочестотния диапазон до 20 kHz, осигурявайки чист звук с минимални изкривявания. В комбинация с рупор Н975 се постига равномерно разпръскване на звука."

Не може да ги вземе защото няма пари за тях . Разликата е 400 лева  а както виждаш той иска  с пари за семки да яде Шам-фъстък. Няма кой да ги чуе тия  високи над 10-12 kHZ като  ударят  по 2 ракии. То й търси джумбиш и нещо да бумка   а не качество като на ELECTRO-VOICE и  Dynacord.

Айде стига си заблуждавал човека. Вече пишеш откровени глупости.

Да няма нищо над 12 kHz е просто нещо ужасно и нетърпимо. Абсолютно всяка песен ще се чува отвратително глухо и ще предпочетат да за оставят колоните и да си пуснат музиката от телефоните си, за да могат поне вокалите и всичко песента като цяло да се чува ясно.

Наистина трябва да си много, ама много пиян, за да търпиш този звук.

Миксерите, които ти си посочил са абсолютни боклуци. Ти тея бехрингъри знаеш ли колко са зле ? Какъв ужасен шум имат ? Колко "качествени" са разтракващите и разтъргващите се още на първата им година потенциометри ? Уникално качествените им корекции ?

Такива детски играчки не му трябват на никого. Няколко входа с по-най елементарните корекции за тях(бас, требъл, vol.), един за Master Volume, и един Gain за микрофона. Като дори не споменахме, че дори микрофонният предусилвател в тези бехрингъри е пълен боклук.

Много по-добра работа може да ми свърши нещо софтуерно със всичките корекции, че даже и повече от тези, които предлага този боклук. И корекцията ще е в пъти по-добра и приятна за слушане. Не говорим за defaultІ-ските простотии в ОС-а, а за истински програми, които предлагат много добре измислени и направени корекции. Като, естествено, можеш да управляваш по няколко стрийма едновременно и всичко за тях, ако искаш да имаш нещо подобно на миксер и да миксираш по няколко неща от лаптопа, обаче.

Аз така си правя. На една стара къща(в която отиваме само за алкохолски партита) правим така. Взимам си лаптопа, ръгвам му кабела директно от ампа(който няма дори тонкоректор) и с тая програма си правим каквото си искаме, и въобще не сме се сетили за миксер. Без проблем си караме така, и си имаме всякакви корекции, според тонколоните - басче толкова, високи толкова, и си ни е перфектно.

Следващият път мисли, преди да предлагаш.

Редактирано от Lifebeyounearth (преглед на промените)

И ти ли си поредния разбирач от миксери и пултове ? Като си толкова отворен я  му намери пулт  до 100 лева дето е хубав  и НОВ  !!  Аз съм написал ,че  миксерите са най евтините и скапани  още когато съм ги предложил. Я му съберете във 1450 лева   една музика  и тогава елате да ми давате наклон  кое е качествено и кое  не е . Ти колко  банкети,кръщенета,и празници си  свирил  ,че да знаеш тия колони какъв звук издават и кое се чува и кое не се чува ?  Мойте колони за свирене не са такива като тия а са за по 1500 лева едната.  И  усилватела ми не е Беринджър  а е dB Technologies HPA 2800  и е колкото неговия комплект само той. Има и по -хубаво от мойто ама за  тия пари толкова. От такива "тонрежисьори"  като тебе ми е побеляла главата  да ви угаждам на капризите  като пиете 3 ракии и не знаете на кой свят сте  отгоре по-масите. Ей това са хубави колони ама той за тях пари няма Dynacord A-Line A 115

Като извади още 1000 лева и  ще му предложа  и колони и стъпало и пулт като хората. Чакам да видя ти какво ще му събереш за  1500 лева  като си майстор на спорта.

И малко по темата кой колко чува  защото явно  тука има извънземни потребители и чуват и това дето го няма  Особености на слуховото възприятие

И малко  сега за техническите параметри на драйвера OBERTON HL60

ПАРАМЕТРИ

Музикална мощност -100 W
Честотна лента-  3 - 14 kHz
Чувствителност- 106 dB/W/m
Номинален импеданс- 8 Ohm

И сега? Малко ме притеснихте с тея коментари ... :-D

А аз помислих, че вече си разпратил поканите за под   "върбата" и ще почва джамборето!

• Автор

Пс:Днес бях до техномаркет и видях sony-то , голяма е като се види отблизо B-) , увеличих я на половина и вадеше качествен звук и бас ...., абе общо взето добре .. ама много са надценени тея сонита: 1299лв. със намаление = :O :-)

И сега? Малко ме притеснихте с тея коментари ... :-D

Няма какво да се притесняваш просто ако искаш музика си купи добри колони.

• Автор

Няма какво да се притесняваш просто ако искаш музика си купи добри колони.

Е добри добри... ама до 1400 кво ще ми предложиш?

На първо четене - един комплект Pioneer VSX-323-K + CS-5070/S . Без да съм я чувал тази комбинация, си мисля, че ще вади по-добър звук от твоето Sony :)

Всички са прави за себе си , няма лошо мнение от по-горните . Във вашият случай най-добро е това на Mr. Алкатраз , тъй като покрива изискванията ви (най-вече това системата да е мощна)  ;)  .

Драйвера може да се смени със този OBERTON D2544  като разликата е 100 лева за  двата. И така ще се покрие диапазона  за високите честоти OBERTON D2544 . Басовия говорител  е един и същи за двата типа колони така или иначе.

Погледни #83 какви колони съм ти препоръчал. Ти и тези 1400 лв. ги нямаш и ще пазаруваш на лизинг, така че може да увеличеш бюджета с още 354 лв. ако ще ползваш BEHRINGER EP2000. Друг вариант е да вземеш усилвател секънд хенд но не от OLX по снимка, а да отидеш с някои които разбира при продавача и да се вземе след прослушване. Кабели първоначално може да се вземат и по бюджетен вариант.

На първо четене - един комплект Pioneer VSX-323-K + CS-5070/S . Без да съм я чувал тази комбинация, си мисля, че ще вади по-добър звук от твоето Sony :)

Тази комбинация не става да нищо. Многоканалин усилвател и нещастни колони!!! Ако беше прочел какво се търси щеше да установиш, че се търси профи стерео звук.

Ако беше прочел какво се търси щеше да установиш, че се търси профи стерео звук.

Нищо подобно :) . Темата поначало беше за Sony Shake 33, какъв профи звук търсиш от него?... 

На усилвателя не му пречи, че е многоканален. На фронт изходите дава 2х100W, колоните поемат до 140, оставил съм малко застраховка. Важното е, че има и тунер и USB вход. Кеф ти радио "Веселина" :) , кеф ти къстъм компилация.

Редактирано от RudeBoy (преглед на промените)

Нищо подобно :) . Темата поначало беше за Sony Shake 33, какъв профи звук търсиш от него?... 

Поначало да ама по нататък не! И комбинацията ти е неприемлива.

Поначало да ама по нататък не! И комбинацията ти е неприемлива.

Напротив! Това, че няколко аудио маниака се опитвате да хвърлите автора на профи техника, дори и втора ръка, не променя темата. 

Няма да споря, нека Сирини си избере това, което му хареса.

Напротив! Това, че няколко аудио маниака се опитвате да хвърлите автора на профи техника, дори и втора ръка, не променя темата. 

Няма да споря, нека Сирини си избере това, което му хареса.

Приятел! Опитваш се да бъдеш интересен , но тази техника нито я разбираш, нито ти е ясна.Спри се с някои препоръки. Попитай и тогава пиши. Аудиоманяците разбират, но ти не го умееш.Напоследък много ти порасна работата, но по добре прави снимки, че ми харесват.Момчето въобще не ще техника, която се приема като домашна. Неговата е за вдигане на шум!За всяко нещо си има отговор.Но не е за теб, да се слагаш там, дето не чуваш петлите!!!

Приятел! Опитваш се да бъдеш интересен , но тази техника нито я разбираш, нито ти е ясна.Спри се с някои препоръки. Попитай и тогава пиши. Аудиоманяците разбират, но ти не го умееш.Напоследък много ти порасна работата, но по добре прави снимки, че ми харесват.Момчето въобще не ще техника, която се приема като домашна. Неговата е за вдигане на шум!За всяко нещо си има отговор.Но не е за теб, да се слагаш там, дето не чуваш петлите!!!

Дедо Стефчо, ако имаш някакви сериозни аргументи срещу това, което съм предложил напиши ги. Ако не - припомни си, че вече не си модератор, и не  можеш да казваш кой къде и какво може да пише. 

Хубаво беше обещал едно време, че ще напуснеш форума, и няма да го пълниш повече с натякванията и заяжданията си. Ама жалко, че не спази обещанието си :( .

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.