Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Ъпгрейд на Acer Aspire E1-531G

Featured Replies

Да човека пита за съвет, и да му се предлага i5/i7 за домашен лаптоп, които едва ли се ползва за кой знае какво е меко казано смешно. Малко повече РАМ и едно ССД значително ще подобрят бързината на лаптопа.

Ама знам ли, утре може стане програмист човека и да компилира на Acer лаптоп, тогава ще ме псува, ако ме послуша. Иначе разлика едва ли ще види някога. :) 

То на него никой нищо  не му е предлагал. Дойде човека и пита. Ъпгрейда явно е възможен и автора е предупреден, че има много неща които са от значение: сокети, чипсети, запоен или не, температури, мощности, захранвания. Ако процесор втора ръка не се намери, е глупаво да се взима нов... и т.н. и т.н.

Лично за мен, процесора не спъва толкова работата, колкото малкото рам и хард диска. Най-добре и 3-те да се ъпгрейднат ако е възможно, но ако не е ще трябва да се избере 2 от тях.

Освен едно SSD на този лаптоп няма смисъл от нищо друго. Самия Upgrade на лаптоп просто е безмислен. Не, че не може, но е свързано с доста средства, а фрапираща разлика в скоростта на самия лаптоп няма да се забележи.

Тука -> https://www.kaldata.com/forums/topic/236924-ъпгрейд-на-acer-aspire-e1-531g/?p=3029583сложил няква снимка - пише, че MH77 и би трябвало да поддържа доста различни процесори. Кажете му някоя нормална програма да се видят точните харатеристики, кви са тия траял-мраял нищо се не разбира имеше едно CPU-Z то свобоно ли е? Да плащаш да си видиш конфигурацията - без коментар.

• Автор

Значи този лаптоп ми върши работа и за игри. Разполага с 8гб рам, което е достатъчно. Искам да му сложа ссд и да сменя процесора за да стане по-бърз, като цяло. Довечера ще проверя за чипсета с програмите cpu-z, hwmonitor.

Редактирано от Теодор Емилов (преглед на промените)

Давай смело колега, стискам палци да е с някой от хубавите чипсети -да може да си замениш процесора, така с едно завъртане на отверката се сменя и видеото с по-добро.

SSD -също е важен компонент -особено за по-стари лаптопи, който със сигурност ще подобри бързодействието на лаптопа като цяло.

• Автор

post-339813-0-04439300-1421176812_thumb.

И с CPU-Z ми показва, че чипсета е HM77. :)

Намерих този процесор на цена от 80 лева и мисля да го закупя.

http://ark.intel.com/products/67355/Intel-Core-i5-3210M-Processor-3M-Cache-up-to-3_10-GHz-rPGA

Редактирано от Теодор Емилов (преглед на промените)

• 1 година по-късно...
на 10.01.2015 г. at 1:57, Dark Vader написа:

http://www.lapspecs.com/detail/acer+aspire+e1-531

Ми ето и от мен пълно изказван тогава :

Intel Pentium processor B950 (2,1 ГХз)  - B960 (2,2 ГХз)  - B970 (2,3 ГХз)  

Intel Celeron processor B820 (1.7 ГХз)  -  B815 (1.6 ГХз) 

здравей колега , ще попитам дали някой е сменял процесор на тези лаптопи моят е 1.7 и искам да си сложа 2.2 ще има ли проблем при смяната , нищо не сум правил по биос 

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.