Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

За какво си мислите в момента - (fleurs de l'amour)

Featured Replies

къде ходиш ти, ве? :mad:

Работя. Аз от началото на година нещо изпуснах такта и смяната на твоя т.нар. баланс и някак си останах залепена все от към страната на работещите. :D

п.п. аз искам в онези големите неща дето са пълни с топчета - сещаш ли се? дето хлапетата се ровичкат

А бе не знам защо, ама това все го свързвам с напишкани хлапета, които се крият там тайничко да си свършат работата. :clown::D

Редактирано от Merryl (преглед на промените)

• Отговори 2k
  • Прегледи 65,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

ПП Че си капна още една водка, ем за дезинфекция, ем за апетит, ем за чикия на душата :cheers:

Викаш, немате лондонски клошари...Ша додат, нали им отворени границите и на тях. :whist:

Лондонски не, но миналата година имах един манчестърски , който почина при мен.Историята беше следната : Човекът си има жена , но след мозъчна операция в Англия е останал идиот с IQ под 40.Жена му му стаала настойник, оставила го да се скита из града им, живеел там в изоставени сгради и т.н.. До тук добре, ама тамошните служби не са като нашите и след няколко попадания в тамошни приюти и ER и го натресли със заповед.Тогава жената взела та продала къщата в манчестър, взела билети от Англия до България и ..... го беше довлякла тук. Купила една кирпичена съборетина в едно село, настанала го вътре и с остатъка от парите изчезнала в чужбина.А върви я търси. А този нещастник почнал това, дето най-го може - да се скита.Както се скитал из Манчестър, така го правеше тук.Бяха били, цигани го бяха изнасилвали за парче хляб и т.н....Докараха ми го в терминално състояние при големите студове миналата зима, измръзнал и ...почина.историята му ми разправя една жена от селото, която след това плати погребението му в селските гробища там.

. Ама не за вграждане, нема си развалям плота, а такъв нормален...

така може

Работя. Аз от началото на година нещо изпуснах такта и смяната на твоя т.нар. баланс и някак си останах залепена все от към страната на работещите. :D

амчи земи се ориентирай правилно, де!

Тва, с избора на жена, много требва се внимава...Доде сте с IQ над 40, ги разкарвайте, щото видиш примера....Баси :no-no:

така може

Убу, че споделих, та ма разубеди...Иначе, колко ми е акъла :D

Убу, че споделих, та ма разубеди...Иначе, колко ми е акъла :D

да окепазиш плота

да окепазиш плота

Хихихихи, нямаше да е непоправимо, ама играчката щеше да е голяма, а и имаше опасност, да повредя нещо :)

Ся кат са апиритивчех, требва похапна, че после имам излизане. Имам леко недоразумение с един тарикат. Беше взел едни хюнебеци и доки под наем от мен. Ама оная вечер му ги откраднали и нашия си мисли, че няма да ги плати....Баси наивника, дет е....

Имаше един, мисля че някъде 2000 година беше, дето и той си мислеше, че няма да си плати. То така си и пише, де 1970-2000...... :wink12::whist: 

По пътьом, ще купя и котлона и те така...

хапнах дюнер.

не се оригвам като вчера.

интересно

Хапни още един... беки се получи... :D

санким па искам ?

ммм ?

от сега да си знаеш -не ща.

Не щеш втори дюнер или искаш дюнер без уригането... :biggrin::D

от сега да си знаеш -не ща.

Не се сърди, ама ей така като имам работа, пък надникна тук с изпушилата тимба, от най-малкото се хиля... Не е като да не ти съчувствам на лошото уригане... Ооо... :biggrin: Скривам се... :eek:

Баси - даже не знаех, че се пише с О! :D

Баси - даже не знаех, че се пише с О! :D

Първо, в българския език почти няма думи, които да започват с "у" . А от тези, които ги има-повечето са турцизми.

А деепричастията, образувани от глагол и частица,  която означава цялостност - то винаги  частицата е "о" : о-пикавам се, о-сирам се, о-ригвам се, о-чуквам, о-глеждам и т.н и т.н. :P

Първо, в българския език почти няма думи, които да започват с "у" . А от тези, които ги има-повечето са турцизми.

А деепричастията, образувани от глагол и частица,  която означава цялостност - то винаги  частицата е "о" : о-пикавам се, о-сирам се, о-ригвам се, о-чуквам, о-глеждам и т.н и т.н. :P

това ще го чета след като отново стана шатенка

Да, да. За правилото се сетих. И интересното е, че се сетих за конкретно изброените от теп думи... :ass: Честно! :D

Но някак си О-ригам ми е останало в страни от правилото... :P 

Засрам! :shy11:

Очгялдим...............ко прайте ве вагабонти :)

Но някак си О-ригам ми е останало в страни от правилото... :P

Засрам! :shy11:

не е ли оригвам? Или аз съм съвсем у гъбите?

не е ли оригвам? Или аз съм съвсем у гъбите?

Ти май си у гъбите, ама не защото не знаеш как се пише О-ригам, а защото не си разбрала, че това е верното... :D и че Док ми обяснява... :D

Интересното е, че знаех за О-пикавам, О-всеки друг глагол, но нещо О-ригам ми убягваше като О... :eek: Олеее!!! :D:whist:

това ще го чета след като отново стана шатенка

Аз пък тази последната дума не я разбрах, ама си премълчавам, че да не затъна още по-дълбоко У гъбите... :D

Аз пък тази последната дума не я разбрах, ама си премълчавам, че да не затъна още по-дълбоко У гъбите... :D

е, има блондинки, шатенки и брюнетки

аз съм средното

е, има блондинки, шатенки и брюнетки

аз съм средното

нали беше блонди бре ?! :ohmy:

де при шатенките ? :no-no:

или си станала  ...блондинка под прикритие ? :ph34r::D

лицо женского пола с волосами каштанового цвета

Разбраф!

Интересното е, че знаех за О-пикавам, О-всеки друг глагол, но нещо О-ригам ми убягваше като О... :eek: Олеее!!! :D:whist:

Виж, когато причастието е възникнало от диалектна форма на друго причастие - например глаголът ти е "крия" . Причастието е със "с" - скривам, а формата, която ще придобие след диалектизиране е с "у" - у-кривам.Примери : Укривам крадени вещи. Укривам доходи. Укривам престъпления.

Но това е само когато книжовното причастие е със "с".

За всички останали случаи слагаш "о" отпред и не се притесняваш :D

нали беше блонди бре ?! :ohmy:

де при шатенките ? :no-no:

или си станала  ...блондинка под прикритие ? :ph34r:

като объркам боята и ставам блонди :D

но официЯлният ми цвят е кестеняв

Кашта́новый цвет — коричневатый оттенок красного цвета :D

Виж, когато причастието е възникнало от диалектна форма на друго причастие - например глаголът ти е "крия" . Причастието е със "с" - скривам, а формата, която ще придобие след диалектизиране е с "у" - у-кривам.Примери : Укривам крадени вещи. Укривам доходи. Укривам престъпления.

Но това е само когато книжовното причастие е със "с".

За всички останали случаи слагаш "о" отпред и не се притесняваш :D

Док, личи ти, че си в шести клас. :D Изпъкваш! :D Ох! :D

Ако сбъркам Укриване - по-добре да се гръмна. :clown:

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.