Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

За какво си мислите в момента - (fleurs de l'amour)

Featured Replies

пет и петнайсе съм на оглед

Аз гася, метя и... Опс.. Първо трябва да измета преди да изгася все пак...

Хубава вечер! :)

• Отговори 2k
  • Прегледи 65,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

ай до скиф

аз съм си дръпнала онзи филм - "Шоколад"

остава да се наканя и да го гледам

не съм го гледала ... 

чауу 

не съм го гледала ... 

звучи добре

аз от руския вариант на замундата го дръпнах

Докладвам :)

Първо завря водата на индукционния котлон, за окло минута и 10 секунди, почти с нея завря и на керамиката - няма и 5 секунди разлика, каната се изложи тотално, а газта -нямам думи....В микровълновата обаче, не успях да засека, щото някак си я забравих :huh:  Ся ще начукам едни пържолки и ще ги мариновам, а сетне ще повторя експеримента....Междувременно си отворих и една биричка, да се о-ригна :whist:

....Междувременно си отворих и една биричка, да се о-ригна :whist:

а така освобождавай място :D

звучи добре

аз от руския вариант на замундата го дръпнах

ще го погледна тогаз 

ще го погледна тогаз 

със Жулиет Бинош

emmiiii ако е по книгата на Джоан Харис??????????????  :eek: аот 2000 г ли е?

леле тая книга е много яка! 

със Жулиет Бинош

той е, да!

Не знаех, че има филм по таи книга! Тегляяяяяяяяяяяяя 

emmiiii ако е по книгата на Джоан Харис??????????????  :eek: аот 2000 г ли е?

леле тая книга е много яка! 

той е, да!

Не знаех, че има филм по таи книга! Тегляяяяяяяяяяяяя 

ади, заедно ше ревем

Първо завря водата на индукционния котлон, 

трябват ли някакви специални съдове? Или може и с прости тенджери?

трябват ли някакви специални съдове? Или може и с прости тенджери?

Продават разни скъпи и прескъпи тенджерки, ама аз щото поразпитах и не се набутах да си купя. Тенджерата се пробва с магнит, ако се лепи магнита - става. Трябва да е с равно дъно, за да прилепне добре и да е от желязо :)  Преди да сложа тенджерата пробвах как е включен с ръка - не пари. Ама след като я махнах, може би се беше нагрял от тенджерата и малко ме опари :) Иначе си има защита, след 30 секунди, ако няма съд, се изключва сам.

Взеха ся да святкат едни ламбички, требва видя упътването, за кво тъй...

Редактирано от Препикану мушкату (преглед на промените)

Не плачкай RHXh7x1Q9pN6T.jpg

От едно известно време из интернет се подмята една информация, че учени от БАН и МУ в София, съвместно с учени от Копенхаген и Берн, открили, че ракията е изключително полезна за здравето. Представяте ли си! Събрали се маса учени глави и какво открили? Че ракията е полезна, ако се пие по стотина грама на ден! Бог знае какви пари са потрошени за тоя резултат. Съвсем скоро д-р Филипов ще привърши едно свое 40-годишно наблюдение за влиянието на различните количества ракия върху индивида през всичките му възрасти! Няма да казваме кой е индивидът, вие ще се сетите. В рамките на изследването е събран и обобщен огромен емпиричен материал и са направени важни изводи. Сега мога да ви споделя само някои най-общи. Например д-р Филипов категорично е доказал, че употребата на над 700 мл ракия на един път се отразява зле на организма. Освен ако пътят не е София-Бургас… Води до отслабване на мускулатурата на краката, нарушения във вестибуларния апарат, затруднена артикулация и съответно намаляване на комуникативните способности, нарушено чувство за ориентация, временна частична и дори и пълна загуба на когнитивната памет, с последващо мигренозно главоболие и треперене на телото. При хората, страдащи от ГЕРБ (гастро-езофагиална рефлуксна болест), се наблюдава обостряне на симптоматиката и натрапчиви позиви за връщане на стомашносъдържимото. Възможно е по тялото да се появят отоци и тъмносини петна с неясен произход. При количеството до 500 мл, в зависимост от моментната кондиция на организма, голяма част от посочените отрицателни последици могат да се избегнат. Но гарантирано безопасното и социално приемливо количества е 300 мл, три ракии. Плюс една малка накрая за послевкус.

А учените съветват да пиете по 50-70 мл. Тия 50 мл дали ще ги изпиете, или ще се разтриете, все тая.

Пийте си, братя, не слушайте докторите. Казвал съм ви какво е рекъл великият Рабле: „По-често можеш да срещнеш стар пияница, нежели стар доктор”. Вредно е нередовното, несистемното пиене. То е същото, като несистемното четене. Така се раждат полуинтелигентите. Така се раждат и ония “празнични” пиячи, които са в състояние да развалят всеки празник. Затова добре си подбирайте компанията. Защото, няма какво да се лъжем, с какъвто се събереш – с такъв ще се напиеш! изт

От едно известно време из интернет се подмята една информация, че учени от БАН и МУ .....

:biggrin: Сетих са, за един блог, дето от тебе го научих. Чел ли си тва : https://stantorlak.wordpress.com/2014/05/24/%D0%B8%D0%BC%D0%B0-%D0%BB%D0%B8-%D0%BD%D0%B5%D1%89%D0%BE-%D0%B7%D0%B0-%D0%BF%D0%B8%D0%B5%D0%BD%D1%8C%D0%B5/

Взеха ся да святкат едни ламбички, требва видя упътването, за кво тъй...

Спряха да святкат....няма да чета упътването :whist:

:lol6:

Пържим картофкиииии  :clown: Баси якото, отдавна не съм ялааааа...

добре, че татко намъкна един 20 кг чувал картофи от Девин, та ся ше прайм картофена вечеря със сестарат

дъл да не врътна едно картофено пюре за гарнитура?! :lol6: 

Като споменахте за тъпи филми - снощи гледах The.Memory.Book.2014. Да не се объркате да го теглите... :)

Ай, отивам на фризьор. До после.

Повторих научния експеримент :)  На индукционния, сложих друга тенджера, с по-голямо дупе и водата завря за под минутка и си ври стабилно....В микровълновата обаче, почна и да кипи....някак си, не ми се връзва, да я дебна гледайки през прозорчето и да отварям постоянно вратичката на фурната, така че тоз вариант за завиране на вода, отпада....Газта също отпада, защото отиват къде 3-4 минути, да не кажа и 5. Каната / поне моята, която имам/ завира за около 3 минути и половина, и то не както трябва да си ври, според мен....И някак си не ми е по сърце. То някой ми я беше подарил, иначе не бих си купил. Но както става ясно, след експеримента, няма да я ползвам...Е, да си седи там, знае ли се ;) 
Оказа се, че конкуренцията е между керамичния и индукционния котлон. Ще направя тия дни още опити и ще споделя :whist:

:biggrin: Сетих са, за един блог, дето от тебе го научих. Чел ли си тва : https://stantorlak.wordpress.com/2014/05/24/%D0%B8%D0%BC%D0%B0-%D0%BB%D0%B8-%D0%BD%D0%B5%D1%89%D0%BE-%D0%B7%D0%B0-%D0%BF%D0%B8%D0%B5%D0%BD%D1%8C%D0%B5/

Отдавна :)

Аз знаеш, живея на границата със Резерват "Северозапад" и от време на време поработвам с него, та повечето блогове от сорта не само съм чел, ами се познавам с авторите им, за най-голямо мое и тяхно съжаление  :D

..........В микровълновата обаче, почна и да кипи....някак си, не ми се връзва, да я дебна гледайки през прозорчето и да отварям постоянно вратичката на фурната, така че тоз вариант за завиране на вода, отпада....Г....

напротив , не трябва да ти отпада-в микровълновата принципно трябва да завира най-скоростно заради принципа и на загряване.

Но зависи от количеството вода, което слагаш.

Пробвай между МВ, Инд. и керамичния първо с голямо, а после с малко количество вода.

Редактирано от Trichocephalus (преглед на промените)

Ся ми е уморено вече, от толкова научна дейност, да не говорим, че следобеда се оправях с неизрядни личности.....Е, след като фейс ту фейс, обясних аргументирано, че трябва да си плати, срещнах разбиране и отзивчивост, която при телефонния разговор отсъстваше.....Та, ся му е ред, да си капна ракийка, че таз мастика и последвалата бира, ме разпиха, както си трябва :)

Наздраве :cheers:

напротив -в микровълновата принципно трябва да завира най-скоростно заради принципа и на загряване

Принципно не зная как е, ама при мене си изкипява с кеф.....

приключих с огледа

разходих Бимчо

намазах си две филийки с разбит хайвер че ми пристърга и докато дойде време за вечеря може и да се гътна от глад за радост на разни индивиди :whist:

приключих с огледа

разходих Бимчо

намазах си две филийки с разбит хайвер че ми пристърга и докато дойде време за вечеря може и да се гътна от глад за радост на разни индивиди :whist:

Седи си жива ся, с кой ша си викам наздраве :cheers:

Седи си жива ся, с кой ша си викам наздраве 

аа, хапнах аз :cheers:

Похвалих са на щерката, за котлона. И оназ ми вика, че ако туря едно дебело желязо на котлона, отгоре може да слагам къвто си искам съд и ще грее....Ама са чудя, за кво ми е, таз гимнастика, като си имам и други котлони....А и по принцип, съм вързан на газовата тръба и си готвя предимно на газ..Чеки да и звънна пак :rolleyes:

ПП Уф, тва женската логика, не мога да я разбера понякога.....Ама утре, ще сложа едно желязо, така за науката, да пробвам :D  Въпреки, че нещо ма боцка и има голяма вероятност, да се засиля още сега към гаража да потърся нещо подходящо :lol6:

Наздраве :cheers:

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.