Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Търси се дизелов седан за семейна кола.Бюджет 15-17 000 лв. (Намерен!)

Featured Replies

Няма гаранция за консумативи!!!!Все едно да ти даде гаранция на маслото.Всичко което подлежи на смяна през определен пробег км се води консуматив.Ремъци,накладки,съединител,ролки и т.н. единствено ако е гаранционен автомобила трябва да ходиш в сервиз за обслужване ,ако отидеш другаде гаранцията отпада автоматично.За служебната Дачия за смяна на масло,маслен филтър и горивен взимаха 280 лева с ДДС .........реално струват около 140 лева тези неща.Единствено гаранцията на акумулатора беше 2 години ,а на автомобила 3 ...........тъпите мамалигари бяха сложили 45 амперчасов за 1,5 dci  двигател..............не издържа и 2 години.

Редактирано от McLane (преглед на промените)

• Отговори 85
  • Прегледи 11k
  • Създадено
  • Последен отговор
  • Автор

При моя Фокус има едно капаче с пластинка, която всъщност е доста твърда и го държи здраво към корпуса на фара. Тя се изважда, при което си одираш максимум 1-2 пръста докато свикнеш, и се открива достъп до крушката, издърпва се буксата, крушката също и се сглобява по обратния ред - става за същото време, което е нужно да напиша това. :)

Бах.................тия крушки ве ,как така ще откачаш броня ,за да смениш една лампа?На лагуната ги сменям за секунди.

Фордовете имат една много готина тенденция,можеш да заключиш всеки форд (поне от по-старите до 2001-ва година) с всякакъв ключ от форд,новите ключове не съм ги виждал.На бавариите гаранциите им са 5 години почти сигурно,не може коли за по 50К евра базови цени да ги продават с по 2 години гаранция,пък че и да си плащаш за повече.

На бавариите гаранциите им са 5 години почти сигурно,не може коли за по 50К евра базови цени да ги продават с по 2 години гаранция,пък че и да си плащаш за повече.

Щом казваш така е.

Кефи ме, че всичко е "почти" и "не може" при теб и не знам какво бих правил без твоите компетентни мнения.

Фордовете имат една много готина тенденция,можеш да заключиш всеки форд (поне от по-старите до 2001-ва година) с всякакъв ключ от форд,новите ключове не съм ги виждал.На бавариите гаранциите им са 5 години почти сигурно,не може коли за по 50К евра базови цени да ги продават с по 2 години гаранция,пък че и да си плащаш за повече.

http://www.bmw.bg/bg/bg/owners/bmw_service/service_inclusive/extended_warranty/introduction.html

РАДОСТТА ГАРАНТИРА СПОКОЙСТВИЕ. BMW УДЪЛЖЕНА ГАРАНЦИЯ.

Нашата BMW Удължена гаранция Ви помага да си спестите непредвидените разходи. Добавяйки една, две или три години към стандартната двугодишна гаранция на BMW си гарантирате спокойствие в продължение на до шест години или 200 000 км (което настъпи първо) срещу минимална сума. 

Никога не говоря наизуст. От 14 години карам БМВ-та - първо служебни, вече и лични. С Варна Карс съм се занимавал не ми се говори колко, писнали са ми да ги гледам, то няма такива измекяри...

Добавяйки една, две или три години към стандартната двугодишна гаранция на BMW си гарантирате спокойствие в продължение на до шест години или 200 000 км (което настъпи първо) срещу минимална сума. 

Никога не говоря наизуст. От 14 години карам БМВ-та - първо служебни, вече и лични. С Варна Карс съм се занимавал не ми се говори колко, писнали са ми да ги гледам, то няма такива измекяри...

А това сигурен ли си че е за цял свят или е в частност само за българския пазар ? Аз две вадя от магазина и без никакви уговорки и доплащания излизат с 5 годишни гаранции или 100 000 км. Вярно че от километри са много ограничени за коли от такъв клас и с този пробег няма какво по сериозно да и се случи просто но пък опре ли до гаранционно обслужване изобщо не задават въпроси и я вкарват и оправят на момента и подобни глупости кое било консуматив и кое не, не съществуват.  Поне моя опит е такъв с BMW.

При VAG маншон за каре на 40 000 ми го писаха консуматив и искаха да им го плащам. Та това е разликата при по скъпите марки но явно в Бг се правят на умни щом ти създават усложнения. Аз тукашните в никакъв случай не мога да ги нарека измекяри. 

http://www.bmw.com/com/en/owners/service/warranty.html- стандартна 2 години.

http://www.bmw.co.uk/en_GB/topics/owners/service-and-maintenance/warranty.html- тия дават 3 - както ти казах, всеки дилър има право да играе с гаранцията в някакви граници. 

В немския им сайт не съм влизал, не говоря немски. Иначе, това ми е по думи от първа ръка - балдъза ми работи за бившите "Камор" в София, сега са "Ауто Бавария", в отдела по лизинги, регистрации и документи за продажба. 

За Варна Карс говоря така, защото съм имал не 1 и 2 случая. Най-фрапиращия беше с мой добър приятел - взе си 7-ца, 2012-та и искаше да и сложи М-кови джанти. Във Варна Карс разбира се казаха "Нямаме, на поръчка до 3 дена, цена 7200 лв. за 4 броя". Сега, 7к не са 700 лв. и приятеля ми искаше да си помисли, иначе беше горе-долу навит. Но решихме да минем през известен сервиз за гуми и джанти във Варна ("Жижо") където работи познат. Същите джанти за 1750 лв. , като коментара беше, да изчакаме Варна Карс да потвърдят, дали ще ги взимат или не, защото имали клиент за тях....

Тоест някой във Варна Карс искаше да направи едни бързи 5500, ей така, от въздуха...

П.С.: Джантите при "Жижо" бяха реплика, Варна Карс ги продават за оригинални...

Редактирано от Lost™ (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...
  • Автор

Да, взех я миналата сряда. От магазина ми я дадоха измита и лъсната, но докато се прибера, от калта в дъжда колата остана бяла само по талон. И цяла седмица вече не смогвам да я измия, щото автомивките работят до 17 ч, а аз тогава излизам от работа. В събота и неделя навъртях близо 800 км и пак си остана мръсна, та не мога да ѝ организирам фото сесия. Като гледам, май и тоя уикенд пак път ми се пада...

Нямам причини да се жалвам, върви яко машината, а и посвикнах с мерака ѝ сама да прави всичко. Много ме кефи и климатроникът, защото при мръзнала цяла нощ навън, в купето става топло буквално за 2 минути. Научих се и да паркирам с камерата за заден ход, та се чудя как изобщо съм правил тая маневра досега.

Изобщо, чувствам се като на някакъв етап от еволюцията, а тя си е странен процес... ;)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.