Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем със единият слот за оперативна памет

Featured Replies

Ти пък къде му видя  процесора с колко ядра работи :)

Объркал е темата с тази - https://www.kaldata.com/forums/topic/237183-засичане-и-бавене-на-целият-компютър/#entry3033803

f931ff16e741ff6c.jpg

a9f706a6a615be95.jpg

Редактирано от naruto (преглед на промените)

• Автор

Щом мислиш значи нямаш нужда от нашите съвети.Казах ти да дадеш дефаулт настройки в БИОС ,процесора ти работи само с едно ядро!!!

Не е пипано нищо по биоса освен това, че SATA ми е зададен на ahci вместо ide. И освен това аз не разбирам нищо за клокване на каквото и да е.

И да попитам-къде видя, че процесора ми работи само с едно ядро? или това не се отнася за мен?

Ти пък къде му видя  процесора с колко ядра работи :)

Упсссссссссс моя грешка е тва .............ама ,че паметта му е сбъркана е ясно

Не е пипано нищо по биоса освен това, че SATA ми е зададен на ahci вместо ide. И освен това аз не разбирам нищо за клокване на каквото и да е.

И да попитам-къде видя, че процесора ми работи само с едно ядро? или това не се отнася за мен?

Обърках те с друг относно процесора,но имаш проблем със слота ,направи рекламация и върни новата памет също така.Или да ти изпратят същата като твоята.

• Автор

Упсссссссссс моя грешка е тва .............ама ,че паметта му е сбъркана е ясно

В смисъл как е сбъркана, че нещо не схванах?

Сигурен съм в това, че не е от таймингите. Дори обновяването на биос не би трябвало да е решението.

Не искам да омаловажавам отговорите на всички, които опитват да ми помагат, но съм сигурен, че слота не работи тоест проблемът е хардуерен, а не софтуерен.

Не може старата РАМ памет за която си е сигурно, че работи (то и новата си работи де) при опита да я поставя в втория слот и компютъра не стартира, а когато си е в първия слот всичко работи нормално. Както и новата, която в момента даже е свързана за дъното.

Двете памети заедно няма да работят,по единично да ще работят но в кит няма.Някои дъна са капризни от към РАМ .Слота на дъното ти е дефектирал,щом има гаранция го пращай.Ъпгрейт на БИОС няма да помогне,новата памет е запалила в работещия слот.Все пак опитай дефаулт настройките в БИОС и ако това не помогне ,пращай в гаранционния сервиз.

При памети с различни тайминги бързата обикновено тръгва да работи с таймингите на бавната, но си работят и двете в тандем. По вероятно е при поставянето на процесора да са изкривени пиновете на сокета на дъното. Шанса в този случай да му се признае гаранцията е нищожен. Има вероятност обаче при внимателно изправяне с игличка и лупа да тръгне да работи. Просто свали процвсора и огледай внимателно сокета на дъното на добро осветление от различни ъгли внимателно. Изкривените пинове си личат. Ако имаш лупа- още по добре. Но е хубаво процедурата по изправяне да я извърши човек дето има опит.

• Автор

При памети с различни тайминги бързата обикновено тръгва да работи с таймингите на бавната, но си работят и двете в тандем. По вероятно е при поставянето на процесора да са изкривени пиновете на сокета на дъното. Шанса в този случай да му се признае гаранцията е нищожен. Има вероятност обаче при внимателно изправяне с игличка и лупа да тръгне да работи. Просто свали процвсора и огледай внимателно сокета на дъното на добро осветление от различни ъгли внимателно. Изкривените пинове си личат. Ако имаш лупа- още по добре. Но е хубаво процедурата по изправяне да я извърши човек дето има опит.

Няма нищо изкривено!

И аз мисля, че има изкривени пинове в сокета за да откаже слот за памет. Може да не е фрапиращо на пръв поглед. Другият вариант е нещо по самото дъно да се е скапало. Във всеки случай е нужен подробен оглед на цокъла и евентуален сервиз на дъното, ако не е нещо механично.

Ако се абстрахирате за момент от факта, че си е купил нова RAM памет и прочетете по внимателно ще видите, че старата RAM работи в единия слот, а в другия не работи... тоест слота не бачка. При мен се е случвало от фабричен дефект (Не добре запоени конектори на RAM слота). каквото и да пъхнех в този слот монитора не палеше...

На мен ми се струва, че никой нищо не е разбрал от темата на човека. Той казва, че е пробвал и двете плочки във ВТОРИЯ слот и нищо не работи. Т.е слага старата рам във 2-ри слот - не работи. Маха я и слага новата рам отново във 2-ри слот - пак не работи.

Когато повтори това (да ги слага 1 по 1) във първия слот и двете могат да работят, но трябва да пробва с да кажем 3 и 4 слот или 1 и 3 слот.
Биос ъпдейт е първото, което трябва да се опита преди да се правим на майстори с листчета хартия в рам слотовете...
Ако има само 2 слота - отива на сервиз да си търси правата.

Ако и след ъпдейта отново не работи втория слот трябва с лупа да се види дали нещо не е изкривено. Да се обърне дъното обратно и да се види да не би пътищата да са прекъснати от нещо.

Може при майсторлъка с махането и слагането на новата и старата памет да се е "прецакал" втория слот.
Все пак всеки си решава какво ще прави със собствените си машини. Ако ще да ги търкаля по асфалта завързани за теглича, ако ще да ги пуска в язовира или в реката....

Редактирано от andreas500 (преглед на промените)

Човека много добре го разбрах, и понеже съм имал абсолютно същия проблем с чисто ново дъно на Интел му препоръчах да си види пиновете на сокета за процесора. Ако беше АМД процесора- изобщо нямаше да му го препоръчвам.

П.П. При доста от случайте на изкривени пинове компа си работи нормално с 1 памет и не можеш да усетиш проблема, докато не опиташ да добавиш 2-ра.

Редактирано от upili (преглед на промените)

Аз пък се чудя как с изкривен пин успяваш да поставиш процесора в сокета ,че и да го заключиш!?

Пич, това не е AMD. Пиновете при Интел не са стърчащи крачета от процесора. За да кажа нещо и да държа на него- явно знам какво говоря. Както казах тези дни в една друга тема- някой от хората в този форум имат събрани доста компютри и имат поглед и върху практическата страна на нещата.

Я кажи тез пинове на тоз процесор как се кривят ЛИНК:)

И казваш няма Intel със "стърчащи " пинове :yanim:

Я кажи тез пинове на тоз процесор как се кривят ЛИНК :)

И казваш няма Intel със "стърчащи " пинове :yanim:

Колегата има предвид пиновете на слота дъното, не на самия процесор. И да, може от изкривен пин да не тръгва единият слот RAM.

Колегата да се изразява конкретно!

Прочети какво е написал колегата и после говори. Колегата е написал- пиновете на сокета на дъното ако не се лъжа :) Хайде да не се правим на деца. Както вече казах- за да напиша нещо, явно имам много основателна причина. А в случая- личен опит.

П.П. А и мисля, че на теб ти беше интересно как се пъха и  заключва процесор при изкривени пинове. При Интел- много лесно. Никаква разлика при криви и при нормални :)

П.П.П. И да- казвам,че на Интел пиновете на процесора не са стърчащи, а са просто контактни площадки.

...

П.П.П. И да- казвам,че на Интел пиновете на процесора не са стърчащи, а са просто контактни площадки.

Ако трябва да сме коректни, преди сокет 775 процесорите на Интел също бяха с пинове, а не с контактни площадки.

Що се отнася до слота, аз също поддържам мнението за криви пинове в цокъла, при днешните платформи това е основната причина да откаже слот, а тези пинове се кривят много лесно. Понякога даже и без да забележи човек, при по-невнимателно поставяне на процесора.

Между другото, при по-високата платформа с.2011 (както и при с.1366 по-рано) има случаи да откаже слот само от пренатягане на охладителя, което вече е съвсем неприятно.

Редактирано от Trend (преглед на промените)

Знам, че преди бяха със стърчащи пинове, но от сигурно има 10 години  години вече не са. И понеже говорим за съвременно дъно със съвременен сокет държах на мнението си. Причината за неработещия слот може да е съвсем друга, но аз посочих тая като най-вероятна и често срещаща се.

• Автор

Здравейте!

upili се оказа прав за изкривени пинове.
Преди около седмица реших да изпращам дъното до сервиза.
Истината е, че преди да го изпратя се опитах да търся за изкривени пинове и не съм забелязал такива. Може би трябваше да използвам лупа, но нямах такава възможност.
След един ден от сервиза стана ясно, че наистина имаше две-три изкривени пина на дъното и поради тази причина не работеше вторият слот за оперативната памет.
Възможно е в самото начало, когато за първи път сглобих компютъра да съм изкривил пиновете, без да знам, че ги изкривих.
Естествено отказаха гаранцията и ми предложиха срещу заплащане да изправят пиновете и да обновят версията на биоса, понеже в писмото бях казал да обновят биоса.
Дали взеха 25 лв. за изправяне на пиновете или за обновяване на версията не ми стана ясно.

По принцип трудно се забелязват без лупа, особено и ако не е свалено дъното и няма подходящо осветление. А лесно се кривят гадинките :) Дано поне сега ти служи дълго и безаварийно. Успех.

П.П. Лошото е, че обикновено след процедурата по изправяне на пиновете пада и гаранцията на дъното, ако са я извършили там където е закупено. Не знам при теб как е и дали са ти го обяснили. Обикновено ти дават да подпишеш и протокол за това.

• Автор

По принцип трудно се забелязват без лупа, особено и ако не е свалено дъното и няма подходящо осветление. А лесно се кривят гадинките :) Дано поне сега ти служи дълго и безаварийно. Успех.

П.П. Лошото е, че обикновено след процедурата по изправяне на пиновете пада и гаранцията на дъното, ако са я извършили там където е закупено. Не знам при теб как е и дали са ти го обяснили. Обикновено ти дават да подпишеш и протокол за това.

Така е! Гаранцията за дъното отпадна.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.