Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Да спрем закона за събирането на котки

Featured Replies

Сега понеже на теб не ти е ясно, но и не ти се занимава. искаш някой друг да ти изплюе информацията в човката ли ?

абе я се дръж па ти по-културно

:hit:

• Автор

Хайдук, правилно виждаш парадокса. Едната Бойковица, която отговаря за кучета (и котки) на национално равнище, е министър на земеделието. Другата такава, която е на общинско равнище в София, е заместник-кмет по околна среда.

Абе, важното за милиционерската клика е пиар да пада и оттам източване на обществени финанси. Пиар от котките, от балите с боклука, от пожара в Бистришко бранище, от наводнението в Бисер... Може би единственият начин Борисов да спечели избори още веднъж и за сетен път, е публично да посипе главата си с пепел.

• Автор

Комунистите, дълбоко законспирирани като...

... граждани за европейско развитие, пазят като реликви квитанциите за членски вноски към БКП/БСП, заплащани до 1995 г. И още едно сходство - когато хората на Станишев съчиняваха през 2007 Закон за защита на животните, бойковците също скандираха за приемането му час по-скоро. Защо ли?

Редактирано от animalprograms (преглед на промените)

• Автор

Има петиция "Спрете изграждането на концлагери за животни с народни пари", адресирана до Народно събрание с подписка >>

Има петиция "Спрете изграждането на концлагери за животни с народни пари", адресирана до Народно събрание с подписка >>

Във Франция приеха закон ,според който животните се приемат като същества с чувства.

В Италия има формирана наказателна бригада. Насилници над животните биват пребивани ,и записвани на видео. Много се радвах да видеото ...

В България обаче "кучето си лае ,кервана си върви.." С петиции нищо няма да постигнем ,докато по върховете е пълно с абсолютни безхаберници. Единственото за което ламтят там е ПАРИ. Всичко останало е само средство за изкарването на повече пари.

Докато не избесиме всичката тая сган ,нема оправия.

• 3 месеца по-късно...
  • Автор

На 19-ти януари 2015 г., вторият кабинет на Борисов публикува поразителни предложения за изменения на Закона за ветеринарномедицинската дейност и Закона за защита на животните, които биха влошили бездруго ниския статус на благоденствие на българските домашни любимци. Фондация Програми за животните атакува този пореден заговор чрез международна подписка.

Правителството публикува миналата седмица чисто нов законопроект за изменение на Закона за защита на животните, вече внесен в Народното събрание. Предишните най-скандални предложения липсват. Няма да бъде наложено задължителното залавяне на скитащи котки (което неминуемо би засегнало също домашните-скитащи), нито схеми за изписването на стотици хиляди микрочипове и милиони ваксини за всички домашни и безстопанствени котки. Няма да бъдат поставени допълнителни пречки за участието на защитници на животните в контрола върху спазването на закона.

Благодарности към всеки, който подкрепя тази кауза!

След постигането на този частичен успех, събирането на подписи под петицията до Народното събрание продължава до края на настоящия месец. Свидетели сме на побългарен контрол на животните, който самият е извън контрол. Националната система от приюти за животни е превърната в средство за злоупотреба с животни и източване на обществени финанси.

Петицията призовава за приемането на всички допълнителни изменения, които Фондация Програми за животните вече заяви пред министъра на земеделието. Това включва изхвърлянето на алинея 4 от член 47 на Закона за защита на животните, която налага изграждането и поддържането на евтини съоръжения за събиране на животни, "разположени извън населените места".

Петицията също продължава да настоява за приемането на нови алинеи в член 44 от Закона за защита на животните, които да постановят правила за подотчетност на управителите на приюти и така да гарантират хуманното и прозрачно разпореждане с всички животни от приютите.

Моля, помогнете за разпространяването на петицията от линка долу за да бъдат събрани още поне 1500 подписа до края на месеца!

https://www.change.org/p/roumen-hristov-stop-public-funding-of-cat-and-dog-concentration-camps-across-bulgaria

---

Подписах. Успех с това ,защото в България опитите да се направи нещо както трябва е като борба с вятърни мелници.

И аз подписах.

А някой да ми даде отговор защо имаме котки с рязани опашки ?

"Аз не знам как да спася света.
Аз нямам отговорите или отговора.
Не пазя тайни познания за това, как да поправя грешките на поколенията от миналото и настоящето.
Аз знам само, че без състрадание и уважение към всички обитатели на Земята, никой от нас няма да оцелее - нито ще заслужава да оцелее. "

Леонард Пелтие

11430117_1642466925974310_17742570276864

Аз живея в блокове на полицаи в краен квартал с поляни и циганско гето. Подложена съм на изолация и подвиквания мяяуу за " добър ден" защото деля залъка си с изхвърлените котки пред блока. То не бе ОС - като ми донесоха опедупреждение, отказах да го подпиша и незаконно избрания "управител" хукна да събира подписи. Заканите са за изтравяне и глоби. Храним се в 5ч. сутрин, за да не пречим. Какво мога още да очаквам и има ли специализиран адвокат за защита ? Да занимавам ли омбутсмана ? Поредното коте - бяло на черни точици беше изнесено с консервата си  под прозореца ми преди седмица :(

Аз живея в блокове на полицаи в краен квартал с поляни и циганско гето. Подложена съм на изолация и подвиквания мяяуу за " добър ден" защото деля залъка си с изхвърлените котки пред блока. То не бе ОС - като ми донесоха опедупреждение, отказах да го подпиша и незаконно избрания "управител" хукна да събира подписи. Заканите са за изтравяне и глоби. Храним се в 5ч. сутрин, за да не пречим. Какво мога още да очаквам и има ли специализиран адвокат за защита ? Да занимавам ли омбутсмана ? Поредното коте - бяло на черни точици беше изнесено с консервата си  под прозореца ми преди седмица :(

От кой град сте ? Няма ли възможност да се приберат в приют ?

Няма ли възможност да се приберат в приют ?

Проблема с котките е много голям ,защото много трудно се хващат. Дори да се опитат да ги упоят е трудно ,защото след изстрела с упойващтата стрела те се шмугват някъде ,и всичко заминава на вятъра.

За това аз подозирам ,че нашите диваци ще намерят някакво не хуманно решение ... Да се молят да не ме срещат в такава ситуация.

Проблема с котките е много голям ,защото много трудно се хващат.

Така е, от 4 лапи ми викат идвахме бе - е да де едно е да дойдеш друго е да ги хванеш нали.

Те като хващали и взимали за кастриране и после пускали им режат връхче на уше - да са белязани.

Ми няма такива тука с рязани уши, има с рязани опашки.

Кучовци има с рязани уши ама котка аз още не съм видяла.

От София. Приютите са препълнени а и са за КУчЕТА и котки, като хранят кучетата с котките. От кой приют да си избера обезпаразитена и кастрирана котка ? Тук са поляни до хоризонта с мишки, съсели, гущери и котешки рай :) От постоянното замеряне с камъни и сопи котките са подивели. Обичам котките, те са като цветя в океана на грубост и насилие.

Приютите са препълнени а и са за КУчЕТА и котки, като хранят кучетата с котките.

а от къде имаш такава информация потресаваща

:no-no:

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.