Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Връщаме ли се в годините на луд екшън - ежедневна стрелба по улиците!

Featured Replies

Документите не правят човека. Вече би трябвало да си го научил. Не си на 5 години. Понякога, всъщност прекалено често, формалностите убиват.

Да, не го правят, както не го правят цвят на кожата, пол, вероизповедание,раса но както виждаш и с тези неща се злоупотребява и то доста. Това, че в България се случват подобни неща сме си виновни само ние българите. Причините са две:

1. Българина не желае да се замисли поне малко.

2. Българина НЕ Е единен - това му струва много и ще му струва още доста в бъдеще.

Я, чакайте, някой каза - "Разни мутряги били застреляни" Хайде бе! 

Не се наричат "мутряги", а се наричат "бизнесмени",  че дори една от жертвите бе и държавен служител.

Самото използване на думата мутри, ме навежда на мисълта, че съвсем не сме се разделили от времената на трибуквените застрахователни компании.

Дуръг пак му липсват изцепките на някой луд,  дето да изпозастреля 10-на човека. Опазил ни Господ, но народа тотално изперка, та знае ли се

Както и да ги наричаш не сме измислили ние мафията или мутрите. Това го е имало в цял свят, има го и сега. За изтрещели хора или убийци ако искаш повече информация, просто вземи да гледаш по Discovery:" Досиетата на ФБР". Тогава вероятно няма да искаш да отидеш в USA. 

• Отговори 65
  • Прегледи 3,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Я, чакайте! Някой каза - "Разни мутряги били застреляни" Хайде бе! 

Не се наричат "мутряги", а се наричат "бизнесмени",  че дори една от жертвите бе и държавен служител.

Самото използване на думата мутри, ме навежда на мисълта, че съвсем не сме се разделили от времената на трибуквените застрахователни компании.

Ако трябва да сме буквални, твой пост е първия, който споменава думата "мутряга" :D

Чудя се дали ще е изненада за теб, че навсякъде по света има организирана престъпност и тя има безусловна нужда от хора във властта за да съществува. Също и навсякъде организираната престъпност има законнен бизнес като прикритие.

Дуръг пак му липсват изцепките на някой луд, дето да изпозастреля 10-на човека. Опазил ни Господ, но народа тотално изперка, та знае ли се

Напротив, този някой просто напомня на авторът на темата, че има много неща, с които сме по-добре от останалите, та да не бъде толкова черноглед.

Редактирано от flare (преглед на промените)

Да, не го правят, както не го правят цвят на кожата, пол, вероизповедание,раса но както виждаш и с тези неща се злоупотребява и то доста. Това, че в България се случват подобни неща сме си виновни само ние българите. Причините са две:

1. Българина не желае да се замисли поне малко.

2. Българина НЕ Е единен - това му струва много и ще му струва още доста в бъдеще.

Както и да ги наричаш не сме измислили ние мафията или мутрите. Това го е имало в цял свят, има го и сега. За изтрещели хора или убийци ако искаш повече информация, просто вземи да гледаш по Discovery:" Досиетата на ФБР". Тогава вероятно няма да искаш да отидеш в USA. 

1. Как да мисли... Свидетел си колко абсолютно невероятно тъпи теми се създават всекидневно във форума. Има едва ли не такива, в които питат (без извинение) : - "В кой крачол е по-добре да си го държа?" Теми, на които отговара е невероятно лесен и дори не изисква да се търси в Гугъл, а просто човек, малко от малко, да си напрегне сивото и да помисли, или да си припомни елементарни неща, които би трябвало още в първите класове на основното си образование да е научил. Обаче вместо да изразходват 20 калории мислене, за да си отговорят на простия въпрос, изразходват 1000 калории да пуснат тема(при все, че обикновено вече има налична тема по въпроса и там е отговаряно на него) :D.

2. Българина не е единен. Е как да е като се допуснаха почти 400 партии и всеки лъже електоратат си. Как като вече нямаме образование, а система за опростачване и слагане на конски капаци. 

Относно криминала. Ами тия, които трябва да се справят с него, не са ли държавни служители?  Корупцията, не трябва ли също те да я борят. В крайна сметка убитата в Пазарджик кметска любовница, да не би да не беше на високо управленско ниво? Та съществуването на криминала, или поне сегашното му  ниво, се допуска, ако не и подпомага, от управленците ни.

Редактирано от 1Force1 (преглед на промените)

• Автор

:D

Чудя се дали ще е изненада за теб, че навсякъде по света има организирана престъпност и тя има безусловна нужда от хора във властта за да съществува. Също и навсякъде организираната престъпност има законнен бизнес като прикритие.

Напротив, този някой просто напомня на авторът на темата, че има много неща, с които сме по-добре от останалите, та да не бъде толкова черноглед.

То, че има организирана престъпност в цял свят си е фак, но тя е хваната във желязната хватка на службите.

Нашите служби не можаха да намерят "изчезнал" ключов бивш директор т.е. за Петко Септов говоря, че камо ли да затягат хватки.

Ма, понеже си го ударил все на факти, та я дай статитика колко са показно застреляните в Германия съпоставимо с нас за период няма и месец от годината?

Как биха отреагирали немските медии и общество ако всичко това се не бе случило у нас а пр. хипотетично в Германия?

1. Как да мисли... Свидетел си колко абсолютно невероятно тъпи теми се създават всекидневно във форума. Има едва ли не такива, в които питат (без извинение) : - "В кой крачол е по-добре да си го държа?" Теми, на които отговара е невероятно лесен и дори не изисква да се търси в Гугъл, а просто човек, малко от малко, да си напрегне сивото и да помисли, или да си припомни елементарни неща, които би трябвало още в първите класове на основното си образование да е научил. Обаче вместо да изразходват 20 калории мислене, за да си отговорят на простия въпрос, изразходват 1000 калории да пуснат тема(при все, че обикновено вече има налична тема по въпроса и там е отговаряно на нето) :D.

2. Българина не е единен. Е как да е като се допуснаха почти 400 партии и всеки лъже електоратат си. Как като вече нямаме образование а система за опростачване и слагане на конски капаци. 

Относно криминала. Ами тия, които трябва да се справят с него, не са ли държавни служители?  Корупцията, не трябва ли също те да я борят. В крайна сметка убитата в Пазарджик кметска любовница, да не би да не беше на високо управленско ниво? Та съществуването на криминала, или поне сегашното му  ниво, се допуска, ако не и подпомага, от управленците ни.

Ето, ти отговори сам и аз съм съгласен с теб. Няма мислене и желание за мислене, както и няма единство. Ако българина се позамисли малко и започне да си знае правата и да търси начини, да се образова постепенно нещата ще си дойдат на мястото. А ако е единен и задружен такива политици и такава корупция не би просъществувала.

Тези стрелби не са както вие си мислите,поне в БГ.Тук в моя квартал за едното убийство работата беше съвсем различна и беше,защото този е бил шофер на някаква мутра,изпял го в съда и този го гръмнал,типично.За другите случаи не знам,но аз съм минал 15 минути по-рано от онова място,където са го застреляли,можеше сега да не съм тука.

1. "Пребиха" и "убиха" - някак си разликата е солидна. 2 сред футболна агитка, на повечето места в света не е безопасно място...

Всъщност няма никаква разлика, защото момчето е било на косъм от смъртта. Непременно ли трябва да умре някой, че да говорим за престъпността и опасностите?

...Убийствата на пътя са резултат на престъпна небрежност, т.е. липсва директен умисъл. Резултатът е същият, но юридически разликата е огромна.За там съм съгласен, че няма такъв идиотизъм. Но мисля, че е не е аргумент в духа на темата...

Убийствата по пътя не са престъпна небрежност, поне не само. Те са резултат от липсата на контрол и неработеща съдебна система. Ако аз карам с 10 км отгоре на пуст път и с това не застрашавам никого (да, пред закона съм в нарушение), но ме спират и глобяват. А тия с черните джипове, дето карат като бесни, се разминават всякак - кой катаджия ще посмее да ги спре и санкционира? И това ли не е аргумент?

Кошмарът в Норвегия стана печално известен заради огромния брой на жертвите на оня откачалник. Ако тия младежи бяха загивали един по един (извинявам се за цинизма!), щяха най-много да попаднат в черната хроника на някой вестник.

• Автор

Тези стрелби не са както вие си мислите, ххххххххххх

Мисля, че няма никакво значение каква е причината за стрелбите по родните улици! Чист късмет, е че не е убит някой невинен в тия инциденти! Няма друга държава в света, като нашата с подобна пукотевица!

"Убийствата по пътя не са престъпна небрежност" Хващам се за поста на колегата над моя и категорично одобрявам особенно това за убийствата на пътя.

Когато преминаваш на червен светофар, то това не е небрежност, а престъпление и съвсем умишлено деяние, говорещо за абсолютна наглост , безнаказаност и и никакво зачитане на човешки живот!

Редактирано от Black Power (преглед на промените)

Няма и друга държава, в която всеки да се смята за най-знаещ и най-осведомен за всичко, което се случва по света.

И да върти и суче само и само да се самоубеди, че той е най-прав.

Смях ! Смях !

Мисля, че няма никакво значение каква е причината за стрелбите по родните улици! Чист късмет, е че не е убит някой невинен в тия инциденти! Няма друга държава в света, като нашата с подобна пукотевица!

"Убийствата по пътя не са престъпна небрежност" Хващам се за поста на колегата над моя и категорично одобрявам особенно това за убийствата на пътя.

Когато преминаваш на червен светофар, то това не е небрежност, а престъпление и съвсем умишлено деяние, говорещо за абсолютна наглост , безнаказаност и и никакво зачитане на човешки живот!

Идеята беше,че не само в БГ се случват тези неща.Както можех аз да се прибера в 22:30,така минах там в 22:15 и добре,че го направих,убийството е станало с 15 куршума от автоматично оръжие.Няма случайни неща,аз смятам това за предупреждение,предупреждение да се сетя,че 10 минути ако бях закъснял можеше да ме няма.То няма пешеходни пътеки дори.

За убити мутри не ми е жал.

Ставайки такива, те са знаели какво ще последва, ако не спазват правилата.

Жал ми е за невинните хора, попаднали случайно под мутренските куршуми.

Докато има мутри и групировки, ще има войни между тях, това е.

За убити мутри не ми е жал.

Ставайки такива, те са знаели какво ще последва, ако не спазват правилата.

Жал ми е за невинните хора, попаднали случайно под мутренските куршуми.

Докато има мутри и групировки, ще има войни между тях, това е.

Именно и аз това казвам,че този,който са го гръмнали не е бил чист...Както можеше аз да мина 10 минути по-късно,можеше да си ти,можеше да е някой твой приятел.

• Автор

Няма и друга държава, в която всеки да се смята за най-знаещ и най-осведомен за всичко, което се случва по света.

И да върти и суче само и само да се самоубеди, че той е най-прав.

Смях ! Смях !

То вярно си е за смях. Разликата в поколенията е от тук та до Марс. Усещам, че хвърляш камъчета в градинката ми!

Аз съм от поколението, което ходеше в училище и учеше, а не от това висящо по кафетата, пиещо и шмъркащо.

От поклолението съм дето гледа и слуша новини, а не от тия гледащи "Вип Брадър"

Аз съм от четящото поколение, а не от това гледащо уникално тъпи клипчета във Vbox и кефещо се на още по безумни селфита! От поколението съм дето стои и чака на червен светофар, а на въпросното кръстовище може и нищо да не премине през близките 30 минути!

И работи съм сменял без страх от предизвикателството, че и много съм научавал! 

Та, то за това на едни им прави впечатление безразличието и нередностите, анархията а други я приемат хей така, че дори са и част от нея. Не им си ще да се говори. Не им се ще да се променя нещо!

Само, че аз не искам заради някой поръчан да отнеса заблуден куршум в главата а вероятноста това да стане расте пропорционално с нарастването на показната стрелба по улиците!

Редактирано от Black Power (преглед на промените)

То вярно си е за смях. Разликата в поколенията е от тук та до Марс. Усещам, че хвърляш камъчета в градинката ми!

Аз съм от поколението, което ходеше в училище и учеше, а не от това висящо по кафетата, пиещо и шмъркащо.

От поклолението съм дето гледа и слуша новини, а не от тия гледащи "Вип Брадър"

Аз съм от четящото поколение, а не от това гледащо уникално тъпи клипчета във Vbox и кефещо се на още по безумни селфита!

И работи сам сменял без страх от предизвикателството! 

Та, то за това на едни им прави впечатление безразличието и нередностите, анархията а други я приемат хей така, че дори са и част от нея. Не им си ще да се говори. Не им се ще да се променя нещо!

Не говорете за поколения,защото не знаете много за сегашното,тъй като не сте от него.

Всъщност за мен не е проблем,че няма казарма,но докато има "момчета",които не знаят сексуалната си ориентация и не знаят кое за какво им служи ще трябва да се върне.

Редактирано от monicho (преглед на промените)

Не говорете за поколения,защото не знаете много за сегашното,тъй като не сте от него.

Всъщност за мен не е проблем,че няма казарма,но докато има "момчета",които не знаят сексуалната си ориентация и не знаят кое за какво им служи ще трябва да се върне.

Казармата няма да оправи проблемите и ще ти кажа защо.

1. За да върнат казармата трябва да има сериозни инвестиции за възстановяването на военните поделения. Дори и в сегашните, които работят условията за ужасни.

2. Родители в момента просто ще пречат на обучението на съответния младеж да стане войник и да научи някакви умения. Понеже повечето деца се глезят и то прекалено, пред казармата всеки ден ще има тълпи от родители, дето ще обвиняват военните, че ще им съсипят детенцето.

Проблема тръгва от там, че в класове с по 30 деца, на училище ходят  10-12, Monicho. Но претенцийте са големи. Как така ще им се пише двойка, та те всичко знаят, разбираш ли. А истината е, че са все по- неуки. Ти си един от малкото  които четат и се интересуват за сега. Но за съжаление управлява болшинството. На мен лично от години любимото ми четиво са кандидатстуденските бисери. На първо четене е смешно, но ако се замисли човек е плачевно. Все пак това са уж бъдещето, един ден ще свършат и ще искат да ни управляват. Лошото е, че наистина ще ни управляват. И ни управляват и сега.

Проблема тръгва от там, че в класове с по 30 деца, на училище ходят  10-12, Monicho. Но претенцийте са големи. Как така ще им се пише двойка, та те всичко знаят, разбираш ли. А истината е, че са все по- неуки. Ти си един от малкото  които четат и се интересуват за сега. Но за съжаление управлява болшинството. На мен лично от години любимото ми четиво са кандидатстуденските бисери. На първо четене е смешно, но ако се замисли човек е плачевно. Все пак това са уж бъдещето, един ден ще свършат и ще искат да ни управляват. Лошото е, че наистина ще ни управляват. И ни управляват и сега.

Всъщност проблем няма,винаги ще ги има приказките "Ех,едно време"...Това е най-непродуктивният израз,с който не помагате нито на себе си нито на другите.Ако искате нещо да се промени,ставайте и го променяйте,не чакайте друг да свърши вашата работа.Аз уча в 1АЕГ,има лекенца,които си свиват козле в час,всъщност от такива ме болят кокалчетата вече.Какъв е проблема с наркоманчетата,проблема е,че си позволяват много.Докато не почнете да спуквате от бой всичките цигани и тези,които се гаврят с вас ще стават проблеми,не казвам да биете наред всеки.Казвам,че трябва да наложите око за око и зъб за зъб.Вие си търпите и обвинявате някой друг."Отгоре предците чудят ви се как търпите".Защо търпите? Какво ще стане във всичката анархия,която цари ако сложите качулката и наритате няколко цигани,следващия път ще знаят,че това ги чака като ограбят някоя 70 годишна баба,това може и вашата баба да е,нали знаете.Не ви казвам,че трябва задължително да стават бунтове,просто не давайте да ви мачкат,тук дори се случва нещо много грозно-неуважение,това неуважение се поява,защото не знаете човека отсреща през какво е минал.Тук ми се пробваха доста хора да ме натварят без да знаят откъде съм минал и как съм минал.В съседния подфорум,където аз съм най-активен има разни деца на по 13-14 години,на които родителите са тръгнали да им купуват компютри за по 1000-1500 лева,а не знаят как да пишат грамотно,на мен защо ли не ми купуват?Причината е там,че аз не уча достатъчно и си го признавам,опитвам се,може и да е достатъчно,а пък грешката да е на друго място.Ако всеки почне да се вайка "К'во пра'йм" и търси проблема другаде,а не в себе си е съвсем безполезен колкото и да говори.Ако бягате,страхувате се и си казвате,че някой друг ще ви оправи затъвате повече.Преди много,много години хората са имали принцип "Здрав дух в здраво тяло".Защо изнежени момченца и момичета,които се бият скитат по улиците,аз си спомням преди 10 години,че за едно момче важното беше да каже нещо и да го изпълни,думата му да е бетон,а не да е красив,да пуши и други вредни потребности.Не казвам,че момчетата не трябва да са мили с момичетата и с хората като цяло,но не трябва да са мили към себе си.Момичетата преди 10 години тряваше просто да са красиви и да са достатъчно умни,съобразителни и разумни.В момента ако нямаш 5000 приятели във фейсбук,нямаш 500 харесвания на профилната и куп неща,които дават его бууст до небето.На такива смешници казвам "Жалко лек,идваш ми малко мек",докато ревете и се оплаквате ще имате проблеми.

Казармата няма да оправи проблемите и ще ти кажа защо.

1. За да върнат казармата трябва да има сериозни инвестиции за възстановяването на военните поделения. Дори и в сегашните, които работят условията за ужасни.

2. Родители в момента просто ще пречат на обучението на съответния младеж да стане войник и да научи някакви умения. Понеже повечето деца се глезят и то прекалено, пред казармата всеки ден ще има тълпи от родители, дето ще обвиняват военните, че ще им съсипят детенцето.

Аз сам бих отишъл в армията,но имам по-важни цели в живота.

Няма да стане с начина: "око за око, зъб за зъб". Вече се е доказало многократно, че няма успех по този начин. Ако си мислиш, че като събереш няколко човека и започнеш да биеш цигани и наркомани, те няма да ти отвърнат си се излъгал жестоко. Ако нещата прераснат в употребата на оръжие ще има фирми, които ще снабдяват и двете страни и ще печелят от убийства и смърт. Освен това така наречените цигани и наркомани са част от българското общество и от България.

Няма да стане с начина: "око за око, зъб за зъб". Вече се е доказало многократно, че няма успех по този начин. Ако си мислиш, че като събереш няколко човека и започнеш да биеш цигани и наркомани, те няма да ти отвърнат си се излъгал жестоко. Ако нещата прераснат в употребата на оръжие ще има фирми, които ще снабдяват и двете страни и ще печелят от убийства и смърт. Освен това така наречените цигани и наркомани са част от българското общество и от България.

Целта е да влязат в правилната дупка.Те са тръгнали не където трябва.Те са част от българското общество,но не говоря за онези цигани,които едвам ходят от работаи наркоманите,които са плод на всичката мизерия и се стремят да не създават още мизерия,а онези,които си вършат нуждите не където трябва,как може да крадеш от малки деца и да искаш пари от тях,пълна мизерия.Отиваш при тези цигани,които не знаят къде им е мястото и ги връщаш там където им е.

За това са всичките тези разстрели и други такива. Защото всеки знае, че проблемите се решават с бой, рязане на части от тялото и убийства. Ами в такъв случай само ще задълбаваме в простотия. Теб като те болят кокалчетата- свършиха ли наркоманите. А какво ще кажеш утре някое наркоманче да извади ножа и да ти върне за това дето си го бил. За съжаление такова е мисленето нна огромното мнозинство в тая държава- всичко се оправя с бой и с простотия.

Ако око за око,зъб за зъб не работеше,защо преди 1000 години не се е крадяло,защото всички са знаели,че ръката ти я няма,всички трябва да знаят,че всичко се наказва,а не седи безнаказано,ако не ги накаже закона или някой ги хване как крадат,ще е Бог.

Целта е да влязат в правилната дупка.Те са тръгнали не където трябва.Те са част от българското общество,но не говоря за онези цигани,които едвам ходят от работаи наркоманите,които са плод на всичката мизерия и се стремят да не създават още мизерия,а онези,които си вършат нуждите не където трябва,как може да крадеш от малки деца и да искаш пари от тях,пълна мизерия.Отиваш при тези цигани,които не знаят къде им е мястото и ги връщаш там където им е.

Няма да стане по този начин. Циганина просто така е научен. Ако се изпълнява закона както трябва всичко ще си дойде на мястото. Не може да ходиш да биеш циганин или наркоман, който се пази от полицай. Ще излезеш ти виновния. Това е и проблема. Никой не протестира да се спазва закона. Няма единство.

Не може да си представиш на каква пародия се нагледах преди няколко месеца, когато в Никопол на един познат му обраха къщата. 

Ако око за око,зъб за зъб не работеше,защо преди 1000 години не се е крадяло,защото всички са знаели,че ръката ти я няма,всички трябва да знаят,че всичко се наказва,а не седи безнаказано,ако не ги накаже закона или някой ги хване как крадат,ще е Бог.

Ето, значи трябва да има закон, който да се изпълнява, а това не се прави в момента. 

Лош пример. Защо ли- защото тогава такъв е бил закона и са го прилагали тези които е трябвало да го прилагат. И най- лошият закон ако е еднакъв за всички е по-добър от най- добрия които се прилага избирателно. Най- големият ни проблем в момента е, че нямаме еднакъв закон за всички.

П.П. Закъснях малко с отговора, но казваме едно и също адаш :)

Редактирано от upili (преглед на промените)

Върнаха ни в предразумно състояние с тая "демокрация". Всеки сам за себе си и начина за комуникация: четене на синини и броене на счупени кости. Ей това ви е демокрацията и капитализъма. Приятно хапване! 

Няма нищо лошо в идеята за демокрация, нито за комунизъм и други такива. Като теория са си много добре, но човекът е такова животно, че всичко ще опорочи и изтълкува по най- извратения възможен начин.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.