Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем със Студио 2

Featured Replies

• Автор

4-5 5-6 там на захранването проводниците ?

ии да сменя ли с другия кабел тои е с 2 жици не с 3 но поне имаше напрежение навсякъде

http://dox.bg/files/dw?a=d83ae707d0

http://dox.bg/files/dw?a=609f29b916

http://dox.bg/files/dw?a=a130d817e7

http://dox.bg/files/dw?a=166853fea6

така ще бъде най-лесно да се разберем маи. Очертайте ми какво да меря :brick wall:

• Отговори 87
  • Прегледи 10,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Добре де защо ги качи в dox.bg трябва една по една да тегля вместо директно да ги погледна..

От това което си снимал нищо не се разбира и определено не е това което ти трябва.

• Автор

Добре де защо ги качи в dox.bg трябва една по една да тегля вместо директно да ги погледна..

От това което си снимал нищо не се разбира и определено не е това което ти трябва.

Добре това 4-5 5-6 не е ли там на захранването ? или кое обяснете ми

О боже господи.. просто замери напрежението на огромните кондензатори. Дали имаш +30 волта и -30 волта

• Автор

О боже господи.. просто замери напрежението на огромните кондензатори. Дали имаш +30 волта и -30 волта

няма никой на големите сиви кондензатори

няма никой на големите сиви кондензатори

като докосвам 2 точки като докосвам една има 1.44 като меря на 20

Бърз въпрос - имаш ли подсветка на индикаторите, при включено захранване?

• Автор

Бърз въпрос - имаш ли подсветка на индикаторите, при включено захранване?

не те разбрах

Откачи всички крайни транзистори и замери пак.

2.20 след като ги откачих

Стрелковите индикатори имат лампа на 6 Волта. При включено захранване, имаш ли осветление на индикацията - това питам.

Дори и да свети тази лампа е от отделна намотка, и не е мерило за повредата.

Става дума за големите транзистори на радиаторите отпои ли им кабелите?

Мерило е, защото може и да няма напрежение на вторичните намотки на трафа след смяната на захранващ кабел. В по-горните постове ясно е написано, че няма никакво напрежение на филтровите кондензатори (ако приемем измерването за коректно).

• Автор

Дори и да свети тази лампа е от отделна намотка, и не е мерило за повредата.

Става дума за големите транзистори на радиаторите отпои ли им кабелите?

да отпоих ги но от самите транзистори не от платката, проблем ли е ? и да имам лампа но не свети и тя даже

И както казвам меря само с плюсовия кабел на мултиц-то щото като докосна другия някъде се занулява нз защо меря на V~ 20

• Автор

Значи нищо не мериш в случая.

е ? не изпозвам правилно или нещо друго не е в ред ?

е ? не изпозвам правилно или нещо друго не е в ред ?

и така ще ви помоля за по прости обяснения завършил съм Компютърна техника и технологии в Професионална Техн. Гимназия имал съм часове по електротехника и т.н. но учителите не си даваха мн зор по теорията а и отделно ми се налагаше да работя. Но по практика съм си бил 6 пълно.

В електрониката има точни термини и с прости обяснения няма да стане. С твоите познания и умения, ми се струва мисията невъзможна, въпреки огромното ти желание. Толкова ли е сложно да направиш няколко прости измервания?

• Автор

В електрониката има точни термини и с прости обяснения няма да стане. С твоите познания и умения, ми се струва мисията невъзможна, въпреки огромното ти желание. Толкова ли е сложно да направиш няколко прости измервания?

еми аз ви казвам каквото става .. там на 2та голями кондензатора като докосвам само с едното има някаква стойност като докосна и с другото се нулира .. кажете ми вие

• Автор

Слагаш Минуса на корпуса на кондензаторите и мериш.

пак се нулира инече като докосвам само с плюса изходите имам 0.40 :D

пак се нулира инече като докосвам с плюса изходите имам 0.40 :D

а на предишното 2.20 обяснете ми вие

Редактирано от Slavi Mutev (преглед на промените)

Малее! Това нещо да са го отремонтирали до сега в някой сервиз срещу 20-на лева. 

Какво мерите?

Как мерите - май никой не знае. 

С тука има - тука нема, не става. Трябват си познания! 

Редактирано от Black Power (преглед на промените)

• Автор

Малее! Това нещо да са го отремонтирали до сега в някой сервиз срещу 20-на лева. 

Какво мерите?

Как мерите - май никой не знае. 

С тука има - тука нема, не става. Трябват си познания! 

да преди години носих У202-то в един сервиз и нищо отнесох го на един приятел на баща му и той като го отвори и ми вика какви са тия неща бе вика обърнах се към усилвателя и гледам винтчета на местата на предпазителите повече на сервиз тук нищо не нося

Добре де!  Все пак си трябват познаня, че да се справиш сам! Трудно ще те напътстваме от форума.

Виждам доста прадпазители.

Виждам двуполярно захранване! Знаеш ли как да мериш???? Не е трудно, ноо.....

Не става така. Потърси пак някой дето чатка!

• Автор

Добре де!  Все пак си трябват познаня, че да се справиш сам! Трудно ще те напътстваме от форума.

Виждам доста прадпазители.

Виждам двуполярно захранване! Знаеш ли как да мериш???? Не е трудно, ноо.....

Не става така. Потърси пак някой дето чатка!

спомина се човека

Не няма никаква надежда за напътствия, този човек си няма и елементарни познания от електроника и измервателни уреди.

• Автор

Не няма никаква надежда за напътствия, този човек си няма и елементарни познания от електроника и измервателни уреди.

Аха еми благодаря за помощта

Аз меря и ви казвам какво става аз не мога да си го обясна и за това питам. Ако можех сам нямаше да искам да се съветвам

Аз меря и ви казвам какво става аз не мога да си го обясна и за това питам. Ако можех сам нямаше да искам да се съветвам

Ако някой има мерак да се занимава ще му го пратя нека го направи ще му платя каквото му струва

Където и да живееш, то няма как да няма сервиз. Не е нужно да търсиш голям сервиз. Нужен ти е квартален такъв дето ще оправят нещата за 20-на лева или там за колко се договорите. Иначе докато стигне до някого от нас и се върне при теб, то транспортния разход и цената на услугата, която ще включи и замяна на компонент - та, ще трябва да удвоиш парите за ремонт по този начин! И свободно време не всеки от нас има!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.