Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем със Студио 2

Featured Replies

• Автор

Където и да живееш, то няма как да няма сервиз. Не е нужно да търсиш голям сервиз. Нужен ти е квартален такъв дето ще оправят нещата за 20-на лева или там за колко се договорите. Иначе докато стигне до някого от нас и се върне при теб, то транспортния разход и цената на услугата, която ще включи и замяна на компонент - та, ще трябва да удвоиш парите за ремонт по този начин! И свободно време не всеки от нас има!

еми аз съм от Кюстендил и тук много такива сервизи няма сещам се за  2 единият е този за който разказах другия незнам дали изобщо е отворен още

еми аз съм от Кюстендил и тук много такива сервизи няма сещам се за  2 единият е този за който разказах другия незнам дали изобщо е отворен още

аз ви казвам точно какво правя и какво става

Вие сте по грамотните вие трябва да ми обясните защо ..

ако искате и клипове ще качвам да виждате точно какво правя да видите дали е неправилно. Не съм толкова глупав че да не мога да замеря при толкова обяснения. Като докосна минуса на корпуса на кондензатора или на друг извод и мултицета примерно от 2.20 отива на 0.00

Редактирано от Slavi Mutev (преглед на промените)

• Отговори 87
  • Прегледи 10,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Ако има някой колега,  ентусиаст от твоя край и има желание, то може и да помогне!!!

Редактирано от Black Power (преглед на промените)

Отзад на усилвателя има две гнезда с предпазители по 1,6 А. Развий ги внимателно и виж дали предпазителите са здрави.

• Автор

Ако има някой колега,  ентусиаст от твоя край и има желание, то може и да помогне!!!

добре не е нормално да показва това и за това се отказвате или мислите че аз не правя нещо правилно

добре не е нормално да показва това и за това се отказвате или мислите че аз не правя нещо правилно

мм да може би намерих част от обяснението оголвах кабела за да сложа пак този другия щепсел и познайте какво открих на синия проводник под обвивката е целия черен

мм да може би намерих част от обяснението оголвах кабела за да сложа пак този другия щепсел и познайте какво открих на синия проводник под обвивката е целия черен

черният проводник също

черният проводник също

единият от бушоните е преправян другия май си е отишал отпуснала се е жичката вътре

но не здрав си е прави контакт да ви кажа пак проводниците в захранващия кабел като ги оголих са черни като въглен да сменя ли с онзи другия с който ви казвах че има напрежение с него ?

чакам да кажете и да меря отново но този другия който имам е със син и черен проводник а този от усилватела оригиналния е със син черен и жълт със зелено

Редактирано от Slavi Mutev (преглед на промените)

• Автор

така въпрос за щепсела намерих такъв обикновен нов http://devin-sts.hit.bg/shtepsel.jpgот този вид така син и черен на двете крачета и зелен със жълт за заземяване аз така ги знам (зелен със желт от оригиналния кабел отива към долната част на захранването и влиза там синият отива към предпазителите от задната част на усилвателя който ги спомена "gyps" и черният е натам)

Беше ти казано веднага!

Бягай в сервиз докато не си му таковал таковата!

Сега каруцата се обърна и след некомпетентна намеса цените стават по 3,14 + ДДС, ако въобще подлежи на ремонт.

Ако някой ще се прежалва трябва да кажеш от кое село си. Иначе само куриер насам-нататък ще струва колкото нормален навременен сервиз.

• Автор

Беше ти казано веднага!

Сега каруцата се обърна и след некомпетентна намеса цените стават по 3,14 + ДДС, ако въобще подлежи на ремонт.

Ако някой ще се прежалва трябва да кажеш от кое село си. Иначе само куриер насам-нататък ще струва колкото нормален навременен сервиз.

Приятел аз се опитвам да намеря помощ не убиди ЯСНО ?

Филипов е прав, че този амп се нуждае от компетента помощ, която може да му се направи в сервиз. Не напразно написах, че всеки разбира от този амп в пост #3, като под всеки имах предвид всеки майстор в телевизионен или радиосервиз.

Може и 50 страници с указания към тебе да се изпишат и пак няма да станат работите.

Ако искаш да се тренираш на този амп и не държш да го ползваш по предназначение може да си правиш експерименти.

Принципно трябва да си изясниш какво ще мериш постоянно/променливо напражение, съпротивление и т.н. и да знаеш къде какво да очакваш като резултати за да си направиш извод и да диагностицираш проблеми. Това е същото като отидеш на лекар и му кажеш, че те боли корема и той трябва с определени дейности/измервания/ да прецени дали се касае за голям проблем /апендисит/ или просто не си срал от няколко дни!

По телефон, скайп, вайбър или други подобни такава техника не се поправя. Ако искаш сам да се справиш трябва да започнеш с обогатяване на познанията по електроника и електротехника - поне за това има литература многооооо.

http://www.sandacite.net/%D0%BF%D1%8A%D0%BB%D0%B5%D0%BD-%D0%B0%D1%80%D1%85%D0%B8%D0%B2-%D0%BD%D0%B0-%D1%81%D0%BF%D0%B8%D1%81%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D0%B5-%D1%80%D0%B0%D0%B4%D0%B8%D0%BE-%D1%82%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D0%B2%D0%B8%D0%B7/

Би било добре да започнеш от тук.

Радио Телевизия Електроника, в броевете на това списание многократно са обсъждани повреди и отстраняването им в Студио 2

"Филипов, на 23 Яну 2015 - 3:00 PM, написа:

snapback.png

Беше ти казано веднага!

И от мен, приятел!
Ей точно този чичко Филипов и AGD,  а и някои други момчета са ти дали чудесни отговори. Явно и Очевидно, че това не е за теб, макар че имаш шестица от даскала. Той нищо друго не може да ти даде. Почнал си от захранващия кабел и не си мръднал и сантиметър напред. Питаш, как да "включиш " мултимера на измерване. Аз съм от Търново. Ако ти изнася пращане на усилвателя в двете посоки плюс труда и елементите, пращай го, за да се успокоиш. Но в твоя край има достатъчно грамотни хора  (техници) които аз познавам, за да се справят с ремонта. Застани малко по-сериозно, а не мисли че ще се справиш. Ако от всяко дърво ставаше свирка, от моя... щяха да направят кавал. Решаваш, давам ти телефона и всичко остава за твоя сметка. Да те мина? Едва ли, защото пиша пред целия форум, а в него ме познават много хора, но не и ТИ! Ако майка ти ти е казала, че ще станеш техник - да знаеш - подвела те е. Поздрави от чичо Стефан. Погледни темата. 5 листа, а ти все още не си разбрал какво трябва да се направи! Какво ще кажеш по този въпрос? Заслужава ли си ? Абе вие младите, всичко ли така умеете да го правите?

Славчо, синко!  Твой цитат:
"и така ще ви помоля за по прости обяснения завършил съм Компютърна техника и технологии в Професионална Техн. Гимназия имал съм часове по електротехника и т.н. но учителите не си даваха мн зор по теорията а и отделно ми се налагаше да работя. Но по практика съм си бил 6 пълно."
Даскала винаги ли е бил пиян, когато сте имали "практика"

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Аз се отказах да давам съвети. Той понятие си няма какво да провери. Не е толкова трудно да намериш къде има късо съединение след захранващия блок. Но и това не е сигурно той не може да обясни къде какво е правил. И как изобщо се е повредил за да имаме представа. В България всеки ще те обеждава как е спряло да работи ей така.

Намери човек там от където си / вероятно от Кюстендил/ завършил Електротехника да ти го оправи за едно шише ракия. Ти никакви познания нямаш от Електроника и Електротехника. Имаш ли си на представа компютърните специалисти, колко са напред с Електрониката. Какъв компютърен специалист си ти. Резервни части за Студио 2 в София няма, в Кюстендил не вярвам да има. Завода за кондензатори го закриха. Веж. Намери един осцилоскоп и питай тука как се работи с него, питай за базов делител на напрежение, за мултивибратор, за полеви транзистор, за тригер на Шмид, за ценерови и др диоди. Тези неща се учат една година във всяка обикновенна гимназия в България. Аз съм радио-телевизионен техник и Машинен инженер. Съвети няма да ти давам, за да не се претрепаш с тока. Бас ловя, че мултицета си го изгорил. Ти ако си компютърен специалист аз съм трамвай. Такова ни е образованието в България. Такива кадри искарва. Тоя се базика с Вас. Не му се връзвайте. Прави се на интересен.

Намери човек там от където си / вероятно от Кюстендил/ завършил Електротехника да ти го оправи за едно шише ракия. Ти никакви познания нямаш от Електроника и Електротехника. Имаш ли си на представа компютърните специалисти, колко са напред с Електрониката. Какъв компютърен специалист си ти. Резервни части за Студио 2 в София няма, в Кюстендил не вярвам да има. Завода за кондензатори го закриха. Веж. Намери един осцилоскоп и питай тука как се работи с него, питай за базов делител на напрежение, за мултивибратор, за полеви транзистор, за тригер на Шмид, за ценерови и др диоди. Тези неща се учат една година във всяка обикновенна гимназия в България. Аз съм радио-телевизионен техник и Машинен инженер. Съвети няма да ти давам, за да не се претрепаш с тока. Бас ловя, че мултицета си го изгорил. Ти ако си компютърен специалист аз съм трамвай. Такова ни е образованието в България. Такива кадри искарва. Тоя се базика с Вас. Не му се връзвайте. Прави се на интересен.

Другарю телевизионен и радио техник и Машинен инженер - тригера е на Шмит!

То в Кюстендил ако няма техници където се произвеждат и кондензаторите КЕА здраве му кажи.

Много ми е чудно какво още обсъждате? Да докажете за пореден път че някaкъв ламер не може да спести 20 лв. ?

Редактирано от Филипов (преглед на промените)

Мога да му оправя усилвателя но ще му струва колкото да си купи друг на старо...

Но не мога да се занимавам да обяснявам на някой който си няма грам понятие. И друг човек му предложи. Едно че куриера ще му излезе еднакво скъпо като сме от търновско, а и усилвателя е тежък. Но не знам негов си проблем.

Не съм съгласен, че този човек е Ламер или хакер. Просто Кюстендил е беден край с голяма безработица. Този човек щом стои на Студио 2 2х35W е много беден човек. В София на ъгъла на Женски пазар с цар Симеон се продава за 88лв в магазин за втора употреба. Повредата може да е от студена спойка през изсъхнал Електролитен кондензатор до ...... .  Не съм сигурен, че можеш да го оправиш. Части няма. Всички електролитни кондензатори за 35 години са изсъхнали. Термо пастата на крайните мощни транзистори също е изсъхнала. Сега не се произвеждат по- този БДС стандарт такива части. Транзисторът 2N3055 е с повече разновидности от пръстите на двете ти ръце. И всяка разновидност с различно усилване по- ток и с различни параметри. Взаймозаменяемостта на транзистори, диоди, кондензатори, резистори, тестатура / бутони, копчета/ и дросели, трансформатори с по- нови неоригинални модели със сигурност е проблемна / с доработка/ и скъпа. Купих си пет нови мини уредби със  CD MP3 и USB вход, дистанционно и Радио съответно за 35,50,55,65 лв. от Кауфланд с три годишна гаранция. В Техномаркет/Технополис/Зора има DVD 5.1 от 88лв. през BlueRay 5.1 300W  за 300лв.  до ... . Съвета ми към Кюстендилеца е да: разгледа сайтовете Техномаркет/Технополис/Зора/Денси и др. сайтове и което му хареса да си вземе ново с три години гаранция. Изборът е много голям. Да не взима старо. От нова кола и девствена жена по- хубаво няма. Новото е най- добро и хубаво и идва с гаранция за разлика от старото.

Редактирано от bdenkov (преглед на промените)

Не съм съгласен, че този човек е Ламер или хакер. Просто Кюстендил е беден край с голяма безработица. Този човек щом стои на Студио 2 2х35W е много беден човек. В София на ъгъла на Женски пазар с цар Симеон се продава за 88лв в магазин за втора употреба. Повредата може да е от студена спойка през изсъхнал Електролитен кондензатор до ...... .  Не съм сигурен, че можеш да го оправиш. Части няма. Всички електролитни кондензатори за 35 години са изсъхнали. Термо пастата на крайните мощни транзистори също е изсъхнала. Сега не се произвеждат по- този БДС стандарт такива части. Транзисторът 2N3055 е с повече разновидности от пръстите на двете ти ръце. И всяка разновидност с различно усилване по- ток и с различни параметри. Взаймозаменяемостта на транзистори, диоди, кондензатори, резистори, тестатура / бутони, копчета/ и дросели, трансформатори с по- нови неоригинални модели със сигурност е проблемна / с доработка/ и скъпа. Купих си пет нови мини уредби със  CD MP3 и USB вход, дистанционно и Радио съответно за 35,50,55,65 лв. от Кауфланд с три годишна гаранция. В Техномаркет/Технополис/Зора има DVD 5.1 от 88лв. през BlueRay 5.1 300W  за 300лв.  до ... . Съвета ми към Кюстендилеца е да: разгледа сайтовете Техномаркет/Технополис/Зора/Денси и др. сайтове и което му хареса да си вземе ново с три години гаранция. Изборът е много голям. Да не взима старо. От нова кола и девствена жена по- хубаво няма. Новото е най- добро и хубаво и идва с гаранция за разлика от старото.

Много се изсили за неща които не са ти напълно ясни.

Тук имаме ниско честотен усилвател, при него крайните транзистори нямат особено значение. Те само усилват сигнал, те не генерират импулси че да трябва точно определен.

Термо паста ?! Тези транзистори са само със слюдена подложка (дори да имат паста не е проблем)

И Студио 2 е много ценна машинка. Без значение че е стара.

Много се изсили за неща които не са ти напълно ясни.

И Студио 2 е много ценна машинка. Без значение че е стара.

За кое да съм се изсилил? Какво значи ценна машинка според твоите разбирания. Буксите на входовете и изходите са петица, а не са жакове и чинчове. Което означава, че Студио 2 не е съвместимо с новите и западните стандарти. Качеството му е под всякаква критика. Изхвърлих такова работещо до кофата за смет, заедно с другите му радио и колони. Техниката се развива. И не ми изнасяй лекции за ниско честотна техника. Транзисторните НЧ усилватели са с над 10 % хармоници на нелинейните изкривявания. Виж интегралните НЧУ са с по- малка амплитуда на нелинейните изкривявания. Ако ми кажеш, че Студио 2 е с по- добри параметри от ИС STK-050 на Sanyo или STK-30- да не си повярваш сам. Способен съм и съм с възможности сам за няколко часа да си направя НЧУ със старите STK-050. Не се базикам. Само най- големите бедняци, който нямат пари за нова техника ползват Студио 2, което още докато се е произвеждало е било за смет. Дай ми аргументи, защо Студио 2 да е ценна машинка. Доказателства за това твърдение няма да намериш.

Това отричаш ли го и дали го оспорваш?

Моите уважения, г.н Денков!
Аз мога да Ви отговоря на всеки един поставен от Вас въпрос или такъв, за който сте писал. Трябва да знаете предварително, че уважавам разбиращите и можещите техничари а не тези, които имат "диплома" за рамка.
"Повредата може да е от студена спойка през изсъхнал Електролитен кондензатор до ...... .  Не съм сигурен, че можеш да го оправиш. Части няма. Всички електролитни кондензатори за 35 години са изсъхнали. Сега не се произвеждат по- този БДС стандарт такива части. Взаимозаменяемостта на транзистори, диоди, кондензатори, резистори, тестатура / бутони, копчета/ и дросели, трансформатори с по- нови неоригинални модели със сигурност е проблемна / с доработка/ и скъпа. Съвета ми към Кюстендилеца е да: разгледа сайтовете Техномаркет/Технополис/Зора/Денси и др. сайтове и което му хареса да си вземе ново с три години гаранция. Изборът е много голям. Да не взима старо. От нова кола и девствена жена по- хубаво няма. Новото е най- добро и хубаво и идва с гаранция за разлика от старото."

Повредата може да бъде от всякакво естество, а не само "изсъхнал" електролит или "студена" спойка. Дефектите са много и не се регистрират нито с приказки, най малкото ...във форум, а на място. Да! А аз съм сигурен, че не само не може да го оправи, но ще го доразвали. Части нямало! Има всичко и като инженер, това не трябваше да го споменавате. Колкото искаш има и то - ВСИЧКО - само да му разбираш. Този тип електролитни кондензатори "съхнат" доста трудно и то при положение, че силно се нагряват.(говоря за КЕА2). Да сега може и да не се произвеждат в Кюстендил, но има далеч по- добри и по- нови модели отговарящи на нормите и стандарта за промишлена електроника. Взаимозаменяемоста на транзистори, диоди и други електронни елементи често е много лесна При положение, че човек знае и познава много добре производството на елементната база от различните фирми. Не много разбират от това.Съвета ви към "кюстендилеца" към техномаркет или друга верига е съвсем прав, понеже от познанията му явно личи, че последният е некомпетентен и каквото и да купи от веригите, ще го удовлетвори. Друг щеше да е въпросът, ако беше показал солидни познания по аудиотехника. За това - да си купи нова или стара техника, има спор и Вашето мнение тук не е адекватно с много други, както и с моето. Явно и Вие не познавате техниката, в частта и - аудиотехника.За нова кола - спор няма, а ако си мислите че жена Ви е била девствена, явно се заблуждавате. Неодарена кола и ненаибана жена - на този свят не съществува, другарю! Да, новото е най- добро, но гаранцията отсъства при..жената. Не смесвайте тези понятия, защото нямат нищо общо. За "петиците " на усилвателя. Явно за пръв път чувате за DIN45500 , което беше Европейски стандарт.В интернет ще прочетете повече, ако се интересувате. А защо е бил усилвателя с прословутите "петици" то е ясно - България е спазвала европейския стандарт, а не NAB (американски и японски)Накрая! Усилвателчето за времето си беше доста добро и направено на "модулен" принцип за бързото отремонтиране в случай на дефект.Аз съм един от хората, които са го "правели" навремето и проверявали в лабораторни условия, отговарящи на този прословут стандарт, който навярно за пръв път чувате (DIN45500)Нека моят разяснителен пост не ви обижда. Ако ли се е получило обратното, то най учтиво Ви моля да ме извините.Забравих да ви отговоря - С мощни интегрални схеми не се правят сериозни крайни стъпала по няколко причини. Вярвам, че поне това знаете от института.С уважение и почит - Стефан!

Редактирано от Гост (преглед на промените)

" ....Транзисторните НЧ усилватели са с над 10 % хармоници на нелинейните изкривявания. Виж интегралните НЧУ са с по- малка амплитуда на нелинейните изкривявания....... "

Това горното не го стоплям. Я дай пояснения , а и кажи "интегралните" НЧУ от какво са направени - на базата на какво са направени , какви са градивните им елементи ....

За кое да съм се изсилил? Какво значи ценна машинка според твоите разбирания. Буксите на входовете и изходите са петица, а не са жакове и чинчове. Което означава, че Студио 2 не е съвместимо с новите и западните стандарти. Качеството му е под всякаква критика. Изхвърлих такова работещо до кофата за смет, заедно с другите му радио и колони. Техниката се развива. И не ми изнасяй лекции за ниско честотна техника. Транзисторните НЧ усилватели са с над 10 % хармоници на нелинейните изкривявания. Виж интегралните НЧУ са с по- малка амплитуда на нелинейните изкривявания. Ако ми кажеш, че Студио 2 е с по- добри параметри от ИС STK-050 на Sanyo или STK-30- да не си повярваш сам. Способен съм и съм с възможности сам за няколко часа да си направя НЧУ със старите STK-050. Не се базикам. Само най- големите бедняци, който нямат пари за нова техника ползват Студио 2, което още докато се е произвеждало е било за смет. Дай ми аргументи, защо Студио 2 да е ценна машинка. Доказателства за това твърдение няма да намериш.

Това отричаш ли го и дали го оспорваш?

Намекнах ти и в първия пост, по-добре си задръж мнението, че да не ставаш за смях. Но ето че стана за смях с този си пост.

Как определи че качеството на един Hi-Fi усилвател под европейски стандарт DIN 45500 не ставал за нищо и нямал качество и криви 10% изобщо наясно ли си с нелинейните изкривявания?

Как прецени че точно Студио 2 е с над 10% изкривявания? Когато е с гарантирани максимум 1% при 35 вата мощност?

За времето си и дори в момента е сред най-нискошумящите усилватели (което при други транзисторни, а и много интегрални няма да го срещнеш)

В Интегралните били по-малки амплитуди на изкривявания.. О боже господи върви да нанкаш. 95% от интегралните усилватели са с по над 10% изкривявания. Броят се на пръсти тези с по 1% и те са почти толкова стари колкото и Студио 2. STK сама по себе си няма да ти даде 100 вата мощност. Или 50 като дадения от теб пример с 0050. Покрай нея има към 15 транзистора и множество диоди които изграждат усилвателя а STK замества само крайните транзистори.

Тези глупости които изговори показаха на всички тук че грам понятие си нямаш.

За кондензаторите и за другото колегата Стефан ти е отговорил.

Той е един от хората работили по въпросния усилвател. Той е един от хората които учавстваха активно в списание Радио Телевизия Електроника. Аз не разбирам колкото него. Но поне имам сериозни познания. Аз не гледам марки, аз гледам как е направена дадена схема.

" ....Транзисторните НЧ усилватели са с над 10 % хармоници на нелинейните изкривявания. Виж интегралните НЧУ са с по- малка амплитуда на нелинейните изкривявания....... "

Това горното не го стоплям. Я дай пояснения , а и кажи "интегралните" НЧУ от какво са направени - на базата на какво са направени , какви са градивните им елементи ....

Транзистори Диоди Кондензатори Съпротивления...

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.