Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем със Студио 2

Featured Replies

• Автор

Чичковци такова е времето че гимназията в която учех няма вече много ученици в следствие учителите "не си даваха зор" а на мен ми се налагаше да работя и така да се каже често отсъствах от училище и 11 и 12 клас направо си ги пропуснах сега беден или богат не е фактор и "буфер с колонки" няма да си купя предпочитам усилвател с мощни говорители аз съм доволен от у202 усилено с автомобилен услилвател измислил съм го някак си с "некомпетентния" си ум и ми свири та се "тресът прозорците" но студиото просто има по добра визия  и доколкото помня по чист звук

а и на У202-то имам 2 прецакани потенциометъра на ниските и високите така че :D

Но не съм от глупавите хора имам "ъкъл" не съм тъп бързо схващам всичко с което се захвана но трябва да го видя или да ми го обяснят. Последно работих като автомобилен механик 1 година някъде и щом разглобих цял мотор подмених му отишлите си части и го сглобих и запали значи схващам

• Отговори 87
  • Прегледи 10,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

а и на У202-то имам 2 прецакани потенциометъра на ниските и високите така че :D

Ти бъзик ли си правиш с нас?

Това нещо не "палеше", а сега намекваш, че причината била в 2 прецакани потенциометъра!!!! :shock11:

Но не съм от глупавите хора имам "ъкъл" не съм тъп бързо схващам всичко с което се захвана но трябва да го видя или да ми го обяснят. Последно работих като автомобилен механик 1 година някъде и щом разглобих цял мотор подмених му отишлите си части и го сглобих и запали значи схващам

Браво Славчо, само така. Ти си нашата гордост!

Добре си се ориентирал че това старото е много по-добре от всички китайски прошибалки.

За нивото на образованието да не почваме дискусия, но сигурно процесът е двустранен. Човек няма желание да се труди като отсреща не му уважават труда. Лошото е че и тук след толкова години "преход" заприличахме на ония, дето все ги стигаме (по Т. Колев) - 90% тъпи консуматори и 10% такива, желаещи да се научат. А закон на Ом май се учеше някъде 6-7 клас по физика. И какво е напрежение. ток и съпротивление. И как се измерват.

Колкото до тефническата страна - ясно е че нямаш елементарна представа. Не е необходимо да знаеш p-n преход и всички елементарни неща на електрониката за еднократно ползване. Хората затова сда измислили парите - за да си платиш на съответния специалист. А ти ще ги изкараш. с това, което ти умееш. Като ти трябва юридическа услуга си плащаш на адвокат, медицинска - на съответния лекар, ремонтна - на съответния майстор (автоможбили, фаянсаджии, електроника и каквото още се сетиш). Тук всеки се опитва да разбира от всичко, в резултат на което нищо не прави добре.

Та още от първия ти пост съм преценил че нямаш нужните понятия и те насичих към специалист. По-късно написа че си от Кюстендил, там има поне 10 човека, които могат да ти свършат работа. И ако не беше ровено щеше да минеш примерно с 20 лв. И ти неписах че след неконпетентна намеса за предизвикват допълнителни щети и става тройно и четворно.

Та нищо лично. А то стана цяла сага.

• Автор

Ти бъзик ли си правиш с нас?

Това нещо не "палеше", а сега намекваш, че причината била в 2 прецакани потенциометъра!!!! :shock11:

ПРИЯТЕЛ У202 снимка да ти пращам ли да видиш какво е и каква е разликата му с Студио 2  ?

Добре си се ориентирал че това старото е много по-добре от всички китайски прошибалки.

За нивото на образованието да не почваме дискусия, но сигурно процесът е двустранен. Човек няма желание да се труди като отсреща не му уважават труда. Лошото е че и тук след толкова години "преход" заприличахме на ония, дето все ги стигаме (по Т. Колев) - 90% тъпи консуматори и 10% такива, желаещи да се научат. А закон на Ом май се учеше някъде 6-7 клас по физика. И какво е напрежение. ток и съпротивление. И как се измерват.

Колкото до тефническата страна - ясно е че нямаш елементарна представа. Не е необходимо да знаеш p-n преход и всички елементарни неща на електрониката за еднократно ползване. Хората затова сда измислили парите - за да си платиш на съответния специалист. А ти ще ги изкараш. с това, което ти умееш. Като ти трябва юридическа услуга си плащаш на адвокат, медицинска - на съответния лекар, ремонтна - на съответния майстор (автоможбили, фаянсаджии, електроника и каквото още се сетиш). Тук всеки се опитва да разбира от всичко, в резултат на което нищо не прави добре.

Та още от първия ти пост съм преценил че нямаш нужните понятия и те насичих към специалист. По-късно написа че си от Кюстендил, там има поне 10 човека, които могат да ти свършат работа. И ако не беше ровено щеше да минеш примерно с 20 лв. И ти неписах че след неконпетентна намеса за предизвикват допълнителни щети и става тройно и четворно.

Добре насочете ме към някой и когато имам възможността да прежаля 50-ина лв да ми направи да тръгне ще се свържа с него. И то ясно че не може да ти се отдава всичко

За интегралните схеми. Няма да обиждам някой капацитети тук. Другите да преценят и да кажат, дали е така или не е така. 1.  Диодно-транзисторна логика. DTL. Представител:  SN5400 Руски Аналог К133ЛА3 -излязла от употреба много отдавна -вначалото на 60 -те години.  2. Транзистор- транзисторна логика. TTL. Представител:  SN7400 Руски аналог К155ЛА3 3. CMOS комплементарна логика на MOS (или МОП) транзистори) тоест Полеви транзистори MOSFET. Представител: CD4000 Руски аналог: К555ЛА3 ВСИЧКО В ИНТЕГРАЛНИТЕ СХЕМИ Е P-N ПРЕХОД. В ИНТЕГРАЛНИТЕ СХЕМИ НЯМА ДИОДИ, КОНДЕНЗАТОРИ И РЕЗИСТОРИ.

Намекнах ти и в първия пост, по-добре си задръж мнението, че да не ставаш за смях. Но ето че стана за смях с този си пост.

Как определи че качеството на един Hi-Fi усилвател под европейски стандарт DIN 45500 не ставал за нищо и нямал качество и криви 10% изобщо наясно ли си с нелинейните изкривявания?

Как прецени че точно Студио 2 е с над 10% изкривявания? Когато е с гарантирани максимум 1% при 35 вата мощност?

За времето си и дори в момента е сред най-нискошумящите усилватели (което при други транзисторни, а и много интегрални няма да го срещнеш)

В Интегралните били по-малки амплитуди на изкривявания.. О боже господи върви да нанкаш. 95% от интегралните усилватели са с по над 10% изкривявания. Броят се на пръсти тези с по 1% и те са почти толкова стари колкото и Студио 2. STK сама по себе си няма да ти даде 100 вата мощност. Или 50 като дадения от теб пример с 0050. Покрай нея има към 15 транзистора и множество диоди които изграждат усилвателя а STK замества само крайните транзистори.

Тези глупости които изговори показаха на всички тук че грам понятие си нямаш.

За кондензаторите и за другото колегата Стефан ти е отговорил.

Той е един от хората работили по въпросния усилвател. Той е един от хората които учавстваха активно в списание Радио Телевизия Електроника. Аз не разбирам колкото него. Но поне имам сериозни познания. Аз не гледам марки, аз гледам как е направена дадена схема.

Транзистори Диоди Кондензатори Съпротивления...

От твойте писаници си личи, че по- добре на сервиз, отколкото да изпълнявам твойте съвети и знания.

Вярно. Много добре се е ориентирал. А аз понеже съм неориентиран и неграмотен и сляп, че все едно не го виждам каква смет е Студио 2 да взема да го оставя до кофата за смет и да си слушам музика от китайски DENON, MARANTZ, MARSHAL и други Китайски уреди. Щом е при ДВГ и автомобилите, а не при електрониката, то значи много добре се е ориентирал. При ДВГ и Автомобилите - там са големите пари. Няма STK-0050.  Има STK-050 При всеки фабричен усилвател могат да се регулират ниските, средните и високите честоти. Виж за съвместимостта на куплонгите и различните параметри и взаимо заменяемостта на градивните елементи е друг въпрос.

Редактирано от bdenkov (преглед на промените)

• Автор

Вярно. Много добре се е ориентирал. А аз понеже съм неориентиран и неграмотен и сляп, че все едно не го виждам каква смет е Студио 2 да взема да го оставя до кофата за смет и да си слушам музика от китайски DENON, MARANTZ, MARSHAL и други Китайски уреди. Щом е при ДВГ и автомобилите, а не при електрониката, то значи много добре се е ориентирал. При ДВГ и Автомобилите - там са голямите пари.

Приятел аз пък предпочитам да е усилвател да можеш да си гласиш среди ниски високи имам идеята но не съм го решил още

;)

За интегралните схеми. Няма да обиждам някой капацитети тук. Другите да преценят и да кажат, дали е така или не е така. 1.  Диодно-транзисторна логика. DTL. Представител:  SN5400 Руски Аналог К133ЛА3 -излязла от употреба много отдавна -вначалото на 60 -те години.  2. Транзистор- транзисторна логика. TTL. Представител:  SN7400 Руски аналог К155ЛА3 3. CMOS комплементарна логика на MOS (или МОП) транзистори) тоест Полеви транзистори MOSFET. Представител: CD4000 Руски аналог: К555ЛА3 ВСИЧКО В ИНТЕГРАЛНИТЕ СХЕМИ Е P-N ПРЕХОД. В ИНТЕГРАЛНИТЕ СХЕМИ НЯМА ДИОДИ, КОНДЕНЗАТОРИ И РЕЗИСТОРИ.

От твойте писаници си личи, че по- добре на сервиз, отколкото да изпълнявам твойте съвети и знания.

Вярно. Много добре се е ориентирал. А аз понеже съм неориентиран и неграмотен и сляп, че все едно не го виждам каква смет е Студио 2 да взема да го оставя до кофата за смет и да си слушам музика от китайски DENON, MARANTZ, MARSHAL и други Китайски уреди. Щом е при ДВГ и автомобилите, а не при електрониката, то значи много добре се е ориентирал. При ДВГ и Автомобилите - там са големите пари. Няма STK-0050.  Има STK-050 При всеки фабричен усилвател могат да се регулират ниските, средните и високите честоти. Виж за съвместимостта на куплонгите и различните параметри и взаимо заменяемостта на градивните елементи е друг въпрос.

Отново изговори камари глупости. Не ти ли писна ? Излагаш се и то много.

Моите уважения, г.н Денков!
Аз мога да Ви отговоря на всеки един поставен от Вас въпрос или такъв, за който сте писал. Трябва да знаете предварително, че уважавам разбиращите и можещите техничари а не тези, които имат "диплома" за рамка.
"Повредата може да е от студена спойка през изсъхнал Електролитен кондензатор до ...... .  Не съм сигурен, че можеш да го оправиш. Части няма. Всички електролитни кондензатори за 35 години са изсъхнали. Сега не се произвеждат по- този БДС стандарт такива части. Взаимозаменяемостта на транзистори, диоди, кондензатори, резистори, тестатура / бутони, копчета/ и дросели, трансформатори с по- нови неоригинални модели със сигурност е проблемна / с доработка/ и скъпа. Съвета ми към Кюстендилеца е да: разгледа сайтовете Техномаркет/Технополис/Зора/Денси и др. сайтове и което му хареса да си вземе ново с три години гаранция. Изборът е много голям. Да не взима старо. От нова кола и девствена жена по- хубаво няма. Новото е най- добро и хубаво и идва с гаранция за разлика от старото."

Повредата може да бъде от всякакво естество, а не само "изсъхнал" електролит или "студена" спойка. Дефектите са много и не се регистрират нито с приказки, най малкото ...във форум, а на място. Да! А аз съм сигурен, че не само не може да го оправи, но ще го доразвали. Части нямало! Има всичко и като инженер, това не трябваше да го споменавате. Колкото искаш има и то - ВСИЧКО - само да му разбираш. Този тип електролитни кондензатори "съхнат" доста трудно и то при положение, че силно се нагряват.(говоря за КЕА2). Да сега може и да не се произвеждат в Кюстендил, но има далеч по- добри и по- нови модели отговарящи на нормите и стандарта за промишлена електроника. Взаимозаменяемоста на транзистори, диоди и други електронни елементи често е много лесна При положение, че човек знае и познава много добре производството на елементната база от различните фирми. Не много разбират от това.Съвета ви към "кюстендилеца" към техномаркет или друга верига е съвсем прав, понеже от познанията му явно личи, че последният е некомпетентен и каквото и да купи от веригите, ще го удовлетвори. Друг щеше да е въпросът, ако беше показал солидни познания по аудиотехника. За това - да си купи нова или стара техника, има спор и Вашето мнение тук не е адекватно с много други, както и с моето. Явно и Вие не познавате техниката, в частта и - аудиотехника.За нова кола - спор няма, а ако си мислите че жена Ви е била девствена, явно се заблуждавате. Неодарена кола и ненаибана жена - на този свят не съществува, другарю! Да, новото е най- добро, но гаранцията отсъства при..жената. Не смесвайте тези понятия, защото нямат нищо общо. За "петиците " на усилвателя. Явно за пръв път чувате за DIN45500 , което беше Европейски стандарт.В интернет ще прочетете повече, ако се интересувате. А защо е бил усилвателя с прословутите "петици" то е ясно - България е спазвала европейския стандарт, а не NAB (американски и японски)Накрая! Усилвателчето за времето си беше доста добро и направено на "модулен" принцип за бързото отремонтиране в случай на дефект.Аз съм един от хората, които са го "правели" навремето и проверявали в лабораторни условия, отговарящи на този прословут стандарт, който навярно за пръв път чувате (DIN45500)Нека моят разяснителен пост не ви обижда. Ако ли се е получило обратното, то най учтиво Ви моля да ме извините.Забравих да ви отговоря - С мощни интегрални схеми не се правят сериозни крайни стъпала по няколко причини. Вярвам, че поне това знаете от института.С уважение и почит - Стефан!

Леле колко писаници само за да подкрепите версията си, че девици няма и не трябва да взимаме девици за жени. Има не блъсната кола нова в магазина. Колко една кола втора употреба и една жена поредна употреба е карана и какво е видяла само те си знаят. Същото важи и за ел. уредите. Ти ако искаш да не се мъчиш да правиш деца си вземи жена с деца или поредна употреба с цял харем от бивши любовници и цял отбор деца. Но недей да лъжеш другите. Сигурен съм, че ако на младини преди 40+ години женати не е била девица, ще я дават по- телевизията или по- радиото да се обяснява пред свидетели. А според теб ние да не взимаме девици за жени. За какво са ти тия 8-9 Скайпа с твоито име? И да си скъсаш дипломите, защото две жици на кръст не можеш да вържеш видно от задълбочените ти технически лъжливи коментари. Колко агнета даде за дипломите и образованието си? С уважение и почит - Божидар.

Редактирано от bdenkov (преглед на промените)

Леле колко писаници само за да подкрепите версията си, че девици няма и не трябва да взимаме девици за жени. Има не блъсната кола нова в магазина. Колко една кола втора употреба и една жена поредна употреба е карана и какво е видяла само те си знаят. Същото важи и за ел. уредите. Ти ако искаш да не се мъчиш да правиш деца си вземи жена с деца или поредна употреба с цял харем от бивши любовници и цял отбор деца. Но недей да лъжеш другите. Сигурен съм, че ако на младини преди 40+ години женати не е била девица, ще я дават по- телевизията или по- радиото да се обяснява пред свидетели. А според теб ние да не взимаме девици за жени. За какво са ти тия 8-9 Скайпа с твоито име? И да си скъсаш дипломите, защото две жици на кръст не можеш да вържеш видно от задълбочените ти технически лъжливи коментари. Колко агнета даде за дипломите и образованието си? С уважение и почит - Божидар.

Божидарчо! Имам само един, единствен скайп бе моето момче. И той е написан само тук, на личната ми страница. Ти да не си "пресноебец" та се палиш така? По наше време диплома не можеше да си купиш. Не е както сега!

Вече счупи тъпомера.

Ако Стефан няма познания според теб...

Вземи се огледай в списанието и виж колко често се споменава там LZ4JW

Проектирани схеми ремонти съвети. И това е било дори преди аз да се родя. Но притежавам голяма част от това списание.

Много бързо оценяваш хора които са работили в Респром и са произвеждали.

Ти нямаш и грам от неговите знания. И от моите познания нямаш грам.

bdenkov - Има си прибори за мерене на кондензаторите и не може да се приказват празни приказки, че 35 годишни кондензатори са изсъхнали и тем подобни простотии без да са измерени параметрите им. Много от електролитните български кондензаторите вложени в българска техника от времето на соца са с по-добри параметри от чисто нови неупотребявани съвременни китайски образци, пък и не само китайски. Проверката на ESR-a на старите и работили кондензатори /че и на нови/ е задължителна преди употреба, въпреки, че капацитета им е като на "нови". Части за ремонт на Студио 2 има не само в София, но и Каспичан - гаранция оригинални. Студиото е един добър за времето си усилвател, като инженерите правили входната му част още се срамуват от "невероятното" си схемно решение. Виж със същите крайни транзистори и подобна елементарна база NAD са направили чудо.

За да охладя страстите ще кажа че за над 35 години не ми се е наложила замяна на кондензатор на такова изделие поради "изсъхване".

Основният им проблем е поради нестегнатите крайни транзистори - прегряване - стапят се полиетиленовите втулки, защото навремето тефлона беше кът..

Работят си усилвателите, само е добре да се карат на 8 ома че на 4 прегряват.

Редактирано от Филипов (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.