Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем със Студио 2

Featured Replies

Имам проблем с Hifi усилвател Респром Студио 2  някой разбира ли им ?

• Отговори 87
  • Прегледи 10,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

И какъв е проблема?

Едва ли ще намериш някои да не му разбира!

Ама  ти сериозно ли? От върха на социалистическата Hi-End техника всички разбират. Десет транзистора на кръст на канал, какво толкова има?

• Автор

Ама  ти сериозно ли? От върха на социалистическата Hi-End техника всички разбират. Десет транзистора на кръст на канал, какво толкова има?

проблема е следния преди около 2 години той изгоря просто спря да работи направил ли е късо незнам и така от 2 дни си мъскам главата вчера му смених кабела имаше ток на намотките(тва голямото честно казано незнам как се нарича) и на предпазителите има и на копчето но не иска да тръгне кажете ми какво да проверя

проблема е следния преди около 2 години той изгоря просто спря да работи направил ли е късо незнам и така от 2 дни си мъскам главата вчера му смених кабела имаше ток на намотките(тва голямото честно казано незнам как се нарича) и на предпазителите има и на копчето но не иска да тръгне кажете ми какво да проверя

Славчо, щом не знаеш кое как се казва веднага затваряй кутията на ампа да не те удари тока, че не можеш да му го върнеш. Закарай го в сервиз и ще го оправят за нула време и няма да ескъпо.

• Автор

Славчо, щом не знаеш кое как се казва веднага затваряй кутията на ампа да не те удари тока, че не можеш да му го върнеш. Закарай го в сервиз и ще го оправят за нула време и няма да ескъпо.

Тока няма да ме удари :D знам как да работя по такива неща просто ми е малко необяснимо какво се случва.Дайте съвет

http://www.kn34pc.com/sch/sch_ampl/studio_2.html - Тук се намира схемата на твоята гордост. Ако все пак ти говори нещо, провери има ли захранващо напрежение на двете рамена на крайните стъпала и дали са здрави предпазителите в колекторите на транзисторите 2N3055.

• Автор

http://www.kn34pc.com/sch/sch_ampl/studio_2.html - Тук се намира схемата на твоята гордост. Ако все пак ти говори нещо, провери има ли захранващо напрежение на двете рамена на крайните стъпала и дали са здрави предпазителите в колекторите на транзисторите 2N3055.

Добре благодаря но малко ще се забавя с отговора

Тока няма да ме удари :D знам как да работя по такива неща просто ми е малко необяснимо какво се случва.Дайте съвет

И двата канала ли не рабатят? Какво значи малко необяснимо? Провери и за постоянно напрежение в изходите за колони.

• Автор

И двата канала ли не рабатят? Какво значи малко необяснимо? Провери и за постоянно напрежение в изходите за колони.

аа чакай явно не съм се изразил правилно той изобщо не иска да светне

сега замервах с фазомер има, с МултиЦ не разполагам в момента

Добре, но в пост №5 пишеш, че си проверил предпазителите в захранването и "има ток"

• Автор

Добре, но в пост №5 пишеш, че си проверил предпазителите в захранването и "има ток"

Да но просто не работи сега пак замерих и има. Но нищо не се случва когато му дам сигнал и му свържа предаватели

Значи е нещо по захранването. Изгорял трансформатор или грец схемата. Виж на вторичната намотка на трансформатора да ли има някакво напрежение.

Редактирано от andreygg (преглед на промените)

Замерването става с камъни и други предмети!

Бягай в сервиз докато не си му таковал таковата!

Като нищо не вдяваш що се напъваш да отвиваш и винтчетата?

На всички любители да се самооправят им препоръчвам да не ходят в болница на операция, а да опъват масата у тях и да се почват сами с ножа и сатъра. Могат да викат и селския касапин на помощ, зашото е професионалист в работата с тези инстърументи.

Аман от чукчи - писатели. питащият няма грам понятие, няма дори и проЗд мултицет. С баене и врачуване ли да стане? А?

Редактирано от Филипов (преглед на промените)

Фазомер в електониката се не ползва, единствено в случая като твоят - да се чешеш по главата. Хайде, като се оборудваш с по-сериозна измервателна техника да питаш пак - може ли?

• Автор

Фазомер в електониката се не ползва, единствено в случая като твоят - да се чешеш по главата. Хайде, като се оборудваш с по-сериозна измервателна техника да питаш пак - може ли?

Добре още утре ще ходя да си купя друго мултиц имах но го бях отнесъл в работата и там станаха едни глупости и така остана

• Автор

айде момчета да започваме

казвайте стъпка по стъпка кое да меря и как

върнал съм и стария кабел за да си е точно

така имам 3 V :D

• Автор

Навсякъде, а преди това с другия кабел щом ми светеше фазомера значи съм имал над 150V

сега съм обурудван и ви чакам

Според схемата на Студиото, която ти дадох с линка по контролните точки ще можеш ли да направиш измервания по платките? И най-важното - с мултицета можеш ли да определиш дали един транзистор е здрав или има пробив?

Редактирано от gyps (преглед на промените)

• Автор

Според схемата на Студиото, която ти дадох с линка по контролните точки ще можеш ли да направиш измервания по платките? И най-важното - с мултицета можеш ли да определиш дали един транзистор е здрав или има пробив?

еми можеш да ми обясниш все пак и както казах размених захранващия кабел и сега имам 3V на захранването и платката с предпазителите дето е

Редактирано от Slavi Mutev (преглед на промените)

Много заблуждавате човека.

Можеш ли да кажеш със сигурност какви напрежения имаш между точките

4-5 и 6-5 ?

Трябва да е от порядъка на 30 волта.

Ако там е 3 волта пробвай да откачиш куплунга 4 5 6 и замери пак, ако напрежението се нормализира ще търсим повредата по платката.

Да попитам имаш ли си базови понятия?

Ако да. То може също да замериш с мултицета диодите D 610 D611 D 1610 и D 1611 за късо съединение. (Но може да не е точно замерването докато не откачиш крайните транзистори)

Или някой от тези диоди е пробил или крайните транзистори за пробили. (Често срещано явление при Студио 2 поради променящи се характеристики на импулсните диоди, предизвикващи високи температури на транзисторите 2N 3055 и тяхното повреждане)

Редактирано от Росен Р. Александров (преглед на промените)

• Автор

Много заблуждавате човека.

Можеш ли да кажеш със сигурност какви напрежения имаш между точките

4-5 и 6-5 ?

Трябва да е от порядъка на 30 волта.

Ако там е 3 волта пробвай да откачиш куплунга 4 5 6 и замери пак, ако напрежението се нормализира ще търсим повредата по платката.

Да попитам имаш ли си базови понятия?

Ако да. То може също да замериш с мултицета диодите D 610 D611 D 1610 и D 1611 за късо съединение. (Но може да не е точно замерването докато не откачиш крайните транзистори)

Или някой от тези диоди е пробил или крайните транзистори за пробили. (Често срещано явление при Студио 2 поради променящи се характеристики на импулсните диоди, предизвикващи високи температури на транзисторите 2N 3055 и тяхното повреждане)

4-5 5-6 там на захранването проводниците ?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.