Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Връщат мобилните камери от март

Featured Replies

Чак пък да залягат в храстите.  :) Я дай една карикатура за обосновка.  

Чак пък да залягат в храстите.   :) Я дай една карикатура за обосновка.

Ахахахаха, карикатура.

Казах ти, мен ме заснеха от паркинга на бензиностанция, кажи/речи зад самите колонки. Напълно скрити.

В съда акта отпадна на първа инстанция без обжалване от страна на КАТ.

Та за това нещата трябва да са измислени и да няма вратички... Да няма място за мърдане. А не да знаеш, че макар нарушил правилата, можеш да обжалваш успешно.

Никакви мобилни камери. Да си оправят пътищата и да махнат абсурдните знаци и ограничения първо. Имаше някои предавания по някои телевизии, където показваха 4 знака в поредица, които си противоречат. Пътна маркировка, която свършва в нищото. Знаци, които днес са тук, а утре ги няма - правят си крака и се местят. Безбройни абсурди.

Никакви мобилни камери. Да си оправят пътищата и да махнат абсурдните знаци и ограничения първо. Имаше някои предавания по някои телевизии, където показваха 4 знака в поредица, които си противоречат. Пътна маркировка, която свършва в нищото. Знаци, които днес са тук, а утре ги няма - правят си крака и се местят. Безбройни абсурди.

Общо взето съм съгласен. Но е в частта "никакви мобилни камери". Има смисъл от тях все пак :) Изказах си мнението кога и защо.

p.s.

Преди време уж приеха със закон - на Цариградско 80 км/ч, на Ботевградско 70 км/ч.

Да, ама не, на Ботевградско си остава ограничението от 50 км/ч.

А ако сравним двата булеварда:

- Цариградско е по-натоварен булевард от колкото Ботевграско

- Цариградско има 2 ленти + Бус лента, докато Ботевградско има 3 ленти + Бус лента

- Цариградско има мантинела по средата и около 30-40 сантиметра тревна разделителна ивица, докато Ботевградско има около 10-тина метра разделителна тревна ивица

- Цариградско не е изцяло ремонтирано и има опасни участъци с неравности, Ботевградско след последния светофар е изцяло реновирано с изцяло нов асфалт и е идеално гладко и скоростно...

Тааа, защо Цариградско (като очевидно е по-зле) е с ограничение 80 км/ч, а Ботевградско (където условията са в пъти по-добри) е с ограничение 50 км/ч????

p.s.

Ползвам и двата булеварда от-до ефективно и не ежедневно, но ежеседмично...

Това не е ли доказателство за абсурди по пътищата (знаци, ограничения)?

Ботевградско има много кръстовища и светофари. То докато вдигнеш 80, и трябва да спираш на поредния светофар. А Цариградско, като тръгнеш от Орлов мост, къде имаш светофар, май чак на Горубляне... Това ще рече един участък от около 10 км...

• Автор

За пътуващите, да знаете, че има нова камера за скорост на Дупница, посока София. След ЕКОт-то, преди първите автокъщи. 

https://www.google.bg/maps/@42.29061,23.119216,3a,75y,340.93h,87.01t/data=!3m4!1e1!3m2!1sBKJ2WQPqpU1PpTVpy_y1CQ!2e0

Ето го ограничението: 

https://www.google.bg/maps/@42.287148,23.121963,3a,75y,324.45h,78.62t/data=!3m4!1e1!3m2!1snMi18N6p3ic_Yvu1BC_8Yg!2e0

Камерата е горе на върха, 300-400 метера след знака. То има 2-3 знака с това ограничение там. 

Умната. 

Редактирано от ostavime (преглед на промените)

Преди време уж приеха със закон - на Цариградско 80 км/ч, на Ботевградско 70 км/ч.

Да, ама не, на Ботевградско си остава ограничението от 50 км/ч.

Ааа, ми не. Добре че си вкарал едно "уж", щото ако пишеха закони за скоростите за всяко шосе, ще е егаси куртоазията :D

Ааа, ми не. Добре че си вкарал едно "уж", щото ако пишеха закони за скоростите за всяко шосе, ще е егаси куртоазията :D

Ама те така го бяха дефинирали първоначално...

http://dnes.dir.bg/news/avtomobili-skorost-bulevardi-9496277

Ама те така го бяха дефинирали първоначално...

http://dnes.dir.bg/news/avtomobili-skorost-bulevardi-9496277

Знам че самомнението на столичани е изключително, но все още софийска община, не е получила правото да твори закони.

П.П. Не видях и в новината да се споменава "закон".

Редактирано от 1Force1 (преглед на промените)

• Автор

не е нужно да има закон, след като има ограничение. по цариградско си е 80, знаците са ясни, по околовръстното също

не е нужно да има закон, след като има ограничение. по цариградско си е 80, знаците са ясни, по околовръстното също

Мда, всичко е ясно като в тази статия ЦЪК Караш с 80 при ограничение 140, блъскаш животно, завърташ се и блъскаш друга кола и след това си в затвора.

А иначе, какъв е статутът на вашите Околовръстни? Защото аз съм виждал абсурдни ограничения, абсурдни знаци и абсурдни поредици от знаци. За мен нещата са държавата срещу нас. Не се търси справедливост и безопасност, а как да се оберат някакви пари. За това и няма по никакъв начин да ти приема аргумента - всичко се прави за безопасност, вие сте джигити, за това не го приемате. Ами може и да съм такъв в определени момент, но всичко се прави за изнудване и то често с абсурди.

За пътуващите, да знаете, че има нова камера за скорост на Дупница, посока София. След ЕКОт-то, преди първите автокъщи. 

Тази камера от кога е там, някой знае ли?

• Автор

3 седмици

Мда, всичко е ясно като в тази статия ЦЪК Караш с 80 при ограничение 140, блъскаш животно, завърташ се и блъскаш друга кола и след това си в затвора.

А иначе, какъв е статутът на вашите Околовръстни? Защото аз съм виждал абсурдни ограничения, абсурдни знаци и абсурдни поредици от знаци. За мен нещата са държавата срещу нас. Не се търси справедливост и безопасност, а как да се оберат някакви пари. За това и няма по никакъв начин да ти приема аргумента - всичко се прави за безопасност, вие сте джигити, за това не го приемате. Ами може и да съм такъв в определени момент, но всичко се прави за изнудване и то често с абсурди.

И сега какво искаш да кажеш, че не ми стана ясно? Каква е връзката с това, че връщат мобилните камери и т.н. Също така, той човека и със 70 да е карал, пак може да му се случи гореописаното, което е обсурдно и тъжно.

А ти при ограничение от 80 с колко караш?

Какво значи какъв е статута? Има ограничение 80, съответно карам с 80. Кое не е ясно? Като има 50, ще карам с 50. Ако е 100 ще съм със 100.

Да, факт е че има абсурдни знаци. Това никой не го отрича. Аргумент за какво няма да ми приемеш?

Ако просто искаш да спориш с някой за нещо, кажи да знам преди да седна да пиша с теб.

Редактирано от ostavime (преглед на промените)

И сега какво искаш да кажеш, че не ми стана ясно? Каква е връзката с това, че връщат мобилните камери и т.н.

Извънградско карам със средна скорост 100-120. Ограниченията на много места са изкуствено ниски и за това нито те подкрепям за радостта ти към връщането на мобилните камери, нито въобще ми допадат изкуствените ограничения - 60 на равен, прав път. Именно с абсурдни знаци се провокира допускането на нарушения от страна на водачите, а след това същите се глобяват. Това е схемата и няма да се оправим, за това съм на нож срещу държавата като цяло.
  • Автор

отговаряш избирателно, ама карай. да предположим, че така искаш.

аз не съм казал, че ограниченията на места не са обсурдни. не съм казал също, че знаците по принцип на всякъде са правилни. просто са такива, каквито са. няма какво да направим. факт е, че колкото и да са глупави на места, ако ги спазваме няма да ни глобяват. 

аз съм държавен служител. ти за това ли си на нож и срещу мен? ;) 

факт е, че колкото и да са глупави на места, ако ги спазваме няма да ни глобяват.

Аз не съм съгласен някой да измисля абсурди, с единствената цел да глобява и да кърпи дупки в бюджета. По същата причина може да извадят закон да ни глобяват ако не си караме колите с вирнати крака на волана от задната седалка, докато с ръцете натискаме педалите. Първа стъпка към спазването на дадени правила е те да са реалистични, да не са абсурдни и да не създават предпоставки за естественото им нарушаване, поради абсурдност. Това е все едно от двете страни на пътя да имаш табели за пешеходеца "Не пресичай", единственият магазин за хляб да е от другата страна на пътя и друг начин да отидеш до него, освен да пресечеш - няма. Същевременно на другият край да те чака чичко полицай, само за да те глобява. На тези абсурдни закони и наредби, ограничения и прочие им се вика "хранило".

Редактирано от Гост (преглед на промените)

• Автор

е хубаво де. аз в трети пост вече се опитвам да ти кажа, че съм съгласен с това, което казваш, но ти продължаваш да се палиш и да ми обясняваш неща, които са ясни за всички. очакваш да опонирам, за да стане спор ли? 

https://www.google.bg/maps/@42.29061,23.119216,3a,75y,340.93h,87.01t/data=!3m4!1e1!3m2!1sBKJ2WQPqpU1PpTVpy_y1CQ!2e0

Ето го ограничението: 

https://www.google.bg/maps/@42.287148,23.121963,3a,75y,324.45h,78.62t/data=!3m4!1e1!3m2!1snMi18N6p3ic_Yvu1BC_8Yg!2e0

Камерата е горе на върха, 300-400 метера след знака. То има 2-3 знака с това ограничение там. 

Умната. 

Много ценно инфо, благодаря!

• Автор

там винаги, ама винаги се кара с 90 поне. а и точно там са две ленти, които се събират в една накрая и всеки напъва да изпревари в лявата. не че след 3 км. не почва магистралата, ама... 

Издаването на електронни фишове за нарушения на пътя е спряно заради липса на хартия и тонер

Последна промяна в 16:05 на 05 фев 2015, 3097 прочитания

zx450y250_2466801.jpg

Поради липса на консумативи КАТ е спрял издаването на електронни фишове за нарушения по пътищата след заснемане от камерите.

Информацията за затрудненията на "Пътна полиция" е публикувана в доклада за заседание на държавно-обществената консултативна комисия по проблемите на безопасността на движението по пътищата, проведено на 20 януари.

"От 01.10.2014 г. стартира и "ЗМ Система за скорост", като до момента са заснети 6 112 броя нарушители, а са издадени електронни фишове на едва около 20% от тях. Към момента е преустановено издаването на други електронни фишове, поради липса на хартия за разпечатване на електронни фишове и снимка на нарушението, пощенски пликове и тонер", гласи доклада.

Заради проблема МВР не е могло да събере глоби в размер на общо 150 хил. лв. 

Според документа за обработката на всяко едно съобщение са необходими тонер, три листа хартия за принтер и един плик за писмо.

"До настоящият момент от системата "ЗМ средна скорост" са генерирани електронни фишове с глоби на стойност над 150 000 лева, а наложените по тях глоби могат да бъдат заплатени единствено след като собствениците/ползвателите на ППС бъдат уведомени за констатираното нарушение, като за момента процесът по уведомяване на нарушителите е преустановен, поради липса на хартия за отпечатване на фишовете, тонер за отпечатване на електронния фиш и съпровождащия го снимков материал, пликове за писма", се казва още в документа.

За решаването на проблема на Главна дирекция "Охранителна полиция" е нужна сумата от около 32 000 лева на година - 420 пакета листа за 2000 лв., 48 000 пощенски плика за известията с обратна разписка до нарушителите за 4800 лв. и още 20 400 по-големи за 1020 лв., както и 240 тонер касети за принтерите за 24 000 лв. 

За консумативи на СДВР и ОДМВР били нужни още 111 930 лв.

Като причина за липсата на консумативи се посочва големият ръст в броя на заснетите нарушения и преписки и "разпоредената нулева толерантност към нарушителите на правилата за движение".

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2015/02/05/2466800_izdavaneto_na_elektronni_fishove_za_narusheniia_na/

facepalm.gif facepalm.gif facepalm.gif

facepalm.gif facepalm.gif facepalm.gif

Нищо ново под слънцето, за работещите държавна работа. Аз съм на такава. Наложи се да купя хартия за принтера, защото все още чакаме да ни се доставят заявените канцеларски материали, но работата нас не ни чака.

• 2 седмици по-късно...

:)

В работата получихме 2 фиша от стационарната камера в Шереметя, Велико Търновско. Единия беше ясен, на шефа ми. За другия ме набедиха мен, аз наистина бях ходил също до Шереметя за една куча щета, но се оказа, че е от друга ситуация и не съм виновен аз. Разминах се тук.

Не, че изпълнителния директор не покрива тези "разходи" де, ама все пак, да не ме гледат накриво де. Особено след като служебната кола изкара 2 месеца в сервиза, след като ме размазаха с нея на кръговото при Перник... (не по моя вина!)

Та, актовете бяха от Септември месец 2014-та. Това са си 5 месеца забавяне...

По-интересното беше, когато разгледахме ситуацията на платното (коментирайки по спомени мястото и разглеждайки Google Maps от района). Ограничението е само в едната посока... Документално и всичко, ограничението е само в едната посока.

Сега въпроса ми е. Как тази камера разграничава кого да снима??? Не вярвам да е толкова "умна", че да знае дали колата се приближава или отдалечава от нейната позиция... (т.е. в коя посока се движи колата). Следователно се замислям, дали няма изгърмяли хорица, спазващи си правилника, но камерата, настроена за 60 км/ч да ги е хванала в посоката, където разрешената скорост е 90 км/ч?

Не вярвам да е толкова "умна", че да знае дали колата се приближава или отдалечава от нейната позиция.

Ама е умна да ти премери скоростта? Сега като се замисля, не мога да се сетя за метод, с който отстрани да определиш скорост на движещ се обект, без да можеш да определиш и посоката.едновременно.

Ето го ограничението: 

Умната. 

Добре де сега камерата е сложена веднага след разклона -

А ограничението пада след като минеш разклона ... дали е правилно поставена камерата?

и само да отбележа - има ограничение и в посока София - Дупница с табела отдолу 1700 - което май е до бензиностанцията т.е. влиза в полезрението на камерата ...

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.