Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Един въпрос за Компютърна конфигурация

Featured Replies

Някой от вас може ли да ми каже някоя добра комютърна конфигурация от порядъка от 1000-1200 лв ?

Обща стойност - 1 233.62 лв. с ДДС

Ако е за игри, то нещо такова ще свърши работа. Можеш да минеш с по-ефтино захранване, ако ти идват в много парите за момента.

Редактирано от Defused (преглед на промените)

Обща стойност - 1 182.88 лв. с ДДС
Да имаш пари и за доставка
Сложил съм една плочка по 8 гб рам после да не мрънкаш че няма къде да сложиш още рам

Ето и с АМД

Обща стойност - 1 191.17 лв. с ДДС
Да не излезна някъв фен на ИНТЕЛ и НВИДИА

Обща стойност - 1 182.88 лв. с ДДС
Да имаш пари и за доставка
Сложил съм една плочка по 8 гб рам после да не мрънкаш че няма къде да сложиш още рам

Ето и с АМД

Обща стойност - 1 191.17 лв. с ДДС
Да не излезна някъв фен на ИНТЕЛ и НВИДИА

Компютър за 1200 лева с FX6350?!?!?Откажи се ако си тръгнал такива неща да препоръчваш.В бюджета ни влизат 280 и i5 4430 без проблем.

Това е ,ако си фен на АМД иначе ако не взимаи на моничо или моита ддз

Компютър за 1200 лева с FX6350?!?!?Откажи се ако си тръгнал такива неща да препоръчваш.В бюджета ни влизат 280 и i5 4430 без проблем.

Дане излезна фен на ИНТЕЛ о боже почна се с тоя.Стига избухвай така "чушко"

Това е ,ако си фен на АМД иначе ако не взимаи на моничо или моита ддз

Дане излезна фен на ИНТЕЛ о боже почна се с тоя.Стига избухвай така "чушко"

Не става въпрос за никакво фенство тук,влиза в бюджета 8320 без проблем.

Хайде стига глупости :Д FX 6350 е напълно равностоен на i5 4430. Ето малко синтетични тестове, в които се вижда точно това. Разликата при двата процесора е енергопотребление и различните оптимизации на игрите, които се възползват по различен начин от процесора.

дА ВЗЕМЕ ДА ГО КЛОКНЕ ТОЯ И7 5960Х НА 10 ГИГАХЕРЦА ТА ДА ТИ Е ДОСТАТАЧНО

Пич,честно да ти кажа не си ми интересен,вземи се стегни малко,тук не се говори за по 10-20 лева,а за 1200.Ако всеки се лигавеше и пишеше неграмотно като теб форума нямаше да го има.

Хайде стига глупости :Д FX 6350 е напълно равностоен на i5 4430. Ето малко синтетични тестове, в които се вижда точно това. Разликата при двата процесора е енергопотребление и различните оптимизации на игрите, които се възползват по различен начин от процесора.

Не се занимаваи с моничо.Не му е за първи път

Пич,честно да ти кажа не си ми интересен,вземи се стегни малко,тук не се говори за по 10-20 лева,а за 1200.Ако всеки се лигавеше и пишеше неграмотно като теб форума нямаше да го има.

Ок

Той равен,но излиза същите пари,дъно от 90 лева и без охлаждане излзиа 420 лева някъде,а 250+дъно от 130+огхлаждане от 50 колко е?Просто 8320 и боксово охлаждане е по-добре.

Не се занимаваи с моничо.Не му е за първи път

Ок

Не му е за първи път,защото при него парите не растат по дърветата.

За чалга...

:D -Много са дебилни тия емотиконки в калдата :д

На синтетика интел винаги ще има предимство но в реални условия и многонишкови операции 6350 ще го премаже като хлебарка.

Ми сметката е същата :Д и двете излизат 420-430лв. Да не говорим че FX-а ако се ползва на стокови честоти спокойно може да мине с боксовото охлаждане, дори да е малко по-шумно. С охладител може да се клокне на 4,5/6 и ще задмине I5 4430. Е разбира се може би ще трябва малко по-яко захранване ама да речем че за 20-30лв отгоре ще се вземе такова.

Ето ти сметката:

i5 4430 + дъно 420лв (дъното е окастрено и само два слота)

FX 6300 + дъно 130лв + охладител 50лв + 20-30лв бонус към цената на захранването =  450-470лв. И получава по-добър процесор с клока. Без клок равностоен и сметка от 430лв.

Предпочитанията вече според игрите, които се играят. Всъщност интела с нормално дъно би излязъл около 460-470 и той. Така че нещата са фифти-фифти откъдето и да го погледнеш.

Ето ви как при игри доста сериозно дори 8350,който е по-мощен от 6350 изостава доста стабилно спрямо 4460,като става въпрос за разлика между i3 и 6300 сравнението е уместно,но тук още малко с видеокарти от ранга на 270Х ще влезе и i7...

То мазало стана пак с постовете...

Редактирано от monicho (преглед на промените)

Ето ви как при игри доста сериозно дори 8350,който е по-мощен от 6350 изостава доста стабилно спрямо 4460,като става въпрос за разлика между i3 и 6300 сравнението е уместно,но тук още малко с видеокарти от ранга на 270Х ще влезе и i7...

Стига с тези тестове на танкове и на метро..

Нека ги сравняваме с многонишкови игри.

Сещаш ли се че в многонишкови сравнения тези твои любими процесорчета i3 и i5 нямат никакъв шанс.

Всъщност наи-добрия процесор за цена-производителност е intel celeron e3400 за 35 лева

Росене,това Chieftec 650w(Аз имам съшото със фх 8300)

Ще се държили стабилно на клок

Смятам да взимам охлаждане и БУМ

Стига с тези тестове на танкове и на метро..

Нека ги сравняваме с многонишкови игри.

Сещаш ли се че в многонишкови сравнения тези твои любими процесорчета i3 и i5 нямат никакъв шанс.

В многонишкови i5 губи,но i7 никъде не губи.8350 и дъно за 200 лева с охлаждане струват 20 лева по-малко от i7 4770 и дъно с 4 слота,което е убийствена комбинация за гейминг.

Всъщност наи-добрия процесор за цена-производителност е intel celeron e3400 за 35 лева

Росене,това Chieftec 650w(Аз имам съшото със фх 8300)

Ще се държили стабилно на клок

Смятам да взимам охлаждане и БУМ

Ами аз съм с такова на 8320. И без проблеми клоквам, въпреки че платката ми не е от най-добрите на Гигабайт.

Но не съм надувал повече от 4500МХз.

Захранването си е страхотно.

В многонишкови i5 губи,но i7 никъде не губи.8350 и дъно за 200 лева с охлаждане струват 20 лева по-малко от i7 4770 и дъно с 4 слота,което е убийствена комбинация за гейминг.

i7 също губи в многонишкови. Дори скоро бях пуснал сравнения в моята тема Бенчмарк на компоненти.

И какво все изтъкваш че дъното било 200 лева ами 200 лева е какво от това ?!

Процесора е двойно по-евтин от i7. За това че дъно и процесор пак излизат по-евтино от само i7 4770 а с охлаждане колкото него.

Ами аз съм с такова на 8320. И без проблеми клоквам, въпреки че платката ми не е от най-добрите на Гигабайт.

Но не съм надувал повече от 4500МХз.

Захранването си е страхотно.

i7 също губи в многонишкови. Дори скоро бях пуснал сравнения в моята тема Бенчмарк на компоненти.

И какво все изтъкваш че дъното било 200 лева ами 200 лева е какво от това ?!

Процесора е двойно по-евтин от i7. За това че дъно и процесор пак излизат по-евтино от само i7 4770 а с охлаждане колкото него.

4770 е 550 лева,с дъното 670? Къде е проблема? В бенчове ако ще и 5960Х на 10 гигахерца да минава,не ме интересува,аз не играя нито бенчове,нито хората работят бенчове.

4770 е 550 лева,с дъното 670? Къде е проблема? В бенчове ако ще и 5960Х на 10 гигахерца да минава,не ме интересува,аз не играя нито бенчове,нито хората работят бенчове.

Кой говори за бенчове, платформата на Phoronix не е основана на синтетични тестове (интел стил)

И с какво дъно за 100 лева ще минеш на 4770?

Малоумно е да имаш 700 лева за i7 а да нямаш още 300 за едно кадърно дъно за него..

Знам че може и да върши работа но помисли малко защо има нисък среден и висок клас дъна. Замисли се за скоростта на шината на всеки клас.

И за производителността която ще жертваш от процесора с такова евтино дъно.

Къде видя 4770 за 550 лева ?

747.39 лв. виждам аз за него.

Редактирано от Росен Р. Александров (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.