Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Един въпрос за Компютърна конфигурация

Featured Replies

I7-4770 /3.4G/8MB/BOX/LGA1150

Ся да не си изтриеш глупостта,която написа.

Къде видя 4770 за 550 лева ?

747.39 лв. виждам аз за него.

Ами аз съм с такова на 8320. И без проблеми клоквам, въпреки че платката ми не е от най-добрите на Гигабайт.

Но не съм надувал повече от 4500МХз.

Захранването си е страхотно.

Мерси

4770 е 550 лева,с дъното 670? Къде е проблема? В бенчове ако ще и 5960Х на 10 гигахерца да минава,не ме интересува,аз не играя нито бенчове,нито хората работят бенчове.

Теорята на моничо че АМД фх са БОКЛУЦИ

Мерси

Теорята на моничо че АМД фх са БОКЛУЦИ

Пич,кой ти каза,че това ми е теорията? FX са процесори за бедни българи.i5 4460 също.Всичко под i7 4770 е компромис.Също ако още малко се пое*аваш с мене идвай лично да го правиш.

Пич,кой ти каза,че това ми е теорията? FX са процесори за бедни българи.i5 4460 също.Всичко под i7 4770 е компромис.Също ако още малко се пое*аваш с мене идвай лично да го правиш.

Ноу комент.(ок моничо ти си прав)

Един път се дръж толерантно. не Вулгарно

Ако всичко под i7 беше компромис, нямаше да има толкова различни модели процесори. Колко хора познавам, дето си карат на Селерон, Пентиум или най-много i3. Или пък с някакви стари процесори на по 5-6-7 години. Всичко зависи от гледната точка и за какво ще ползваш компютъра. Много хора си пускат офиса на Селерон, гледат си клипчета и изобщо не си живеят живота пред монитора, че да им трябва нещо повече.

Гледна точка. Има хора, за които нова конфигурация е овъркил.

Спирам да пиша, че оспамихме темата.

Ако всичко под i7 беше компромис, нямаше да има толкова различни модели процесори. Колко хора познавам, дето си карат на Селерон, Пентиум или най-много i3. Или пък с някакви стари процесори на по 5-6-7 години. Всичко зависи от гледната точка и за какво ще ползваш компютъра. Много хора си пускат офиса на Селерон, гледат си клипчета и изобщо не си живеят живота пред монитора, че да им трябва нещо повече.

Гледна точка. Има хора, за които нова конфигурация е овъркил.

Спирам да пиша, че оспамихме темата.

Компромис е за сериозен гейминг.Компромис идва за FC4,AC Unity и максимални настройки.Иначе игри и с Celeron се играят,но не по същия начин.

FX не са за бедни хора а за хора които разбират разликата. Че е толкова минимална че не си струва двойно по-високата цена.

Бедни ...... ? 

От известно време те чета.Фенщината не води до ОБЕКТИВНО МНЕНИЕ!

FX не са за бедни хора а за хора които разбират разликата. Че е толкова минимална че не си струва двойно по-високата цена.

Абе и ти не си прав ама .... i7 ми спестява много време когато компилирам софтуер :) 

Бедни ...... ? 

От известно време те чета.Фенщината не води до ОБЕКТИВНО МНЕНИЕ!

Абе и ти не си прав ама .... i7 ми спестява много време когато компилирам софтуер :)

Не знам какво ти спестява. Може да сравняваме :) аз почти всеки ден компилирам софтуер.

Не знам какво ти спестява. Може да сравняваме :) аз почти всеки ден компилирам софтуер.

Съгласен.Със едни и същи C/C++  флагове ;)

Съгласен.Със едни и същи C/C++  флагове ;)

Просто ми е любопитно. Не че да си ги мерим.

Нали се сещаш че няма как да са еднакви особено при march=native..

# C/C++ platform independent flags

CFLAGS="-O2 -march=native -mprefer-avx128 -mvzeroupper -pipe -fstack-protector"

CXXFLAGS="${CFLAGS}"

MAKEOPTS="-j9 -l24"

FEATURES="candy sandbox parallel-fetch merge-sync clean-logs -fail-clean cgroup -userfetch"

EMERGE_DEFAULT_OPTS="--verbose --keep-going --autounmask-write --quiet-build=y --jobs=4 --load-average=24 --columns"

ACCEPT_KEYWORDS="amd64 ~amd64"

PORT_LOGDIR="/var/log/portage"

PORTAGE_ELOG_CLASSES="log warn error info"

PORTAGE_ELOG_SYSTEM="echo:log,warn save:log,warn,error,info syslog:error"

AUTOCLEAN="YES"

EPAUSE_IGNORE="1"

EBEEP_IGNORE="1"

GENTOO_MIRRORS="http://mirror.telepoint.bg/gentoo/http://public.yafi.ru/gentoo/distfiles/"

#SYNC="rsync://rsync.cz.gentoo.org/gentoo-portage"

# Hardware flags

VIDEO_CARDS="radeon r600"

ALSA_CARDS="hda-intel"

INPUT_DEVICES="keyboard mouse evdev"

# Language Support

LINGUAS="bg ru bg_BG ru_RU"

LC_MESSAGES="C"

# platform independent use flags

USE_MEDIA_SOUND="mp3 mad ogg theora flac midi lame twolame amr aac cue mms wavpack wmf sgv svg"

USE_MEDIA_IMAGE="jpeg jpeg2k gif png tiff"

USE_MEDIA_VIDEO="ffmpeg libmpeg2 mpeg mp4 matroska vdpau vaapi egl"

USE_MEDIA_PROTOCOLS="rtmp v4l v4l2 libv4l libv4l2 bs2b"

USE_MEDIA_META="id3 id3tag exif"

USE_MEDIA_OTHER="video vorbis vpx x264 xvid truetype youtube"

USE_MEDIA="$USE_MEDIA_SOUND $USE_MEDIA_IMAGE $USE_MEDIA_PROTOCOLS $USE_MEDIA_VIDEO $USE_MEDIA_META $USE_MEDIA_OTHER"

USE_FOR_SAMBA="acl -cups ldap pam readline python winbind"

USE_PROTOCOLS="samba ftp"

USE_GUI="gtk gtkstyle cairo opengl X g3dvl gles2 libnotify"

USE_WAYLAND="wayland gles egl"

USE_KDE="qt3support declarative dri kde kipi phonon plasma policykit semantic-desktop xcomposite xinerama xscreensaver -consolekit kde qt4 wicd networkmanager thumbnail samba"

USE_PLATFORMS="java"

USE_APPS="firefox nsplugin"

USE_IO="pulseaudio alsa fuse aio ladspa"

USE_SECURITY="gpg"

USE_DOCUMENTS="djvu dvi t1lib"

USE_AUTH="ntlm"

USE_OTHERS="branding -win64 bash-completion dbus threads"

USE_TO_BE_REVISED="zsh-completion extras osdmenu md5sum policykit ns icu xml xfs"

USE_FOR_INIT="systemd"

USE="$USE_FOR_INIT $USE_KDE $USE_MEDIA $USE_APPS $USE_FOR_SAMBA $USE_PLATFORMS ${USE_WAYLAND} $USE_GUI $USE_OTHERS $USE_PROTOCOLS $USE_IO $USE_ENCODING $USE_FORMATS $USE_UNKNOWN $USE_AUTH $USE_SECURITY $USE_TO_BE_REVISED $USE_DOCUMENTS"

# Targets

RUBY_TARGETS="ruby18 ruby19 ruby20 ruby21 ruby22"

# Grub Platforms

GRUB_PLATFORMS="pc efi-64"

# platform dependent config

PORTDIR_OVERLAY="/home/overlay/ROKO__"

source /var/lib/layman/make.conf

ACCEPT_LICENSE="*"

XFCE_PLUGINS=""

• Автор

........................

Гейминг компютър искам да бъде!

2.1 Писането на български език с кирилица е задължително. Теми и съобщения, написани на латиница, само с главни букви или със заместени символи вместо Ч-4, Ш-6 и т.н. се изтриват без предупреждение.

Gaming computer iskam da byde

Виж първото ми пррдложение.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.