Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Предложение - модераторски контрол за нови потребители

Featured Replies

Един глас за, стига да е възможно. Ще спести доста дрязги впоследствие.

• Отговори 90
  • Прегледи 5,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Не може на казармен принцип,заради един или няколко да наказваш всички.Правилата трябва да са еднакви за всеки един потребител,независимо  кога е регистриран и колко поста има.

Емо от незнание е,знаеш влиза някой машината му повредена ,свило му се сърцето едва ли му е до четенето на правила.

Това не го оправдава. Аз също няма да го оправдая. Когато използваш нещо трябва да се научиш как да го използваш.

Да не говорим, че проблема се поставя след като са правени какви ли не интервенции или конфигурацията вече е тотално издъхнала. Няма как да направиш диагностика или да дадеш правилен съвет без да имаш достатъчно информация.

Един глас за, стига да е възможно. Ще спести доста дрязги впоследствие.

Дрязгите винаги ще ги има. Това е форум и в него има всякакви хора с различни интереси. Едни искат да създават и да помагат, други да рушат, трети да се оплакват и т.н. 

• Автор

Никой не говори за псуване ............човека предлага всеки нов потребител постовете му да се проверяват преди да бъдат публикувани!!!

Напротив, точно за псуване говоря!  :mad:  Не си ли спомняш случая, когато някакъв ..... (да не казвам какъв) си беше регистрирал профил в 3 часа през нощта, беше си сложил за аватар някакъв мачо с надървен *** , и беше написал псувни по адрес на екипа в половината теми? Това според теб е редно, така ли? И трябва да има такива изцепки, в името на "демокрацията"?... Айде стига.

Ако има входящ контрол, никой няма да се опитва да прави такива простотии. Защото ще знае, че няма да му мине номерът.

Налагането на някои ограничения за нови членове в даден форум е нормално явление. На много места са и по-строги. В hardwarebg например можеш да виждаш определени раздели след натрупването на определен брой постове (беше 100 по мое време). В olx.bg всяка твоя обява се проверява от модератор, преди да бъде публикувана в сайта, независимо колко си "старо куче". Да не говорим за фотографските сайтове, където хем имаш ограничение на броя снимки, които можеш да качваш, хем имашщ право да гласуваш, само ако вече си събрал определен брой гласове, и самият ти си гласувал.

Така че, съвет - прочети точно какво означава думата "дискриминация", и я употребявай на място. Това, което предлагам, е не да отнемам права на новозаписали се, а просто строг контрол върху спазването на правилата от тяхна страна.

Тези които нарушават правилата да ги банват по IP- адрес,по MAC-адрес .........има си начини.Не е нужно новите потребители нуждаещи се от помощ да страдат заради определени хомо сапиенс със слаби нерви.

Колега, модераторският контрол над първите теми и коментари на потребителите, кой ти е втълпил че ще завършва с наказание. Ако има проблем с тях, те въобще няма да бъдат показвани, така че няма да има основание за наказания. Всъщност, досегашната практика, доколкото съм видял, не включва въобще наказание, от първото нарушение на даден профил. Камо ли БАН, освен ако въпросния не е сътворен клонинг на вече временно или за постоянно баннат потребител, който е създаден с цел пораждане на конфронтации, употреба на вургаризми и заплахи.

Ето го и примера. Какво повече да се преглежда като пост или коментар. Да не говорим, че дори и да се смени заглавието и да се сложи темата в правилния раздел пак ще има поне 5 поста с ориентировъчни въпроси.

Ето го и примера. Какво повече да се преглежда като пост или коментар. Да не говорим, че дори и да се смени заглавието и да се сложи темата в правилния раздел пак ще има поне 5 поста с ориентировъчни въпроси.

Колежката си има и тема за конфигурация. Май се налага и там да се поразчисти, че са почнали препирни Интел vs АМД, че и други неща нямащи отношение към предложения за сглобки.

Подкрепям предложението на колегата, за контрола над начинаещите потребители. Всеки ден попадам на нови теми от нови потребители, които нарушават едно или друго правило. Почти всеки нов потребител не чете правилата преди да се регистрира във форума. Не смятам тази евентуална практика за дискриминация, още по-малко за комунизъм (както каза един колега по-горе), а напротив, форума няма да се задръства с безполезни теми, които биват заключени. Това е моето мнение :)

Предложението не е лошо, но се боя, че ако бъде реализирано ще предизвика мнозина от обидените да регистрират по няколко профила и да влизат на рояци, само и само за да дразнят модераторите.

Може и да греша.

• Автор

Предложението не е лошо, но се боя, че ако бъде реализирано ще предизвика мнозина от обидените да регистрират по няколко профила и да влизат на рояци, само и само за да дразнят модераторите.

Може и да греша.

Мисля, че няма. Такива хора търсят публичност. А една проверка на постовете, преди да бъдат публикувани, ще ги лиши точно от това, и няма да имат мотивация.

Мисля, че няма. Такива хора търсят публичност. А една проверка на постовете, преди да бъдат публикувани, ще ги лиши точно от това, и няма да имат мотивация.

А проверката на купища тъпи постове не изнервя ли?

Мен би ме изнервило. :shy11:

Добре, че не съм модератор!

Е, не е лошо да се опита, може и за добро да е.

• Автор

А проверката на купища тъпи постове не изнервя ли?

Мен би ме изнервило. :shy11:

Абсолютно, аз затова се въздържах досега да го предложа :) .

Само че - така или иначе модераторите са поели ангажимента да проверяват тъпи постове. 

Дори може да им се намали част от работата. Нали се сещаш, че във всяка тема от типа "iskam gejmarski kompiutar" ще има 3-4 поста, в които ще се прави забележка за латиницата, и още 10-ина пъти ще бъде докладвана. А ако такава тема не стигне до форума, това ще се спести.

ако се преглежда поста преди да се побликува, ще накара мн. хора да избягат от форума - защото които търсят помощ искат веднага да е получат , а ако отнема пост 5 часа не ми се мисли - погледнете например тази тема, а и който дава мнение може да не прочете уточнчващия въпрос на колегата си и така едно и също да се каже от 20 потребителя , което означава 20 пъти повече на админите

Ха, този млад колега, който тепърва прохожда в писането, рядко се случва регистрация на случаен човек, който да е навътре в дадена материя и да почне веднага да "помага" с уточняващи въпроси. А това че не му излизат на новия постовете без да са минали през контрола, не значи че той не може да чете и ще пише наслуки по интуиция.

• Автор

ако се преглежда поста преди да се побликува, ще накара мн. хора да избягат от форума - защото които търсят помощ искат веднага да е получат 

Аз не искам да убеждавам никого в правилността на предложението ми. Направил съм го, отсега нататък Екипът ще прецени дали е полезно, и дали е възможно и си струва да бъде направено.

Но това, което ти пишеш, е неоснователно. Модератори има постоянно във форума, и няма да се чака много, за да бъде одобрен един пост. Освен, разбира се, ако не бъде пуснат в 4 през нощта, ама тогава всички нормални хора спим :) . И пак няма да се получи своевременна помощ.

А и все пак става дума само за първите n поста след регистрацията. След като се разбере, че новият форумец е прочел правилата и смята да ги спазва, ще може да си пише нормално. А като знае, че някой ще му контролира писанията, ще се позамисли малко, и ще се постарае да си формулира темата по-пълно и ясно (надявам се). А не да се изцепи с поредното "Хора, компът ми гасне, плс хелп!!!" , и да чака светкавично оправяне на проблема за 5 сек.

RudeBoy е дал предложение, повечето спамят без дори да знаят защо...... Иначе аз също съм За, ако е възможно! 

Аз също имам едно предложение, който започне да псува да яде по един бой дори, че напоследък много хора почнаха на "Лична" да обиждат, без никаква причина!

айде ся с ЛС та нали са направели бутон да алармираш

2 часа да ми излеза въпроса, и ако трябва да дам още 5 отговора на редовни потребители /уточняващи отговори/ по горе бе даден пример с хардуерния раздел 5 по 2 =10

ако ми кажеш да опитам нещи

а аз ти кажа че съм го опитал и нестава така трябва да чакам още 2 часа - нелогично

А и предимството на тозаи форум е бързо получаваш отговор - а като времето се увелич многократно

А и в форуми с подобно условие, това е смърт за антивиррусния раздел, за 2 часа кой знае колко глупости ще измисля освен това което са ми казали (ще посетя към 80 съмнителни сайта и ще си лепна още по весели рекламни софтуерчета)

Не забравяй и нещо съвсем важно. Във форума никой не е задължен да ти отговори , та ако искаш чакай не 2 часа, а и 2 дена.Щом предимството на този форум е такова, че получаваш бързо и отговора, то от само себе си излиза, че предложението на "Rude Boy" е съвсем логично и правилно! Сещаш ли се или отново ще измислиш някоя глупост?

Ебахти и капризните хора бе, малко не ва ли е срам? Нестига, че екипа с борба с вирусите ни помага на добра воля, а сега започвате ги критикувате, че бавно ви се помага за отстраняването на проблема. К'ви такива хора сте, този форум с всеки изминал ден става все по-зле, ебахти и племето сме...... Ако искате ме наказвайте, но вече на някой потребители ни писва, от такива глупаци. Додо не говоря специално за теб, а за други като теб.

Редактирано от Малкия стар войник (преглед на промените)

Аз пък искам МВР И ДАНС да подслушват всички телефони,да четат ел.поща и т.н. с цел превенция на тероризма и престъпността !

Аз пък искам МВР И ДАНС да подслушват всички телефони,да четат ел.поща и т.н. с цел превенция на тероризма и престъпността !

Какво общо има МВР и ДАНС с форума  :speak:

• Администратор

Благодарим за предложението.

Вече е активирана подобна опция и е в тестов период. За всички нови потребители или такива, които имат под 5 поста ще се налага модераторите да одобряват постовете им. След петия одобрен пост ограничението отпада автоматично. Всички, които нямат 5 одобрени поста ще виждат следното съобщение при опит да публикуват нов пост или тема:

post-1-0-20365600-1422915608_thumb.jpg

не схвана ли, иска да каже че прекалявате

казва го иронично

Еее, явно не съм ;)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.