Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Предложение - модераторски контрол за нови потребители

Featured Replies

Не блокирам потребител, защото си казва мнението или си отстоява позицията. Това никога не съм го правил както и никой от колегите от форума. Вие помислете върху следното:

Интересно е защо във форума има бутон "докладвай" и нали се сещате, че 20 човека модератори и администрация пръснати в различни раздели не могат да следят постоянно около 2500-3000 потребители, които са постоянно онлайн.

• Това, което сте написали по-горе като коментар доста добре го прочетох.

https://www.kaldata.com/forums/topic/237890-предложение-модераторски-контрол-за-нови-потр/?p=3086289

• Отговори 90
  • Прегледи 5,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Аз нямам права за този раздел колега, така, че там нищо не мога да направя.

По принцип не всеки колега има възможност да стои 24/7 във форума или да прегледа цялото съдържание. Щом забележите нещо веднага може да го докладвате. Не работим тук, просто отделяме от времето си. Всеки си има неговите причини и мотиви.

Темите в повечето случаи са с некоректно заглавие заради непрочетени правилата на форума. Често пъти ми се налага ( поне на мен, предполагам и на други колеги), докато разбера на постващия какъв му е проблема да се оказва, че темата вече е за друг раздел.

Ясно ми е, че всички сме тук по една или друга причина, а модераторите си вършат работата по собствена воля. Отново ще се опитам да обясня въпроса, че или аз не се изразявам правилно или вие не ме разбирате:

Нов потребител, първите му 5 поста/теми минават през някой модератор, за одобрение, нали така? Е, въпроса ми е, защо се одобряват теми, чието заглавие несъответства на правилата? Или аз не съм разбрал правилно нововъдението или работата се върши през пръсти. Не визирам никой конкретно, но защо след като е одобрено от модератор, трябва да се докладва за да го поправя друг модератор? :)

П.П.: Специално към теб Емо, нямам никакви оплаквания, оказвал си ми помощ и смятам, че си вършиш добре работата. Това е относно твой пост по назад в темата :)

Интересно е защо във форума има бутон "докладвай" и нали се сещате, че 20 човека модератори и администрация пръснати в различни раздели не могат да следят постоянно около 2500-3000 потребители, които са постоянно онлайн.

Най-долу на страницата пише колко потребители са онлайн в момента:

https://www.kaldata.com/forums/

Просто няма смисъл.

Като си пееш .... Знаете продължението предполагам.

Ето затова нещата в БГ не вървят.

М**ната ви!

Ясно ми е, че всички сме тук по една или друга причина, а модераторите си вършат работата по собствена воля. Отново ще се опитам да обясня въпроса, че или аз не се изразявам правилно или вие не ме разбирате:

Нов потребител, първите му 5 поста/теми минават през някой модератор, за одобрение, нали така? Е, въпроса ми е, защо се одобряват теми, чието заглавие несъответства на правилата? Или аз не съм разбрал правилно нововъдението или работата се върши през пръсти. Не визирам никой конкретно, но защо след като е одобрено от модератор, трябва да се докладва за да го поправя друг модератор? :)

П.П.: Специално към теб Емо, нямам никакви оплаквания, оказвал си ми помощ и смятам, че си вършиш добре работата. Това е относно твой пост по назад в темата :)

Грешки винаги могат да станат. Като се докладва, модератора или негов колега веднага ще коригира нещата и всичко си идва на мястото. Така, форума става една добре смазана машина и работи коректно. Така и потребителя се чувства полезен, тъй като и той участва в процеса.

Най-долу на страницата пише колко потребители са онлайн в момента:

https://www.kaldata.com/forums/

Просто няма смисъл.

Като си пееш .... Знаете продължението предполагам.

Ето затова нещата в БГ не вървят.

М**ната ви!

Да, пише колко потребители са онлайн в момента. Всеки един от тях пише мнения и преглежда раздели във форума.

Кое няма смисъл и какво общо има форума с обстановката в България?

Последното "М**ната ви!" няма да го коментирам.Всеки може да разбере какво значи това нещо като съкращение и как отиваш към правило:

2.13 Забранява се употребата на заплахи, вулгарни думи, цинизми и обиди, както в коментари по темите, така и в лични съобщения. Ако подобни неща станат чрез лични съобщения, трябва само да се уведоми член на администрацията и ще бъдат взети съответните мерки за предотвратяването им.

Ако форума не ти харесва решението е да не влизаш в него.

Грешки винаги могат да станат. Като се докладва модератора или негов колега веднага ще коригира нещата и всичко си идва на мястото. Така, форума става една добре смазана машина и работи коректно. Така и потребителя се чувства полезен, тъй като и той участва в процеса.

Извинявай, но ти прочете ли поста, към който дадох връзка по-горе ?

Грешки винаги могат да станат. Като се докладва, модератора или негов колега веднага ще коригира нещата и всичко си идва на мястото. Така, форума става една добре смазана машина и работи коректно. Така и потребителя се чувства полезен, тъй като и той участва в процеса.

Да, пише колко потребители са онлайн в момента. Всеки един от тях пише мнения и преглежда раздели във форума.

Кое няма смисъл и какво общо има форума с обстановката в България?

Последното "М**ната ви!" няма да го коментирам.Всеки може да разбере какво значи това нещо като съкращение и как отиваш към правило:

2.13 Забранява се употребата на заплахи, вулгарни думи, цинизми и обиди, както в коментари по темите, така и в лични съобщения. Ако подобни неща станат чрез лични съобщения, трябва само да се уведоми член на администрацията и ще бъдат взети съответните мерки за предотвратяването им.

Ако форума не ти харесва решението е да не влизаш в него.

"Всеки един от тях пише в момента."

Ха-ха. Вие за малоумни ли ни имате?

Решенията кога, как, какво, защо и т.н. ги взимам аз.

Ако поста ми не ви харесва, прилагайте си правилата, които дори вие не спазвате.

Да не би да има лимит от време на филтъра или бъг, така че след като една тема на нов потребител не бива прегледана известно време от модератор, който евентуално да поправи или да изиска поправка на неща в нея(заглавие или съдържание на уводният коментар) разминаващи се с правилата, просто да се самопубликува? Защото няма друг начин след като става въпрос за тема на нов потребител, да има нарушение и въпреки това да е във видимата част на форума. Забелязвам и, че имената на  теми от нови потребители (дори и още да не са отворени за потребителската част на форума, са видими на "стъргалото" на главната страница на сайта:

ZgFJxEo.jpg

Последването на линка води до съобщение за грешка:

vzh5SDB.jpg

Вероятно е, там да не се показват по този начин там, имената на всички теми от нови потребители. Такива не се показваха на "стъргалото"  въобще, през първите няколко дни след въвеждане на контрола, което пак предполага някакъв възникнал в последствие бъг.

Редактирано от 1Force1 (преглед на промените)

• 1 месец по-късно...

Хмм, какво имаш предвид?

Извинявам се, потребителят не е "нов"...

Извинявам се, потребителят не е "нов"...

Да не е нов, обаче има линк към торент на игра. В този смисъл, си е за модераторска намеса.

• 2 седмици по-късно...

Понеже напоследък изникнаха няколко коментара от нов профил, които са напълно неграмотно написани, а капитана ни съобщи, че такива се чистят по света и у нас. Та чудя се, дали има човек с права, който също така да не е грамотен и да е пропуснал да осъществи модераторският контрол както следва и ги е допуснал, благодарение именно на проблемите със своето образование?  Пренасям дискусията, за да не продължава оффтопика в темата за "проследяване на телефона".

Жалко! Аз вече писах, но в самата тема, понеже все още стои питането на незнаещият .

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.