Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Предложение - модераторски контрол за нови потребители

Featured Replies

Най-добре преди да напраа нещо да питам всички във форума дали е редно?

Редактирано от ivosirakov (преглед на промените)

• Отговори 90
  • Прегледи 5,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Щом сам не можете да прецените, ще попитате, но не всички, щото навярно ще станете на 55 години, докато стигнете до последният, който се е регистрирал.

това ако попиташ,ще избухне нечуван по размери скандал,половината ще кажат че е редно,а другите че не е! :) :) :)

• 1 месец по-късно...

Здравейте, след месец и половина от нововъдението за контрол над новите потребители. Интересно ми е да разбера какво се случва? Уж се вкара предложението на RudeBoy, но аз промяна като че ли не виждам, само аз ли съм? :)

Здравейте, след месец и половина от нововъдението за контрол над новите потребители. Интересно ми е да разбера какво се случва? Уж се вкара предложението на RudeBoy, но аз промяна като че ли не виждам, само аз ли съм? :)

Не си само ти.

А дали изобщо "нововъведението" е въведено ?

• Автор

След като не сте нови потребители, как очаквате да забележите? :)

По-горе Админ е показал скрийншот, нямам основание да не му вярвам. 

Друг е въпросът, че пак се наложи да докладвам 1-2 първи публикации за неспазване на правилата. Но - модераторите са преценили, пуснали са ги.

След като не сте нови потребители, как очаквате да забележите? :)

По-горе Админ е показал скрийншот, нямам основание да не му вярвам. 

Друг е въпросът, че пак се наложи да докладвам 1-2 първи публикации за неспазване на правилата. Но - модераторите са преценили, пуснали са ги.

За какъв контрол говорим тогава ?

Напоследък хардуерния раздел е пълен миш маш.

В "Общи хардуерни въпроси" има теми за лаптопи, за твърди дискове, видео карти и т.н.

При "Преносими компютри" има две под теми едната е за "Таблети" другата "Съвети за покупка на преносими компютри"

Само дето почти никой не си пуска темата там а директно я праска в общия раздел "Преносими компютри".

В "дънни платки" е по подредено има една две теми дето не са на място, говоря за първата страница нататък не съм преглеждал.

Компютърът изгасва при работа е при дънни платки като от първите писали са модератора на раздела и глобалния модератор.

Кокомил е пич и за щастие забелязвам че е по активен последните дни, а това се отразява добре на форума.

В "Запаметяващи устройства и памети", "Монитори, Аудио и Видеокарти" и "Периферия"(има една тема за драйвери

Поне на пръв поглед темите са по местата си, поне в първите страници.

Овърклок и PC модинг може би някои теми трябва да са в Общи хардуерни въпроси.

"Нови конфигурации и части, въпроси, препоръки и мнения" също е каша доста теми не на място.

Защо написах поста тук ? Ами заради заглавието на темата 

"модераторски контрол за нови потребители" и обещанието в пост #51 А повечето теми са от съфорумци с малко постове, тоес наскоро регистрирани, нови.

Постовете в тази тема също са интересни Проблем със стар кинескопен телевизор .

Постовете на новите потребители ги контролирате а тези на старите?

Ако някой питащ вземе да се подведе по съветите на някои с хиляди мнения и прекрасна репутация а пренебрегне правилния съвет на нов член или такъв без табелка?

Какво правим !? Кой ще плати щетите?

• Автор

Ken, няма ги троловете, които си регистрираха нови профили, само за да си изсипят простотията тук. Това е положителна промяна.

Ken, няма ги троловете, които си регистрираха нови профили, само за да си изсипят простотията тук. Това е положителна промяна.

А кому е нужно това например https://www.kaldata.com/forums/topic/240039-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B3%D1%80%D0%B0%D0%BC%D0%B0/#entry3086050 ?

Няколко такива теми има, постващия не си променя заглавието а надолу "знаещите" дават съвети след предупреждението на модератора.

Обикновенно не трия теми веднага, а давам възможност на корекция от страна на потребителя. Ако няма такава корекция, трия или заключвам. Само че тичам насам натам и забравям, че някоя подобна тема е останала без санкция, след като не е коригирана. Докладвайте ! Винаги има кой да обърне внимание на доклада ви.

Напоследък хардуерния раздел е пълен миш маш.

В "Общи хардуерни въпроси" има теми за лаптопи, за твърди дискове, видео карти и т.н.

...............

Докладвайте, когато забележите нередност. Нямам възможност да следя абсолютно всичко, което се публикува .....така че ....докладвайте.

Що се отнася до одобрението на първите постове на нови потребители, идеята е много добра ! Нямате идея какви постове и теми чакат одобрение ! Ако и те не се пресяват предварително, картинката ще е още по-различна от настоящата, и то доста.

Редактирано от kokomil (преглед на промените)

https://www.kaldata.com/forums/topic/240006-%D1%82%D0%B5%D1%85%D0%BD%D0%BE%D1%82%D0%B5%D1%81%D1%82/

Два пъти го докладвам, но резултат никакъв.

Да оставим настрана, че теми със заглавие, което не е по правилата (както в предишния пример) изобщо не би трябвало да виждат бял свят.

https://www.kaldata.com/forums/topic/240006-%D1%82%D0%B5%D1%85%D0%BD%D0%BE%D1%82%D0%B5%D1%81%D1%82/

Два пъти го докладвам, но резултат никакъв.

Да оставим настрана, че теми със заглавие, което не е по правилата (както в предишния пример) изобщо не би трябвало да виждат бял свят.

Кое по-точно докладваш ?

Заглавието е редактирано , ако визираш само него

Кое по-точно докладваш ?

Заглавието е редактирано , ако визираш само него

Нали в докладите пише, за какво съм докладвал ? Заглавието естествено.

Редактирано е вече, но преди малко от теб, предполагам.

Нали в докладите пише, за какво съм докладвал ? Заглавието естествено.

Редактирано е вече, но преди малко от теб, предполагам.

Много пък предполагаш рано сутрин :ass:

я си изпий кафенцето и хапни нещо сладичко - ще видиш светът как ще стане изведнъж по-добро място :)

Нормално е да има каша и то не е само в раздела за хардуер. Новите потребители масово не четат правилата и съответно не знаят как да си обяснят проблема. За правопис няма да говоря, че положението е плачевно. Няма да цитирам и какво тролстване има почти във всяка една тема.

В раздела за хардуер от модераторите съм само аз. Благодарности на глобалните модератори, които удрят по едно рамо и винаги помагат.

В последно време забелязвам негативи от различни колеги във форума спрямо мен. Така, че ще го кажа за последен път. Ако някой не е доволен от мен или от работата ми може да се оплаче или да ме докладва както си му е реда. Ако не желае някой да съм модератор и това лесно може да се уреди.

От глобалните модератори или от администрацията на форума не съм получавал предупреждение, че не си върша работата или че нарушавам с нещо правилата.

Спорен ден на всички.

Въпроса ми беше друг - щом първите 5 поста на нов потребител минават през проверка от модератор, защо има нови теми с некоректно заглавие? От вчера до днес попаднах на 4 такива теми, от нови потребители. :)

Въпроса ми беше друг - щом първите 5 поста на нов потребител минават през проверка от модератор, защо има нови теми с некоректно заглавие? От вчера до днес попаднах на 4 такива теми, от нови потребители. :)

По принцип не всеки колега има възможност да стои 24/7 във форума или да прегледа цялото съдържание. Щом забележите нещо веднага може да го докладвате. Не работим тук, просто отделяме от времето си. Всеки си има неговите причини и мотиви.

Темите в повечето случаи са с некоректно заглавие заради непрочетени правилата на форума. Често пъти ми се налага ( поне на мен, предполагам и на други колеги), докато разбера на постващия какъв му е проблема да се оказва, че темата вече е за друг раздел.

По принцип не всеки колега има възможност да стои 24/7 във форума или да прегледа цялото съдържание. Щом забележите нещо веднага може да го докладвате. Не работим тук, просто отделяме от времето си. Всеки си има неговите причини и мотиви.

Темите в повечето случаи са с некоректно заглавие заради непрочетени правилата на форума. Често пъти ми се налага ( поне на мен, предполагам и на други колеги), докато разбера на постващия какъв му е проблема да се оказва, че темата вече е за друг раздел.

Оправдания винаги могат да се намерят.

Струва ми се, че простата истина е:

Защо да се занимавам, като може някой друг да ми докладва, да кликна с мишката и проблема да се реши.

Така е по-лесно. Нали?

Много искаме да ни е лесно. На нас. А останалите ... да го д*хат.

Лек ден, Господин Модератор!

Оправдания винаги могат да се намерят.

Струва ми се, че простата истина е:

Защо да се занимавам, като може някой друг да ми докладва, да кликна с мишката и проблема да се реши.

Така е по-лесно. Нали?

Много искаме да ни е лесно. На нас. А останалите ... да го д*хат.

Лек ден, Господин Модератор!

Оправдания!? Моля да чуем, на кой потребител не му е оказано помощ и съдействие и на кой потребител му е казано да ...... супата. И кое е трудното на Вас потребителите?

Оправдания!?

Четете текста, но не го осмисляте.

Прочетете го пак, пък може и да вникнете в смисъла на написаното от мен.

Не е нужно да ми отговаряте. Аз отговора го зная.

Спирам, докато не сте кликнали с мишката и да ми "затворите устата".

Четете текста, но не го осмисляте.

Прочетете го пак, пък може и да вникнете в смисъла на написаното от мен.

Не е нужно да ми отговаряте. Аз отговора го зная.

Спирам, докато не сте кликнали с мишката и да ми "затворите устата".

Не блокирам потребител, защото си казва мнението или си отстоява позицията. Това никога не съм го правил както и никой от колегите от форума. Вие помислете върху следното:

Интересно е защо във форума има бутон "докладвай" и нали се сещате, че 20 човека модератори и администрация пръснати в различни раздели не могат да следят постоянно около 2500-3000 потребители, които са постоянно онлайн.

• Това, което сте написали по-горе като коментар доста добре го прочетох.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.