Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Компютър с бюджет 1700 лв

Featured Replies

• Автор

Машината която преди ползвах си я оставих в Чикаго и ще си остане там така ,че не мога да ползвам компоненти от нея. Oтивам до скай да видя какво ще сглобим там след това ще ви оведомя какво съм взел.

• Отговори 58
  • Прегледи 3,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Не. GTX 770, доколкото си спомням е с Kepler архитектура, която се оказа с доста ниска производителност за професионални програми. За гейминг да, но са пари на вятъра за Аутокад и Макс.

именно за гейминг а със спестените пари да си купи РАМ 16гб и SSD 250gb примерно. Но всъщност темата се оказа геймърски компютър до 1700 лв  има доста подобни теми изписани.

Куда не куда, последната архитектура на Нвидиа(Максвел) при любителските видеокарти е още по-орязана от (Кеплер) в съотношението SP/DP Операциите с двойна точност са трагично ниски. 

И любимите ни АМД нямат какво конкурентно да предложат в случая,взимай последното ми предложение,картата е по-добра от 280 и струва същите пари почти.

И любимите ни АМД нямат какво конкурентно да предложат в случая,взимай последното ми предложение,картата е по-добра от 280 и струва същите пари почти.

Трупаме ли постове?

off topic...

Има, ама сляпото...

Човек, не промотирам АМД, аз също като някои колеги имам в предвид, автора ако има възможност и ако работата е приоритета, да вземе нещо професионално, ако ще и да е втора ръка. Единственият по-съвременен ("любителски") модел с висок DP показател, е първият Титан(не малко профита си го накупиха за работа, нищо че беше $3K, все пак беше на почти половината от цената на релевантен като производителност професионален модел), който на практика си беше с професионално изпълнен чип. АМД също имат любителски модели с прилично висок DP, но те са още по-стари(HD 58XX серията)

Направо ми стана студено вече от глупости ! 960 е под 400 лева в момента вие ми говорите за топли 280-ки на по 4 години,вие не сте фенове,а сте болни фенове направо.280 била по-добра,глупости ама големи глупости.Дъното нямало отпред USB 3.0,болка за умиране е,просто ще включи външния хард,защото само за външни хардове има значение в задния порт,за някакво си портче да се дадат още 20 лева е от глупаво,че направо извратено тъпо.Дал съм конфигурация с всичко балансирано,перфектно,с максимални гаранции на компонентите,вие ще ми говорите за видеокарти от 2011-та година.Излагате се вече AMD фенчета,като почнат да правят 380-ки по 420 лева и са по-бързи значително от 960 ще ги препоръчвам,не и сега като 280 хем е по-бавна,хем по-лакома,че по-топла и няма Shadowplay,DSR и повечето важни неща,колко 15 лева по-скъпа ли беше? Да кажем сега сме в Германия,колко струва една програма за снимане и не може да ползвате пиратски неща?

Моничо, за подреден път говориш пълни глупости. Евала на всички във форума, че ти търпят глупостите. Кажете още един път шадоуплей, физекс, дср, г-синк и т.н. и ще почвам да ви пиша статии да се образовате малко, че явно нямате идея за какво говорите... Хардуер отпреди 10 години ако ще да е, щом е по-добър е по-добър... За разликата от 960 до 280Х хората правят ъпгрейд на системата... Ама яде ток, ама топла е... Ама върши по-добра работа...

Вземи се образовай и прочети малко,днес натвари един куп глупости,като малко от тях бяха за 280-ките,които били по-добри от 960.

Също nvidia предлагат огромни възможности за клок каквито при 280 няма,къде сравняваш 70 лева по-скъпата 280Х с 960 ? Най-евтината 280Х е 470 лева,а най-евтината 960 е 400...

Има вариант да се вземе AMD FX + R9 290 която е с 512 битова шина.

Колкото до двете карти 280 и 960 ето едно клипче.

Има вариант да се вземе AMD FX + R9 290 която е с 512 битова шина.

Колкото до двете карти 280 и 960 ето едно клипче.

Излиза,че в повечето игри 960 е по-добрата карта от 280.В такъв случай е и по-разумния избор.

Излиза,че в повечето игри 960 е по-добрата карта от 280.В такъв случай е и по-разумния избор.

Тези няколко кадъра са не забележими разлики, ако цената е еднаква на картите много ясно че gtx960 по-хладна, икономична, directx 12, добра за клок. Но ако разликите в цените са големи няма смисъл да се взима по-скъпата.

Тези няколко кадъра са не забележими разлики, ако цената е еднаква на картите много ясно че gtx960 по-хладна, икономична, directx 12, добра за клок. Но ако разликите в цените са големи няма смисъл да се взима по-скъпата.

Най-евтината 280-ка е 390 лева,а най-евтината 960 е 400-401,от това по-хубаво здраве му кажи!

Поправка 396.

Цък цък

Точно 10 лева разлика,къде не съм ги дал тези 10 лева?

Най-евтината 280-ка е 390 лева,а най-евтината 960 е 400-401,от това по-хубаво здраве му кажи!

Поправка 396.

Цък цък

Точно 10 лева разлика,къде не съм ги дал тези 10 лева?

Какво казваше за най-евтината 280?

R9 280 за невероятните 367лв...

Какво казваше за най-евтината 280?

Компот освен да ти отворя?

Сутринта нямаше за 367 ;)

Компот освен да ти отворя?

Сутринта нямаше за 367 ;)

Да, и утре 960 ще излезе за 370 и пак ще водим същия спор... В момента на купуване да види коя от двете му излиза по-изгодно... А не да изключи едната като опция...

XEON E3-1231V3/QUAD/3.4/8M/B0X
1T SG SATA 6G/7200/64 /3Y WARR
SHARKOON VG4-W ATX MIDI TOWER
EVGA 500W Bronze 100-B1-0500-KR
PALIT GTX970 JETSTREAM 4G D5
GB B85M-D2V
8GB DDR3 1600 GEIL BULK

Обща стойност - 1 736.49 лв. с ДДС

Ами,че то и така може ако не се търси SSD и голям диск?

Че какво им е на палит? Pc,XFX,VTX 3D не горят ли? Или прекалено уважаваш AMD ?

Що бе, Роска? Аз лично съм нямал продукт на Palit, но не знам някой да се е оплаквал? Просто не са фирма от ранга на останалите, но пак си произвеждат стабилно.

Лоши охлаждания :)

https://docs.google.com/viewer?url=http%3A%2F%2Fwww.jmt.bg%2Foffers%2F2015-02-06-2.pdf

Едно предложение и от мен с АМД.

Редактирано от Росен Р. Александров (преглед на промените)

Лоши охлаждания :)

https://docs.google.com/viewer?url=http%3A%2F%2Fwww.jmt.bg%2Foffers%2F2015-02-06-2.pdf

Едно предложение и от мен. Е сега чакам Моничо да ме нападне яростно защото е АМД :D

И какво като е AMD? Всичко добре, но може малко по-хубава карта. 280x ще влезе с малко превишаване на бюджета.

Знам но просто бюджета много бързо ще прескочи до 1800 лева А GTX 970 е прекалено скъпа а 960 е много под нивото на 285

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.