Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Хващане на канали директно от сателит

Featured Replies

Разглеждайки из шкафовете се натъкнах на устройство, което баща ми е ползвал преди години. Става въпрос за тунер марка Amstrad много стара, на терасата имаме голяма сателитна чиния, но с тях освен някакъв немски спътник не може да се хване нищо друго. Та въпроса ми е каква техника ми е нужна и дали тази може да се ползва, за ловене на различни нови спътници за гледане на телевизия с нормално и HD качество като английски и американски канали?

Така както обяснявате най-вероятно става въпрос за спътникова телевизия от аналоговото време :)  Не зам дали са останали още спътници които излъчват аналогов сигнал. Преди 7-8 години имаше, но повечето бяха вече цифрови. А от тогава колко вода е изтекла.... :) И да е останал някои спътник не разчитайте да хванете нещо което да си заслужава труда.

• Автор

Най-вероятно :D Ползвал ги е през 90-те да гледа английските мачове :D A на мен какво ми трябва да имам за да успея да изкарам на телевизора HD канали от спътник?

След като имаш антена трябва само един по-нов приемник и конвертор с по-нисък шум и голямо усилване (този на чинията ще върши работа също но по-добър резултат с него ако е голяма).

И за FullHD трябва приемник с Mpeg 4/H264 поддръжка. Едни от най-добрите са DreamBox

• Автор

След като имаш антена трябва само един по-нов приемник и конвертор с по-нисък шум и голямо усилване (този на чинията ще върши работа също но по-добър резултат с него ако е голяма).

И за FullHD трябва приемник с Mpeg 4/H264 поддръжка. Едни от най-добрите са DreamBox

Само не мога да разбера как на тунера да въвеждам честотите на сателита като антената не е насочена точно ?

Единствено може да се ползва ламарината (чинията) За всичко останало се обърни към специалист. Аналогово няма нищо от години. И почти всичко, което заслужава да се гледа е кодирано. За без пари начинаещ няма да се справи.

Само не мога да разбера как на тунера да въвеждам честотите на сателита като антената не е насочена точно ?

Това е аналогов приемник и не става за нищо.Тук таме по спътниците има още някой арабски канал , но трябва да се върти антената. Преди всичко трябва да е "спрегната" така, че когато се върти изток запад, последната винаги да следва траекторията на спътниците. При твоя случай използването на компонентите от Вас е практически невъзможно. Кодирани или не - основните спътници излъчват в цифров вид, което обезмисля вашите желания. Старият тип конвертори не покриват целият честотен обхват, т.е. след 11750 мегахерца, но това не значи, че последният не може да се ползва на по -ниски честоти - 9500 - до 11750 мегахерца. Антената или "чинията "е възможно да се ползва, стига да и е запазена добре геометрията - да не е изкривена, удряна силно и т.н. Безмислено начинание, което въобще не е по силите ВИ!

Най-вероятно :D Ползвал ги е през 90-те да гледа английските мачове :D A на мен какво ми трябва да имам за да успея да изкарам на телевизора HD канали от спътник?

Нищо не ти трябва, защото ще ти е скъпо.

На тунера честотите се въвеждат много лесно, стига да ги знаеш. При въведена правилна честота от един транспондер на сателита, вече може да си "настроиш" и антената върху този сателит. Но това се прави, след като познаваш и ти е ясна технологията на настройката.

Ето пример за Astra 19,2 градуса - изток:   http://www.lyngsat.com/Astra-1KR-1L-1M-1N.html

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Новите приемници си имат меню в което избираш даден спътник и транспондер (честота/скорост/поляризация) и търсиш с чинията докато излезе сигнал.

След като уловиш сигнал можеш вече да сканираш спътника.

Гледаш има си и сайтове със спътници и транспондери

Например http://flysat.com/abs2.php(аз от тук гледам)

ПС: LZ4JW ме е изпреварил.

Тук е описано всичко, успех:

http://www.dtv-bg.com/

Това е сайт на сдружение на магазини и разни други далавераджии, занимаващи се главно с разпространение на опит относно нелегално гледане на кодирани програми.

Абсолютно неподподящо място е, за човек искащ просто само да разбере как да гледа безплатни некодирани телевизии.

Има и други такиви, пак на български си обясняват как да крадат от сателитите кодиран сигнал и как да го продават на съседите после.

По принцип, тези сайтове на български са с много малък ресурс от към налични модератори и са много негостоприемни към всеки който няма желание да краде като тях. Не е добра идея да им давате истински и-мейл адрес при регистрацията. Щото не ги знаете кой в каква каша е забъркан и доколко яко е нагазил лука.

Там разбира се, ще препоръчват линукс базирани приемници, щото такиви се ползват за крадене на сигнал от спътниците.

-----------------------

Ако питащият, случайно знае френски, може да гледа без да краде, с приемник съвместим с тези

http://www.fransat.fr/

без плащане на абонамент. Има 25 програми , 10 от който са истински НД 1080и, а не като фалшивите германски уж НД ама само 720п. След една година се гласят почти всичките френски да станат НД.

Със същият приемник нищо не пречи да се гледат и други спътници, просто се добавят и става един дълъг списък от безплатни програми, включително и няколкото български от 39 и 45 °E. След което започва голямото триене на стотици телевизии от намерените, понеже няма как да ги запомни човек коя каква е, камо ли пък да ги гледа всичките. Аз например от английските оставих само 10-те дето са НД от 28°Е и другите ги изтрих. Точно тези НД  от английските до бг не стигат, но има други на СД. 

Има и некодирани италиански телевизии за гледане, югославски, румънски и какви ли не други.

И може и начинаещ да ги гледа, НЕ Е ЗАБРАНЕНО !!!

Нито пък е сложно. Нито пък трябват специалисти за насочване на антените.

Има на български в интернет, едни много подробни обяснения от човек живеещ из Европата, как се насочва антената към 39 и 45 °E. Човекът го е писал, с цел да помогне на нашенците зад граница, сами да си купят и инсталират антена и да си гледат. Нямам линк, щото не ми е интересно на мен, тези работи вече ги знам. Но обяснениета му са баш като за нищо не разбиращи от антени. Трябва да е много смотан човек, за да не може да се справи, четейки обясненията на нашенеца. 

4erpaka Спомени от къде си и някой може да ти помогне с настройката на паницата 
за техниката си приготви 150 кинта за начинаещ в ХД гледането /приемник и конвертор/
пък след време ще отидеш на други цени ;)

п.с.

може да се наложи да смениш и коаксиалния кабел /за който не трябва да пестиш/

4erpaka Спомени от къде си и някой може да ти помогне с настройката на паницата 

Черпака е от столицата, ама оная вехтата. И не му трябва помощ за настройка на антена.

Я кажи как се активира това:

https://areaclienti.tivusat.tv/app/attivazione_smartcard

какъв е тоя  Codice fiscale 

Гледам че и в Люксембург  ги продават тия приемници, па има бая канали за зяпане. 

Черпака е от столицата, ама оная вехтата. И не му трябва помощ за настройка на антена.

Я кажи как се активира това:

https://areaclienti.tivusat.tv/app/attivazione_smartcard

какъв е тоя  Codice fiscale 

Гледам че и в Люксембург  ги продават тия приемници, па има бая канали за зяпане. 

Като ЕГН е това има генератори в нета  ;) 

за 35-те канала не особено интересни не си заслужава

Редактирано от saentist (преглед на промените)

Като ЕГН е това има генератори в нета  ;)

за 35-те канала не особено интересни не си заслужава

Мерси,

добре е да се знае как става активацията на картата. Защото може по некое време да ми стане интересно нещо, като станат повече на НД.

Мерси,

добре е да се знае как става активацията на картата. Защото може по некое време да ми стане интересно нещо, като станат повече на НД.

не съм сигурен дали трябва обаче генерирания код да отговаря и на синя или зелена карта CF 

понеже примерно мойта като зелена незнам дали мога да я ползвам за услугата 

както италянците които са със сини

• 3 години по-късно...

Здравейте,

преди години гледах цифрови телевизии от сателити с вграден цифров тунер в компютъра, приемайки сигнал от сателитна антена. Ползвах програмата PixelView, чрез която сканирах спътници. Кодираните програми свалях кодове за тях и ги въвеждах в програмата. Дали сега по същият начин е възможно да се гледат тези програми? 

преди 2 часа, Danislav Kyurkchiev написа:

Кодираните програми свалях кодове за тях и ги въвеждах в програмата. Дали сега по същият начин е възможно да се гледат тези програми? 

Ето ти две теми да се учиш кво може сега

https://www.kaldata.com/forums/topic/265311-powervu-и-tandberg-със-vu-zero/

https://www.kaldata.com/forums/topic/265020-мултифийд-за-българиясат/

ако купиш същата марка и модел приемник ама само с едно 4К накрая и ще гледаш и още канали на мултистрийм, например ефирните български, украйнски, френски и италиански.
 А ако ти се гледат английски и такива има ама на един по-западен сателит, аз не го ползвам него, защото при мен от 28Е се ловят некодирани в BISS.
Има и ощо други канали, за които не съм писал, щото не са ми интересни на мен, но пак се гледат на ключета. 
И на кампютра ще може ама няма много смисъл, а тунера карта който лови на мултистрийм е доста по-скъпа, щото я ползват за гледане на фийдове за мачове разни в 4:2:2 което пък приемниците не го могат.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.