Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Помощ за нова конфигурация базирана на AMD, бюджет 700 лв.

Featured Replies

Всъщност няма компонент, който да не може да се upgrade-ва. Продават се старите части и се взимат нови. В днешно време е много лесно да се търгурва и да се намират купувачи. Това е отделна тема, но е така. Дъно с процесор, като пакет, вървят като топъл хляб по онлайн магазините. Видео картата е още по-лесна за продажба.

Редактирано от Defused (преглед на промените)

• Отговори 62
  • Прегледи 3,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Но нека реши той , аз бих взел интелската.

Аз когато си поръчах компютъра , беше интел , но ето че продадох интела и сега ще взимам амд , ноще е ам3+ , а не фм!

Всъщност няма компонент, който да не може да се upgrade-ва. Продават се старите части и се взимат нови. В днешно време е много лесно да се търгурва и да се намират купувачи. Това е отделна тема, но е така. Дъно с процесор, като пакет, вървят като топъл хляб по онлайн магазините. Видео картата е още по-лесна за продажба.

Не бих рискувал да взема видео втора ръка , защото ги има всякви.. и най лошото е , че може да са били товарени непрекъснато на 100%.

Редактирано от Сирини (преглед на промените)

това ще върши работа на първо време а после само се добавя хубава видеокарта

AMD A8-6600K X4/3.9GHZ/FM2/BOX 1 181.37 лв. 181.37 лв. GB F2A88XM-HD3 1 123.16 лв. 123.16 лв. 2X4G DDR3 1600 A-DATA 1 132.50 лв. 132.50 лв. 1T SG SATA 6G/7200/64 /3Y WARR 1 116.61 лв. 116.61 лв. SHARKOON VG4-S ATX MIDI TOWER 1 70.75 лв. 70.75 лв. EVGA 500W 80 PLUS 100-W1-0500-KR 1 84.71 лв. 84.71 лв.

http://nikem-bg.net/cart/49099p1r50085p1r46717p1r48235p1r2125p1r2050p1rf.html

цена  698

Процесора е слаб така че добавянето на хубава видеокарта е безсмислено.

Това което съм ти препоръчал също е слаба ракия но FX-6300 е вариант за среден клас видео.

пс. Има слухове че АМД ще минават на един сокет и тогава наистина ъпгрейда няма да е проблем.

За момента обаче с. FM2+ няма перспективи и ако искаш нещо за ъпгрейд се взима AM3+ въпреки всичките си минуси.

Ако не е ясно дори да вземеш най-добрия процесор за FM2+ той ще е по-зле от най-слабия за другия което значи наистина зле.

Ако все пак държиш на него захранване от 500W е излишно понеже видеокарта която иска такова е безсмислена.

Дъното също може да се скопи без проблеми. За сметка на това е желателно рам на по-високи честоти и кутията да 

има един вентилатор които да изкарва горещият въздух - http://nikem-bg.net/cart/49099p1r48235p1r2088p1r2089p1r52533p1r3030p1rf.html

Ъп е възможен към 7850К или 8850К (вгр. графика ще е на по-високи честоти) като се пръкне а доколко ще е смислен е друг въпрос.

Захранването е достатъчно за карта като GTX960... ама и по-слаба като R9 270 му идва нанагорно на проца.

Редактирано от naruto (преглед на промените)

Пичове, да ви е минавало през ума, че игрите имат и други настройки, освен максимални ;)

На моя процесор 270x му идва идеално. Като гледам A8-6600k е горе-долу на нивото на i3, така че няма да има грижи с игрите.

Имам инсталирани последните AAA игри и 85% вървят идеално на ултра!

И нека си подкрепя думите с едно видео:

http://youtu.be/aXPK9doyMLg

Редактирано от tezcatlipoca (преглед на промените)

GB 970A-UD3P 153.95 лв.

AMD FX-6300 /3.5G/X6/BOX AM3+ 204.00 лв.

4GB DDR3 1600 A-DATA 64.17 лв.

1TB WD Caviar Blue 7200rpm 64MB SATA3 WD10EZEX 111.11 лв.

EVGA 430W 80 PLUS 100-W1-0430-KR 76.73 лв.

SHARKOON VG4-W ATX MIDI TOWER RED 78.73 лв.

POWER C AX5450 1GBK3-SHEV3 60.79 лв.

Обща стойност: 741.56 лв. с ДДС

Без да се скопява дъното...

Системата ще издържи неща от сорта на GTX960... Ако плана е да се слага още по-мощно няма да е лошо да се смени захранването с 500 ватовата версия, което ще качи цената с 15-тина лева...

Но това само при условие, че ще се ъпгрейдва с ново видео... Иначе има много добро предложение ТУК...

Редактирано от psycho_666 (преглед на промените)

Процесора е слаб така че добавянето на хубава видеокарта е безсмислено.

Това което съм ти препоръчал също е слаба ракия но FX-6300 е вариант за среден клас видео.

пс. Има слухове че АМД ще минават на един сокет и тогава наистина ъпгрейда няма да е проблем.

За момента обаче с. FM2+ няма перспективи и ако искаш нещо за ъпгрейд се взима AM3+ въпреки всичките си минуси.

Ако не е ясно дори да вземеш най-добрия процесор за FM2+ той ще е по-зле от най-слабия за другия което значи наистина зле.

Ако все пак държиш на него захранване от 500W е излишно понеже видеокарта която иска такова е безсмислена.

Дъното също може да се скопи без проблеми. За сметка на това е желателно рам на по-високи честоти и кутията да 

има един вентилатор които да изкарва горещият въздух - http://nikem-bg.net/cart/49099p1r48235p1r2088p1r2089p1r52533p1r3030p1rf.html

Ъп е възможен към 7850К или 8850К (вгр. графика ще е на по-високи честоти) като се пръкне а доколко ще е смислен е друг въпрос.

Захранването е достатъчно за карта като GTX960... ама и по-слаба като R9 270 му идва нанагорно на проца.

съгласен съм че с по бърза рам е по добре ,но не съм съгласен да взима по скопено дъно и захранване

съгласен съм че с по бърза рам е по добре ,но не съм съгласен да взима по скопено дъно и захранване

Ако няма да ъпгрейдваш , недей клони към амд , а вземи интела със по-доброто видео..

• Автор

За ъпгрейд смятам само видеокарта да сменя с по-мощна в бъдеще

За да направиш подобна стъпка в бъдеще трябва да тръгнеш от сега(технология 2014-2015), ако се върнеш 2 или 3 крачки назад трябва да стигнеш днес което ще е някъде в бъдещето.

За да направиш подобна стъпка в бъдеще трябва да тръгнеш от сега(технология 2014-2015), ако се върнеш 2 или 3 крачки назад трябва да стигнеш днес което ще е някъде в бъдещето.

Поясни се моля, щото ако казваш това, което си мисля, че казваш, говориш абсолютни глупости, и най-тъпото е, че ги говориш на човек, който пита за съвет.

Ами имаш три варянта , освен ако някой не ти предложи и четвърти..

1.Взимаш , предложената от мен и си цъкаш сегашните игрички, без да мислиш за скорошен ъпгрейд..

2.Взимаш на ninov , и пак цъкаш игрички , но на по-слаба рграфика ..(минус е фм2 сокета)

3.Взимаш на psycho , но мяма да играеш много игри със нея , но плюса е , че ако ще вземаш друго видео , тогава става бетон!

На психото конфигуарцията  е на ниво i3 с цена i5 почти.Сложиш ли и видеото си става на цената на i5 4430 и дъно.Минусите му са,че охлаждането му е шумно,повечето игри не са оптимизирани за него и още..

На психото конфигуарцията е на ниво i3 с цена i5 почти.Сложиш ли и видеото си става на цената на i5 4430 и дъно.Минусите му са,че охлаждането му е шумно,повечето игри не са оптимизирани за него и още..

И i3 почва да се задъхва на игри дето искат 4 ядра, докато други са оптимизирани да орязват играта ако ги няма ядрата, за да може да върви.

Но да, вземи си двуядрен процесор сега, със скопено дъно, да не можеш нищо да направиш на него и сменяй и видео и процесор. И дъно в последствие, щото ти трябва слот, дето го няма на скопеното дъно.

Я пак ми кажи как 204лв процесора и 60лв видео са на цената на 350лв процесора?

Остави го Монката, той си е заклет Интел фанатик и сега ще ти извади от 9 кладенеца вода  :)

Едно нещо не разбирам. Навсякъде по света, дори фенбойчето Лайънс казва, че цитирам по памет I wish Intel had something, but the best choice for the money is FX6300 с други думи под i5 интел нямат нищо срещу 6300, ама у калдата i3 е по-добър от 8350 едва ли не. Не разбирам фенщината. I5 нямат конкуренция. I3 нямат смисъл. 2ядра 2015 година, когато всичко се оптимизира за повече ядра... И любимото ми - скопяваме дъното. А ако човека му трябва нещо какво прави? Ново дъно ли да купува? Щото старото е скопено... Всичко се скопява с цел да се сложи интелски процесор. Кутия, дъно, захранване понякога..

ок AMD FX 6300 бюджетно решение, имам видео карта бюджетна примерно GTX 750 без екстрите

играя WOT. Този процесор харчи 100W Пентиумите наполовина.

Ще ми даде ли два пъти прираст в играта този процесор за да си го купя ?

Каквото щеш играй. Ако в игри накараш 6300 да яде 100 вата - евала ти правя. А сериозно ли водим спор за 50ст месечно? Сериозно? 6лв годишно? От кога по-високата консумация за по-добра производителност е минус?

Чакам довода, че е стара технология, че е 32 нанометра, бла бла...

За парите няма по-добро решение. Това е. Вкарайте i5 с прилично дъно и няма да имам доводи. Пентиумите 760К ги бие...

Каквото щеш играй. Ако в игри накараш 6300 да яде 100 вата - евала ти правя. А сериозно ли водим спор за 50ст месечно? Сериозно? 6лв годишно? От кога по-високата консумация за по-добра производителност е минус?

Чакам довода, че е стара технология, че е 32 нанометра, бла бла...

За парите няма по-добро решение. Това е. Вкарайте i5 с прилично дъно и няма да имам доводи. Пентиумите 760К ги бие...

Ясно не можа да ми отговориш 

Друг въпрос.

Посочената от теб конфигурация ще мога ли да си играя някаква игра на  1080p или я има колкото да пусна сандъка да изкара някаква картина ?

Ясно не можа да ми отговориш

Друг въпрос.

Посочената от теб конфигурация ще мога ли да си играя някаква игра на 1080p или я има колкото да пусна сандъка да изкара някаква картина ?

Ясно, не четеш.

1. Човека ще добавя видео, нали така? Какво значение има сегашното видео?

2. Напротив, отговорих ти. Процесора няма да яде 100 вата в игри. И да, има по-висока консумация, за това дава по-висока производителност.

Кое не разбра?

Моничо, това да не ти е друг профил? Само ти може да си толкова далече от реалността. Ако не си ти, значи твойте глупости са заразни.

Попитах дали ще ми даде 2 пъти повече производителност ?

Всъщност си прав няма да харчи нищо даже няма и да произвежда нищо, ще си стои в кашона горе на тавана обаче ще съм си похарчил парите над бюджета. Но все пак ще имам процесор FX 6300 за 750лв.

Попитах дали ще ми даде 2 пъти повече производителност ?

Всъщност си прав няма да харчи нищо даже няма и да произвежда нищо, ще си стои в кашона горе на тавана обаче ще съм си похарчил парите над бюджета. Но все пак ще имам процесор FX 6300 за 750лв.

И на тоя коментар аз ще почивам...

Олеле появи се Монката пак и пак се почнаха Интел срещу АМД.

От мен + за конфигурация със 6300.Да стар е,да харчи повече ток,....да има едно от най-добрите съотношения цена-производителност.Да има и 6 ядра и когато в най-скоро време игрите почнат да отказват инсталация на 2 ядра,както в момента някои се мръщят на под 4гб рам,темата с пентиума приключи.А и да не забравя без клок може в игри да е 10% по-бавен от i3-4150 примерно,но пък с клок е 10% по-бърз.

Лично мнение: В този ценови диапазон Интел само за HTPC,заради разхода на ток и умрялата графична част.Аз лично не бих препоръчвал дори и заключените i5-и,но там поне има почва да се поспори.За съжаление при АМД човек трябва да има понятие за да си го охлади и клокне и съотношението цена-производителност да стане наистина убийствено.А хората които имат понятие не питат често по форумите а направо си знаят какво да правят.Останалите се набълбукват както каза Психо с хубав процесор и всичко около него колкото да влезе в бюджета и при питанка за ъпгрейд става греда.

Вижте за разнообразие какво предлагат хората примерно в бюджети,които и тук всеки ден са масови в питанките за конфигурация.И това са хора които за разлика от много тук във форума знаят за какво говорят,като подхванат темата хардуер!!!А вие се мъчите в 1000 лева всеки път да набутате i7 и 970....

budgetpcs.jpg

Ми не ми се занимава по нощите а и не знам как е правната страна на въпроса,да ви копирам и следващите страници да видите втората конфигурация след клок какви кадри докарва на медиум и 1080 в игри като Far Cry 4,AC,Dragon Age Inq,CoD AW и т.н.

Конкретно на въпроса на човека - доколкото ми е известно Minecraft вече поддържа Multithreading така че и това има значение,а споменатата WOT по-нагоре е кофти и подвеждащ пример ,защото е една от малкото остнали игри които са скарани с повече ядра.

най-скоро време игрите почнат да отказват инсталация на 2 ядра,...

FC4 не тръгва на 2 ядра без инжектора, 'най-скоро' всъщност е настъпило.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.