Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 10 шпионира всяко ваше действие!

Featured Replies

Wine; WinConn или друга алтернатива. Инсталираш си офиса и си го мачкаш.

И каквъв е смисълът да не използваш ОС на Microsoft, но да инсталираш друг техен продукт под различна ОС ?

Защо смяташ че не се отварят? Аз поне досега не съм срещал документ който не се отваря с Calligra но има случаи в които документи от calligra не ги отваря прехваления MS Office

На мен ми харесва, поне като визия. Като се стабилизира, искам да го метнеш и да му изследваш качествата, може дори да понапишеш нещо по въпроса за дистрибуцията, в съответната подсекция. 

Аз преди доста време учавствах в турския проект като преводач, и системата беше обещаваща но те я затвориха и я направиха дебиан базирана. А сега почнаха да се появяват системи с оригиналната пакетна система pisi. Всъщност недоволните от промяната в пардус направиха Писи Линукс. Evolve е английска но ползва YALI (турската гордост в линукс Yet Another Linux Installer) и pisi (пакетната система)

И каквъв е смисълът да не използваш ОС на Microsoft, но да инсталираш друг техен продукт под различна ОС ?

Според твоята логика трябва да заместя Android на телефона си със Windows, за да полвам Skype... :D

Според твоята логика трябва да заместя Android на телефона си със Windows, за да полвам Skype... :D

Виж, това е форум за Windows.

Аз не ви карам във  форумите за Linux или Android да сменяте системите си към Windows.

Има версия на Skype за Android - чудесно, ползвай я.

Редактирано от Ken (преглед на промените)

Защо смяташ че не се отварят? Аз поне досега не съм срещал документ който не се отваря с Calligra но има случаи в които документи от calligra не ги отваря прехваления MS Office...

Къде прочете в коментара ми, че не се отварят? Казах, че има проблеми, при това токова сериозни, че май наистина по-добре да не се отваряха.

Отговорът не е към теб, защо търсиш свой смисъл?

Впрочем, на мен ми е все едно, всеки да си ползва най-удобното за него.

A защо Майркософт трябва да бъдат наказани? Според мен хората, които ползват продуктите на тази компания трябва да бъдат наказани :) - хем не са задължени да ползват който и да е продукт на Microsoft, хем ги ползват, купуват, ЧАК И КРАКВАТ за да поддържат лидерското място на Боумър и компания... тези хиени през цялото време се опитваха да пречат на развитието на софтуера с отворен код, а сега правят жалки опити да си търсят място в opensource каталозите... както и да е.
Моля научете се - никой не ви е задължил да ползвате даден софтуерен продукт. Това е личен избор на потребителя и той сам носи отговорност. Следващия път когато се съгласите с общите условия на Microsoft, не мрънкайте че ви шпионират. Както и като приемете условията на Facebook не се ядосвайте после, ако някой използва ваши снимки за реклама на собствената си фирма. Живота ви ще бъде с пъти по-лесен :)

Редактирано от rpang3lov (преглед на промените)

A защо Майркософт трябва да бъдат наказани? Според мен идиотите дето ползват продуктите на тази компания трябва да бъдат наказани :) - хем не са задължени да ползват който и да е продукт на Microsoft, хем ги ползват, купуват, ЧАК И КРАКВАТ за да поддържат лидерското място на Боумър и компания... тези хиени през цялото време се опитваха да пречат на развитието на софтуера с отворен код, а сега правят жалки опити да си търсят място в opensource каталозите... както и да е.

Моля научете се - никой не ви е задължил да ползвате даден софтуерен продукт. Това е личен избор на потребителя и той сам носи отговорност. Следващия път когато се съгласите с общите условия на Microsoft, не мрънкайте че ви шпионират. Както и като приемете условията на Facebook не се ядосвайте после, ако някой използва ваши снимки за реклама на собствената си фирма. Живота ви ще бъде с пъти по-лесен :)

Къде видя потребители на Windows да мрънкат, че ги шпионират ?

A защо Майркософт трябва да бъдат наказани? Според мен идиотите дето ползват продуктите на тази компания трябва да бъдат наказани...

Не съм нарекъл никой, ползващ продукти, различни от тия на Майкрософт, "идиот" и особено много държа да уважават правото ми на личен избор. Хем апелираш за правото на личен избор, хем обиждаш инакомислещите - не смяташ ли, че си противоречиш?

Ползвам си ms office 2013 и нямам никакви проблеми. Всъщност той предлага повече работи от безплатните разработки. Верно, зарежда малко по-бавно, но мен това не ме притеснява. ;)

Не съм нарекъл никой, ползващ продукти, различни от тия на Майкрософт, "идиот" и особено много държа да уважават правото ми на личен избор. Хем апелираш за правото на личен избор, хем обиждаш инакомислещите - не смяташ ли, че си противоречиш?

Човек, който първо се съгласява с условията, а след това мрънка от тях какъв е? Все пак... ще редактирам поста си.

Откакто Бил Гейтс си замина МайкроСофт просто тотално се излагат с новите си продукти. Няма да коментирам какво представлява новия им Офис пакет, а и това не е тема на разговора.

Майкрософт ще направят следното. Ще гледат какво и как потребителите могат да модифицират по Windows 10, къде са му слабите места и какво може да се оптимизира и след това с течение на времето ще пуснат някой стабилен сървис пак.

По тази причина Windows OS е сложена и свободно в торен тракерите. Вместо да се наемат 1000 програмисти и да се тества един продукт за бъгове и грешки това могат да го направят милионите потребители.

Супер е новият им офис пакет. Все повече клиенти се ориентират към него. Аз си ползвам офлайн варианта и ме радва доста повече от 2010-ката.

Много ще се радвам от Майкрософт наистина да взаимстват от потребителите си. От това само ще спечелим.

Програмистите не тестват бъгове. И 1000 човека не могат да проверят толкова неща, колкото могат милиони.

...Ама ми се ще, потребителите да ги накажат, като тотално се откажат от джама. Да трябва да избират между нормални отношения както досега, или фалит на потребителския пазар. Корпортивният сектор, тъй или иначе,  няма да пропадне скоро. 

И каква ОС ще използват? Все едно другите производители имат различно отношение. Нашите клиенти си купуват Макбуци и им слагаме Уиндоус. На други пък шефовете им са типичните български бизнесмени - с маймуни трици да ловят. Купуват евтини лаптопи на служителите си, слагаме им Убунти и който иска, да работи. Който не иска, да си носи домашния компютър с Уиндоус. Е, който има си го носи, въпреки риска от евентуална проверка. А корпоративният сектор е основният приход.

Спокойно, то ако продължават така Майкрософт ще се накажат сами. Имал съм удоволствието да работя със всяка една версия на Windows и на MS Office. Всяка една нова версия е по-тъпа, по-омазана и по-тежка. В момента не виждам никакъв смисъл да се прави Windows 10 след като още не са си оправили Windows 8.

Да, вижда се как се наказват. Ползвам ПЦ още откакто имаше само ДОС. От Майкрософт спазват традицията си да изкарват стабилни операционни системи през една. Което не говори нищо добро за 10-ката, след като 8.1 е сполучлива ОС, но времето ще покаже.

Говоря за Windows 95 нагоре. 

Колкото до Windows 8.1 бъговете при него все още ги има. А те са:

- има хардуер, за който все още няма драйвери и съответно потребител, който е с Windows 8 не може да работи 

- проблематични драйвери от сайта на производителя. Особено за USB и видеокарти

- все по-често се натъквам на потребители, които гледат Windows 8.1 като индианец пишеща машина. Не могат да работят с него, отблъсква ги.

- проблем при използването на игри или програми.

В момента не мога да се сетя за други, но тези са достатъчни,.

За стария хардуер няма и да има драйвери. Както се развива софтуера, така се развива и хардуера. Ако не може да смениш едното, не сменяш и другото. Драйверите за видеокартите винаги самите производители на хардуера ги правят най-добре. Тия от Уин-а просто се стремят да изкарат видеосигнал. Почти. Това за потребителите... Обучавал съм хора, които гледат компютъра като пишеща машина и движат мишката във въздуха. Без значение каква е ОС. Не знам какви различни проблеми има при игри и програми, различни от по-старите версии на Уин. За сметка на това при линукс има доста повече проблеми при използването на игри :D

Те за тва в Китай тамошната администрация е само с Линукс :),няма държавно учреждение което да ползва Джамлък.Никаква разлика няма в бързодействието между 7,8,8.1 и 10 .Разликата е във фейслифта им ако имаш добър хардуер няма да усетиш Джам 10 да е по-пъргав от 7 :)

Китайската администрация използва Линукс базирана ОС, специално разработена за техните нужди. Не им се е понравило прекратяването на поддръжката на ХР и са решили, че е по-евтино да си разработят ОС, отколкото да плащат за таква. Нормално, тия сигурно имат 90-100 милиона администрация. За разликата от администрацията, основно все още се ползва ХР сред другите части на населението. И да, не може да очакваш, че по-нов софтуер ще е по-бърз на стария ти хардуер. Все едно да искаш да играеш новия Вещер на Пентиум.

Защо смяташ че не се отварят? Аз поне досега не съм срещал документ който не се отваря с Calligra но има случаи в които документи от calligra не ги отваря прехваления MS Office...

То въпросът не е само в отварянето.

А ти пробвал ли си ги всичките че толкова си сигурен ?

Пробвал съм опън офис преди години, а преди няколко месеца пробвах и либре-то. Постни ми се виждат.

Те не могат да инсталират една нищо и никаква програма с Next->next-yes без да си навлекат в процеса на инсталацията някой и друг PUP, щото само натискат Yes и не четат с какво се съгласяват и после реват в антивирусната секция, ти ги буташ да търсят и добавят разширения. Кажи му бюрократ и не го обиждай повече. 

1Force1, да то за тва оставят всички чекчета пуснати да ти го нахакат като не четеш.  ;) 

Ами монопол. Както и при банките трябва да четеш дребния шрифт в лицензното споразомение, щото там може да пише че се съгласяваш да им дадеш 1 000 000 лева.

Човек, който първо се съгласява с условията, а след това мрънка от тях какъв е? Все пак... ще редактирам поста си.

Ами нали затова има лицензионно споразумение и натискането на Next еднозначно означава съгласие, което никой после не може да оспори по какъвто и да е начин. Който се страхува от мечки, не ходи в гората, ползва си друга ОС и програми с отворен код и всички са доволни.

За всеки от тях си има камари разширения. А и едно много важно безплатни са.

Не е тук проблемът. Аз не съм пробвал Libre и OpenOffice, аз съм работил продължително време с тях, особено с Libre. Не казвам нищо лошо за него, но създава проблеми със съвместимостта. За елементарни нужди (рутинна работа) стават, но я направи една хубава презентацийка от 80-100-120 слайда, от която зависи дали на масата си ще слагаш хляб и сол или само сол, пък застани пред 250 души и действай... Тогава ще видиш, че безплатният офис (изрично повтарям за неразбралите - не критикувам, а споделям проблем!) е много по-скъп от платения.

... Както и при банките трябва да четеш дребния шрифт в лицензното споразомение, щото там може да пише че се съгласяваш да им дадеш 1 000 000 лева.

Дребният шрифт чета винаги и по същия начин, по който се отнасям към текста като цяло - не подписвам нищо, което не съм прочел, независимо дали е 10 реда или 10 страници! И ако не ми харесва, търся алтернативи... ако има такива.

Това със следенето е само за внасяне на страх и параноя. За да се следят толкоз много потребители трябва да се отделят колосални суми за софтуер и хардуер, хора които трябва да им се плаща за подобна дейност. Ако MicroSoft искаха да си защитят отрочето Windows нямаше да се позволи да има толкоз хакнати версии по тракерите. Всички знаем, че начини затова има.

- За тази цел са създадени системи, използването на които не отнема никак много ресурси, включително и човеко-часове. Например Google Analytics.

- По-лесно и правилно е да се допусне качването на кьопави версии, отколкото да се спират всички. Така има достъпна ентри-версия, която евентуално не работи както трябва, също се насажда стереотипа че пиратското е некачествено.

Иначе като излезе добър релийз имат против и още как.

Откакто Бил Гейтс си замина МайкроСофт просто тотално се излагат с новите си продукти. Няма да коментирам какво представлява новия им Офис пакет, а и това не е тема на разговора.

Майкрософт ще направят следното. Ще гледат какво и как потребителите могат да модифицират по Windows 10, къде са му слабите места и какво може да се оптимизира и след това с течение на времето ще пуснат някой стабилен сървис пак.

По тази причина Windows OS е сложена и свободно в торен тракерите. Вместо да се наемат 1000 програмисти и да се тества един продукт за бъгове и грешки това могат да го направят милионите потребители.

Колкото до следенето и шпионирането ако някой иска да види какво правиш ще го види.

Какво имаш предвид под " откакто Бил Гейтс си замина" ?

Извинявам се предварително ако въпроса ми ви се струва тъп.

Какво имаш предвид под " откакто Бил Гейтс си замина" ?

Извинявам се предварително ако въпроса ми ви се струва тъп.

Ето линк. Прочети малко по-надолу статията

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.