Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с натоварена РАМ

Featured Replies

Имам проблем с рамта , постоянно е натоварена , дори без да съм отварял каквито и да са програми, игри и т.н. Чистил съм за вируси с Avast! и Malwarebytes , но нищо не се промени. Махнах всякакви start-up-ове от msconfig.

MB: ASRock 970DE3/U3S3

CPU: AMD Bulldozer FX-8150 3.6 Ghz

RAM: Exceleram E30141A 9-9-9-24 2x4GB

GPU: AMD Gigabyte HD7750 OC 2GB

HDD: Western Digital Blue 500GB
SSD: Intel 520 120GB

PSU: Thermaltake Smart SE 630W Bronze

Купувал съм го Декември 2012

Ако някой е имал същият проблем или знае как мога да го оправя, ще съм благодарен ако ми помогне .

post-357198-0-43418600-1424518450_thumb.

Имам проблем с рамта , постоянно е натоварена , дори без да съм отварял каквито и да са програми, игри и т.н. Чистил съм за вируси с Avast! и Malwarebytes , но нищо не се промени. Махнах всякакви start-up-ове от msconfig.

Ако някой е имал същият проблем или знае как мога да го оправя, ще съм благодарен ако ми помогне .

Кое те притеснява? 

При налични 8GB се използват 1,6.

Заради SSD-то е, използва ти РАМ паметта за кеш. 

• Автор

Кое те притеснява? 

При налични 8GB се използват 1,6.

Знам, но както виждаш на снимката , тя е направена около минута след като съм пуснал компютъра , без да съм отварял каквото и да е и нямам никакъв свободен рам.

Знам, но както виждаш на снимката , тя е направена около минута след като съм пуснал компютъра , без да съм отварял каквото и да е и нямам никакъв свободен рам.

Не е вярно. Използват се само 1.6 ГБ от 8 ГБ. Виж кои програми се включват заедно с компютъра и ги изключи. Аз моя като го включа също ми използва сходно количество РАМ.

• Автор

Не е вярно. Използват се само 1.6 ГБ от 8 ГБ. Виж кои програми се включват заедно с компютъра и ги изключи. Аз моя като го включа също ми използва сходно количество РАМ.

Написах че съм махнал всички старт упове от msconfig

Free - неалокирана памет, т.е. памет, която не съдържа никаква полезна информация - при необходимост от още памет ОС резервира първо нея

Standby (Cached) - памет съдържаща кеширани данни или код, който не се изпълнява в момента - при изчерпване на неалокираната (free) памет, ОС резервира необходимата памет от  кешираната.

Разлика в производителността практически няма. За обикновения потребител важи следната формула: 

използвана памет = физическа памет - (неалокирана памет + кеширана памет)

В твоят случай имаш 1.6 GB, които са активно използвани от процесите и ~6.4 GB, които са за бърз достъп от ОС (разбирай свободни).

Ето screenshot от моята система:

APjKYTj.jpg

Написах че съм махнал всички старт упове от msconfig

Това че си махнал от там всичко не означава нищо. Нормално е самата ОС да използва около 1GB няма как да не ползва нищо. Виж си в таск мениджъра кой процес товари и ще придобиеш представа. Ако не ползваш РС то десетина минути някой процеси сами ще спрат и вероятно използваната ти памет ще падне около 1GB.

Нормално. Windows 7 64 bit си използва около 1,5 гигабайта оперативна памет. Така, че не се притеснявай от нищо.

• Автор

Знам че ползва 1.5-6гб , но ми взема всичките 6гб свободни , до преди седмица не беше така - може цял ден да си играя и сърфирам и пак да имам 1-2ГБ свободни , а сега от самото пускане нямам никакви свободни.

Знам че ползва 1.5-6гб , но ми взема всичките 6гб свободни , до преди седмица не беше така - може цял ден да си играя и сърфирам и пак да имам 1-2ГБ свободни , а сега от самото пускане нямам никакви свободни.

Добре, покажи тогава снимка, когато машината е натоварена и виж тогава кои процеси товарят толкоз рамта.

На снимката, която сте качил имате 6,5гб свободни! Тая "0" срещу свободни не я гледайте. По-горе ви обясниха че паметта е кеширана и стойността срещу кеширана/достъпна всъщност са свободните мегабайти. Да не говорим че отдолу си пише 20% заети. Никъде не се вижда проблем на снимката.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.