Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Какво ще кажете за следните конфигурации,коя от двете е по-добра за гейминг

Featured Replies

Здравейте,искам да си взема конфигурация за гейминг до 2 хил лв. макс.

Та съм се спрял на следните неща.Коя от двете е по-добра и бихте ли ми препоръчали нещо по-добро или да подменя някои части,защото не съм много вещ.

Та ето първата конфигурация

INTEL CORE i7-4820K, 3.7GHz, 10MB, BOX, LGA2011
KINGSTON 2 x 4 GB DDR III 1600 HyperX SAVAGE Твърди дискове & Флопи WD 1024GB 64MB SATA III Blue Видео карти PALIT 4096M GTX970 JETSTREAM GDDR5 PCI-E 3.0

COOLER MASTER N400 Black, USB 3.0, w/o PSU

COOLER MASTER G650M, Bronze, Modular

Какво ще кажете за тази?Втората конфигурация е същата с разликата,че слагам i5 процесор и вземам 256GB SSD. Тоест режа от процесора за сметка на SSD-то.Та коя от двете конфигурации ще е по-добре за гейминг и може ли да ми препоръчате и нещо друго.За дъното не бях сигурен.И кутията ще събере ли частите!

Чета за някакви клоквания ама идея си нямам какво представляват,така че не ме бройте за тях :D

Здравейте,искам да си взема конфигурация за гейминг до 2 хил лв. макс.

Та съм се спрял на следните неща.Коя от двете е по-добра и бихте ли ми препоръчали нещо по-добро или да подменя някои части,защото не съм много вещ.

Та ето първата конфигурация

INTEL CORE i7-4820K, 3.7GHz, 10MB, BOX, LGA2011
KINGSTON 2 x 4 GB DDR III 1600 HyperX SAVAGE Твърди дискове & Флопи WD 1024GB 64MB SATA III Blue Видео карти PALIT 4096M GTX970 JETSTREAM GDDR5 PCI-E 3.0

COOLER MASTER N400 Black, USB 3.0, w/o PSU

COOLER MASTER G650M, Bronze, Modular

Какво ще кажете за тази?Втората конфигурация е същата с разликата,че слагам i5 процесор и вземам 256GB SSD. Тоест режа от процесора за сметка на SSD-то.Та коя от двете конфигурации ще е по-добре за гейминг и може ли да ми препоръчате и нещо друго.За дъното не бях сигурен.И кутията ще събере ли частите!

Чета за някакви клоквания ама идея си нямам какво представляват,така че не ме бройте за тях :D

Монитор включва ли се в конфигурацията, мишка, клавиутура и т.н.

И ако не се включва, а в момента имате по-добре го кажете.

• Автор

Монитор включва ли се в конфигурацията, мишка, клавиутура и т.н.

И ако не се включва, а в момента имате по-добре го кажете.

Не,имам си монитор :) Говоря само за кутията с компонентите :)

Според мен ако компютъра ще се ползва само за гейминг няма смисъл от 2011.

Ако няма да се клоква, то дъно за 120-150 лв. с B85/H97 чипсет ще е съвсем прилично с достатъчен набор от функции и възможности.

За процесор - XEON E3-1230V3/1231V3. От заключен i5 няма смисъл, понеже според мен ще дойде слабичък за карта от рода на GTX970.

ССД-то няма да ти помогне в игрите, и вместо него е по-добре да наблегнеш на другите компоненти (дъно, кутия, захранване)

Такъв тип конфигурация не преминава 350-400W, така че и едно FSP Raider 550W или SEASONIC SS-520GB/620GB ще са съвсем достатъчни. Но бюджета е висок, така че може да се вземе по-качествено - златен/платинен сертификат, повечко ватове, модулен вариант и т.н.

Откъм към кутии имаш богат избор, та е въпрос на вкус. Повече от 150-170 лв. за кутия няма смисъл.

Лично аз бих взел Z дъно и i7-4790K. С тоя процесор и да не искаш и да не можеш да клокваш скоро няма да ти се наложи, така че за мен е най-оправдан избор. 

Не си казал разполагаш ли с монитор. В бюджета спокойно си влиза и монитор без да се губи производителност 

Цъ процесора които гледаш е за с.2011 та няма как да сложиш по-евтиния I5.

Разликата не е само тази понеже за първия най-евтините дънни платки почват от около 350 лв.

а самия процесор идва без охладител което са още около 50 лв. без да броим по-скъпата DDR4.

За игри е безсмислена поради по-високата си цена.

Количка

23dfc3d08e21f5e3.jpg

пс. За оставащите 320 лв. си харесай 256GB SSD или си купи нещо друго както си решиш. 

Картата е с добро охлаждане а кутията и захранването позволяват добър въздушен поток.

Паметта е най-добрата а процесора е идентичен на I7-4771 но малко по-студен и евтин за сметка на вгр. графика.

Дъното си има всичко та няма нужда от по-скъпо. Колкото до харда просто е с по-голяма гаранция от останалите.

Редактирано от naruto (преглед на промените)

Ама бисер след бисер. Я пак проверете 4820К с каква памет работи, DDR3 или DDR4... И моля, пояснете ми какво и е лошото на системата, та първия отговор беше: Не, не са добре, ето това ти трябва...

Никой не каза да, много си е добре за гейминг, но може да се мине с далеч по-изгодна система, която ще е по-евтина и ще даде незабележимо по-слаба производителност в игрите...

PS: извинете ме, Нико е дал коректния отговор за случая...

Редактирано от psycho_666 (преглед на промените)

Той мазохист ли е, за да си вземе това? Първо няма охлаждане,второ,няма SSD,трето паметта е ненужно скъпа,защото всяка памет с Z дъно може да се клоква,четвърто това е възможно най-гадната 970-ка,която можеш да си купиш за тези пари,четвърто 100 лева над бюджета.

Нищо не й е лошо, само дето няма дънна платка в уводния коментар, а и вече дъната с Х79 чипсет,  са по-кът от тези с Х99 и примерно поне в н*кем са налични само два и то от по-скъпите модели, които от своя страна пък не стават за нито един от избраните от автора на темата процесори.

Обосновка? Освен надвишаването на бюджета, разбира се.

Няма смисъл от посредствено дъно Z97 с което нищо няма да клокне така или иначе. Ако няма да търси клок по-добре някое B85, а ако ще клоква поне да е някое от 200лв Z97.

Няма смисъл от посредствено дъно Z97 с което нищо няма да клокне така или иначе. Ако няма да търси клок по-добре някое B85, а ако ще клоква поне да е някое от 200лв Z97.

Не е посредствено дъното.  Особено за цената си. Става за клок. Цената му е спонсорирана от Интел, заради годишнината. А и така, или иначе все пак се гони бюджет и нямам как да стане хавата да се заложи дънна платка за 300+ лева, без да страда избора на останалите компоненти.

За 2к бюджет 4790к с ГТХ970.това е най-добрия вариант

Обща стойност - 1 986.55 лв. с ДДС Може и с R9 290  :shy11:

Редактирано от Пенчо Хакера (преглед на промените)

• Автор

Хора,благодаря ви на всички за отговорите,ама аз съвсем се обърках вече....... Толкова различни мнения.......

Дайте малко да синтезираме нещата,че съвсем ми се завия свят,а наистина не разбирам много.... :(

Така значи твърдо съм решил Видеокартата да е PALIT GTX 970 4GGB DDR5 Jetstream.Какъв процесор е хубаво да й сложа значи?И какво дъно за да се побера в 2000 лв бюджет?И най-важното,което питах в началото - за гейминг i7 без SSD ли е по-добре или по-слаб процесор с SSD?.И последен въпрос - повече от 8 GB RAM необходима ли е,за да се насладя на максимални графики?

Също може да ми препоръчате откъде да закупя конфигурацията.Някъде където ще ми я сглобят и ще ми инсталират Уиндойс и всичките му там драйвъри,антивирусу и прочие,защото сам не мига да се справя :(

• Автор

И какво ще кажете за ей това нещо

Име на продукта Бр. Ед. цена Общо

PALIT GTX970 JETSTREAM 4G D5 1 739.40 лв. 739.40 лв.

I7-4770 /3.4G/8MB/BOX/LGA1150 1 556.00 лв. 556.00 лв.

HDD 1TB SATAIII WD Black 7200rpm 64MB 1 157.45 лв. 157.45 лв.

ASROCK B85 KILLER /LGA1150 1 182.38 лв. 182.38 лв.

CORSAIR 2x4GB Vengeance Blue LP DDR3 1600Mhz 1.5V 1 168.41 лв. 168.41 лв.

CM N500 BLACK/USB3 X 2 /NO PSU 1 132.81 лв. 132.81 лв.

Corsair VS 650W ATX CP-9020051-WW 1 131.39 лв. 131.39 лв.

Междинна стойност: 2 067.84 лв. с ДДС, натрупани отстъпки: 29.95 лв.

Обща стойност: 2 037.89 лв. с ДДС

8GB RAM за гейминг са предостатъчни. За да поясним малко нещата: има в момента три вида i7 - i7 за 1150, който е най-изгоден за игри и който всички ти предложиха, i7 за 2011v2, който ти си избрал в първия си пост, който е добър за други цели и няма да даде голяма разлика в игрите и i7 за 2011v3, който е прекалено скъп и не си заслужава да се споменава за игри. Предложеният на няколко места Xeon 1231 е в общи линии i7 4770 без вградено видео, което го прави малко по-евтин и по-изгоден.

N500 е много лоша кутия, VS650 e лошо захранване. Минимумът за захранване е Fortron Raider 550, а докато кутията е до голяма степен личен избор, не смятам, че машина за 1900лв трябва да се слага в калпава кутия, която просто да допълва бюджета. NZXT S340, NZXT H440, Fractal Design Define R5, Phanteks Enthoo Pro, NZXT Phantom серията, като по-нестандартно предложение погледни Cooler Master HAF XB например...

PS: Доколкото разбирам, при интел дънна платка се избира според екстри, иначе всяка една с подходящ сокет ще свърши работа. Ако имаш някакви специфични изисквания, като например имаш хубави слушалки, но ти трябва усилвател за да ги чуваш - има дънни платки с вграден усилвател например. Просто трябва да прецениш какво друго освен игри ще правиш на този компютър, за да се подберат най-подходящите компоненти.

Вземи моят конфигурация, на тази й са гадни захранването, а паметта, харда и дъното са ненужно скъпи, процесор вземи xeon e3 1231v3.

• Автор

8GB RAM за гейминг са предостатъчни. За да поясним малко нещата: има в момента три вида i7 - i7 за 1150, който е най-изгоден за игри и който всички ти предложиха, i7 за 2011v2, който ти си избрал в първия си пост, който е добър за други цели и няма да даде голяма разлика в игрите и i7 за 2011v3, който е прекалено скъп и не си заслужава да се споменава за игри. Предложеният на няколко места Xeon 1231 е в общи линии i7 4770 без вградено видео, което го прави малко по-евтин и по-изгоден.

N500 е много лоша кутия, VS650 e лошо захранване. Минимумът за захранване е Fortron Raider 550, а докато кутията е до голяма степен личен избор, не смятам, че машина за 1900лв трябва да се слага в калпава кутия, която просто да допълва бюджета. NZXT S340, NZXT H440, Fractal Design Define R5, Phanteks Enthoo Pro, NZXT Phantom серията, като по-нестандартно предложение погледни Cooler Master HAF XB например...

PS: Доколкото разбирам, при интел дънна платка се избира според екстри, иначе всяка една с подходящ сокет ще свърши работа. Ако имаш някакви специфични изисквания, като например имаш хубави слушалки, но ти трябва усилвател за да ги чуваш - има дънни платки с вграден усилвател например. Просто трябва да прецениш какво друго освен игри ще правиш на този компютър, за да се подберат най-подходящите компоненти.

Благодаря много за добрия отговор.Значи сега ще кажа по-подробно и аз,защото все пак 2000 лв ги давам веднъж и искам наистина да взема подходящото нещо.Значи монитор,клавиатура,слушалки и мишка си взех.Всичко опира до кутията с компонентите.Компютъра ще се ползва освен за много интернет и филми(възможно е да свалям с блу рей качество и да го понапълня харда),основно за игри.И говоря за нови игри.Например: Rise:Sons of Rome,Assassin creed Unity,предстоящата The Witcher 3 и подобни.Шутъри не играя.Искам ако мога да се задържа на максимална графика през следващите 6 месеца.Това е общо взето.Живея в кооперация,така че само на слушалки ще карам,те са някакви Sony за 80 лв,нямам идея какви са точно.По.висок звук не мога да си позволя.Та това е.Та хайде отново ако можем да направим приерна конфигурация,ама ако на някой му се занимава да обясни по-подробно на неандерталец като мен,всяко нещо за какво и и защо точно това.Като имаге предвид,че няма нищо да се клоква -не разбирам а и нямам познати,които да разбират.......Благодаря ви още веднъж на всички и чакам отново мнения.И се извинявам за повтарянето,ама като човек който не разбира тръгне да дава 2000 лв и винаги се двоуми....разбирате ме предполагам....наистина искам най-добрата конфигурация,защото в близките 3-4 години е абсурдно да подменям нещо.Най-много едно SSD и малко RAM ако се наложи,но основните компоненти ще си ми останат.

Благодаря много за добрия отговор.Значи сега ще кажа по-подробно и аз,защото все пак 2000 лв ги давам веднъж и искам наистина да взема подходящото нещо.Значи монитор,клавиатура,слушалки и мишка си взех.Всичко опира до кутията с компонентите.Компютъра ще се ползва освен за много интернет и филми(възможно е да свалям с блу рей качество и да го понапълня харда),основно за игри.И говоря за нови игри.Например: Rise:Sons of Rome,Assassin creed Unity,предстоящата The Witcher 3 и подобни.Шутъри не играя.Искам ако мога да се задържа на максимална графика през следващите 6 месеца.Това е общо взето.Живея в кооперация,така че само на слушалки ще карам,те са някакви Sony за 80 лв,нямам идея какви са точно.По.висок звук не мога да си позволя.Та това е.Та хайде отново ако можем да направим приерна конфигурация,ама ако на някой му се занимава да обясни по-подробно на неандерталец като мен,всяко нещо за какво и и защо точно това.Като имаге предвид,че няма нищо да се клоква -не разбирам а и нямам познати,които да разбират.......Благодаря ви още веднъж на всички и чакам отново мнения.И се извинявам за повтарянето,ама като човек който не разбира тръгне да дава 2000 лв и винаги се двоуми....разбирате ме предполагам....наистина искам най-добрата конфигурация,защото в близките 3-4 години е абсурдно да подменям нещо.Най-много едно SSD и малко RAM ако се наложи,но основните компоненти ще си ми останат.

• Автор

Благодаря и на теб monicho за отговора

А каква е разликата между този процесор

http://nikem-bg.net/computer-components/XEON-E3-1231V3-QUAD-3.4-8M-B0X

и ето този

http://nikem-bg.net/computer-components/I7-4790K--4.0G-8MB-BOX-LGA1150

Значи определено като гледам мненията ви видеокартата ще е

http://nikem-bg.net/computer-components/PALIT-GTX970-JETSTREAM-4G-D5

кутията ще е

http://nikem-bg.net/computer-components/FD-CORE-3500-ATX-BLACK

Захранването ще е

http://nikem-bg.net/computer-components/PSU-SEASONIC-SS-520GB-BRONZE

но за дъно има много различни мнения,а там разбирам само едно -кои са за AMD и кои за Intel,та и затова ако може обосновка малко.

И още един въпрос - специално при WD хардискове гледам има някои Green,Black,Blue а са с еднакви характеристики или поне доколкото разбирам.Та каква е и там разликата?

Редактирано от san_dan_glokta (преглед на промените)

За да поясним малко - прилично дъно с всичко необходимо но без да блести с ненужни в твоя случай екстри, прилична звукова карта, достатъчно конектори, да можеш да накачиш всички компоненти и периферия и да има свободно място за още в бъдеще. Хубаво процесорче, което е най-изгодноза тази ццена. Рам, която е добра, но не е прекалено скъпа, хубав хард диск, който е с 3 години гаранция, за разлика от масовите 2 години, хубава голяма кутия с два вентилатора, идеално захранване и избраната видеокарта, която може да подкара всичко на макс, освен скайрим с модове и Shadow Of Mordor. Единствено не ми харесва SSD-то, което е предложил колегата. Samsung са хубава марка като цяло, но 180лв за 120GB според мен са прекалено много, особено при наличието на сравними по скорост SSD-та за 130-140лв със същия капацитет. Може колегата да знае нещо, което аз не знам, но като цяло не харесвам лично аз продуктите на Samsung, още повече на тая цена...

PS: разликата в процесорите е в работната честота и наличието на вградено видео в i7 и липсата на такова в Xeon-a. За това има и разлика в цените.

За хард дисковете на WD: Зелените използват малко ток и са по-бавни. Тяхната цел е за съхранение, не толкова за работа с данни. Сините са идеалната среда. Те са по-бързи, не са много скъпи и съответно са най-популярни. Черните се водят най-стабилни и издръжливи, макар да нямат особено голяма разлика със сините от гледна точка скорост. Червените са предназначени за сървърни системи така да се изразя, лилавите са оптимизирани за работа и запис на видео и аудио, съответно се предлагат като добър избор в системи за видеонаблюдения...

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.