Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Колко мога да взема за....?

Featured Replies

Кошчето е най-оптималният вариант за разкарване :ohmy:

• Отговори 1,6k
  • Прегледи 243,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• И какво, като го е постнал? Това е въртешен, фиктивен адрес, раздаден от маршрутизатора. Реалният му IP адрес никъде не се вижда...

• По десетина лева на компонент.   И да ти кажа последно като проверявах сайта е Български и в него се пише на Български от къде на къде ще ни учиш на английски правопис?

• Днешния компютърен пазар е много сложен и ако търсиш относително бързи пари, то трябва да си съгласен да свалиш цените на 50%. Иначе чакаш и след време пак стигаш до същата цена. Казвам ти го от личен

Публикувани изображения

преди 19 часа, В. Попов написа:

Поне да я разкарам,че не ми трябва

Ако не можеш да ги продадеш - Дари ги. Мисля че ще има хора които ще се зарадват и  на тях.

Да,добра идея

Мерси

80 лв. за видеокартата, 50 лв. за паметта и 40 лв. за харда.

Като гледам дъното е някво супер бюджетно от преди 6 години (Санди) тоест не повече от 40 лв. а за процесора 20 лв. ако е Pentium G2120. 

За кутията и захранването според зависи. Ако са китайчета може би по 5 лв. Трябва да погледнеш лепенката на захранването за точния модел.

Редактирано от Roujin Z (преглед на промените)

преди 1 час, Roujin Z написа:

80 лв. за видеокартата, 50 лв. за паметта и 40 лв. за харда.

Като гледам дъното е някво супер бюджетно от преди 6 години (Санди) тоест не повече от 40 лв. а за процесора 20 лв. ако е Pentium G2120. 

За кутията и захранването според зависи. Ако са китайчета може би по 5 лв. Трябва да погледнеш лепенката на захранването за точния модел.

Процесора :

Screenshot_14.png

• 3 седмици по-късно...
преди 3 часа, baikolio95 написа:

Е на моята гаранцията и изтече преди точно 10 дена.

Тончо това сваля цената още надолу. За това съм писал и съм сметнал без гаранция. Можеш да направиш лек коментар по цената, но по малко от 250 не я давай!

Редактирано от goodly (преглед на промените)

Здравейте колеги!Горе долу колко пари мога да взема за следната конфигурация?

Кутия- Deepcool Kendomen
Дъно- MSI Z170A TOMAHAWK
Процесор- I5 6500
Рам памет- Kingston HyperX Savage 8GB DDR4 3000MHz(един стик)
Захранване - Super flower leadex silver 550w(tier 2 захранване-модулно)
SSD-Samsung 850 EVO 250GB
Видеокарти-ATI Radeon 5870x2 (в crossfire режим)

Здравейте, чудя се да минавам ли на Ryzen, което мисля е добър вариант, другият вариант е да видя новите процесори на Intel как ще са и да преценя, но все пак си мисля, че Ryzen-а ще ми излезе по-евтино и ще издържи за по-напред...
Та въпроса ми е колко мога да взема на:
I5 6600K (1 година и 5 месеца гаранция още му остава), дънна платка Asus Z170-A (1 година и 3 месеца гаранция още му остава), охлаждане NZXT Kraken X31 (няма гаранция), 2x8 GB DDR4 Kingston HyperX - 2400 MHz (като едната от плочките имa oще около 90 месеца гаранция).

Редактирано от Second to none (преглед на промените)

При условие, че процесора ти е приблизително на нивото на RYZEN 5 1400, който струва 300лв. нов и с пълна гаранция, смятам че ще загубиш доста от този ъпгрейд.

преди 9 минути, baikolio95 написа:

При условие, че процесора ти е приблизително на нивото на RYZEN 5 1400, който струва 300лв. нов и с пълна гаранция, смятам че ще загубиш доста от този ъпгрейд.

Няма значение интересува ме колко мога да взема на тези части.. :D

Мерак, цена няма..

П.П: В single core-а бие и 1800X, недей ми говори много, много :P:D

Колкото и да е добър, повече от 280лв. трудно ще му вземеш. Има го обявен на 320лв. и си стои... 180лв. макс за дъното, паметта също около 180лв., водното - 80-100лв.

Чисто нов 1400 върви 320лв. Чисто нов I5-6600K струва 470лв. Разликата в производителността е адски минимална. Тук идва въпроса защо да си купувам intel 6600K за 280лв след като ryzen 1400лв чисто нов е 320лв? Тъка възможност да го продадеш за не повече от 250лв според мен и то ако е някой който търси intel платформа понеже разполага с такава вече. Което си е адска набутвация. Купил си го нов за 500лв а сега да го продадеш на половин цена при положение че имаш и остатъчна гаранция. 200лв за дъното не повече макар че можеш да паднеш с още 20, 30лв с коментар на цената. Охлаждане след като няма гаранция 60/70лв повече не вярвам някой да даде за водно без гаранция. Рам памет около 200лв  ако са KIt и отговарят на серийните номера за KIT.  В течение на 3 месеца ако си продал всичко това, ще събереш процесор-250лв + дъно-180лв + охладител-60лв + рам памет-200лв = 690лв. Направи си сега една сметка какво можеш да вкараш за нова платформа и колко ще ти излезе цялата набутвация с допълване на сумата от продадените части.

преди 1 час, goodly написа:

Чисто нов 1400 върви 320лв. Чисто нов I5-6600K струва 470лв. Разликата в производителността е адски минимална. Тук идва въпроса защо да си купувам intel 6600K за 280лв след като ryzen 1400лв чисто нов е 320лв? Тъка възможност да го продадеш за не повече от 250лв според мен и то ако е някой който търси intel платформа понеже разполага с такава вече. Което си е адска набутвация. Купил си го нов за 500лв а сега да го продадеш на половин цена при положение че имаш и остатъчна гаранция. 200лв за дъното не повече макар че можеш да паднеш с още 20, 30лв с коментар на цената. Охлаждане след като няма гаранция 60/70лв повече не вярвам някой да даде за водно без гаранция. Рам памет около 200лв  ако са KIt и отговарят на серийните номера за KIT.  В течение на 3 месеца ако си продал всичко това, ще събереш процесор-250лв + дъно-180лв + охладител-60лв + рам памет-200лв = 690лв. Направи си сега една сметка какво можеш да вкараш за нова платформа и колко ще ти излезе цялата набутвация с допълване на сумата от продадените части.

То, че така, така.. Щеше ми се да му взема някой лев повече, иначе съм си харесал това, ако успея да го продам. Ще го пусна малко по-скъпичко, па може някоя рибка да се хване.

Така говорите, но когато дойде момента да спорим и предлагаме оптималният вариант на някого, веднага вадите от джоба си Intel, а не Ryzen, този процесор може да се надуе до 4.8 GHz, да не кажа и повече..

Edit: Тествано, държи без проблеми, това е най-добрият резултат, който е постигал някога..

Пусни си частите за продаване по скъпо чакай и събирай. Всеки 3 или 6 месеца излизат нови неща то вече ми писна да гледам. Интел дигнат 3% до 5% процента производителност и са готови. Вече се купува всичко на един път и нищо не се чака.

Здравейте , кажете си мнението за цената ,  на този сървърен хард ? Диска е неупотребяван .

s-l1600.jpg

преди 21 минути, pvitkov написа:

Здравейте , кажете си мнението за цената ,  на този сървърен хард ? Диска е неупотребяван .

s-l1600.jpg

http://www.ebay.com/itm/SUN-ORACLE-7301588-8TB-7200-RPM-SAS-Disk-Assembly-7301585-7308501-bracket-/112211909658

преди 9 минути, baikolio95 написа:

И колко души ще си сложат и SAS контролер за да ползват диска? И какъв би бил смисъла да си купуваш диск, който е предвиден да ваботи на СЪН машини и я работи, я не на обикновен хардуер?

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.