Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Колко мога да взема за....?

Featured Replies

Колко мога  да взема за тази конфигурация?

PC Configuration.png

• Отговори 1,6k
  • Прегледи 243,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• И какво, като го е постнал? Това е въртешен, фиктивен адрес, раздаден от маршрутизатора. Реалният му IP адрес никъде не се вижда...

• По десетина лева на компонент.   И да ти кажа последно като проверявах сайта е Български и в него се пише на Български от къде на къде ще ни учиш на английски правопис?

• Днешния компютърен пазар е много сложен и ако търсиш относително бързи пари, то трябва да си съгласен да свалиш цените на 50%. Иначе чакаш и след време пак стигаш до същата цена. Казвам ти го от личен

Публикувани изображения

преди 3 часа, Yvan Sergeev написа:

150 лв

Минимум 250 лв. Само паметта струва над 100 лв. Дори да сложиш процесора, дъното, харда, захранването, видеото и кутията по 20 лв, пак излиза над 240 цялата конфигурация. Плюс още 20 лв за инсталирания и настроен софтуер...

преди 3 часа, Win_user написа:

Минимум 250 лв. Само паметта струва над 100 лв. Дори да сложиш процесора, дъното, харда, захранването, видеото и кутията по 20 лв, пак излиза над 240 цялата конфигурация. Плюс още 20 лв за инсталирания и настроен софтуер...

Ако намериш някой да ти даде такава сума за тази конфигурация да ми се обадиш. Мога да ти давам такива още да продаваш. 150лв е добра цена за такава скромна машина. 200лв ако иска да е завинаги негова и да чака да се появи някоя шматка, или някой дето да си търси точно такава конфигурация - саката. Не ми ги смятай на пазарни цени. Не стоят така нещата в реалността. Ако искаш да продадеш поне...

Не може да струва конфигурацията ми 150 лв, при положение че нова струва над 500лв. Има доста добра кутия, захранване и клавиатура. И има хора, които нямат възможност и биха се насочили и към по-скромни конфигурации. Не знам и аз може да греша, но едва ли струва 150 лв. Както и да е, Благодаря ви за мненията.

преди 1 час, chino_sz написа:

Не може да струва конфигурацията ми 150 лв, при положение че нова струва над 500лв. Има доста добра кутия, захранване и клавиатура. И има хора, които нямат възможност и биха се насочили и към по-скромни конфигурации. Не знам и аз може да греша, но едва ли струва 150 лв. Както и да е, Благодаря ви за мненията.

Конфигурацията ти е годна само за интернет сърфиране и гледане на филми. 500лв малко хора биха дали за нещо подобно. Всъщност не са чак толкова малко може би. Все пак има хора дето не правят разлика и гледат кутията например, когато избират компютър. Ако намериш някой такъв може и да я купи за повече. Съвет - ако искаш да я пробуташ на някой търси познати или някой на живо ако се намери да му я предлагаш. Тия дето гледат обяви в интернет, дори нищо да не разбират, ще погледнат и други и обяви и ще си направят сметката. Малко са по информирани и няма как да се набутат да дават пари за настолен компютър с показатели на смартфон.

Добър ден, мисля да сменям платформата. Та идеята ми колко пари може да искам за asus z170 deluxe(гаранцията мисля беше 3 годони),intel 6700k(не е клокван върви на 4.2.ghz на всички ядра и 1,165 волта, така съм го карал от както е купен), ram corasair 2x4 2133mhz ддр4, cpu cooler evo 212 v2. Всички части са на възраст 18 месеца и са все още в гаранция.

Ами това са актуални части (напълно безсмислено да ги сменяш) тоест гледаш колко струват в момента понеже има промени в цените на процесора (намаление) и паметта (увеличение).

Процесора в момента струва 694 лв., паметта 140 лв., дъното 570 лв. и охладителя 62 лв. Следва да прецениш с колко да ги намалиш за да привлечеш някой да купи втора ръка чарк...

Тук трябва да имаш предвид че като изключим паметта и охладителя които са лесно продаваеми процесора и дъното са висок клас и принципно имат по-малко търсене.

Редактирано от Roujin Z (преглед на промените)

Не, 1000лв е нормална цена ако успееш да продадеш всички части на един път или по отделно. Имай на предвид че ако ги продаваш по отделно за някои части може да мине доста време. Тъка че ако някой иска цялата платформа но също иска и отстъпка направи му в рамките на 50, 100лв. Или просто я включи предварително като обявиш цената 1100лв за всички части общо. Явно искаш да минаваш на АМД ?

Добър ден, искам да проверя за колко най-много мога да го продам евентуално. Мерси предварително :3 

Лаптоп 
Lenovo IdeaPad Y510p

ПРОЦЕСОР: Intel Core i5-4200M (2-ядрен, 2.5 - 3.1 GHz, 3MB кеш) / без овърклок

ОПЕРАТИВНА ПАМЕТ: 8GB (2x 4096MB) - DDR3, 1600Mhz

ВИДЕО КАРТА: NVIDIA GeForce GT 755M (2GB GDDR5)

ПАМЕТ: 1008GB SSHD (8GB SSD + 1TB SATA III HDD (5400 оборотa/минута))

ЕКРАН: 15.6-инчов (39.62 см.) - 1366 x768, гланцов

ОПТИЧНО УСТРОЙСТВО: DVD записвачка

ИНТЕРФЕЙСИ: 

1x USB 2.0 , 2x USB 3.0, вградена уеб камера, вграден микрофон ,HDMI ,VGA - аналогов изход за монитор и мултимедиен проектор ,изход за слушалки ,изход за микрофон ,6-in-1 card reader (SD, SDHC, SDXC, MMC, MS, MS-Pro) , М.2 слот за PCI-E NGFF SSD

БАТЕРИЯ: 6-клетъчна (до 3 часа и 13 минути живот

ПОДСВЕТКА НА КЛАВИАТУРАТА - Да

Редактирано от lucky15 (преглед на промените)

преди 17 часа, goodly написа:

Не, 1000лв е нормална цена ако успееш да продадеш всички части на един път или по отделно. Имай на предвид че ако ги продаваш по отделно за някои части може да мине доста време. Тъка че ако някой иска цялата платформа но също иска и отстъпка направи му в рамките на 50, 100лв. Или просто я включи предварително като обявиш цената 1100лв за всички части общо. Явно искаш да минаваш на АМД ?

Да мисля си за амд, р7 1800х и асус херо. А може ли да ми кажеш някои конкретен сайт, понеже не съм продавал до сега.

• 4 седмици по-късно...

Здравейте. Купих си нов компютър и стария няма какво да го правя. Искам да го продам. И така - колко мога да му взема?
Ето и частите:
Дъно: Asus B75M-Plus
Процесор:  Intel Core i5-3470 3.20Ghz (4 cores)
РАМ 16GB DDR3 1600Mhz Kingston bulk (2x8)
Видео карта: Asus Strix 980ti 6GB DDR5 384Bit
1TB SG SATA 6G/7200/64M твърд диск.
Захранването на компютъра е EVGA Supernova 1000 P2. (1000W) Видео картата е в гаранция до 26 ноември 2017.
SSD Samsung 850 EVO 250GB - в гаранция до 26 ноември 2020г  

Ами трябваше първо да попиташ, защото всъщност ти се нуждаеше само от един ъпгрейд на дъното, рамта и процесора в место да купуваш цял нов компютър.

Дъното 40лв.

Процесора 180лв.

За рамта е хубавото че можеш да ги продадеш за тези пари за които си ги взел понеже тогава са били две рами за 130лв. Двете плочки рам 130лв.

Жалко за видео картата която е на нивото на новото поколение 1070 и обезсмисля даването на повече от 650лв. Видео карта 650лв.

Твърд диск 50лв.

Захранване 250лв.

SSD 120лв можеш да си го запазиш за новия ако имаш нужда разбира се по твоя преценка понеже е хубав диск имам го същия.

1420лв.

Можеше да кажеш модела на кутията защото и тя струва пари. Цените които съм дал за всяка една част е за по отделно продаване с което е съобразена последната цена или приблизителна такава цена, както и сегашните заместители на компонентите и техните цени както и това че повечето нямат гаранция което е в минус за продавача който ги продава. А какъв ти е сегашния компютър ако не е тайна.

Процесор: 2-ядрен Intel Celeron G1820 2.7Ghz
Видеокарта: AMD Radeon 8470 2GB DDR3
RAM памет: 8GB DDR3 - Kingston ACR16D3LU1NGG/4G - 1333 МНz 2x4GB
Твърд диск: 1TB SATA III - WDC WD10EZEX-21M2NA0
Записващо устройство : MATSHITA DVD-RAM SW830 ATA Device
LAN: 10/100/1000
Дънна Платка : Aspire XC-605
Захранване : Acer Liteon 220W Power Supply PE-5221-08 PE-5221-08AF

Компютърът е на 2 години и 4 месеца,от които 1г и 5 мес. не е използван,без никакви забележки със всичко преинсталирано и сложено?

Ще съм ви много благодарен,ако ми дадете компетентни мнения! :)

dunovdVFDCd.jpg

pametFbfnqln.jpg

diskove2FOZTY2b.jpg

MANEKENvnuIbKm.jpg

• 2 седмици по-късно...

Здравейте, какво мога да взема за hp elite 8200 i5 2500/ 6gb ram/ q67 дъно/ видеото е hd 4600,захранването е 240w? Също така и за този от подписа какво мога да взема? благодаря

преди 58 минути, arseni1 написа:

Здравейте, какво мога да взема за hp elite 8200 i5 2500/ 6gb ram/ q67 дъно/ видеото е hd 4600,захранването е 240w? Също така и за този от подписа какво мога да взема? благодаря

https://plasico.bg/hp-compaq-elite-8200-i5-2400-13635.html

А аз подпис не виждам.

• 4 седмици по-късно...
на 11.06.2017 г. в 15:28, arseni1 написа:

Здравейте ако някой е заинтересован hp -то се продава :)

• 3 седмици по-късно...

За колко пари мога да продам:

Nvidia Geforce Fx 5200

Nvidia Geforce 4 mx- 440 128 bit 8x  Jan2005:

Поне да я разкарам,че не ми трябва

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.