Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Старите детски сериали

Featured Replies

Здравейте,

търся детски игрален филм, който излъчваха по бнт края на 90-те години. Ставаше дума за едно момче, което живееше при леля си, а тя постоянно го биеше с една пръчка?

• 2 месеца по-късно...
  • Отговори 705
  • Прегледи 489,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Сечено, Мазнислав беше, и наистина е епичен.

• Мисля, че се сещам за какво говориш - "Момчето от Андромеда". По Канал 1 вървеше около 93-та.       Имаше едно детско по Ефир 2, "Животните от старата гора". Може би за

• Сигурно отдавна вече си го открил, но все пак - ако не бъркам, това би трябвало да е пълнометражната версия на въпросния сериал.         Англоезичното

Публикувани изображения

А бе някой спомня ли си по ДКТЕ началото на 2000ната даваха едно игрално филмче, сериал за едно момче което пътуваше на кораб и беше чирак на един дядо. Мисля че бяха в Африка, имаше племена от чернокожи с копия, крокодили, шамани, вуду и някакви такива. Спомням си че момчето беше с кестенява коса и в първите епизоди му беше вързана на малка опашка.

Здравейте, търся едно детско сериалче на име Пумукъл ( Meister Eder und sein Pumuckl ), гледал съм го преди може би 10-12 години мисля по Диема. Та аз имам по-малко братче на което бях разказал за това детско и исках да му го пусна обаче не мога да намеря нито онлайн серии с бг аудио нито торент от някъде да го сваля. Ако някой знае и ми каже къде мога да намеря някоя друга серия на това детско сериалче с бг аудио ще съм му много благодарен.

на 2.02.2020 г. в 18:45, Alexanthor написа:

А бе някой спомня ли си по ДКТЕ началото на 2000ната даваха едно игрално филмче, сериал за едно момче което пътуваше на кораб и беше чирак на един дядо. Мисля че бяха в Африка, имаше племена от чернокожи с копия, крокодили, шамани, вуду и някакви такива. Спомням си че момчето беше с кестенява коса и в първите епизоди му беше вързана на малка опашка.

Може би е това?

• 2 месеца по-късно...

Здравейте!
Не знам дали е за тук, но т известно време издирвам един игрален сериал, който даваха по джетикс или супер7 (много не съм сигурна). Мисля, че е от около 70те/80те. Много не си спомням за него. единственто нещо, за което се сещам е , че се разказва за момиче (принцеса) избягала от нещо и сега обикаля по горите с говорещо растение с нея, от което ако му откъсне листо то прави някаква магия. Също така има чудовища и магьосници.🤴

Ако някой разбира и се сеща за кой сериал говоря, ще съм му много благодарна ако ми каже.😘

• 1 месец по-късно...
на 8.05.2009 г. в 9:29, gabi_666 написа:

Здравейте!Търся един детски сериал който даваха по бтв преди няколко години,но не мога да си спомня имато му.Действието се развиваше на подводница и имаше един делфин,който с помоща на един уред говореше.Надявам се някой да се сети как се казва. ;)

Сериала се казва подводная Одиссея така се търси на руски език

• 8 месеца по-късно...

Толкова много съм търсила едно детско, което гледах като малка (някъде в началото на века) и така и не успявам да го намеря. Може би беше по Евроком, но не съм сигурна. Бегло си спомням, че е за едно момче, което работеше в един колектив от хора (във вестник ли беше, не знам) и никой не го взимаше на сериозно, но пък имаше тайна идентичност на нещо като супер-герой и тогава носеше костюм (бял, а каската мисля,че беше бяло и червено). Мисля също и че изкрещяваше нещо, за да се превърне в този си облик. Помня и част от един епизод, в който беше попаднал в една стая с едни змии и трябваше да намери начин да се измъкне. Обяснението е ужасно, но това са много ранни спомени, а наистина не мога да открия нещо подобно из нета-вече се чудя дали не съм си го измислила :D. 

• 3 месеца по-късно...
на 22.07.2014 г. в 22:22, на Простотията Министъра написа:

Капитан Немо :)

Пепеляшка на дисни.И на свой ред да попитам за няколко забравени детски филмчета.Та преди мноого много години, някъде през 96-та година даваха едно странно детско сериалче по канал 1 ли беше евроком ли беше, та в него се разказваше за някакъв пръстен, мисля че имаше формата на око на змия с който някакъв лош правеше дупки във вселената. Беше намесено и името на "Сет" но не си спомням той ли се казваше така или...имаше нещо египетско в цялата работа.Друго детско също по него време беше един заек Чипи мисля че се казваше с неговия чипикоптер с който летеше насам натам.И третото детско за което търся сведение е вече от по-късни години  по диема или евроком пак го даваха. Едно малко шутче с един чук който като удареше в земята и спираше времето за час и с едно момче правеха разни работи там.. кво беше що беше.. Та ако има сведения...А да и ако има преведено някъде Старла и сияйните ездачи... ще се радвам. Благодаря.

Наясно съм, че много години са минали, но от повече десетилетие също търся това с чукчето дето спира времето. Днес го намерих.

Paul's Miraculous Adventure или Вълшебният Свят на Пол. 

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Paul's_Miraculous_Adventure

• 6 месеца по-късно...

Здравейте. Търся два филма. Надявам се някой да може да ми помогне. 

1. Става въпрос за сериал от средата на 90-те  години, в който става въпрос за едно американско градче, в което се случват странни неща. Спомням си само малко от сериите. В едната от сериите главният герой (момче), не искаше да промени часа, когато се сменя с час назад или час напред. На сутринта когато се събуди, беше сам в град и не знаеше къде и какво се е случило. До като обикаляше сам, се натъкна на едно дете , на неговата възраст, което преди години също не е искало да смени часа. Така двамата разбраха, че са попаднали във времеви капан. Също си спомням, че на една от кутийте с мляко имаше неговата снимка, като изчезнало дете. В друга серия се сещам, как момчето се запозна със странни съседчета. Спомням си, че родителите на тези  съседчета ги караха да спят в легла, като консервени кутии, за да се съхраняват млади. В края на всяка серия, момчето слагаше в един шкаф, всякакви предмети от случките му. 

2. Става въпрос пак за сериал, в който сериите не бяха свързани една с друга. Гледал съм го по "Канал 2". В една от сериите Става въпрос за един учен, който спира времето и се озовава сам ,в някой от големите американски университети. Хората там имаха странни усещания и се случваха странни неща, до като негов приятел му проследи записките и установи, че всъщност ученът не е спрял времето, а го е забързал. Двамата се срещнаха и започнаха да обсъждат теориите си. В серията имаше нещо странно с една бейзболна топка, която чупеше прозорец. Всички в стаята погледнаха навън, но не видяха никого, а всъщност ученът я беше хвърлил, но топката стоеше на едно място и по този начин обясняваше теорията на приятелят си. В друга серия ставаше въпрос за един човек, който работеше, като електричар в метрото. Един ден го удари ток, и когато се съвзе отиде в кръчмата, в която седеше всяка вечер. В този момент започна да изпитва Дежавю, като накрая установи, че всъщност вече е живял този ден . Спомням си, че в кръчмата имаше едно кученце, което го блъска каруца или кола, преди главният герой да го удари тока. А когато отива след инцидента в кръчмата вижда кученцето отново живо.

• 2 месеца по-късно...
на 26.12.2021 г. в 11:49, И. Фрица написа:

Здравейте. Търся два филма. Надявам се някой да може да ми помогне. 

1. Става въпрос за сериал от средата на 90-те  години, в който става въпрос за едно американско градче, в което се случват странни неща. Спомням си само малко от сериите. В едната от сериите главният герой (момче), не искаше да промени часа, когато се сменя с час назад или час напред. На сутринта когато се събуди, беше сам в град и не знаеше къде и какво се е случило. До като обикаляше сам, се натъкна на едно дете , на неговата възраст, което преди години също не е искало да смени часа. Така двамата разбраха, че са попаднали във времеви капан. Също си спомням, че на една от кутийте с мляко имаше неговата снимка, като изчезнало дете. В друга серия се сещам, как момчето се запозна със странни съседчета. Спомням си, че родителите на тези  съседчета ги караха да спят в легла, като консервени кутии, за да се съхраняват млади. В края на всяка серия, момчето слагаше в един шкаф, всякакви предмети от случките му. 

2. Става въпрос пак за сериал, в който сериите не бяха свързани една с друга. Гледал съм го по "Канал 2". В една от сериите Става въпрос за един учен, който спира времето и се озовава сам ,в някой от големите американски университети. Хората там имаха странни усещания и се случваха странни неща, до като негов приятел му проследи записките и установи, че всъщност ученът не е спрял времето, а го е забързал. Двамата се срещнаха и започнаха да обсъждат теориите си. В серията имаше нещо странно с една бейзболна топка, която чупеше прозорец. Всички в стаята погледнаха навън, но не видяха никого, а всъщност ученът я беше хвърлил, но топката стоеше на едно място и по този начин обясняваше теорията на приятелят си. В друга серия ставаше въпрос за един човек, който работеше, като електричар в метрото. Един ден го удари ток, и когато се съвзе отиде в кръчмата, в която седеше всяка вечер. В този момент започна да изпитва Дежавю, като накрая установи, че всъщност вече е живял този ден . Спомням си, че в кръчмата имаше едно кученце, което го блъска каруца или кола, преди главният герой да го удари тока. А когато отива след инцидента в кръчмата вижда кученцето отново живо.

Първото е Goosebumps.

Аз пък търся едно анимирано сериалче, имам спомен, че го дваха по БНТ (Канал 1). Мисля, макар че сигурно съм в грешка, че главният герой се казваше Имаго и сякаш действието се развиваше по време на Чумната епидемия. Никъде обаче не мога да го намеря по тези критерии.

• 2 седмици по-късно...
на 6.03.2022 г. в 17:24, cheetahcorp написа:

Първото е Goosebumps.

Аз пък търся едно анимирано сериалче, имам спомен, че го дваха по БНТ (Канал 1). Мисля, макар че сигурно съм в грешка, че главният герой се казваше Имаго и сякаш действието се развиваше по време на Чумната епидемия. Никъде обаче не мога да го намеря по тези критерии.

Грешите - първото е Eerie, Indiana (Ири Индиана) излъчван по БТВ - Fox Kids. Епизода с часовника е - The Lost Hour (S1E10)

• 2 месеца по-късно...
на 26.12.2021 г. в 11:49, И. Фрица написа:

https://en.wikipedia.org/wiki/The_Infinite_Worlds_of_H._G._Wells

"Канал 2"? BTV или Hallmark по скоро. Знам че със сигурност са го давали по Hallmark около 2001-2006. Приятен и интересен мини-сериал.

• 3 месеца по-късно...

Здравейте! Регистрирах се тук специално да питам за едно серйино филмче, което даваха през 90те, мисля че по Канал 1. Рових се къде ли не и не открих нищо!

Значи съвсем бегло си спомням, че ставаше въпрос за групичка деца, които във всяка серия се срещаха с едно същество, което се изравяше от една купчина пясък :D  Беше нещо средно между игрално филмче и театър.

За съжаление само това помня.

• 2 седмици по-късно...

На мен любимите като дете ми бяха "Покемон" и "Войната на зверовете" даваха го по БНТ обедно време, във филма "Трансформърс" има заимствани неща от него.

• 2 седмици по-късно...

Здравейте! 

Този форум е невероятен, бях забравила толкова много от тези филмчета въпреки че като малка ги гледах с голямо уловолствие. Имам нужда от помощ с едно днтско филмче, моля ако някой знае да ми помогне със заглавието. 

Само си спомням че ставаше дуиа за момче, момиче и мисля че едно мече с вълшебен чук (май мечето се казваше Пол) и всеки епизод пътуваха в различен свят (на картите, на сапунените балони...) имаше и един голям син (нещо като) дявол които ги преследваше и дори откардна момичето за няколко серий. Моля ви, с години претървсах всички страници в интернет за детски филмчета и нищо. Ако някой се сеща за заглавието ще му бъда изключително благодарна! 

• 2 седмици по-късно...
на 2.10.2022 г. в 1:54, MollyBloom написа:

Здравейте! 

Този форум е невероятен, бях забравила толкова много от тези филмчета въпреки че като малка ги гледах с голямо уловолствие. Имам нужда от помощ с едно днтско филмче, моля ако някой знае да ми помогне със заглавието. 

Само си спомням че ставаше дуиа за момче, момиче и мисля че едно мече с вълшебен чук (май мечето се казваше Пол) и всеки епизод пътуваха в различен свят (на картите, на сапунените балони...) имаше и един голям син (нещо като) дявол които ги преследваше и дори откардна момичето за няколко серий. Моля ви, с години претървсах всички страници в интернет за детски филмчета и нищо. Ако някой се сеща за заглавието ще му бъда изключително благодарна! 

Вълшебният свят на Пол

https://youtu.be/UV7zcDciVyE

• 8 месеца по-късно...
на 15.01.2019 г. в 17:19, greengrass написа:

Мисля, че се сещам за какво говориш - "Момчето от Андромеда". По Канал 1 вървеше около 93-та.

Имаше едно детско по Ефир 2, "Животните от старата гора". Може би за него става въпрос. Само че лисицата главен герой беше мъжки, и после в по-късните серии наистина имаше семейство.

1.С куклите имаше няколко, но за съжаление нямам спомен спомен за такова с повръщане :D Може би "Разследванията на Хлорофил" ?

Или "Врящото Гърне ? Там имаше кукла, която живее сред отпадъци.

Иначе най-известната кукла, живееща в кофа за боклук, е Оскар от Улица Сезам, но едва ли търсиш точно него.

2. Буквално описваш "Петелът - краля на рока" . Ако е нещо друго просто бих бил шокиран. Момченцето се казваше Едмънд, може да са го произнасяли по-особено и да е звучало като "Елмо".

3. Лешникотрошачката с плъховете вероятно е ето това 

Снимката на плъха, която си посочил, е на Ратиган от "Великия Мишок Детектив

УАУ! Благодаря много! Никога не е късно да прегледаш форума, дори с 3-4г закъснение. Всичко най-хубаво!!

• 2 месеца по-късно...

Здравейте! От доста време търся един сериал, който даваха, мисля, по Супер 7. В него се разказваше за деца, които обикаляха една страна и търсеха съкровища, реликви. Чертаха пентаграми, които им помагаха в търсенето. Мисля, че го правиха, за да могат да запазят къщата си (но не съм сигурна). В края на сериала те намериха Светия Граал. Много ще съм благодарна, ако някой се сети и сподели! 

• 5 месеца по-късно...

По БНТ през 90-те даваха интересен чешки сериал, казваше се "Тайнственият остров". Обитаваше се от някакви хора, с черни облекла и маски. Някой знае ли нещо повече, от къде може да се изтегли, или по чий роман е? 

• 7 месеца по-късно...
на 25.06.2009 г. в 13:21, Vimes написа:

Здравейте! Преди около 10 години по канал 1 вървеше детски игрален сериал, чиито сюжет си спомням бегло, но за името не мога да се сетя. Ставаше въпрос за група деца (май бяха три), които намират заровен космически кораб. Корабът беше с размерите на трабантче, двуместен и в кабината имаше милион и едно интересни светкащи копченца. На цвят беше кафяво/червен. Другото което си спомням е, че го криеха в някакъв гараж и вечер излизаха с него да правят щуротии. Дано някой от вас да се сети как се казва този сериал! Благодаря предварително!

Айнщайнчета или time wrap trio

• 2 месеца по-късно...
на 20.08.2018 г. в 14:25, Marto Kirov написа:

Аз искам да попитам.. Като бях малък имаше едно филмче (мисля по БТВ).. Не си спомням много.. Знам само, че двама от героите даваха силите си на третия и той ставаше някакъв много як и силен, даже май в синьо беше, даже и косата.. Имаше май котарак, който се казваше Кротал доколкото помня.. HELP

Мисля, че става дума за анимацията Шинзо в която този главен герой беше Мушрамбо.
В ютуб няма добри клипчета но в замундата я има цялата поредица.

на 7.09.2022 г. в 14:38, Tiara777 написа:

Здравейте! Регистрирах се тук специално да питам за едно серйино филмче, което даваха през 90те, мисля че по Канал 1. Рових се къде ли не и не открих нищо!

Значи съвсем бегло си спомням, че ставаше въпрос за групичка деца, които във всяка серия се срещаха с едно същество, което се изравяше от една купчина пясък :D  Беше нещо средно между игрално филмче и театър.

За съжаление само това помня.

Здрасти,
МИсля че става дума за този

на 5.04.2012 г. в 21:08, plmen88 написа:

Здравей те!Преди 10-15 години имаше едно анимационно филмче в което главния герой се казваше “Супер Плюкс“Проблема е, че не мога да се сета как се казваше филмчето.Дори си спомнян и заглавието на една от сериите:“Супре Плюкс и извънземните“.Търсих какви ли не асоциации в интернет, но никакъв резултат!Случайно да си спомняте подобна анимация? :D

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.