Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Мнения и предложения за нова конфигурация

Featured Replies

• Автор

Между другото. Говорихме, някой попита, но не казах... Е сега ще кажа - Монитор имам - Philips 274e IPS - 27'', клавиатура и мишка. (цялата периферия). А, колонки също имам. :D Сега мога да се обосновя - исках подобна карта именно заради монитора, а процесор, отново, за да мога да си рендервам видеата спокойно. Вероятно ще го клокна in the end, но за сега така ще остане. А, пък един be quiet охладител ще влезе прекрасно в кутията, която все повече гледам и все повече ми харесва. Та, така. Радвам се, че го мъдрихте с мен. Ако все пак има някой някаква идея нека сподели, може и за в бъдеще на някого да му е от полза. Аз, както казах имам около месец, за да си я взема, така че все пак може и промени да търпи евентуалната бъдеща моя нова конфигурация. :3

A-Data по-ниско напрежение 1.48 волта по-студена. По-добро съотношение цена качество. 10 години гаранция. По-издържлива.

Kingston по-високо напрежение 1.65 волта по-горещи дори с охладител. По-често се повреждат от А-Дата.

Това което казвам е от опит и е проверено.

Ами, да. При мен пък е обратното. Който е изпищял - всеки от A-Data е изпищял. Странно... Ами, ще видим. Още месец има докато дойде кулминационният момент, та ще видим. :))

Редактирано от Riggah (преглед на промените)

• Отговори 68
  • Прегледи 4,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Това е конкретно за предложената А-Дата и същия кингстън който си избрал. 

Имах го същия и го смених в магазина за 2х4 а-дата 

Че кингстъна не живяха дълго.

Лично наблюдение и личен опит.

Как вси от адата :D

И на старите машини с DDR2 от кингстън минах на адата.

Имам и ДДР2 кингстън повредени.

А-Дата само една единствена и то пак работеше въпреки всичко.

• Автор

Това е конкретно за предложената А-Дата и същия кингстън който си избрал. 

Имах го същия и го смених в магазина за 2х4 а-дата 

Че кингстъна не живяха дълго.

Лично наблюдение и личен опит.

Как вси от адата :D

И на старите машини с DDR2 от кингстън минах на адата.

Имам и ДДР2 кингстън повредени.

А-Дата само една единствена и то пак работеше въпреки всичко.

Абе, то нали знаеш.. Тоя тип неща, жена и кола са на късмет. Аз пък до сега от кингстън 1 лошо нещо не съм видял. Имах 2 А-дати, от които ми се прецака едната. Други хора също са ми ревали от А-дата. Еми, шанс. :D Иначе, мисля, че и ти прочете в началото коментара на колегата за периферията - ей там по-горе сега написах каква е, за да се знае. :D Благодаря ти, че се занимаваш, както ти така и другите колеги, между другото. Оценявам го, надявам се още някой да се включи, за да видим мисленето и на другите колеги. Белким послужи за напред на някого другиго. :) :3

Аз споделям опита си. Не съм тръгнал да те разобеждавам. Ти сам ще го разбелеш след време.

А ако работят ами евала късметлия си. Но при А-Дата много отдавна няма повреди и са изключително редки.

За това казвам цена/качество

Да сложа само още храна за размисъл на масата на кингстън и а-дата...

Кингстън са как да кажа... Добра марка са, но те купуват рамта. Купуват чипове и контролери и всичко, сглобяват си го, настройват си го и си го продават...

А-Data са производител. Те си правят чиповете, те си настройват чиповете, те си произвеждат контролерите и всичко. Паметите на А-Дата са А-дата. Паметите на Кингстън са Samsung, Toshiba, Micron и т.н., което им е било изгодно...

Кингстън не е по-лоша марка от а-дата, но ако имам избор между двете - ще избера а-дата. И рамта и ссд--то ми са а-дата... Друг е въпроса, че в България а-дата почти не се внасят... Поне хубавите памети не се внасят...

Редактирано от psycho_666 (преглед на промените)

• Автор

Да сложа само още храна за размисъл на масата на кингстън и а-дата...

Кингстън са как да кажа... Добра марка са, но те купуват рамта. Купуват чипове и контролери и всичко, сглобяват си го, настройват си го и си го продават...

А-Data са производител. Те си правят чиповете, те си настройват чиповете, те си произвеждат контролерите и всичко. Паметите на А-Дата са А-дата. Паметите на Кингстън са Samsung, Toshiba, Micron и т.н., което им е било изгодно...

Кингстън не е по-лоша марка от а-дата, но ако имам избор между двете - ще избера а-дата. И рамта и ссд--то ми са а-дата... Друг е въпроса, че в България а-дата почти не се внасят... Поне хубавите памети не се внасят...

The more you know... Това не го знаех. Откровено казано, мислех, че и двата бранда са си производители. (не съм се и ровил, ако трябва да сме честни) Очевидно това вече вкарва, как да кажа, съвсем друга перспектива в моите очи от към РАМ. Остава въпроса, дали да дам малко повече пари за рам, която работи на малко по-големи волтажи за в бъдеще, ако реша нещо или не... Не мога да реша все още. :)

The more you know... Това не го знаех. Откровено казано, мислех, че и двата бранда са си производители. (не съм се и ровил, ако трябва да сме честни) Очевидно това вече вкарва, как да кажа, съвсем друга перспектива в моите очи от към РАМ. Остава въпроса, дали да дам малко повече пари за рам, която работи на малко по-големи волтажи за в бъдеще, ако реша нещо или не... Не мога да реша все още. :)

Кингстън само прекупуват. Ще добавя и Hynix. Psycho_666 не е споменал за него

• 2 седмици по-късно...
  • Автор

Така, да поразтупам прахта, която се е посъбрала с един conclusion.

Това, което в крайна сметка ще се сглоби от мен като PC е това -

Количката частите без кутията и видеото

Кутията

Видео картата

Сега въпросът ми е... тъй като нямам пари на секундата да си взема видеокартата, а и ще трябва да чакам около 2 седмици за нея, за да пристигне, а и да взема някой друг лев... От старият компютър имам една Geforce 9600 GT, която е 512 DDR3 256 bit-а. Мога ли за около 2-3 седмици да съм с нея, без да имам проблем? :) Дали я отчете дъното..? Тя си е на PCI-E, ама не знам.

Така, да поразтупам прахта, която се е посъбрала с един conclusion.

Това, което в крайна сметка ще се сглоби от мен като PC е това -

Количката частите без кутията и видеото

Кутията

Видео картата

Сега въпросът ми е... тъй като нямам пари на секундата да си взема видеокартата, а и ще трябва да чакам около 2 седмици за нея, за да пристигне, а и да взема някой друг лев... От старият компютър имам една Geforce 9600 GT, която е 512 DDR3 256 bit-а. Мога ли за около 2-3 седмици да съм с нея, без да имам проблем? :) Дали я отчете дъното..? Тя си е на PCI-E, ама не знам.

Има ли вече поръчани части?

Цените на някой от тях са вече значително по-високи ,други пък ги няма налични!

Ето поне процесора и харда по-евтини от емаг!

Intel® Core™ i7-4790K, 4.0GHz, Haswell, 8MB, Socket 1150, Box

Seagate Barracuda 1TB, 7200 об./мин, 64MB, SATA3    

Ето и един вариант за размисъл за чисто нова 970-ка , но обявата важи само за София

п.п В никем дори цената на 1TB WD Caviar Blue 7200rpm 64MB SATA3 WD10EZEX  е значително ниска!

Редактирано от playalistic (преглед на промените)

Това, което си събрал отива към 2300 лева? 

Разликата между клокнат 4790К и 1231V3 не е много голяма, а като се добави и охладител и хубаво дъно, разликата в цената е значителна. Бих събрал конфигурацията така:

Обща стойност - 2 005.22 лв. с ДДС 

• Автор

Това, което си събрал отива към 2300 лева? 

Разликата между клокнат 4790К и 1231V3 не е много голяма, а като се добави и охладител и хубаво дъно, разликата в цената е значителна. Бих събрал конфигурацията така:

GB H97-HD3 / 1150 

XEON E3-1231V3/QUAD/3.4/8M/B0X 

G.SKILL 2x4 RipjawsX 1600M C7 F3-12800CL7D-8GBXM 

1T SG SATA 6G/7200/64 /3Y WARR 

EVGA GeForce GTX 970 FTW ACX 2.0 

CM N400 BLACK/USB3 X 2 /NO PSU 

PSU CM B600 V2 

Обща стойност - 2 005.22 лв. с ДДС

Благодаря ти, но аз искам да е 4790к. Харесва ми идеята за клок, а и дъното, което съм си харесал го позволява. Плюс това с този охладител също може да стане хубав клок. За в бъдеще още рам, SSD, ако се наложи и по-голям охладител и така. Благодаря ти! :) Относно цената, дадох си сметка, че за частите, които искам ще трябва да се изръся повече, след като долара се качи и нямам избор...

То може ама какъв е смисъла?

Смисъла е, за да не стоя без НИКАКВО видео, макар и Intel-ското да съществува. Имам предвид, само докато ми докарат 970-ката. Да мога поне някаква, макар и минимална игра да си играя (World of Warcraft играя например, за нея ще стигне)

Има ли вече поръчани части?

Цените на някой от тях са вече значително по-високи ,други пък ги няма налични!

Ето поне процесора и харда по-евтини от емаг!

Intel® Core™ i7-4790K, 4.0GHz, Haswell, 8MB, Socket 1150, Box

Seagate Barracuda 1TB, 7200 об./мин, 64MB, SATA3

Ето и един вариант за размисъл за чисто нова 970-ка , но обявата важи само за София

п.п В никем дори цената на 1TB WD Caviar Blue 7200rpm 64MB SATA3 WD10EZEX е значително ниска!

Супер, мерси за процесора, поръчвам го. Относно 970-ката, иска ми се да е icy-chill серията. Относно харда, също си прав. Цените се покачват драстично спрямо долара и няма как, но не се съобразих да видя в E-маг-а.

За картата разбирам,но когато цените са близки да вземеш определения модел. В случея едната е над 700, а другата под 600лв.

• Автор

За картата разбирам,но когато цените са близки да вземеш определения модел. В случея едната е над 700, а другата под 600лв.

Човече, ако знаеш колко много ме караш да мисля в момента, представа си нямаш. Ако трябва да съм честен, тази, която си ми дал мога да я купя В ТОЗИ МИГ. Тази, която "аз искам", трябва да чакам за нея около 2 седмици.
  • Автор

Тази, която ти е дал е по-качествена и по-бърза.

Вероятно ще прозвуча, като най-големият селяндур, но... Не знам, чудя се. На всякъде тази карта е 700 лв+ - НОВА. Тази, пише, че е нова, но... Идеята е, че ми се иска всичко в тази "убийствена" машина (убийствена за мен, като производителност, една бъдаща и като убиец на парите от портфейла ми :D) да е чисто ново и, така да се каже едно от най-хубавите (възможни според бюджета). Тази карта е наистина на цената, на картата която търся, а и същевременно е и картата, която искам. Странно ми е, защо е на тази цена, защо е "неразопакована" и т.н.т. Искрено се надявам да не звуча като, както казах селяндур, ама просто... Не всеки ден мога да изкопча 2 бона от джоба си и бам. :))) Надявам се разбирате.

На същото мнение съм. Но все пак я предпочитам пред Inno3d, която си харесал.

Затова ти дадох конфигурация с EVGA и всичко чисто ново в бюджета.

Тахумба фактите са си факти без значение дали ти харесват.  Евгата е по-скъпа от Иното и по-кофти.

Макар и най-високия клас на Евга тая FTW е без задна планка и въпреки това цената и е висока.

Новата и ревизия която вече наистина може да се нарече добра карта е още няколко лева отгоре. 

http://hl-eshop.com/one_product.php?view_data=1|0|0|29623

http://www.evga.com/Products/Product.aspx?pn=04G-P4-3978-KR

Редактирано от naruto (преглед на промените)

• Автор

На същото мнение съм. Но все пак я предпочитам пред Inno3d, която си харесал.

Затова ти дадох конфигурация с EVGA и всичко чисто ново в бюджета.

Тахумба, аз предпочетох Inno-то, защото Icy-Chill серията се е доказала, че при най-най-бруталният гейминг картата държи 60 градуса. Не знам коя карта може да се похвали с нещо подобно до момента. Иначе, съгласен съм, че ЕВГАТА де справя добре при показания. :)

Тахумба фактите са си факти без значение дали ти харесват.  Евгата е по-скъпа от Иното и по-кофти.

Макар и най-високия клас на Евга тая FTW е без задна планка и въпреки това цената и е висока.

Новата и ревизия която вече наистина може да се нарече добра карта е още няколко лева отгоре. 

http://hl-eshop.com/one_product.php?view_data=1|0|0|29623

http://www.evga.com/Products/Product.aspx?pn=04G-P4-3978-KR

Ами, аз същото четох, че ЕВГАТА нямат задна планка. А, тази "super-mega-ultra" оверклокнатата какъв и е случая? Не съм запознат с нея, Наруто, поясни, моля! :) :)

Това е новата ревизия където е подобрено охлаждането и т.н. иначе си е на същите честоти като старата FTW.

Реално старата ревизия си е бюджетна карта нищо че Евга ти я продават като висок клас. 

https://www.kaldata.com/index.php?action=news&tag=EVGA-GeForce-GTX-970-FTW+-ACX-2.0

• Автор

Това е новата ревизия където е подобрено охлаждането и т.н. иначе си е на същите честоти като старата FTW.

Реално старата ревизия си е бюджетна карта нищо че Евга ти я продават като висок клас.

С две думи си заслужава, така ли? Говорих с човека, каза ми, че цената е такава, заради факта, че остават 1 година и 7 месеца гаранция, а не 2 години. Другото, което е... По-добра ли е от Inno-то? Смисъл, честотите са ЛЕКО различни в полза на ЕВГА-та, но все пак иното е с невероятно охлаждане. С една приказка - коя е по-удачно да си взема?

Не е по-добра от Иното само по-скъпа. По-добра е от останалите на Евга и от тоя род.  

пс. Кой какво и за колко ти продава?

Говорих с човека, каза ми, че цената е такава, заради факта, че остават 1 година и 7 месеца гаранция, а не 2 години. 

Трябва да е с 3 години гаранция. Нещо ме съмнява продавача.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.