Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Мнения и предложения за нова конфигурация

Featured Replies

Такаа... Най-накрая и на моя 10 годишен приятел му дойде времето да бъде сменен, макар че все още работи и не ме изоставя, време е. Много търсих и въпреки, че се занимавам с hardware като хоби и смятам, че имам достатъчно knowledge, смятам, че 2-3 и повече глави мислят по-добре от 1. Въпросите са няколко към вас. Надявам се да успеем да изберем максимално оптималното решение дружно. 
Компютъра, за който имам възможност е около 1700 лева +/-. Може и малко повече, зивиси накъде се развият нещата, но гледайте да се вместите, ако е възможно.  :giggle1:  Имам нещо в предвид, като цяло, но ще го кажа след като някои от вас изкажат мнението си. ПС-то ще се използва предимно за игри и рендерване на видеа, принципно. Това, за което ми се иска да изкажете мнението си е конфигурация, която да съдържа:
1. I7-4770K /3.5G/8MB/BOX/LGA1150 - 618лв - Никем.нет
2. EVGA GeForce GTX 760 FTW 4GB -  596лв - Никем.нет
От тук нататък оставям въображението ви да работи на пълни обороти. Ако е възможно с тези два чарка да се впишете до 1700 лева грубо, или нещо такова ще е супер. Ако се сещате за по-добра карта с която може да се впишем, също ще съм радостен да я чуя. Също, разбира се важно е компонентине да са нови и според това, което ми се върти в главата да има 8гб или повече рам. Имам около месец да си го сглобя. До тогава събирам акъл и мнения и за мен вашите са, така да се каже - най-важни. Единственото, което искам ПС-то да съдържа е този процесор и тази или по-добра видеокарта. От там нататък сте вие. Искам да видя кой какво ще предложи и в крайна сметка какво ще стане. Поздрави! ;3  :questions:

Редактирано от Riggah (преглед на промените)

• Отговори 68
  • Прегледи 4,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Ще се прави ли клок? Защото точно такъв процесор сте си избрал.

Ако не,тогава можете да минете със по-евтиният Ксеон,а за сметка на това да се купи по-добра видеокарта.

Монитор трябва ли да има?

Периферия?

Бюджет - 1700лв..

Процесор и видео - 1200лв...

За 500лв трябва да се вземат дъно, рам, хард диск, захранване, кутия... Дори да режем от тях ще е много трудно да се вкарат всичките неща в 500лв.. Дъно 150, рам 150, хард 110, останаха 90лв за кутия и захранване, и това с орязани вече други компоненти... И тоя 4770К като удари 100 градуса с боксовия охладител... Няма как да влезем в бюджета. А ако изискването за видео рендване е сериозно, не е лошо и за SSD да се помисли...

• Автор

Да, да изпуснах няколко неща да спомена. Периферия - не. Монитор имам, клок за момента не съм мислил, НО въпреки това един допълнителен охладител няма да е лош. Знам какво съм избрал, запознат съм. :3 Относно конфигурациите, които сте дали - харесват ми. В моята глава се върти нещо ПОДОБНО. Отсносно SSD, винаги може да се вземе. Иначе ми се ще някаква, не знам... По-бюджетна кутия с по-добро захранване да речем. Гледах много, и имам няколко предложения. Много съм радостен, че мненията ни са горе-долу еднакви. :3 Който прочете темата, нека да изкаже още мнения. Зная какъв процесор и видео съм избрал. Точно защото искам да са такива, искам да се консултирам преди да набия едни 1700 лева. Въпроса е, че ако някой изкочи с по-добра конфигурация, дори малко по-скъпа... Може сериозно да се замисля и над нея. Дори монтьора пита други монтьори преди да си купи по-скъпата кола, знаете как е. :) Благодаря ви! :)

Виш на Росен конфигурацията , а ако ти се дават повече пари , можеш и да вземеш по-добро видео.

I7-4790K /4.0G/8MB/BOX/LGA1150

ASROCK H97M PRO4 /1150

4GB DDR3 1600 A-DATA x2

CM HYPER 212 EVO

1T SG SATA 6G/7200/64 /3Y WARR

SAPPHIRE VAPOR-X R9 280X 3G D5

PSU FORTRON RIDER 550 BRONZE

SHARKOON VG4-W ATX MIDI TOWER RED

Обща стойност - 1 827.17 лв. с ДДС

Може и да сложиш едн gtx 960 2gb , която е по-нова за да свали бюджета .. Няма да усетиш почти никва разлика във игрите освен ако окото ти не е някво......

Ето и със нвидия карта :

ASROCK H97M PRO4 /1150

4GB DDR3 1600 A-DATA x2

CM HYPER 212 EVO

SHARKOON VG4-W ATX MIDI TOWER RED

MSI GTX 960 GAMING 2G

Обща стойност - 1 777.19 лв. с ДДС

Линк:

http://nikem-bg.net/cart/51947p1r51330p1r45925p2r45247p1r48235p1r46974p1r2127p1r2144p1rf.html

Самоче слагаш светещата във синьо кутия , за да си пасне със дъното и "процесора"

SHARKOON VG4-W ATX MIDI TOWER

Малко поправка: дъното може да се замени със по-доброто и пълноразмерно - ASROCK Z97 ANNIVERSARY /1150 - със 10лв е по-скъпо.

Редактирано от Сирини (преглед на промените)

• Автор

Това до момента е най-перфектната конфигурация. Единственото което реших е, че ще си разширя бюджета но 2000 лева. Което дори допълва пейзажа. В крайна сметка купувам веднъж подобно нещо нека да е възможно най-качественото, нали? :) Само че, дали ще мога да сложа SSD в бъдеще, ако взема тая кутия? Не съм запознат с нея. (нямал съм досег с бранда до сега в какви ли не кошници съм правил конфигурации, но в такава не съм.) А, и рамта ще сменя при по-развитият бюджет. ;3 :) Нещо по-така, при така поставени нещата - 2000 лева нов бюджет? :)

SSD-то реално може да го метнеш където искаш но нищо не пречи да си вземеш по-читава кутия.

При 2 бона бюджет не е необходимо да се взима най-евтината...

Редактирано от naruto (преглед на промените)

• Автор

SSD-то реално може да го метнеш където искаш но нищо не пречи да си вземеш по-читава кутия.

При 2 бона бюджет не е необходимо да се взима най-евтината...

Да, така е, но въпреки това при условие, че ми се ще 4770к и някаква по-читава видеокарта, макар и 2 бона, пак трябва да се вместя в някакви рамки, нали.. ? :D 

4770K е много неизгоден процесор а и да му смениш охладителя има проблеми с охлаждането ако ще се клоква.

По-добре гледай за 4790К или изчакай за новите въпреки че според мен ще са още по-проблемни.

За игри и видеообработка Xeon без графика е много по-удачен понеже е по-студен и остават повече пари за видео.

Така хем игрите ще вървят по-добре хем ще имаш по-малко ядове на главата.

Редактирано от naruto (преглед на промените)

4GB DDR3 1600 A-DATA x2

CM HYPER 212 EVO

MSI GTX 960 GAMING 2G

ASROCK Z97 ANNIVERSARY /1150

A-DATA SSD SX910 128G

PHANTOM S340 MID TOWER WHITE

Обща стойност - 2 001.53 лв. с ДДС

Ето така става , а кутията я има и черна , така че както ти си прецениш :)

Линк:

http://nikem-bg.net/cart/51947p1r45925p2r45247p1r48235p1r46974p1r2144p1r52019p1r46538p1r53256p1rf.html

Или

4GB DDR3 1600 A-DATA

CM HYPER 212 EVO

ASROCK Z97 ANNIVERSARY /1150

A-DATA SSD SX910 128G

PHANTOM S340 MID TOWER WHITE

XEON E3-1231V3/QUAD/3.4/8M/B0X

POWER C AXR9 290 4GBD5-TDHE/OC

Обща стойност - 2 005.37 лв. с ДДС

Ако не ти харесва марката на картата може и със по-евтината : ASUS R9 290-DC2-4GD5

И става - Обща стойност: 1 966.35 лв. с ДДС

Пак разлика м/у двете няма да усетиш , освен цената..

• Автор

Доста добре, много ти благодаря, че си правиш труда. Аз си мислех за нещо такова, как ти изглежда? 

Не е с най-уникалната кутия, но е окей - смятам. Относно SSD-то, то може и да е по-натам. 

http://nikem-bg.net/cart/51947p1r45247p1r48235p1r46974p1r52019p1r52483p1r2127p1r52988p2rf.html

PALIT GTX970 4G D5  съм сменил реално от първата конфигурация, която ми даде. Не мисля, че се получи зле. Само кутията дето е малко по-нискобюджетна, но... 

И така става , апък за кутията нямаш проблеми ,.. просторна е ,и е голяма , така че не се притеснявая ще ти свърши работа :)

Лека вечер.

• Автор

И така става , апък за кутията нямаш проблеми ,.. просторна е ,и е голяма , така че не се притеснявая ще ти свърши работа :)

Лека вечер.

Да, между другото, ще стане ли за CM HYPER 212 EVO. Ще си влезе ли нормално? И благодаря ти. Лека вечер и на теб.

П.С. Ето тази РАМ мисля, че е по-добра, а е на същата цена с 5-6 лева е разликата в момента. :3 http://www.emag.bg/pamet-hyperx-fury-blue-8gb-2x4gb-ddr3-1600mhz-cl10-1-5v-hx316c10fk2-8/pd/DMK0ZBBBM/?ref=smart-history_2&recid=i6sftf7a-3kn165yfbo4-C.c17_a187.AB.Else.S.VP_AP_VIS.U.174217-00tq5wz

• Автор

Наистина ли мислиш, че A-Data са по-добри от HyperX? Смисъл, защо можеш ли да се обосновеш. Моите виждания до момента и от двата модела са точно обратни на твоите, интересно ми е защо. :)

Пак ти казвам , дори и във рамта абсолютно никва разлика няма да усетиш , което то хареса го взимай ..а аз мисля ,че си я избрал защото има радиатори или е по-красива на външен вид , но ти си решаваш по твой вкус.

• Автор

Абе пак ти казах , дори и във рамта абсолютно никва разлика пък ще усетиш , което то хареса го взимай , а аз мисля че си я избрал защото има радиатори или е по-красива на външен вид , но ти си решаваш по твой вкус.

Абе, избрах я, първо защото е готина, няма спор. Знам, че няма да има разлика, но пък е hyperX. Имам неща на Kingston, даже headset-а ми е hyper X Cloud и съм брутално доволен. Това е причината... Най-накрая успяхме дружно са ми направим конфигурация. След около месец ще е удома. Само рамта ще я купя ей сега, дет' се вика, че да не и свърши "промоцията". :D :D

Наистина ли мислиш, че A-Data са по-добри от HyperX? Смисъл, защо можеш ли да се обосновеш. Моите виждания до момента и от двата модела са точно обратни на твоите, интересно ми е защо. :)

A-Data по-ниско напрежение 1.48 волта по-студена. По-добро съотношение цена качество. 10 години гаранция. По-издържлива.

Kingston по-високо напрежение 1.65 волта по-горещи дори с охладител. По-често се повреждат от А-Дата.

Това което казвам е от опит и е проверено.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.