Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Съвет за gps навигация

Featured Replies

Няколко пъти съм пътувал с навигация Garmin у нас и не бих я купил и за 50 лв да е. Знам, че се води за световен лидер, може наистина да е така, но за България картите са много под нивото на останалите. А и с тоя мижав процесор, ще ти скъса нервите от преизчисляване на маршрутите. 

Вземи си таблет с навигация, за тия пари има и с доста по-големи размери, 7-8". Ще ти върши много по-добра работа (ще можеш да сложиш и допълнителни), отколкото само навигация. Таблетите на тия цени са минимум двуядрени с много по-висока честота и работят несравнимо по-бързо. 

П.П. Доживотната актуализация се отнася до продукта, та не разчитай и внуците ти да ползват безплатно най-актуалните карти :)

Генерални изводи не съм правил.

Ти ми кажи как може да пуснеш професионална версия на продукта си, а картите, които се предлагат, да са непълни(меко казано). Професионалната версия на Sygic беше пусната за Windows Phone. Това, което всеки заинтересуван би направил, е да инсталира приложението на телефона/таблета си, да свали необходимите му карти, да се запознае с програмата и да види как тя работи. Защо картата на България е толкова непълна не знам, обаче си е факт. И вината не е нито моя, нито на ОС-а. Безплатната карта е непълна. Прeдлагат ми да си закупя карта на Европа за 35 евро, но как да съм сигурен, че картата на България няма да е същата? Така клиенти не се печелят. Както казах, не знам как стоят нещата при Андроид. От теб разбирам, че там картата на България е много по-пълна, отколкото предлаганата карта за WP. За WP никъде не се предлага избор на карти между TomTom и NavTeq. Ако си купя цялата карта на Европа може и да ми се предложи подобен избор, ама...

Пак не ме разбираш. Продължаваш да не правиш разлика между софтуер за навигация и картите, които ползва. 

Аз съм съгласен с теб, че картите на Here са подробни. И съм написал защо е така - защото купиха NavTeq. Microsoft са така - вместо да разработят някакъв успешен продукт в дадена област, просто купуват готов (справка - Skype и Nokia). Това, което не ми харесва, е интерфейсът и управлението на Here Drive. Ползвал съм го преди на Nokia, тествах и версията за Android.

Sygic е по-добра като програма. Това, че официално се предлага с по-бедни карти, наистина е проблем. Но, както се вижда - решим проблем ;) .

Другото, което ми прави добро впечатление при Here Drive+, е че за всяка държава имената на улиците са написани на местния език и е използвана официалната за дърважата азбука - в гърция - гръцки букви, в Украйни - тяхната си модификациа на кирилицата, в Сърбия - същата работа. Може и в други навигации да е така.

Скрийншота ми ли гледаш? :) Въпрос на 2 цъквания в настройките е да сменя имената на улиците да са на български. Но просто ми е по-удобно да ползвам меню на английски, свикнал съм му.

Пак не ме разбираш. Продължаваш да не правиш разлика между софтуер за навигация и картите, които ползва. 

Разбирам те. Аз сравнявам картите, които Here Drive+ и Sygic имат на моето устройство. И според това, което представляват картите на двете приложения, си казах мнението за картите. Не съм коментирал коя навигация, като възможности, е по-добра, просто защото няма как да ги сравня. Седем дневният период на Sygic изтече и не ми се дават пари за да видя какво точно може самата навигация. Като цяло, другата навигация, която ползвам на Windows Phone - CoPilot, предлага доста повече възможности за настройка, промяна, избор на маршрут и т.н.

На кой му трябва GPS за България ми е много странно, след като в страната ни всичко на всичко има 10 основни пътя?! 500 км. от единия до другия край на държавата. Ако е за чужбина, разбирам. Гледам има хора, като тръгнат от СФ до Бургас и сложат GPS на таблото. Защо? 
Всяко безплатно приложение за тел. ще ти свърши перфектна работа. И без туй сигурно ще го ползваш 2 пъти в годината. Ако пътуваш достатъчно често 100% можеш да се оправяш и без GPS. За България е абсолютно излишно според мен. 

И тъй като не ми се спори излишно, наблягам на това, че мнението е мое и не ангажирам никой с него, но както казах закупуването на отделна навигация е 100% излишно даване на пари. Вече споменах, че има перфектни приложения за телефон при това абсолютно безплатни, ако толкова ви е необходима тая навигация. Не е нужно да си гений и да имаш тел. за 1000 лв. за да ползваш такова нещо. Все едно сме Ню Йорк или Пекин, заеби. Всеки нормално грамотен шофьор не би трябвало да има проблеми с елементарната ориентация в България. Сега ти ако искаш да си говориш с каката, вече е друг въпрос. wink.gif На дали ще ти се наложи да ползваш навигация и веднъж в годината, говоря за реално ползване, а не да си пуснеш GPS, за да идеш от тука до Монтана и да се чудиш дали да минеш през Петрохан или през Враца. Бати дилемата, ужас, там само навигацията ще ти помогне. wink.gif 

Да не говорим за грешките, защото само този, който не е ходил по села и паланки с навигация, може да си мисли, че тя ще го заведе безпроблемно точно там, където иска. 

Мисля най разпространеното наричане на това нещо му казваха джипиес ,навигация ,джипиес навигация ,джипиес навигация за кола за камион.Ето примерен сайт ,който не ми харесва 

http://gps-navigaciq.com/защото според мен на 1-во място трябва да сложат томтом навигациите ,а след това Garmin да речем ,но там не виждам такива марки на първата страница.

Не съм съгласен. мисля, че първо трябва да е Гармини след това Томтом. Но да това са най-добрите в бранша и всички останали крадат от тях. Това с таблетите за мен е малко извратено - да пльоснеш един 10 инчов екран на таблото на колата, а и стойката му трябва да е доста солидна. (лично мнение). Освен това не стават за мотоциклет. :)

Освен това когато софтуера ти е легален си го ъпдейтваш без притеснения. Иначе пиратския може да ти изиграе някоя лоша шега, особено ако разчиташ на него на непознати места, още по лошо в чужбина.

Редактирано от NNNNIKKKK (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.