Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Не смятате ли, че физкултурата във ВУЗ е абсурдна?

Featured Replies

Какво раздвижване на сърце, като имам с последният велосипед над 5,000км изминати?

Ето че си призна. Имаш време да въртиш педалите, че и това явно налива страшно много мозък, пък нямаш за физкултура.

Редактирано от 1Force1 (преглед на промените)

• Отговори 120
  • Прегледи 5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Ето че си призна. Имаш време да въртиш педалите, че и това явно налива страшно много мозък, пък нямаш за физкултура.

Аз едно време съм ползвал велосипед и като транспорт за работа. Пак не си разбрал. Иначе и разходки си правих. И може да имам време сам да си спортувам, обаче ако мога и в удобно за мен време. Никой не ме задължава. И никой не ми мрънка на главата. За разлика от разни пишман преподаватели, които някога само ме изнервяха.

Физическото възпитание в университета когато бях втори курс го помня да ни заврат всички в някаква зала и преподавателят да ти мрънка постоянно на главата и да ти прави забележки. Нищо избираемо нямаше, всичките искаха да ни правят културисти. С 3-4 часа на седмица, докато никой не му се стоеше последни часове вечерта. Направо бяха смешни, гледах с пренебрежение към предмета като цяло. Всеки може да рита топка или да си блъска главата в стената. Ама като дойде време за диференциалните уравнения, даскала по Физическо дали ще може да ги реши?

То ако беше да си блъскаш главата в стената и да си магаре, хората нямаше да измислят наклонената повърхнина, нямаше да измислят лостовете, нямаше да измислят машини, които да им отбиват работата. За к'во ти е трактор, като цял ден можеш да копаш на нивата с мотиката? Умните хора си решават проблемите не просто с прилагане на физическа сила. С акъл много по-лесно се решават.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Айде пак наизустени работи. Хайде, малко помисли. Насила ли смяташ тоя "здрав дух" да го вкарваш? Който иска - никой не го спира да спортува. Ако друг обаче има ангажименти по време на това време, а след това да се държат с него както се държи Гестапо към потенциално провинен?

Какво раздвижване на сърце, като имам с последният велосипед над 5,000км изминати? Въобще, пак общи приказки, без някой грам да разбере тезата ми.

И между другото, няма никакво значение дали на 40 ще си в добра кондиция. Без това пенсионната възраст ще я изместят до там, до дека вече няма да сме живи, двамата с тебе. Тая кондиция само още бачкане означава. Без това на нашето поколение ще му е орисията бачкане до живот и нищо в замяна.

Въобще, само общи и наизустени приказки ми говорите, без да мислите много-много. Аз казвам, че всеки трябва да има избор какво да прави, отсреща само папагалстване "Здрав дух, па здраво тяло". Мен пък повече от половината преподаватели по физическо, докато съм имал подобна учебна дисциплина, друго освен да ме изнервят психически, не са правили. Не ми е било интересно и не съм искал да се занимавам. Аз ако спортувам, отивам на разходка из хълмовете или карам колело.

Помня един път как бях се състезавал на един равен път с един професионален колоездач. Аз си пера на 18-та скорост с колелото и гледам как ме минава. Ама и колелото не беше за 200лв, а за 2200лв. Олекотено, че не знам си какво.

Ще направя колкото си искам. ;) Нямало е някога норматив, който да не мога да мина.

Не си прав човек. Ти се замисли малко и спри да противоречиш на всичко, което се нашише в тоя форум. Така дори и чобанин няма да станеш ;)  Проблемът на тая нация е в алкохолизма, ранния безплоден секс, наркотиците и видеото. Добре, последното не е проблем. Липсата на спорт прави нашата нация заспала. Скоро ще настигнем американската по килограми и глупост.  Ти ако караш колело, 99% изобщо не са се качвали на такова след 14 годишна възраст. Аз говоря за съвсем други неща и тук не става въпрос за избор. Ще ти кажа защо. Защото нацията ни е болна. Ти с колелото си здрав, работиш, болнични не ползваш, плащаш данъци за ония, дето 6  месеца от годината са болнични. Ти плащаш за болните пенсионери и не само пенсионери. Ти бягаш в парка и караш колело за оня, дето си е правил кефа в кръчмата и сега храчи кръв. Понимаеш за какво говоря? Тук не става въпрос за личен избор, а за задължителен избор! Защото ако оня не се напива като донски казак, а другия не пуши трева, ти ще работиш по-малко за него и повече за себе си! И когато наистина се наложи да отидеш на доктор, защото и такива моменти няма как да няма, се отказваш заради големите опашки от болни пенсионери, заради рушветите които искат докторите и заради високите цени на частно практикуващите лекари. А защо са високи? Защото само болни в тая държава! Иди в някое циганско село с колелото си и разпитай хората там. Първото, което ще ти направи впечатление е, че кръчмата на центъра е пълна с пияни цигани от сутрин довечер. Второто нещо, което ще разбереш е това, че те са пенсионери по болест. Ето това е проблема на българската нация - малкото движение  и...

Аз едно време съм ползвал велосипед и като транспорт за работа. Пак не си разбрал. И може да имам време сам да си спортувам, обаче ако мога и в удобно за мен време. Никой не ме задължава. И никой не ми мрънка на главата. За разлика от разни пишман преподаватели, които някога само ме изнервяха.

Никой не ти мрънка на главата, а ти мрънкаш на главата на целия форум :D Голямо момче си, съзнаваш че тук никой няма възможност, а и желание да  иде в СУ и да насили декана и ректорите да променят програмите в твоя полза, а и в парламента за промяна на законите, в частта им синхронизирана със законодателството в ЕС. Следователно просто избиваш нерви и се правиш на...Симтеч. Ех!

Редактирано от 1Force1 (преглед на промените)

...Ти с колелото си здрав, работиш, болнични не ползваш, плащаш данъци за ония...

Ранният безплоден секс? Ми да правят бе, какво ти пречат хората. Хич не ми дреме дали някой щял да става дебела свиня, не е мой проблем. Ще го заколим и ще го направим на луканки. Алкохолизъм, наркотици? Ама ти нали не си някое от изброените? Аз също не съм. Не е мой проблем. Постоянно карам кола, знаеш ли колко ми е до пиене, да взема да се размажа някъде или да направя някоя беля, да ме осъдят? С чашката в ръка постоянно, и цирозата чака...Целенасочено не държа да си съсипя здравето.

Да ти кажа, точно аз с колелото прекарах почти пневмония преди години. От тогава ми остана дразнене в гърлото, което провокира кашлица. И на Господ да се моля, няма да ми реши проблема. Толкова ще ти кажа за това дали спортът задължително гарантира 100% здраве. Нищо подобно. Рядко се разболявам, но и доста сериозно съм се разболявал. Един път направо ме "изкефи" - 2 седмици температура, до 39-40градуса, 3 доктора и никой не знае какво ми има. Не че се оплаквам от здравословно състояние, всичко ми е ОК, просто това са долни инсинуации, че спорт = 100% здраве. Те вирОСите не питат.

А болните пенсионери са такива, защото навремето са се бъхтили с тежък физически труд по нивите и са се скапали физически. А в Англия старците играят гимнастика на 70, не са с патерици като нашите. И знаеш ли защо? Защото са по фината, тънката. Не са се блъскали цял живот в ТКЗС.

Глупости пак пишеш. Поне повечето. Пневмония се хваща  от всякакви хора и най-вече от такива, които не са тренирани за несгодите.  Мен още на 2 са ме качвали на самолет за София, заради подобни неща, свързани с асматичен бронхит. И така до 16. На 16 се захванах с щангите и от тогава болестите първо намаляха, после почти изчезнаха. Дори обикновените настинки ме заобикаляха и идваха при мен веднъж годишно. Иначе ето нещо по въпроса за тренировките, старостта и дълголетието. Изгледай филмчето, макар да е половин час. Може след това да потърсиш още инфо в нета.

http://vbox7.com/play:737705ed

Редактирано от bildera_ (преглед на промените)

На 16 се захванах с щангите и от тогава болестите първо намаляха, после почти изчезнаха.

Bildera, мен филмчето не ме вълнува. Не съм щангист, а IT. Не ми трябва и не искам да ставам "спортист". Очевидно съм достатъчно умен, за да стана нещо различно от прост ритач на топка. Айде няма нужда да ме убеждаваш, защото просто ми е безразлично. Колкото и да спортуваш, това няма да ти оправи живота. Няма да ти построи къщата, няма да ти спечели пари.

Физическата работа е за хората, които за повече не са учили или не могат/не искат да учат. Хамали много, инженери малко.

Стига ми да знам едно - баба ти и дядо ти, които цял живот са бачкали в ТКЗС, цял ден физическа работа...в момента ТЕ са разсипаните здравословно и ТЕ пият една шепа хапчета всеки ден. С тва твоето "физическо" всеки ден са си съсипали здравето. Зайците бягат много по-бързо, отколкото вървят костенурките, ама една костенурка живее над 200години, а заекът не много повече от 10. Ти искаш да си заек или костенурка? Защото от прекомерно износване системите в организма се скапват преждевременно. Питаш ли ги спортистите, футболисти, като станат на 40 с по няколко десетки травми, скъсани сухожилия, операции и т.н?

Е щом ти е безразлично, казвай на модераторите да заключват темата ;) Защо си я пуснал изобщо, след като не искаш да научиш нещо ново от по-опитни от теб хора?

За последно ще кажа едно и ще го удебеля. Физическата дейност е неразривно свързана с мозъчната дейност. Може да попиташ кой да е доктор за потвърждение. 

За последно ще кажа едно и ще го удебеля. Физическата дейност е неразривно свързана с мозъчната дейност. Може да попиташ кой да е доктор за потвърждение.

Това второто е пълна глупост като аргумент. Човек отива в университета да учи, топка може да рита навсякъде и никой не би трябвало да го задължава нещо подобно. Пак ще повторя - като си бях плащал семестъра си мислих за дипломна работа и званието "инженер", не как съм щял да ритам топка или да се правя на щангист. В България няма да се научим, че има хора за всичко и не всички хора са за произволно нещо. Заради такива като теб, като постъпи някой специалист някъде на работа или като се търси специалист, всъщност не търсят специалист, а момче за всичко, което да иска заплата за 1, а да върши още 9 неща, които не са му всъщност работа. ВСЕКИ ДА СИ ГЛЕДА ГЬОЛА БЕ!

Аз не искам да научавам нищо ново от по-опитни(т.е в контекста на темата си говорим, не съм поисквал някакви съвети), коментирам защо не трябва да има задължителни часове по физическо възпитание, каквото е и заглавието на темата. Въобще не съм повдигнал въпроса кой какъв щангист бил и ми е все едно за всяко произволно клипче колко си щял да бъдеш дълголетен, като си износваш системите на организма с прекомерно физическо натоварване. Пак ще те питам - БАБА ТИ И ДЯДО ТИ не са ли ТРЕНИРАЛИ ЦЯЛ ДЕН с мотиката на нивата? И до къде го стигнаха?

Ако твоята представа за почивка от учене е хамалене, аз мога да стоя и да пия чай и пак да си почивам умствено.

Такива преповтаряния на комунистически лозунги и пропаганда в интернет нищо не значи. Искам мнение, което действително е мислено, а не е просто изкопирано. Защото аз мога да си почивам и по много различни начини от това да се правя на щангист. Т.е умственият труд не е задължително да бъде обвързан със задължително физическо хамалене. И като те вземат на работа програмист, никой не го интересува колко километра можеш да минеш маратон или с колело. Интересуват го професионалните ти познания. Натам трябва да бъде насочено обучението, за да излизат подготвени за живота и професионална реализация кадри. Физическото няма да ти вади парите, разбери го! Лично аз смятам, че строго НЕ ТРЯБВА да се губи времето с празни работи, а със строго профилирано обучение. За да излизат подготвени за живота. Да се реализират в това, което са избрали и смятат, че са добри. Страничните работи са от малополезни до безполезни с тоя контекст.

Пак ще повторя - годините са ценни. Всяка минута е ценна. И всяка минута се губи, ако не се използва правилно. Трябва да има строго професионална насоченост, стремяща към реализиране на кадрите. Всяка минута е загуба, ако не се реализира. Минутите ни на този свят са ограничени. Искам да се дава на студентите това, което им е полезно, за да изкарват ПАРИ. Пък като си купят кола и гаджета и си уредят живота, на почивките на Хаваите ще имат време да тренират.

Прочетох темата ви с интерес и само бих искал да добавя , че народа не е болен само заради алкохола , цигарите и наркотиците . Някой болести се провокират дори от храните , които ядем от супермаркета  понеже повечето градски хора които живеят във блокове и нямат възможност да си отглеждат зеленчуци или животни за месо са принудени да пазаруват вредни химии от супермаркетите . Храните със многото Е-та също са опасни . Но то просто нямаш друг избор  гладен ли да стоиш ? В днешно време май болестите са НЕИЗБЕЖНИ  дори и да си сериозен спортист  храната може да те убие . По новините гледах за  добавките за спортистите дори и във безвредните слагали Анаболи и хората без да  го искат приемат анабол ...

Редактирано от Daniel95 (преглед на промените)

...понеже повечето градски хора които живеят във блокове и нямат възможност да си отглеждат зеленчуци или животни за месо са принудени да пазаруват вредни химии от супермаркетите . Храните със многото Е-та също са опасни...

Имай предвид, че дори и да си отглеждаш сам зеленчуците, това не им гарантира годност, ако земята е била замърсена или бъде замърсена впоследствие те пак са жива отрова. Или ако са се използвали някакви силно отровни препарати за растителна защита. Също така не всички "Е"-та са толкова пагубно опасни. Но принципно си прав, че синтетиката не е много полезна.

Ти да не хилав? Спорт ти трябва и а да секс!

Айде още един набор 97 дава акъли за ВУЗ. За учениците има и други теми. На "Ти" ще ми говориш, ама друг път! Към мене ще се обръщаш с "бате". Хора, които ВУЗ са виждали само на картинка, като теб, на база на какво ги отправят тия мъдри мисли?

Така са зубърите с очила.Не харесват физическото!И момичетата не ги влекат.Искат да живеят в пълно спокойствие без купони и веселие.

През това време работя и взимам пари. Достатъчно се изморявам, докато работя.

Милия преуморил си се от работа.

Много ли изгуби де те притикаха с това физическо ?

Представям си и колко губиш докато пишеш басни в калдата.

А той и на работа ходи и следва!И какво работиш бате?

Преинсталирва Win ХP най вече и натиска професионално nexs.

Също и драйвери им слага понякога ако клиента има сд с драйверите.

Това е общо взето. 

п.п. а и май от мрежи хващал нещо ама още ги учи.

Редактирано от BMW Маниак (преглед на промените)

Само като го чета никоя нема го хареса.Имам интуиция! :D

Веднага се сетих за една де може и да го вземе.

Ама трябва да се завърти при будистите и да се направи на работяга.

Минутите в живота са твърде малко, да се губят в безсмислени неща. Ако видиш в колко часа е започната темата, ясно ще ти стане дали времето е било работно. Също както и че говоря в минало време. За присъствието или отсъствието на каквото и да е било много смело иначе съдиш. Дано не чак толкова, колкото "тим" е "отбор". ;)

Виждаш ли точно за това говоря, аргументите ти не струват по никви параграфи. Намери си мястото в света, господине. Не съдя, то е очевадно.

А на теб ти е ясно, че за работохолика работното време е друго ;) 

Мисля да не ти отговарям вече, че не ми се издребнява, не получих нито един отговор на нито един пост. 

Тука сте 5-6 човека, вече и аз ви разбрах, дето пишете нещо, а излиза абсолютно нищо. Същата работа все едно сам си пишеш.

Хайде, приятен безличен живот.

Виждаш ли точно за това говоря, аргументите ти не струват по никви параграфи.

Кажи ми - Аз как точно ти преча да спортуваш и защо изискваш от хората да вършат неща, които не желаят? Къде отива свободният избов на хората? Ясно е, че с нежелание и отбиване на номера няма да се постигнат без това никакви резултати. От там нататък просто си личи словесното безсилие с квалификациите, които се опитваш да отправяш. Не ти се получава.

И, о, да - всички, които не са били капитани на отбори като великата теб, автоматично са безлични. Мда!

Така са зубърите с очила.Не харесват физическото!И момичетата не ги влекат.Искат да живеят в пълно спокойствие без купони и веселие.

Ей, хлапе. Какво търсиш в тази тема, като университет си виждало само на картинка и като ти гледам правописа и начина на изразяване, не е сигурно дали въобще ще те вземат в такъв? Имаш право на дума, като спрат мама и тате да те хранят.

Гледай си матурите, след няколко години напред, да видим как ще ги забатачиш. Не забравяй да се похвалиш с двойките тогава.

Преинсталирва Win ХP най вече и натиска професионално nexs.

Като слезеш от дърветата в банановата република, тогава ще раздаваш професионални квалификации. На повече хора съм осигурил връзка със света, отколкото живеят на куп в целият регион, където се намираш, в твоята бананова република.

---

Ако не е друго, не съм типичният лицемер - Бай Ганьо с логика "Щом аз съм го минал, гърчил съм се, било ми е гадно, значи и всички останали трябва да минат през това" "Ако се прееба, ще си мълча и някой друг да се преебе, да не съм сам и да има на кого да се смея и да соча с пръст."

В нашите ВУЗ-ове всичко е абсурдно! Аз учих едно и също нещо сума ти години под едно или друго име на учебен предмет.

То, за това и имаме куп дипломанти, които пък бизнеса твърди, че не стават за нищо! Коренна промяна трябва!

+1. За първото и последното изречение. Смилени промени, не реформи и политиканстване.

А бизнеса да върви на м...ола.

Айде пак наизустени работи. Хайде, малко помисли. Насила ли смяташ тоя "здрав дух" да го вкарваш?

Както се казва, едно си баба знае, едно си баба бае.

Браво, че си отстояваш мнението, няма да го разберат, но дори и само да помислят си заслужава.

Кажи ми - Аз как точно ти преча да спортуваш и защо изискваш от хората да вършат неща, които не желаят? Къде отива свободният избов на хората? Ясно е, че с нежелание и отбиване на номера няма да се постигнат без това никакви резултати. От там нататък просто си личи словесното безсилие с квалификациите, които се опитваш да отправяш. Не ти се получава.

И, о, да - всички, които не са били капитани на отбори като великата теб, автоматично са безлични. Мда!

Не словесно безличие - нарича се позиция, мнение. Нещо, което на теб не ти е познато и отново всячески, чрез сложни изречения, се опитваш да замажеш положението, но си е така, приятелю. Или в прав текст както го каза, отбиване на номера. До сега не видях нито един аргумент срещу моето мнение, само мазане. И тука всеки ти го казва... земи почети по внимателно, че изглежда странно с 10 човека тема, а сам си пишеш.

Не съм велика, не парадирам с това каква съм била, ти го направи сякаш е нещо ненормално, но какво да очаквам от ограничен човек, за теб тези неща са неясни и неразбираеми. Аз съм поредния нормален човек, който взима от живота с пълни шепи и се радва на всичко, което му се предлага, за разлика от теб, очевадно. 

Твойто мнение е далeче от израза - свобода. Твоето е свободия, всеки да си прай квото си иска. Е не може, има си правила, за да функционираме като нормално общество. Поне в началото си на развитие, чисто физически дори. 

Редактирано от aMoPe (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.