Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Захранване за Gtx 960

Featured Replies

Явно менте щом е комплект. 

• Отговори 100
  • Прегледи 8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Неговото захранване е 550w. Не видях да пише марка или поне не е една от по-известните. Каза ми че е дошла с кутията му на Cooler Matser

До този момент той подкарваше Gtx 650 на Palit и при моята карта пак пищеше макар и малко по-тихо.

Тоест теста при твоя приятел е невалиден. Докато не пробваш картата на качествено захранване няма как да разбереш, макар че и при някои ''такива уж'' има проблеми.

Прави разлика м/у менте и некачествено марково. ;)

Редактирано от XECUTIONER (преглед на промените)

Ами като цяло да, но на него му държи Intel Core I5 четвърта генерация, не му знам точния модел и GTX 650 на Palit

Не срещнах никакви проблеми при теста на картата освен пустото пищене

Е то оставаше да не я държи. Реално 15А (180W) е достатъчно за подобна машина.

Примерно оня Thermalmaster дето го бутат в кутията на която пише 500W е 20А (240W).

Елитчето също е под всякаква критика. Общо взето все са от евтините китайчета.

Демек ще храни карта с ниска консумация но са възможни всякакви проблеми.

пс. След като не можеш да си позволиш качествено захранване ще трябва да се примириш със шума.

Ако сложиш слушалки през тях чува ли се пищене или някви фантомни шумове?

Редактирано от naruto (преглед на промените)

Е то оставаше да не я държи. Реално 15А (180W) е достатъчно за подобна машина.

Примерно оня Thermalmaster дето го бутат в кутията на която пише 500W е 20А (240W).

Елитчето също е под всякаква критика. Общо взето все са от евтините китайчета.

Демек ще храни карта с ниска консумация но са възможни всякакви проблеми.

пс. След като не можеш да си позволиш качествено захранване ще трябва да се примириш със шума.

Ако сложиш слушалки през тях чува ли се пищене или някви фантомни шумове?

Аз съм на 16 години (хайде сега почнете да ме оплювате, че мама и тати купуват карта а аз съм недоволен - не, сам си събрах пари от преинсталиране на компютри и от други подобни дейности)

Та повечето хора над 25г. им  е трудно да чуват такива високочестотни звуци. Мен това ме подлудява, особено както седя по много време пред компютъра.

Утре ще се свържа пак с емаг и ще питам дали мога да изпратя картата от офис на еконт, а не да идва куриер, защото може да дойде, като съм на училище.

Стискайте палци да мине както трябва и да имам карта, която не пищи.

Ще черпя ако всичко е наред :D

Оплакванията от картите на Азис ги има не само с Nvidia но и с такива на AMD.

Обаче със среден и висок клас съвременни захранвания не се забелязва.

Със стари захранвания дори такива със златен сертификат има доста оплаквания.

Най-добре ако ще я сменяш гледай да не е на Асус че тия хора скоро ще трябва да им сертифицираме захранвания за картите.

Аз пък съм чел, че най-много оплаквания има от карти на GB. Да уточня някои неща. Първо, захранването е важно. Второ, 1-2 месеца след редовна експлоатация при игри, Coil Whine  почти изчезва. Трето, хората, играещи с вертикална синхронизация нямат тоя проблем.  Това е проблем, който се появява при някои тестове за видеокартата и при игри, които товарят максимално видеокартата с няколко стотин fps. И да ти сменят картата, пак ще имаш Coil Whine. Просто смени захранването с качествено, изчакай 2 месеца да поичезне жуженето и играй с вертикална синхронизация игрите. 

ПП: А, има и четвърто. Вземи си карта с турбина. Увеличи на 100%. Така едва ли ще ти правят впечатление тия шумове. Как само се промениха нещата, след като почнаха да правят картите по-тихи от всичко останало в кутията. 

Редактирано от bildera_ (преглед на промените)

Аз пък съм чел, че най-много оплаквания има от карти на GB. Да уточня някои неща. Първо, захранването е важно. Второ, 1-2 месеца след редовна експлоатация при игри, Coil Whine  почти изчезва. Трето, хората, играещи с вертикална синхронизация нямат тоя проблем.  Това е проблем, който се появява при някои тестове за видеокартата и при игри, които товарят максимално видеокартата с няколко стотин fps. И да ти сменят картата, пак ще имаш Coil Whine. Просто смени захранването с качествено, изчакай 2 месеца да поичезне жуженето и играй с вертикална синхронизация игрите. 

ПП: А, има и четвърто. Вземи си карта с турбина. Увеличи на 100%. Така едва ли ще ти правят впечатление тия шумове. Как само се промениха нещата, след като почнаха да правят картите по-тихи от всичко останало в кутията. 

Off - Спри с черната двувратова тоалетна до някой трафопост в Русье и се заслушай. И не пиши повече глупости - off край.

Off - Спри с черната двувратова тоалетна до някой трафопост в Русье и се заслушай. И не пиши повече глупости - off край.

Не разбрах намека ти за трафопоста. Глупак.

Относно това за vsync съм съгласен донякъде. Като го ползвам не пищи, а се чува същото нещо, но по бавно един вид. Все едно цъка но бързо. Зависи от натоварването на картата и това колко кадъра в секунда ще вдигне при програма или игра. А vsync няма как да използвам при голяма част от игрите, защото той не просто ти ограничава кадрите в секунда до честотата на монитора, но и ти забавя мишката (mouse lag)

Аз си цъкам CS:GO и абсурд да играя с vsync.

Доколкото знам новата технология g sync (картата ми я поддържа, но ми трябва и такъв монитор, а те са над 600лв.) ти ограничава кадрите в секунда до 60, но нямаш mouse lag, нито пък хоризонтални линии когато не си писнал vsync.

Тези линии се забелязват най-много когато се движеш бързо и играеш fps игри без Motion Blur

http://international.download.nvidia.com/webassets/en_US/shared/images/articles/introducing-the-geforce-gtx-680-gpu/Tearing2.png

Преди малко ми пратиха следния имейл от Емаг.

Добър ден,

Уведомяваме Ви, че сумата за върнатия от Вас продукт е освободена.

Предлагаме Ви две възможности:

· Възстановяване на сумата по банков път ( моля като в отговор на този мейл да изпратите банкова сметка и титуляр)

· Поръчка за друг продукт с приспадане на освободената сума ( моля да се свържете с нас по телефона или по мейл преди да създадете поръчката, за да можем да отразим приспадането на сумата)

Очакваме Вашия отговор!

Да искам ли да ми сменят картата с такава на Gigabyte. В момента имат само 2 модела на gigabyte в сайта им.

Ако говорим за GB качествения им модел е G1 но предполагам ще трябва да доплащаш и да провериш събира ли го кутията.

На мястото на бюджетния по-добре да се вземе оная MSI която обсъждахме вече но като гледам промоцията е свършила. 

В такъв случай Gainward Phantom е добър вариант.

http://www.emag.bg/video-karta-gigabyte-nvidia-geforce-gtx-960-g1-gaming-2048mb-gddr5-128bit-hdmi-dvi-display-port-n960g1-gaming-2gd/pd/D2FCYMBBM/

http://www.emag.bg/video-karta-gainward-nvidia-geforce-gtx960-phantom-2048mb-gddr5-128-bit-2-x-dvi-hdmi-display-port-426018336-3415/pd/DB3F7MBBM/

Ами в момента не съм вкъщи и ми е малко трудно да напиша дълъг коментар. Ако взема тази на Gigabyte ще трябва да доплатя около 4-5 лв. Това не е проблем. Как мислите? Ако изключим цената коя от картитене най-добра? Мисля, че тази дългата карта на Gigabyte ще се побере, но трябва да проверя все пак.

Видях, че големия Gigabyte иска 2x6 пина а Gainward-a иска само 1x 6 пина. Аз имам 2x 6 пина и мисля, че няма да е проблем свързването.

Ако говорим за GB качествения им модел е G1 но предполагам ще трябва да доплащаш и да провериш събира ли го кутията.

На мястото на бюджетния по-добре да се вземе оная MSI която обсъждахме вече но като гледам промоцията е свършила. 

В такъв случай Gainward Phantom е добър вариант.

http://www.emag.bg/video-karta-gigabyte-nvidia-geforce-gtx-960-g1-gaming-2048mb-gddr5-128bit-hdmi-dvi-display-port-n960g1-gaming-2gd/pd/D2FCYMBBM/

http://www.emag.bg/video-karta-gainward-nvidia-geforce-gtx960-phantom-2048mb-gddr5-128-bit-2-x-dvi-hdmi-display-port-426018336-3415/pd/DB3F7MBBM/

Последни предложения? Не е проблем да доплатя за Gigabyte-а ?

По добър ли е от Gainward-a ?

Виж си първо кутията ще събере ли 295 мм карта. Иначе G1 е по-добра от Phantom.

Виж си първо кутията ще събере ли 295 мм карта. Иначе G1 е по-добра от Phantom.

Сега измерих и се събира. Само може би ще трябва да преместя някои кабели.Кутията ми е Thermaltake Commander MS-I Snow Edition

Добре:)

Стискайте палци да не писка. Ако няма проблем, ще ви черпя. Не знам как и с какво, но ще измисля нещо. :D

Днес пристигна новата карта,

Едвам я подкара. Натъпках я закачих и кабелите, но само No signal или пък черен екран. Сменях кабели на захранването с Molex и пак нищо. Някъде на 5-тия опит се появи картина. На следващия пак нямаше сигнал. Не е и от монитора ми.

Смятам да искам да ми върнат парите.

Какво смятам да правя от тук нататък.

Искам да отида някъде и да тествам цялата си конфигурация, но с друго захранване. Дали в някоя фирма биха се съгласили ми вържат друго захранване (някакво по-мощно) към моята конфигурация.

Бих се съгласил ако има и желаещ някой от вас.

Ако се окаже, че с друго захранване няма пищене смятам да си купя ново захранване и по-евтина карта. Имам около 420лв. и с тях ще трябва да купя и захранване и карта.

Ще трябва да направя компромисен вариант.

Ти сериозно ли смяташ да лазиш по нервите на онлайн магазин, куриер, а в последствие и на сервиз, защото машината ти не е изправна....Още преди 10 дни ти казах:

Първо си уточни проблема с машината, защото явно имаш такъв. Едва ли две карти (едната "изгоряла", а другата "дефектна") ще се случат в толкова кратък период от време.
...
Ако захранването беше ново (или поне в рамките на година-година и половина), то нямаше да е проблем да го ползваш, но предвид failure-а, който най-вероятно е или от дънната платка или от захранването, то не бих му се доверил да ми държи картата....

Следях темата, за да видя развитието на това безумие и докъде автора мисли да стигне. И какво смяташ да правиш ако се окаже, че хем захранването ти е за хвърляне, хем дънната ти платка е с проблем? Смяташ отново да върнеш по-евтината карта и новозакупеното захранване, за да вземеш още по-евтина карта, по-евтино захранване и някаква дънна платка?
Преди да предприемаш каквито и да е мерки - уточни какъв е проблема. След това имай поне малко достойнство да преглътнеш последствията от собствените си грешки.. Как смяташ да върнеш тази карта и да вземеш по-евтина... Ще им кажеш, че и тази е "дефектна"?

Картата, която пристигна днес мислех да си я ползвам дори и да пищи, но тя не пали всеки път :(

Ползвах няколко месеца gt 440 (Тя няма външно захранване) и само при видео обработка при render-ване на клип понякога, когато е към края се чуваше за около 5 секунди и после обработването приключва.

Най-добре е , да намериш добро захранване и да тестваш видеото.. няма смисъл да го връщаш , ако проблема е във захранването.

• 3 седмици по-късно...

Извинявам се, че не съм писал какво се оказа, но бях много зает.

Отидох на сервиз, платих си профилактиката или там както се води.

Сложиха едно яко модулно захранване 1400w и пак пискаше, но се чуваше доста по-слабо спрямо моето.

Явно проблема е и от дъното (клокърско дъно) и от захранването.

Друг проблем, който обаче забелязах напоследък е, че като се понатовари компютъра например с CS:GO без Vsync и се чува едно бъжикане, но не от видео картата а от захранването.

Като изключа компютъра пак се чува (дори като цъкна копчето на захранването). Спира, чак когато извадя щепсела от захранването :D

Когато бъжика не ме чуват и по skype.

Ще трябва да го сменям.

Искам много да ви благодаря на всички, които помогнахте. Би трябвало всички отговорили до момента да получите лично съобщение, че ще ви дам игра за Steam.

Реших да купя 10-15 игри.

Бях казал, че ще ви черпя :D

Между другото все още се чудя в избора си за захранване.

Бюджета ми е 150-200лв.

Конфигурацията ми е:

CPU: Intel core i7 3770 (без к)

GPU: Gigabyte GTX 960

Ram: 8GB 1600mhz (май е Silicon Power)

HDD: Seagate Hybrid 2TB

PSU: FPS Hexa 500w

Дъно: GA-Z77X-UD3H (rev. 1.0)

Отново ви благодаря за помощта ви!
Ще ви пращам играта през Steam. Добавате ме: TheGamevid

Играта, която ще раздам е Polarity

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.