Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Featured Replies

• Автор

Колегата по-горе описа всичко точно. Снощи поръчах видеокартата за под 200 евро и на сутринта вече всички бяха изчерпани и сега си е на старата цена от 238 евро.

Остава да доизмисля захранването и ССД-то, така или иначе картата ще се забави малко.

По въпроса със захранването мислех да подмина иронията на naruto обаче няма да е честно. Be quite в зависимост от класа са минимум равностойни на seasonic. Освен може би най новата бяла серия ,за тях още не съм чел тестове. Обаче в германия be quite имат едно недостижимо предимство. Гаранцията. особено на малко по-скъпите модели. Носи ти се ново захранване на вратата и се взима твоето за ремонт. Достатъчно е да погледнеш статистиката на mindfactory и да прочетеш коментарите на хирата купували дадения продукт. Като си в германия си наясно, че немеца не е човек склонен на компромис откъм качество.

По въпроса със захранването мислех да подмина иронията на naruto обаче няма да е честно. Be quite в зависимост от класа са минимум равностойни на seasonic. Освен може би най новата бяла серия ,за тях още не съм чел тестове. Обаче в германия be quite имат едно недостижимо предимство. Гаранцията. особено на малко по-скъпите модели. Носи ти се ново захранване на вратата и се взима твоето за ремонт. Достатъчно е да погледнеш статистиката на mindfactory и да прочетеш коментарите на хирата купували дадения продукт. Като си в германия си наясно, че немеца не е човек склонен на компромис откъм качество.

И аз не можах да се стърпя относно вкусовете на германците. Казваш обичат качеството. Затова ли купуват 5 пъти повече Голф от Фокус и Астра? Само че същите тия германци в последния брой на Ауто Билд за България сравняват Голф, Астра и Фокус  като автомобили на старо на около 90-100 000 км. Познай какво се оказва. Оплаквания в кутията на Ауто Билд от Голф - 594 броя, опалкавания от Астра - 43, оплаквания от Фокус - 10! Умножи по 5, колкото е разликата в продажбите между Голф и Астра/Фокус и ще разбереш, колко по-малко са оплакванията от Фокус и Астра спрямо най-продаваната германска кола, държаща може би 50%( по памет и умствени сметки) дял от продажбите в класа си.  Излиза, че оплакванията от пренебрегвания Фокус са 11 пъти по-малко (не 11%, а 1100%!!!), а оплакванията от Астра са близо 3 пъти по-малко или 300% процента по друг начин казано. така, че какво избират германците и какво мислят за качествено, изобщо няма нищо общо с действителността. Изборът на Голф по-скоро говори за избора на стадото. Затова аз съм резервиран и към това, което избират като захранване и към тестовете, които правят в други теми. Бих публикувал снимка от статията в Ауто Билд, но е забранено, пък и няма нужда. Никога не си измислям и вярвам много хора са разбрали това. Освен ако не греша неволно, разбира се. 

Mindfactory НЕ доставят до България,но наскоро един колега си беше пазарувал от hardwareversand.de ,май после не каза обаче дали всичко е било ок с доставката.

@bildera_ не искам да влизам в спор за коли,но да четеш и вярваш на Auto Bild за коли е като да четеш и вярваш на Computer Bild за компютри или само на Bild да разчиташ за безпристрастна ежедневна информация.....А продажбите на голф са толкова много,защото в статистиката се броят всички варианти на голф и джета,както и едната от баничарките.Само голфа има месеци когато е по-назад по продажби от БМВ 3-та серия и Мерцедес С клас.При колите има и нещо друго - в Германия Голф винаги е напред,във Франция примерно никога няма да го видиш  да печели тест,както и в Англия и изобщо всеки си хвали неговото.Освен това голфа е чуствително по-скъп от Астра и Фокус,нормално е да мрънкаш повече като си дал повече пари. На жена ми на Хюндая му горят по 4-5 крушки на месец - нали сещаш,че ако това стане на БМВ-то ми ще опищя света.А сега си свалям всеки път целия фар сменям крушката и си трая.Като за 50% по-ниска цена от 1-ва серия на БМВ и дори Голф ,толкова.Колата върви,вози си има си място ,не гори много и това е.

При хардуера е малко по-различно.5000 човека са си купили споменатото захранване на be Quite ,133 са написали рецензия,1 е дал само 1 звезда,защото е дошло направо дефектно.RMA квота 1%. Споменатия SS (за който не твърдя изобщо ,че е по-лош,фен съм и на двете марки) е купен 840 пъти и RMA квотата е 2%.Той няма такава ниска оценка.Повярвай ми дори и някой да си купи захранване на принципа на стадото,в момента ,в който се окаже наакано,веднага ще има тежка рецензия кое не му е наред.За разлика от България тея хора като дават пари не си траят после ако нещо не им е наред.Виждам че си фен на братушките,аз също,но аз живея от 15 години в тая държава и като твърдя нещо за хората в нея не си го изсмуквам от пръстите а съм видял и преживял.Знам как се работи,знам как мислят като си купуват разни работи или като наемат някой да им свърши работа.Ако сравним процентуално хората с компютри които познавам и/или съм помагал за сглабяне сигурно 70% са с be Quite,20% със SS и другите разделени на Enermax,Corsair и други като TT.Освен себе си не познавам друг на който да му е горяло be Quite и то моето беше май 5-та серия StraighPower.Btw,тогава в БГ не бяхте чували за тази марка както и за някои други като Super Flower и т.н. На двама мои познати обаче им е горял SS,един 620 bronze който толкова се обича тук във форума и един като този по горе но немодуларен и с другия етикет.

Човека може да си купи каквото си иска ,не му давам наклон,просто ироничния коментар за "изпипаното FSP" ме накара изобщо да пиша. Това че много продукти на FSP в  България имат лоша слава не означава,че be Quite правят боклуци. Като си говорим за коли и Ауди А3 си дели платформата с Голф а е на светлинни години от него по качество. По обратната логика,че някъде имало SS вътре - и в Дачия има Рено ама.....Aко искате може да прекарате през преводача това:

2. Die Designer ohne eigene Produktion

Die zweite Gruppe der Anbieter entwickelt seine Netzteile ebenfalls komplett selbst. Jedoch wird die Produktion teilweise oder ganz an einen oder mehrere Auftragsfertiger ausgelagert. Ein Beispiel ist hier Be Quiet (Listan). Und wenn sich heute noch jemand fragt, warum die P7-Modelle schlagartig besser wurden, als es die anfälligen P6 waren - die Antwort liegt einfach im Wechsel des Fertigers von Topower zu FSP. Weitere Vertreter dieser Kategorie sind beispielsweise Silverstone, Power & Cooling oder auch Tagan.

Изрично искам да подчертая не се заяждам нито с @bildera_ нито с @naruto.Не искам да оставаме с погрешни впечатления, но забелязах и когато питах за конфигурацията на моя приятел имаше коментар дали не може нещо по-добро за захранване за тея пари.И си правя извода ,че има леко незаслужено подценяване на едни изключително качествени продукти.Разбирам ,че може да се дължи на факта ,че до скоро в България почти не се внасяха или ако изобщо, имаше евтините серии или старите серии.И то на някакви нереални цени.Но нали всички четем и гледаме фимчета все пак,кой на немски кой на английски кой на руски. А и доста от нас са пипали вече хардуер в ръцете си,може да сме обективни.

Поздрави

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.