Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Хубава конфигурация за 666 лв

Featured Replies

То и пентиум и селерон, побеждават FX в игри, които ползват 1 или 2 ядра, ама не ги прави прави по-добри процесори ;)

• Отговори 73
  • Прегледи 4,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Пич, ти шегуваш ли се? Как може да кажеш, че i3-4330 е слаб процесор, при положение, че всяка игра на него върви с над 45-50 кадъра + това смазва 8 ядрен FX(който всички хвалите), освен ако не му купиш охлаждане за 100 лева и дъно за още 100+ да го клокнеш на 4+GHz, айде моля те. ;)

Бая са окендзи тука,,  Нали бях със същия процесор и минах на 8300 и да ти кажа усеща се разликата ... и то на същата цена получаваш доста ! 

http://nikem-bg.net/computer-components/I3-4330-3.5GHZ-4MB-LGA1150-BOX

http://www.emag.bg/procesor-amd-fx-x8-8300-3300mhz-16mb-socket-am3-box-fd8300wmhkbox/pd/DWTCMMBBM/

Спецификациите и на двата : 

http://cpuboss.com/cpus/Intel-Core-i3-4330-vs-AMD-FX-8300

За по-малко пари получаваш повече.. лол -: http://www.game-debate.com/cpu/index.php?pid=1879&pid2=1145&compare=core-i3-4330-3-5ghz-vs-fx-8300

Пич, ти шегуваш ли се? Как може да кажеш, че i3-4330 е слаб процесор, при положение, че всяка игра на него върви с над 45-50 кадъра + това смазва 8 ядрен FX(който всички хвалите), освен ако не му купиш охлаждане за 100 лева и дъно за още 100+ да го клокнеш на 4+GHz, айде моля те. ;)

Ти 45-50 кадъра за кадри ли ги имаш?

Ако това не са кадри, то тогава какво остава за FX-a... нищо.

...

Страшен "ъпгрейд" си направил и идеалния сайт за сравнение прати. На всичкото отгоре в тоя сайт CPUBoss i3-ката има по-висок score. Сигурно следващия ти ъпгрейд е FX 9xxx

Редактирано от enigmatic (преглед на промените)

Страшен "ъпгрейд" си направил и идеалния сайт за сравнение прати. На всичкото отгоре в тоя сайт CPUBoss i3-ката има по-висок score. Сигурно следващия ти ъпгрейд е FX 9xxx

Ами не , просто и3-ката не ми задоволи нуждите .. а и нямах толкка пари ! Аз от начало си бях казал . че като си взема компа няма да го ъпгрейтвам , но след време реших да взема тоя процесор , за да ме изкара повече години ! Защото със тея 2 ядра до никъде няма да ме изкарат... но както и да е . 

Ето преди малко правих тест на ГТА 5 .

8215977.jpg

със конфигурацията ми от подписа .

Редактирано от Сирини (преглед на промените)

E как си нямал пари като дъното в момента е 150 лева, процесора да кажем на "промо" си го взел за 250, ми то това ти е един i5? И тоя номер - игрите ще ползват много ядра от толкова години се повтаря.. Погледни моя двуядрен какъв FPS вади в GTA 5.

Ако това не са кадри, то тогава какво остава за FX-a... нищо.

Абе ти добре ли си бе? За кадрите е най-важна картата.Сложи и i7 4790k и една слаба карта пък да видим кадри ;) един Fx дето нали за нищо не ставал с 290х ще ги смаже ;) Ще я спъва,но конфигурацията ще е много много по-добра ;)

Fx-са е орязан и не особено добър процесор,но да кажем при мен,ъпгрейд към 290х който предстои ще е много много по-ползотворен от смяната само на процесора

Изкарай ги тия кадри като минимални в да кажем S.T.A.L.K.E.R. - Lost Alpha  когато включиш всичко на ултра,и те признавам ;) 50 ги нямам за кадри при старите игри.

Редактирано от lindroos1 (преглед на промените)

• Автор

Хубавото на тая тема е, че Ви разръчка малко... че не е нужно един компютър задължително да има видео карта,  за да се ползва.

Пък дори и да има видео карта..... не е нужно картата да е за 700 хиляди лева в час....   ;)

Редактирано от gw_dragon (преглед на промените)

Да почнем да пускаме повече такива теми че весело става :) ще пусна една като имам време за панаира ;)

lindroos1,само дето от Санди 4 ядра насетне нямаш необходимост да ъпгрейдваш процесор.А АМД...  :D

пп Да си го оспорил,ама ако можеше,но не можеш. ;)

пп след пп Бате ти Плей още си кюта с един 2500(без К),като го държеше с бокса на 4.1ГХз и бащински се усмихва на всичките ви писани за ФХ до 8350,защото за разлика от мен,е доста възпитан,за да влиза в глупави спорове с деца.

Редактирано от dl777 (преглед на промените)

Хубавото на тая тема е, че Ви разръчка малко... че не е нужно един компютър задължително да има видео карта,  за да се ползва.

Пък дори и да има видео карта..... не е нужно картата да е за 700 хиляди лева в час....   ;)

Не е,вярно е.Ако искаш да играеш хеви игри ,без карта няма да стане.Говори ми каквото искаш,това е простичката истина

lindroos1,само дето от Санди 4 ядра насетне нямаш необходимост да ъпгрейдваш процесор.А АМД...  :D

Това да съм го оспорил? Картата е по-важна от процесора при игрите,това казвам ,прост факт

Редактирано от lindroos1 (преглед на промените)

E как си нямал пари като дъното в момента е 150 лева, процесора да кажем на "промо" си го взел за 250, ми то това ти е един i5? И тоя номер - игрите ще ползват много ядра от толкова години се повтаря.. Погледни моя двуядрен какъв FPS вади в GTA 5.

Тоя и5 ако го бях взел , щях да го монтирам на кутията ? ! 

Абе ти добре ли си бе? За кадрите е най-важна картата.Сложи и i7 4790k и една слаба карта пък да видим кадри ;) един Fx дето нали за нищо не ставал с 290х ще ги смаже ;) Ще я спъва,но конфигурацията ще е много много по-добра ;)

Fx-са е орязан и не особено добър процесор,но да кажем при мен,ъпгрейд към 290х който предстои ще е много много по-ползотворен от смяната само на процесора

Изкарай ги тия кадри като минимални в да кажем S.T.A.L.K.E.R. - Lost Alpha  когато включиш всичко на ултра,и те признавам ;) 50 ги нямам за кадри при старите игри.

Аз Lost Alpha  си я играя с 60  fps, всичко на макс. Почти де. Намалил съм малко тревата. Вярно, има проблеми като изгрее слънцето, но то такива има и при Clear Sky. Поне имаше с предишните ми карти.  А заради няколко минути изгрев, не си заслужава да махам половината детайли на тая игра. Иначе си ползвам и трикове за увеличение на качеството на картината. Задължително включвам ръчно анизотропната филтрация на х16, поставям текстурите на high quality, включвам FXAA  задължително и ако съм включил 2xAA,  пускам и MFAA. Тия настройки няма да ги намериш в играта или поне повечето. Може видеото да почва да се товари повече, но картината става по-качествена. 

Редактирано от FORD МанЯк (преглед на промените)

• Автор

Не е,вярно е.Ако искаш да играеш хеви игри ,без карта няма да стане.Говори ми каквото искаш,това е простичката истина

Това да съм го оспорил? Картата е по-важна от процесора при игрите,това казвам ,прост факт

Ти ми философстваш на тема.....  "вариант с вградено видео карта"... при положение, че съм споменал и вариант с видео карта...просто по-бюджетна ;)

Никой производител на игри няма сметка да прави игри, които не могат да се подкарат.... нали няма как да спечелят от тях.

В тоя ред на мисли..... "хеви" игрите.... са много малко.......

m върху n.... при m изброимо малко... и n  клонящо към безкрайност.... дали има и 2%  "хеви игри".... (Статистика... класическа вероятност ;))

Но в крайна сметка, ако някой си взима комп, за да цъка конкретно  най-"хеви" игрите (тези под 2%) ..... да "фърга кинти  и тва е" ;)

Ти ми философстваш на тема.....  "вариант с вградено видео карта"... при положение, че съм споменал и вариант с видео карта...просто по-бюджетна ;)

Никой производител на игри няма сметка да прави игри, които не могат да се подкарат.... нали няма как да спечелят от тях.

В тоя ред на мисли..... "хеви" игрите.... са много малко.......

m върху n.... при m изброимо малко... и n  клонящо към безкрайност.... дали има и 2%  "хеви игри".... (Статистика... класическа вероятност ;))

Но в крайна сметка, ако някой си взима комп, за да цъка конкретно  най-"хеви" игрите (тези под 2%) ..... да "фърга кинти  и тва е" ;)

2 процента хеви игри? С това вградено видео ще подкара игри с бая яка графика.Има много тежки игри (COD,Crysis,Metro...) не ме карай да изброявам,много са.С този бюджет няма как,затова още в началото казах,да не бърза а да събере пари.Ти ми спориш как с вграденото видео можел да играе всичко,рииш ли.Ай ся,да подкара Project cars-a с вграденото видео ;) .Само не ми излизай с номера с клипове от ютуб.Не съм привърженик на 2к бюджетите,за мен са много пари за нищо.За тия пари може да направи добър комп ,обаче със секънд хенд неща ;) 

• Автор

"Ти ми спориш как с вграденото видео можел да играе всичко,рииш ли."  

Това, ако ми го покажеш къде съм го написал.. те поздравявам....   ;)

Ама без да си измисляш, перифразираш, изопачаваш...  и да си изрязваш половината изречение... ;)  

Ето преди малко правих тест на ГТА 5 .

8215977.jpg

със конфигурацията ми от подписа .

То ясно, че и видеото има значение, ама поне текстурите да беше вдигнал малко.

Ето ти от мен - клик.

Около минута на състезание в онлайн със максималния трафик и в града, дори съм с driver-a на AMD от декември(Omega 14.12), защото бета драйвъра ми прави проблеми докато се инсталира от както си преинсталирах PC-то миналата седмица.

Няма как да кажеш, че е слаб. Приблизително същите кадри, но направи разлика между настройките. Над 45 кадъра за мен изглеждат плавни както 60. Имам възможност да играя с ~35 кадъра ако включа всичко от advanced graphics, но няма смисъл. Единственото тежко нещо, което може да смали много кадрите в играта е 4x и 8x MSAA, но то не зависи от процесора. Играейки с тези настройки мога да гледам и стрийм в twitch на втория монитор, като FPS дропа е нещо от сорта на 5.

Редактирано от Bloodslice (преглед на промените)

Тоя i3 в рамка ли си го държал?

Ами аз продадох процесора и дъното заедно ?

То ясно, че и видеото има значение, ама поне текстурите да беше вдигнал малко.

Ето ти от мен - клик.

Около минута на състезание в онлайн със максималния трафик и в града, дори съм с driver-a на AMD от декември(Omega 14.12), защото бета драйвъра ми прави проблеми докато се инсталира от както си преинсталирах PC-то миналата седмица.

Няма как да кажеш, че е слаб. Приблизително същите кадри, но направи разлика между настройките. Над 45 кадъра за мен изглеждат плавни както 60. Имам възможност да играя с ~35 кадъра ако включа всичко от advanced graphics, но няма смисъл. Единственото тежко нещо, което може да смали много кадрите в играта е 4x и 8x MSAA, но то не зависи от процесора. Играейки с тези настройки мога да гледам и стрийм в twitch на втория монитор, като FPS дропа е нещо от сорта на 5.

Само да те попитам със Коя осмица си? 8 / 8.1 pro / enterpr... ? Ако може на лично.

Редактирано от Сирини (преглед на промените)

Аз съм с конфигурацията в подписа и мога да ви кажа няма игра ,която не изям на МАХ без лаг ,някои хора нямя да ми повярват но нямам как да им помогна... За поста с това ,че с проца ,ще лагва на тешки игри :D е не се бях смял толкова всичко върви

Това на каква резолюция? Ако е на нещо повече от 1440х900, (ако е тежка играта) ще върви на макс без лаг, га  цъфнат налъмите по куково лято. ;)

Кобра а да ти е минавало през главата ,че има хора които  играят 1-2 игри с години ? Ако ви чете вас човек на всеки 6 месеца трябва да се набива със 1000  лева  само и само да му вървят  последните   тестове за  видео карти и процесори със 100+ кадъра. Има фенове на куестове,стратегии,инди игрици,белот,покер ,спортни симулатори и тн. Всичките тия жанрове могат да се играят спокойно и със вградената графика или със карта не по скъпа от 200 лева  достатъчно комфортно. Който иска да гони високо спортно майсторство и профи клас във някой от електроните спортове нека се набива с машини за над 3000  лева всяка година.

Дам...

Многооо рядко играя вече, помня навремето като си купих Quake 2, яката реклама вървеше на Voodoo 3dfx, а аз имах няк'ва 2D с 2МБ РАМ, още тогава Кармак спомена, че в 3д ускорителите е бъдещето, но $ нямаше, та бях наясно, че ще цикли здраво, но к'во пък толкова... за да не цикли се пускаше на софтуерен режим (то няма к'во друго) и zoom out на макс, демек играл съм я бая време в едно екранче от 4-5 инча сигурно на 14 инчов монитор.

Хората, които са цъкали игри преди години (90те), не отдават такова значение на графиката, няма място за сравнение с геймърите от последните 5-10 години... дори и сега бих си пуснал един Crisis на най-ниската възможна резолюция и всичко на low (както съм го правил много пъти с игрите навремето) и к'во от това?

Просто "децата" вече не знаят какво е КЕФ от играта. Геймплеят куца, само графики, графики са им в устата...

Редактирано от SeeKnDestroY (преглед на промените)

Просто "децата" вече не знаят какво е КЕФ от играта. Геймплеят куца, само графики, графики са им в устата...

Доста широко определение, но съм съгласен. Смисъл, аз съм на 17 и съм все още част от „децата“ и е истина, че ценя графиката, но игрите с по-проста графика, но по-добър геймплей определено са тези, които водят моите класации, за това казвам,  че според мен не се отнася за всеки.

Редактирано от Bloodslice (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.