Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Хубава конфигурация за 666 лв

Featured Replies

Човека е дал една конфигурация за хора, които не играят игри. Доста хора над средна възраст не се интересуват от игри и ползват компютъра само за да четат новини или малко браузване в нета преди лягане. Не теглят торенти и ползват скайп и фейсбук. За тях става, но ако това е целта може да се мине и по-евтино от 666 лева.

Но ако погледнем от другата страна, един мощен компютър никога не е излишен. Тази производителност която не се използва не консумира електроенергия. Един компютър харчи толкова колкото го натовариш. Но ако машината е слаба и софтуера ще и тежи и програмите стават с все по-големи изисквания. След 2-3 години ще се ядосваш защо си спестил 500 лева, като трябва да купуваш нов компютър, защото бюджетния вече идва слаб за новите версии на тежките програми.

Старият ми компютър (на близо 10 години) отдавна не става за игри излезли след 2008-2009г. Процесора е слаб и дори един флаш плеър го товари над 60% и не могат да се гледат гладко клипове в Vbox7 например.

• Отговори 73
  • Прегледи 4,3k
  • Създадено
  • Последен отговор
  • Автор

Първо:          Тази конфигурация далеч не е само за "браузване в нета преди лягане", особено с i5.   По-лесно ще е да кажеш какво няма да тръгне на нея нормално,  отколкото какво ще тръгне ;)

Второ:           Да се наливат огромни суми в хардуер, който се променя за месеци е меко казано ГЛУПАВО.  
                      По-добре си купи 1 компютър за по 1000 лв на всеки 3 години,  отколкото 1 за  2000лв на 6 години.  Помисли малко, виж пазара и скороста на развитие на хардуера и цените и ще го разбереш ;)

Трето:          Конфигурацията е отворена за upgrade. Тоест можеш спокойно да й сложиш видеокарта, ако искаш.  Въпросът е, че повечето user-и няма да сметнат за необходимо. Точно тук се опитвам да им                          забавя(спестя) едни пари. Да видят какво е с вграденото видео(HD4600) и ако сметнат за необходимо да си купят видеокарта. 

Редактирано от gw_dragon (преглед на промените)

Според мен освен "пенсионери" и "хардкор геймъри" има и различни междинни случаи за използване на компютъра.

Това за презапасяването с изчислителна мощ също е интересен въпрос. Има хора, които пишат "искам компютъра да изкара поне 5 години, без да сменям нещо". За игри е ясно, че няма да стане - трябва да се сменя най-малко видеокартата. Понякога може да е по-добре да се продаде конфигурацията и да се купи нова - ако наистина е нужна на даденият човек.

Разбери че това е TetrisGamingPC и никои игри няма да вървят гладко!! За игри си трябва 4460 + R9 265 минимум! (Което същност е достатъчно за всички нови игри)

Редактирано от Виктор Руменов (преглед на промените)

Разбери че това е TetrisGamingPC и никои игри няма да вървят гладко!! За игри си трябва 4460 + R9 265 минимум! (Което същност е достатъчно за всички нови игри)

Предполагам, че TetrisGaming включва и Minecraft например...

Recommended Requirements:
  • CPU: Intel Core i3 or AMD Athlon II (K10) 2.8 GHz
  • RAM: 4GB
  • GPU: GeForce 2xx Series or AMD Radeon HD 5xxx Series (Excluding Integrated Chipsets) with OpenGL 3.3
  • HDD: 1GB
  • Latest release of Java 8 from java.com
  • Автор

Според мен "хардкор геймърите"  са много малко, но за сметка на това голяма част от тях са в kaldata.

Лошото е, че точно те дават идеи и на хора, които не са "хардкор геймъри" .... и ги набутват с едни пари за  видеокарти за чудо и приказ.

Хора разберете, не всички ползваме компютрите за ТЕЖКИ ИГРИ!

Темата, която повдигнах, беше точно за това -->  "Хора, купете си нормален, хубав, мощен, БЮДЖЕТЕН компютър! Ако видеокартата не ви стига, което е доста съмнително,  то можете да си я купите допълнително! Не пръскайте излишни пари"

Виж сега, споровете са безмислени, човека не е играл игри, или поне не и такива след супер марио, и за това не знае за какво става въпрос. Няма как той да убеди мен да си купя машина за 700 лева и на тоя умрял I3 да пусна GTA V или някоя нова игра, и след като видя хубавото слайд шоу на което върви играта да слагам видео карта, и да почна да си блъскам главата щото останалите компоненти не стават за ъпгрейд. Всеки си има приоритети, за някой това са игрите, и няма как да ги накараш да се скръндзят за това, а за други игрите са загуба на време и смятат наливането на пари за безмислено. Всеки си има мнение.

Но пак да ти кажа.

По първа точка, никъде не си написал I5, ако е с такъв цената е друга, съответно и другите компоненти се сменят.

По втора точка, няма как да стане това, с 1000 лева ще изкараш три години, но само с филми и интернет и музика.

По трета точка същото, в тая кутия дето си я сложил, и с това захранване и процесор ъпгрейда е безмислен, започнеш ли да сменяш всичко то тогава цялата тема се обезмисля.

Никой не дава излишни съвети на никого, който иска машина за 1000 лева няма как да го накараш да сложи видео карта за 900, така че стига си спекулирал. Който иска машина за игри значи това иска и ще даде пари за нея.

И накрая, тия четири думи....Хубав, мощен, бюджетен компютър в едно изречение са несъвместими.

Редактирано от COBRA (преглед на промените)

Според мен "хардкор геймърите"  са много малко, но за сметка на това голяма част от тях са в kaldata.

Лошото е, че точно те дават идеи и на хора, които не са "хардкор геймъри" .... и ги набутват с едни пари за  видеокарти за чудо и приказ.

Човеk като не му трябва компютър за игри си казва,че не му трябва компютър за игри и получава конкретните съвети.

Редактирано от _Grim_ (преглед на промените)

Хора разберете, не всички ползваме компютрите за ТЕЖКИ ИГРИ!

Темата, която повдигнах, беше точно за това -->  "Хора, купете си нормален, хубав, мощен, БЮДЖЕТЕН компютър! Ако видеокартата не ви стига, което е доста съмнително,  то можете да си я купите допълнително! Не пръскайте излишни пари"

Всеки ден чета темите за нови конфигурации и до сега не съм видял някой, който ще ползва компютър за филми и браузване да му предлагат конфигурация с Титан. Който ще играе игри му предлагат конфигурация с отделна карта, който за леки програми и филми, без видео и някой Пентиум или и3 в зависимост от бюджета естествено. Примерната ти конфигурация въобще не подлежи на ъпгрейд, понеже, ако се сложи отделна карта ще трябва да се сменят половината компоненти и си набутан със стотина лева. Като цяло каквато и примерна конфигурация да се предлага е АБСОЛЮТНО безсмислено, понеже след седмица друг компонент ще е по-изгоден от предложение сега. То затова и постоянно се пускат теми за конфигурации, а не са създадени 5-6 и който иска да си избира.

• Автор

Виж сега, споровете са безмислени, човека не е играл игри, или поне не и такива след супер марио, и за това не знае за какво става въпрос. Няма как той да убеди мен да си купя машина за 700 лева и на тоя умрял I3 да пусна GTA V или някоя нова игра, и след като видя хубавото слайд шоу на което върви играта да слагам видео карта, и да почна да си блъскам главата щото останалите компоненти не стават за ъпгрейд. Всеки си има приоритети, за някой това са игрите, и няма как да ги накараш да се скръндзят за това, а за други игрите са загуба на време и смятат наливането на пари за безмислено. Всеки си има мнение.

Но пак да ти кажа.

По първа точка, никъде не си написал I5, ако е с такъв цената е друга, съответно и другите компоненти се сменят.

По втора точка, няма как да стане това, с 1000 лева ще изкараш три години, но само с филми и интернет и музика.

По трета точка същото, в тая кутия дето си я сложил, и с това захранване и процесор ъпгрейда е безмислен, започнеш ли да сменяш всичко то тогава цялата тема се обезмисля.

По първа точка...  написал съм го още в откриването на темата за i5, но ме съмнява, че си го прочел. Посочил съм го като избор.  И другите компоненти не e задължително да се сменят ;)

По втора точка....  май не помисли какво казах с 2-та компютъра за по 1000лв през 3 години и 1-ния за 2000лв за 6 години.  Помисли пак... това е бързопроменящ се хардуер... не картина на Пикасо   ;)

По трета точка....  какво й е на кутията... процесорът е мега студен... иска мега малко от захранването...  и всеки 1 от ъпгрейдите е мега смислен.

Но си прав поне за едно, че споровете са безСмислени.

До Никиту:  Аз не съм предложил конфигурация  "за филми и браузване " ;)

Спирам ;)

Хубав ден на всички ;)

По първа точка...  написал съм го още в откриването на темата за i5, но ме съмнява, че си го прочел. Посочил съм го като избор.  И другите компоненти не e задължително да се сменят ;)

По втора точка....  май не помисли какво казах с 2-та компютъра за по 1000лв през 3 години и 1-ния за 2000лв за 6 години.  Помисли пак... това е бързопроменящ се хардуер... не картина на Пикасо   ;)

По трета точка....  какво и е на кутията... процесора е мега студен... иска мега малко от захранването...  и всеки 1 от ъпгрейдите е мега смислен.

Но си прав поне за едно, че споровете са безСмислени.

До Никиту:  Аз не съм предложил конфигурация  "за филми и браузване " ;)

Спирам ;)

Хубав ден на всички ;)

Абе аз съм чел, ама чета и заглавието на темата, а то е машина за 666 лева, при положение че най предлаганият тук I5 струва 380 лева не виждам как ще се вмести в цената, смениш ли процесора вече темата се обезмисля.

Второ: Пак спорим, няма как на машина за 1000 лева да играеш игри, и сега и след три години.

Трето, тоя I3 може да е хладен и малко ток да дърпа но ще спъва всяка карта над 270 на АМД. Ако нямаш много пари и вземеш втора ръка R9 280X то тогава трябва и по мощен процесор, да не говорим че тази карта е гореща и  лакома, с тая кутия и това захранване.............всеки от ъпгрейдите е мега безмислен.

Ама какво да спорим, гледай си филмите, аз ще си играя и това е.

Редактирано от COBRA (преглед на промените)

Кобра а да ти е минавало през главата ,че има хора които  играят 1-2 игри с години ? Ако ви чете вас човек на всеки 6 месеца трябва да се набива със 1000  лева  само и само да му вървят  последните   тестове за  видео карти и процесори със 100+ кадъра. Има фенове на куестове,стратегии,инди игрици,белот,покер ,спортни симулатори и тн. Всичките тия жанрове могат да се играят спокойно и със вградената графика или със карта не по скъпа от 200 лева  достатъчно комфортно. Който иска да гони високо спортно майсторство и профи клас във някой от електроните спортове нека се набива с машини за над 3000  лева всяка година.

Редактирано от AlkatrazBG (преглед на промените)

Аз съм с конфигурацията в подписа и мога да ви кажа няма игра ,която не изям на МАХ без лаг ,някои хора нямя да ми повярват но нямам как да им помогна... За поста с това ,че с проца ,ще лагва на тешки игри :D е не се бях смял толкова всичко върви

Аз съм с конфигурацията в подписа и мога да ви кажа няма игра ,която не изям на МАХ без лаг ,някои хора нямя да ми повярват но нямам как да им помогна... За поста с това ,че с проца ,ще лагва на тешки игри :D е не се бях смял толкова всичко върви

• Автор

Ще ме извиняваш, ама днеска една дузина "ТЕЖКИ ГЕЙМЪРИ" казаха, че компа ти не става ;)

Компютърът ти ставал само за браузване, филми и игри в стил "Тетрис".  Евентуално и за елка можело да го ползваш ;)

Не ми се четеше 3 страници тема, но тая тема ми напомня за една отпреди 2-3 години, където се даваха идеи за най-евтини  бюджетни конфигурации. Тогава 350-400 лева бяха нормални. 

Относно горната конфигурация ще кажа, че не ми харесва дъното. Няма HDMI  изход, а много монитори разполагат само с такъв и с VGA, който не става за нищо и е срам и позор за притежателя на монитора. Примерно моя IPS монитор е с два HDMI  входа и един VGA. Когато ползвам VGA,  картината няма нищо общо с тая през HDMI. Така, че  VGA  изобщо не е алтернатива. А дъното разполага само с DVI  и VGA  изходи.  Освен това, ако ще говорим за бързина на системата, която се ползва главно за филми, интернет и някоя програма за занимавка, то едно SSD  направо си е задължително. Ще дам пример от съвсем скоро. Доста труд хвърлих да убедя брата, че е по-добре да се вземе лаптоп с SSD и по-слаб процесор, отколкото с бърз процесор, но без SSD. Взе го тоя лаптоп и преди време го питах - как е спрямо другата щайга с i5-3570? Просто няма думи. SSD-то отваря всичко на момента. Те не ползват лаптопа за игри, а за съвсем обикновени неща и за някаква работа.  Глеах му щайгата с i5-3570,  която също избирах преди време и там нещата бяха ужасни с браузването. Имат навика да отварят по 20-30 прозореца с отварянето на браузера, а десктопа им е като коледна елха. Операта отваря 2-3 минути. Иди да видиш как е лаптопа с SSD-то, въпреки по-слабия i3.  Затова аз бих препоръчал на някой следната конфигурация. Хем по-евтина, хем и много по-бърза в ежедневието, въпреки двуядрения процесор:

2015-06-28_215329.jpg

Апък със тази , ще можеш да играеш всички игри , дори и ГТА 5 . Без кутия !

Обща стойност - 641.20 лв. с ДДС

Редактирано от Сирини (преглед на промените)

-

Не е ли по-добре просто да се вземе един преходник, ако съответния монитор e само с HDMI и да се вземе по-евтино дъно като се спестят едни 30 лева? Тия пари могат да отидат за по-качествена кутия/процесор. А също така мисля, че може да мине и с 4 GB RAM на първо време.

Редактирано от enigmatic (преглед на промените)

Само за сравнение бих дал тук. Acer Iconia W700 i5-3317U ,Intel HD 4000, 4 GB RAM. Това е таблет с (Win 8.1) енергоспетяващ процесор и с вградена видео карта. На това нещо съм играл CS:GO , Dota , LoL, Rohan(MMORPG) и други подобни ,като средното фпс което съм държал е 60 +/- 10. Също на това същото нещо работят без проблем програми като Maya,Blender,3DS Max,Photoshop и т.н. Давам го само като пример защото видях какво е писал автора и видях че някои хора спорят че на подобни игри няма да извадиш повече от 20 фпс. 

ЕДИТ: Забравих да спомена за игрите резолюцията в повечето игри е на 1080p , настройки на medium

Редактирано от Светлозар Илиев (преглед на промените)

Не е ли по-добре просто да се вземе един преходник, ако съответния монитор e само с HDMI и да се вземе по-евтино дъно като се спестят едни 30 лева? Тия пари могат да отидат за по-качествена кутия/процесор. А също така мисля, че може да мине и с 4 GB RAM на първо време.

Не мисля че е по-добре. DVI-VGA  да, но DVI-HDMI...то ако беше така, нямаше да измислят HDMI  с хиляда версии, както и други интерфейси след него.  Не съм пробвал с преход какво би се получило, ама като знам колко е капризен HDMI  интерфейса... Пък и трябва да се купува преход. И почват едни търсения...не е истина. Например в JAR  подобен преход е 16 лева. В местното магазинче за електроника нещата са подобни. Сложи и 5 лева за бензин, ето ти 20 лева. Защо да си усложняваме живота излишно?

4 GB може да се мине да, но да ти кажа честно, малко хора биха се навили да си купят още 4 GB след време. А и сега паметта е евтина, не се знае къде ще я отвее вятъра след навлизането на DDR4. Има го и момента, че когато нещо се закучи със системата, първата работа на ползвателя е да поиска да си вземе още малко РАМ. Взема я и се оказва, че същата работа, защото проблемът е другаде, в задклавиатурното устройство. И почват едни псувни към тоя, дето му е казал да си вземе РАМ. 

Не знам колко по-качествен процесор е нужен за една конфигурация за обща употреба. i3  ли ще купиш или може би G3258? Единия е поне 150 лева отгоре, другия 70, но кой ще се занимава с клок с това евтино дъно?  Аз за друг качествен процесор не се сещам. Има го и варианта за някой i3  на старо, но това предполага, че ползвателя на системата ще трябва и да е техник за да си го монтира.  Процесорът не е токова важен при конфигурация за интернет, филми и някоя по-лека програма. Там най-важен е хард диска и донякъде РАМ паметта. Ако човек има навика да отваря десетки неща, 4 GB  може да се окажат малко в един момент. 

Апък със тази , ще можеш да играеш всички игри , дори и ГТА 5 . Без кутия !

Обща стойност - 641.20 лв. с ДДС

Ами то ако махнеш и харда, ще станат 530 лева. А като се замисли човек, за какво му е компютър? 

Не мисля че е по-добре. DVI-VGA  да, но DVI-HDMI...то ако беше така, нямаше да измислят HDMI  с хиляда версии, както и други интерфейси след него.  Не съм пробвал с преход какво би се получило, ама като знам колко е капризен HDMI  интерфейса... Пък и трябва да се купува преход. И почват едни търсения...не е истина. Например в JAR  подобен преход е 16 лева. В местното магазинче за електроника нещата са подобни. Сложи и 5 лева за бензин, ето ти 20 лева. Защо да си усложняваме живота излишно?

4 GB може да се мине да, но да ти кажа честно, малко хора биха се навили да си купят още 4 GB след време. А и сега паметта е евтина, не се знае къде ще я отвее вятъра след навлизането на DDR4. Има го и момента, че когато нещо се закучи със системата, първата работа на ползвателя е да поиска да си вземе още малко РАМ. Взема я и се оказва, че същата работа, защото проблемът е другаде, в задклавиатурното устройство. И почват едни псувни към тоя, дето му е казал да си вземе РАМ. 

Не знам колко по-качествен процесор е нужен за една конфигурация за обща употреба. i3  ли ще купиш или може би G3258? Единия е поне 150 лева отгоре, другия 70, но кой ще се занимава с клок с това евтино дъно?  Аз за друг качествен процесор не се сещам. Има го и варианта за някой i3  на старо, но това предполага, че ползвателя на системата ще трябва и да е техник за да си го монтира.  Процесорът не е токова важен при конфигурация за интернет, филми и някоя по-лека програма. Там най-важен е хард диска и донякъде РАМ паметта. Ако човек има навика да отваря десетки неща, 4 GB  може да се окажат малко в един момент. 

Ами то ако махнеш и харда, ще станат 530 лева. А като се замисли човек, за какво му е компютър? 

Съгласен съм с всичко написано,освен последното.Не всеки си взима ПЦ за да играе игри,и не всеки има 2к бюджет.За 600 лева се прави една конфигурация за Интернет и леки игри.Друг е въпроса,че темата е леко безсмислена,тъй като всеки който взима конфигурация каквато и да било прави отделна тема.Рядко се връщат към тези.

Съгласен съм с всичко написано,освен последното.Не всеки си взима ПЦ за да играе игри,и не всеки има 2к бюджет.За 600 лева се прави една конфигурация за Интернет и леки игри.Друг е въпроса,че темата е леко безсмислена,тъй като всеки който взима конфигурация каквато и да било прави отделна тема.Рядко се връщат към тези.

Аз игри не съм споменавал. Kакви игри с тая HD Graphics? Говорех за изнервящото чакане да се отвори някоя страница в браузера, което най-често зависи от хард диска. Процесора играе известна роля, но твърде незначителна в общата загуба на време. Обаче конфигурацията от първата страница заради която е пусната темата, ми се струва безсмислена. С малко зор при добро желание да се играят малко по-добре игри, се взема вместо i3, един Celeron  с някаква карта за 150 лева. излиза дори по-евтино, а разлика в бързината на системата няма да има никаква с тоя Celeron  и  с i3. И двата процесора стават за общи работи, но външната карта има предимство за игри, ако някой все пак е решил да играе. i3  сам по себе си няма абсолютно никакво предимство пред Celeron-а, освен ако някой има зор да конвертира някое видео за 5 минути вместо за 6. 

За това :

С малко зор при добро желание да се играят малко по-добре игри, се взема вместо i3, един Celeron  с някаква карта за 150 лева. излиза дори по-евтино, а разлика в бързината на системата няма да има никаква с тоя Celeron  и  с i3. И двата процесора стават за общи работи, но външната карта има предимство за игри, ако някой все пак е решил да играе. i3  сам по себе си няма абсолютно никакво предимство пред Celeron-а, освен ако някой има зор да конвертира някое видео за 5 минути вместо за 6. 

Процесора е слаб и ще лагва на тежки игри.

Пич, ти шегуваш ли се? Как може да кажеш, че i3-4330 е слаб процесор, при положение, че всяка игра на него върви с над 45-50 кадъра + това смазва 8 ядрен FX(който всички хвалите), освен ако не му купиш охлаждане за 100 лева и дъно за още 100+ да го клокнеш на 4+GHz, айде моля те. ;)

Редактирано от Bloodslice (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.