Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Featured Replies

Здравейте. Оглеждам се за нова конфигурация, бях отделил 1000лв за направата и, но попаднах на 2, пък съм индианец, реших да попитам преди да поръчвам. Аз имах една конфигурация, тук разгледах и намерих още една, вижте каква ми е идеята. Забравих да кажа, че пс-то, ще се използва за работа, игри от сорта на cs:go, може да има и стрийминг, като цяло това е по-специалното.

1. http://nikem-bg.net/cart/51410p1r51435p1r52154p1r45553p1r50308p1r48235p1r52090p2rf.html - Не знам, дали липсва нещо, кутията дали пасва, перки дали трябват допълнителни да се поръчват, но като цяло това май е най-доброто, което намерих.
2. Втората е почти същата, само с разлика във видеото - GTX 660 3GB DDR5.
Като цяло преди да почна да търся, идеята ми беше да е с i5 и видео nVidia, но видях, че много хора ги препоръчват  тия Р9-ки, за цс чух, че бит-рейта бил много важен, а Р9ката е 384.

Отворен съм за мнения и препоръки, ако първата е достатъчно добра, направо мисля да я поръчвам.
Благодаря предварително. :)

Процесорът обаче не е наличен. В съседната тема авторът явно е звъннал и са му казали другата седмица, така че, ако не е проблем, изчакай.

I5-4460 /3.2G/6MB/BOX/LGA1150
ASROCK B85M-DGS
8G DDR3 1600 KINGST HYPER FURY
HDD TOSHIBA DT01ACA100 1TB 32MB SATA3
PSU SEASONIC SSR-350ST /350W
CM N300 BLACK /USB3 /NO PSU
SAPPHIRE R9 280 3G GD5 OC W/BO

Обща стойност - 1 128.80 лв. с ДДС

Линк

захранването по-добре да е това:http://nikem-bg.net/computer-components/SHARKOON-WPM-500W-V2-80-PLUS

Не е по-добре.

Редактирано от enigmatic (преглед на промените)

Дъното може до 16GB рам памет, а процесора до 32 така, че няма да се оползотворява напълно... Както и максималната поддържана резолюция от видео картата на повечето от слотовете е 1080p и скорост 60 херца, което е голям минус ако играе доста игри и в бъдеще ще мисли за ъпгрейд... Няма да е лошо да се помисли и комбинация между по-малък HDD например 500 GB и SSD диск, което ще увеличи доста производителността на системата, както и няма да е лошо в конфигурацията да се добави по-мощно захранване... Работата на захранването е да преобразува ниското по напрежение електричество от мрежата в нужното постоянно напрежение... Едвали консумация на компютъра (така) е повече от 350W, но в бъдеще може да се включат и друга периферия или хардуер и захранването може да се претоварва или изобщо да не е достатъчно, за това най-добре да вземе 450W... Не, че и това няма да му върши работа, но както казвам по-мощното ще е по-добре. Освен това, дъното е с много лоша звукова карта, този вграден Realtek чип просто съсипва всичко... 

Sapphire-DualX-R9-280-Charts-Power-645x4

Мата,що ги пльоскате тия глупави картинки от глупавите им ревюта ли ,що ли?Я погледни пак и открий глупостта.Да не говорим и глупостта да се дава без цялата конфигурация щом е "system power"...,па то и гейминг,а кои са игрите/играта...

Редактирано от dl777 (преглед на промените)

Не е по-добре.

Екстра си е захранването. OEM на CWT и за тия пари си е супер. Полумодулно с яка +12V линия.

...

Ако може да разясниш защо е толкова голяма разликата в консумацията между HD7950 и R9 280 при положение, че са едни и същи карти?

Отворен съм за мнения и препоръки, ако първата е достатъчно добра, направо мисля да я поръчвам.

Благодаря предварително. :)

При положение, че i5-4460 не е наличен, то спокойно може да вземеш далеч по-евтиния FX-8300/8320, 8320E с GB 970A-UD3P например заедно с R9 280/X. GTX660 е малко по-добра от HD7850 (R7 265).

R7 265<GTX660<R9 270/X<R9 280/X.

Захранването смени със Sharkoon-a по-горе, FSP Raider 550W SILVER, NZXT Hale82 v2 550W. За кутия SHARKOON VG4-S или N300 ако ще пазаруваш от никем.

Харда е ок, паметта също, въпреки че може да се вземе някоя с 4-5 лв. по-евтина.

Мата,що ги пльоскате тия глупави картинки от глупавите им ревюта ли ,що ли?Я погледни пак и открий глупостта.Да не говорим и глупостта да се дава без цялата конфигурация щом е "system power"...,па то и гейминг,а кои са игрите/играта...

http://www.ocaholic.ch/modules/smartsection/item.php?page=15&itemid=1452-етоти линка и сам си откривай глупостта

http://www.ocaholic.ch/modules/smartsection/item.php?page=15&itemid=1452-етоти линка и сам си откривай глупостта

Мата,аз знам по-добре от тоя главок колко харчат тия карти и то с различни биоси,па и клок,та няма какво да гледам,ама както и да е.

Екстра си е захранването. OEM на CWT и за тия пари си е супер. Полумодулно с яка +12V линия.

Не намирам позитивни работи за захранванията им. А и също така в Tom's Hardware е отбелязано като ниско качествено. Лично аз не бих го взел.

Не намирам позитивни работи за захранванията им. А и също така в Tom's Hardware е отбелязано като ниско качествено. Лично аз не бих го взел.

Чанела правят отлични захранвания,та явно не си търсил,за да намериш.Например на Корсар:RM,RMi,HX,HXi... ;) 

А CX,TX или GM на СМ... не бяха ли хит? ;)

Да не говорим за един хит-Лондон,което се изкупи от пазара,благодарение на няколко писания в един форум.Сега SPS530M се очертава да мине по същите стъпки.Последните две на цена на един Райдър се продаваха/продават. ;)

Редактирано от dl777 (преглед на промените)

• Автор

Пуснах заявка за конфигурацията, която enigmatic е дал, надявам се всичко да го имат в наличност. Между другото, при позвъняване за потвърждение ли трябва да им кажа, че желая да дойде сглобен?

То картата е близо 350 вата, ще видим тема: компютъра ми се изключва или захранване до еди-колко си лева.

Айде моля ви се, не говорете глупости. Нико спомена скоро, че конфига му с i5 и 280х харчи 280 вата. Никакъв проблем няма да има авторът.

Редактирано от enigmatic (преглед на промените)

• Автор

Било квот' било. Поръчах го в тоя му вид, къде съм посочил, чакали процесора и до 5 дни ще го сглобят. rip 

Било квот' било. Поръчах го в тоя му вид, къде съм посочил, чакали процесора и до 5 дни ще го сглобят. rip 

Не ме интересува какво си поръчал и ще ядеш ли дърво със захранването,но нищо не ти пречи да сменяш компоненти.

Препоръчвам ти да се обадиш и да ти сменят захранването с 430W Evga, Seasonic или направо Evga 500W ...

едит: смисъл което имат в наличност

Редактирано от Can Oa (преглед на промените)

• Автор

Благодаря момчета, говорих с хората, казаха, че не е проблем, току що добавих EVGA 500W 80PLUS, надявам се всичко да е ок, за 20лв разлика не искам да сменям части след месец.  :no-no: 
Благодаря отново. Живи и здрави.

Благодаря момчета, говорих с хората, казаха, че не е проблем, току що добавих EVGA 500W 80PLUS, надявам се всичко да е ок, за 20лв разлика не искам да сменям части след месец.  :no-no: 

Благодаря отново. Живи и здрави.

После ела да се похвалиш :)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.