Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с форматирането на дял !

Featured Replies

Привет ;) Имам проблем с форматирането на диска :( Цъкам на форматиране,слагам тикчето на бързо форматиране натискам Старт и минават няколко секунди и излиза прозорец в който пише Windows не успя да завърши форматирането.Моля кажете как да се справя с проблема :) Ако имате някой въпроси питайте !!!

Само един диск ли имате? Нали не се опитвате да форматирате системния дял? Да имате активна в момента някаква по-особена програма, която може да пречи на форматирането?

Предлагам да пробвате със специализирана програма - например на Easeus, Aomei или друга.

Някакво съобщение за грешка излиза ли?

Защо не пробваш да го форматираш под ДОС? Moже да пуснеш диагностика с някоя програма или диск като Hiren's Boot CD

Ако си на хп лесно е  Старт меню- control panel-  administrative tools-   computer manegment -   disk manengment   и там цък на дяла който искаш и второ копче форматиране ако нещо не ти е ясно пиши ЛС ще ти обесня да не правим спам в темата

Ако си на хп лесно е  Старт меню...

Под всички Windows е така. Но ако  делът е заключен по някаква причина, навсякъде ще е проблем форматирането.

Под всички Windows е така. Но ако  делът е заключен по някаква причина, навсякъде ще е проблем форматирането.

При проблеми с диска също може да не минава форматирането. 

Да, бе. Аз просто визирах поста на destruk7or2. Че не само под WinXP е тоя начинът и че ако делът е заключен няма форматиране.

Взимаш 1 диск за преинсталация след като стигнеш във кой дял да качиш windows-сът  ако искаш да махнеш локален диск D даваш върху него delete partition после се изтрива и го правиш на ново create partition и като го направиш това ресваш компютъра във по горния пост бях написал как да форматираш и след това трябва да стане ако ли не пиши ЛС по скайп ще ти обесня 

Привет  ;) Имам проблем с форматирането на диска  :( Цъкам на форматиране,слагам тикчето на бързо форматиране натискам Старт и минават няколко секунди и излиза прозорец в който пише Windows не успя да завърши форматирането.Моля кажете как да се справя с проблема  :) Ако имате някой въпроси питайте !!!

EASEUS Partition Master Home Edition Пробвай с този инструмент. Също провери за лоши сектори както и интерфейсния кабел на диска.

Редактирано от Stoyannnov (преглед на промените)

пиши ЛС по скайп ще ти обесня

Този форум е за взаимопомощ и за да остават проблемите и решенията видими за дълго. Смяташп ли, че ще си по-полезен на скайп, отколкото ние тук?

.....

ако ли не пиши ЛС по скайп ще ти обесня 

Прочетете долното и го смятайте за предупреждение!!!

Този форум е за взаимопомощ и за да остават проблемите и решенията видими за дълго. Смяташп ли, че ще си по-полезен на скайп, отколкото ние тук?

Разбира се че няма да съм но ако нещо не му е ясно да не правим спам във темата :)

Каквото и да се пише в темата (освен тоталния офтопик) няма да е спам, просто ще покаже пътя, който е изминал човека за да извърши дадена дейност

Доколкото виждам постващия все още не е обяснил как и откъде дава опцията формат. Написани са 11 мнения без да е отговорил. Хубаво е да каже, защото в момента само гадаем и предполагаме.

• Автор

Само един диск ли имате? Нали не се опитвате да форматирате системния дял? Да имате активна в момента някаква по-особена програма, която може да пречи на форматирането?

Предлагам да пробвате със специализирана програма - например на Easeus, Aomei или друга.

Някакво съобщение за грешка излиза ли?

Имам 1 диск който е разделен на 2 дяла C и D и преди няколко дни един приятел ми даде неговия 80GB хард диск понеже компа му вече не става за нищо видеокартата му се прееба тотално и което може да ми свърши работа за мойта щайга ми го подари ;) Т.ест сега имам още един отделен диск (Локален Диск F) И не ... не се опитвам да форматирам системния дял windows-a ми е в диск C.Нямам инстаирана абсолютно никъква програма за форматиране или нещо подобно.Пробвах да форматирам без да слагам тик на бързо форматиране всичко си тръгна стигна до края и излезе прозорец windows не успя да завърши действието ;)

Защо не пробваш да го форматираш под ДОС? Moже да пуснеш диагностика с някоя програма или диск като Hiren's Boot CD

Това е идея трябва да се пробва но не знам дали ще има резултат ;)

Ако си на хп лесно е  Старт меню- control panel-  administrative tools-   computer manegment -   disk manengment   и там цък на дяла който искаш и второ копче форматиране ако нещо не ти е ясно пиши ЛС ще ти обесня да не правим спам в темата

Мда на XP съм ;)

EASEUS Partition Master Home Edition Пробвай с този инструмент. Също провери за лоши сектори както и интерфейсния кабел на диска.

Виж ти това не бях се сетил да направя :D ще тествам за лоши сектори и ще видим къв ще е резултата :)

Доколкото виждам постващия все още не е обяснил как и откъде дава опцията формат. Написани са 11 мнения без да е отговорил. Хубаво е да каже, защото в момента само гадаем и предполагаме.

1во искам да кажа съжалявам за закъснението малко късно пиша но тук няколко дни имах проблем с интернета доставчика правиха някви ремонти и прекъсваше през определено време ;) И така да се върнем на проблема ... Опитвам да форматирам от Моят Компютър цъкам на Локален диск F избирам опция форматирай пробвах с тик на бързо форматиране не се получи нищо пробвах и без тик ... тогава си тръгна всичко нормално ама като стигна до края изписа windows не успя да завърши действието ;)

Значи в зоната на дял F има проблемни сектори. Пробвай да направи проверка в конзола с админски права:
Start->Search-пишеш cmd и щракваш с десен бутон по черната иконка. Избираш Run as administrator. Сега в черния прозорец пишеш
chkdsk f: /f /r /x
и натискаш Enter. Ако завърши със съобщение за извършени поправки, пишеш:
format f: /fs:ntfs
и натискаш Enter.

Ако горното не помогне, пусни HDD Tune Pro - Error scan  и като завърши дай една снимка на прозореца на програмата.

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

.......

1во искам да кажа съжалявам за закъснението малко късно пиша но тук няколко дни имах проблем с интернета доставчика правиха някви ремонти и прекъсваше през определено време ;) И така да се върнем на проблема ... Опитвам да форматирам от Моят Компютър цъкам на Локален диск F избирам опция форматирай пробвах с тик на бързо форматиране не се получи нищо пробвах и без тик ... тогава си тръгна всичко нормално ама като стигна до края изписа windows не успя да завърши действието ;)

Не съм го казал като обвинение затова, че не си писал в темата. Просто така като няма информация се дават излишни коментари или само се предполага от какво може да е проблема.

• Автор

Не съм го казал като обвинение затова, че не си писал в темата. Просто така като няма информация се дават излишни коментари или само се предполага от какво може да е проблема.

Абе знам ама все пак да си го кажа ;) Пък и си прав не съм писал нищо освен поста и съм ви оставил да гадаете така си е трудно.Едва снощи оправиха аварията и по най бързия начин отворих да видя темата и дадах отговори :)

Значи в зоната на дял F има проблемни сектори. Пробвай да направи проверка в конзола с админски права:

Start->Search-пишеш cmd и щракваш с десен бутон по черната иконка. Избираш Run as administrator. Сега в черния прозорец пишеш

chkdsk f: /f /r /x

и натискаш Enter. Ако завърши със съобщение за извършени поправки, пишеш:

format f: /fs:ntfs

и натискаш Enter.

Ако горното не помогне, пусни HDD Tune Pro - Error scan  и като завърши дай една снимка на прозореца на програмата.

Мерси ще пробвам като ми се намира свободно време ;)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.