Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Положението в Украйна - част 5

Featured Replies

Съгласен! Никакви претенции аз нямам към него, просто леко и тихо бих се изнесъл от държавата, която го е избрала. Личен избор ;)

Ами така като гледам, все още седиш в Бг ;) пък и нещо дори блумбергерите не са посмели да дадат статистика за настроенията и харесванията на Путин в Бг, защо ли така бе Миме ....... ( явно за да не се излагат тотално в статията за държавата в която се публикува хахахах )

• Отговори 531
  • Прегледи 35,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Искам да ви помоля, да ограничите малко копирането на огромни цитати от разни сайтове, които са на чужд език (в случая основно руски, но виждам и английски). Ако трябва да кажете нещо, то нека бъде на български, за да бъде разбрано от всички. Това, че темата е за Украйна и Русия, не предполага да водим дискусията на руски. 

Благодаря и приятна дискусия. 

Специално за този който копира километричните статии, много рядко виждам негов коментар.

Човек без коментар е просто спамер. Всеки може да навърже 5-6 путинистки сайта  и да бълва ли бълва статии... :) 

Сигурен съм че дори сам не си ги чете статиите, иначе би синтезирал с 2 думи , на български при това. ама уви... 

Ами така като гледам, все още седиш в Бг ;) пък и нещо дори блумбергерите не са посмели да дадат статистика за настроенията и харесванията на Путин в Бг, защо ли така бе Миме ....... ( явно за да не се излагат тотално в статията за държавата в която се публикува хахахах )

Никой не отрича че рейтинга и пропутинските настроенията тук , са високи.

Но е факт старата зависимост - много хора бъркат русофил с путинист . Много хора бъркат и че да си червен социалист, не е задължително да си путинист също. Даже обратното - РФ в момента няма нищо общо със соца, само ползва пропагандата и утопиите за своите капиталистическо-олигархични методи.

Тези неща нямат нищо общо, но пропагандата и неособенно образования електорат бъркат щатите. :)

Специално за този който копира километричните статии, много рядко виждам негов коментар.

Човек без коментар е просто спамер. Всеки може да навърже 5-6 путинистки сайта  и да бълва ли бълва статии... :)

Сигурен съм че дори сам не си ги чете статиите, иначе би синтезирал с 2 думи , на български при това. ама уви... 

Когато материала е даден без коментар, това значи че всеки сам може да си прецени за какво става дума.. Като гледаме твоите коментари ( и особено на другите ти дружки особено бай ганьовеца )  виждам че това не е признак на качество и мислене ...Така че недей дава оценка за човек който е решил просто да остави читателя сам да си прецени и оцени .....

По добре материал без коментар, отколкото сто реда от трол и безкрайните му извъртаници , самоцитати, и постояни твърдения че не бил хващан никога в клъжа, при достатъчно доказателства за противното...а и да, постоянните му оплаквания че все другите разваляли дебата с техните лъжи, фейкове руски , пропутински пропаганди , уж лични нападки и така нататък 

П.С А и за руския всеки достатъчно образован и с повече жизнен опит може да мине и без превод, все пак езика е достатъчно близък до българския ,и въпреки че младото поколение не го учи както преди   , пак може да разбере достатъчно , за разлика от английския например , или немския ,френския, италианския ....

Тези неща нямат нищо общо, но пропагандата и неособенно образования електорат бъркат щатите. :)

Аха, под необразования предполагам визираш себе си, защото ако визираш мен удряш яко греда тролска ( или бай ганьовска по скоро ) ...Не натискай прекалено самочувствието си, ще се спукаш много бързо , може да питаш запознати .... особено Блажко ....и той реши да се покаже много образован и със самочувствие , но доста набързо разбра че скромността по краси човека, отколкото опитите за плажна полюция пред някой който не познаваш.....а и не можеш да прецениш понеже нямаш  опит с такива хора...

Редактирано от Sinbad_ (преглед на промените)

На Путлер най му е добре да е в една класация с Хитлер, Мусолини, Сталин, Пол Пот и Йенг Сари

Всичките си идоли ли изброи? Не мисля...Продължавай! Да не забравиш да се поклониш и пред аватарът ми!

Когато материала е даден без коментар, това значи че всеки сам може да си прецени за какво става дума.. Като гледаме твоите коментари ( и особено на другите ти дружки особено бай ганьовеца )  виждам че това не е признак на качество и мислене ...Така че недей дава оценка за човек който е решил просто да остави читателя сам да си прецени и оцени .....

По принцип да, тогава се дава само линк. 

Копирано няколко педи , дори без спойлер или дори сао акценти и кратки цитати когато няма , за мен означава само едно - копи-пейст спам, без дори сам да си ги е чел.

Второ - мисля че това не е новинарска тема, където само да се постват новини, а и да се коментират.

Това му се казва дискусия ако не знаеш.

Ще те изненадам, но ако си забелязъл аз сум прочел какво е копирал, и съм давал коментар по това. максимално кратко и ясно .

Трето -  за качество и мислене - не приемам квалификации от фенове на  такива гамени като пропагандния Шарий :) и които вече съм се убедил не вкарват  много мислене в постовете си.

За които или статията ще е прекалено дълга, или в много части, или официален доклад не им се чете, или видеото било прекалено дълго  за гледане... 

Не, мерси , не искам квалификации от такива "интелектуалци" :) .

Виждам че дори моите синтезирани неща са прекалено сложна материя и не достигат  до твоето възприятие.

Аха, под необразования предполагам визираш себе си, защото ако визираш мен удряш яко греда тролска ( или бай ганьовска по скоро ) ...Не натискай прекалено самочувствието си, ще се спукаш много бързо , може да питаш запознати .... особено Блажко ....

Визирам най вече и го казах - червения социалистически електорат .  /добавям сега и антибългарите от руския проект Атака/

Повечето мислещи образовани способни , необременени хора, не са в тази категория.

И не се лъжат по тази евтина путинска пропаганда, и правят разлика между тези неща 

Повтарям - русофил не означава путинист. Както и да си червен социалист не е задължително да си пак путинист и/или русофил .

Подозирам че пак няма да ме разбереш както очевидно не ме разбра от първия път, но ако имаш още въпроси просто препрочети няколко пъти казаното. :)

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

Поредната нагла лъжа, на Свети Mav Лъжеустнии. Как видиш ли, руски миротворци се появи в Южна Осетия, след изказвана на Медведев. Ама светца на всички лъжци, явно не знае, че тези миротворци са там, от 1992 година. :ph34r:

Бойните действия са прекратени след подписаните Дагомиски съглашения между Русия и Грузия и на 14 юли 1992 г. в зоната на конфликта са въведени миротворчески сили, състоящи се от 3 батальона (руски, грузински и осетински). Дагомиските съглашения предвиждат прекратяване на огъня и създаване на орган за урегулиране на конфликта – Смесена контролна комисия (СКК), в която влизат грузинската и южноосетинската страна, Русия и Северна Осетия.

https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%AE%D0%B6%D0%BD%D0%B0_%D0%9E%D1%81%D0%B5%D1%82%D0%B8%D1%8F

Така де, знаме че Свети Mav Лъжеустнии, само лъжи и манипулации може да прави. Поне преди да пише, да се информира, за нещата. :ph34r:

За добро или лошо, оправям се все по-добре в България, което балансира нарастващото ми отвращение от развитието на нещата.

Бъди сигурен, за всяко от двете ми деца ще опитам да не остане тук, освен ако не настъпи радикална промяна, нещо, в което се съмнявам.

За да изпреваря критиците - каквото мога правя, за да са по-добре нещата - работя със себеотдаване, не крада, не лъжа, възпитам си децата, водим екологично съобразен начин на живот - не цапаме, знаем как да разделяме боклука си и къде да го хвърляме, участваме в инициативи за почистване, внасяме сериозни данъци, осигуряваме се както трябва, помагаме на приятели и непознати в нужда.

Съгласен! Никакви претенции аз нямам към него, просто леко и тихо бих се изнесъл от държавата, която го е избрала. Личен избор ;)

Че те немалко руснаци се изнасят.

Че те немалко руснаци се изнасят.

По-зле, немалко капитали се изнасят. Но не искам да влизам в ненужни спорове - ситуацията се развива толкова динамично и категорично, че темата ще е още жива, когато дойде развръзката и станат ясни нещата. Нали бях писал - след като дойде края на обективната заблуда (кок колко любим бил и какъв гросмайстор), ще влязат детските приказки за Торбалан, във варианта - пак илюмЕнатите пр***ха православието (в частност, прародителят на цивилизацията и човечеството, прабългарите), после ще се изроди в - Путин го купиха корпорациите (след 10-20години).

На финала - ние (включвам се, ама...от съпричастност, не че фактически ще съм част от тази група) си получаваме ежедневната супичка за духане. Ама явно така "ни" харесва.

Малко исторически опит в различни държави, когато е имало непримирими противоречия:

Египет 1951, Алжир 1961,  Ирландия 1921. 

Когда сосуществование невозможно: Исторический опыт разделения государств

Дмитрий Губин, журналист, Харьков http://www.politnavigator.net/kogda-sosushhestvovanie-nevozmozhno-istoricheskijj-opyt-razdeleniya-gosudarstv.html

Малко исторически опит в различни държави, когато е имало непримирими противоречия:

Египет 1951, Алжир 1961,  Ирландия 1921. 

Когда сосуществование невозможно: Исторический опыт разделения государств

Дмитрий Губин, журналист, Харьков http://www.politnavigator.net/kogda-sosushhestvovanie-nevozmozhno-istoricheskijj-opyt-razdeleniya-gosudarstv.html

Зачудих се.. кога украинци и руснаци са имали непримирими противоречия ??

т.е. пак цитираш статия нонсенс

Чудех се какво "смислено" има в нея, а то се оказа накрая :

Мы увидели, что в Киеве новые силы, придя к власти по-«ирландски», чётко выбрали «алжирский» вариант, но надеются на «хорватский», то есть на возвращение непокорных регионов при уничтожении или депортации мирного населения. Но само население ни уезжать, ни тем более безропотно отправляться под нож ради человеконенавистнических идей некоторых киевских властителей не собирается, а Порошенко явно не Шарль де Голль.

т.е. пълна вопиюща глупост :) трябваше с това да почне, че да не се хабя да чета за "марсиански варианти"  :) 

и къде ще отидеш освен в Полша?всички останали държави искат Путин!!! :tongue2:

Свети Mav Лъжеустнии, пак се показа. В кратката история, на измислената държава наречана Украйна, е имало конфликти, между тези дето се наричат украийнци и руската част от населението. Става въпрос, в периоа между 1917 и 1921. Има няколко териториални образувания. Няма да навлизаме в историята, че все пак Свети Mav Лъжеустнии не е историк, а проповедник на лъжите. :clown: 

И пак, влизайки в историческата част, през втората световна, доста дейно разни бадеровци, участват в избиването на руското население /и не само на тях/. Само едно име СС Галичина. Името говори достатъчно. Та чудно, кога ли са имали противоречия? :ph34r:

Те всички го искат, ама той не може да се клонира. Ще го изчакам да се установи някъде и ще отида в най-далечната точка на света (под секрет ти казвам, че австралийците не го искат никак, даже много-много не знаят кой е сигурно).

И пак, влизайки в историческата част, през втората световна, доста дейно разни бадеровци, участват в избиването на руското население /и не само на тях/. Само едно име СС Галичина. Името говори достатъчно. Та чудно, кога ли са имали противоречия? :ph34r:

Може ли повече информация за нетипична (в посока повишена) активност на това подразделение на СС спрямо руското население, от други военни подразделения. Подчертавам - руското население, не напр. полското.

Свети Mav Лъжеустнии, пак се показа. В кратката история, на измислената държава наречана Украйна, е имало конфликти, между тези дето се наричат украийнци и руската част от населението. Става въпрос, в периоа между 1917 и 1921. Има няколко териториални образувания. Няма да навлизаме в историята, че все пак Свети Mav Лъжеустнии не е историк, а проповедник на лъжите. :clown:

Нищо в съвремието не налагаше военни методи.

Виждам че грам поука не си извлякъл от филмите за Чечня, Грузия, да, знам че не си и ги гледал... само ще ти кажа че сценария е почти един и същ, като последния в Украйна е доста по съвършен от предишните.

В историята висчки са воювали с всички образно казано. Всичко което казваш е извадено от контекста, само и само да орпавдаеш путиснката нацистка агреесия и исторически лъжи за великата "московия"

Понеже излизаме извън темата, това ще ти даде отговор :

https://www.kaldata.com/forums/topic/239188-как-осмисляме-отминалата-епоха-на-социализма/?p=3175964

Отново само насока ще ти дам , защото знам че "дълги филми не ти се гледат" :) - а именно че преди войната соц режима е избил много повече руснаци и много повече украинци /голодомора/  наравно със военните жертви по късно  . Бих казал .. от режима страдаха и руснаци и украинци и други народи наравно, Соц режима просто "изпълняваше квотата" от всеки район - примерно  казват 10 000 от еди кой си окръг.. чекистите в усърдието си казват , не 10 000 , а 100 000 народни предатели и изверги ще избием. 

И го правеха.

А относно ВСВ после - 1 млн руснаци минават на страната на нацистите.

Това е било повсеместна практика на завзетите от немците територии , като дори точно тези , предателите, са най усърдни в лагерите и затворите при мъченията над сънародниците си .

Все пак изгледай филма. Ще разбереш интересни неща като това кой е най големия снабдител на Хитлер ,? - Точно така - Сталин... и това докато народа му измира от глад.

Полезно ще ти е , и сам ще се засрамиш от простотиите и гаменските обиди които ръсиш към мен,

Бих казал точно обратното ... по лесно е да сметнем на пръсти кой не иска да го обеси .

Сещам се за тези , чиито представители дойдоха на парада на червения площад.... 

... по лесно е да сметнем на пръсти кой не иска да го обеси .

на пръстите на едната ръка се броят англоционистите,които искат да го бесят!

arx1439152660m.jpg

Ми вервай си :) По същия начин се сещам в Сев.Корея си верват че на всички олимпиади са взели я златен я сребърен медали във всички дисциплини :)

Както и да е... по същия начин се издават гледам и книги в РФ 

http://www.bbc.com/russian/russia/2015/08/150809_harding_book_putin

Автора хал хабер си няма че е издадена "негова" книга :) и точно с такъв акцент и смисъл

Както се коментира по случая - руската пропаганда не само разпънати деца и ядене на трупове си измисля, ами вече и издава несъществуващи книги , за които автора нищо и не знае :)

Один из моих френдов userinfo.gif?v=17080?v=129.4dmitriykrilov сделал интересную подборку сообщений российской прессы и интернета об Украине за этот год.
В принципе, комментировать нечего, но можно дополнять. Потом сделаем апдейт и сохраним для потомков.))

http://bither.livejournal.com/569631.html

малко в стил стопфейк :)

Може ли повече информация за нетипична (в посока повишена) активност на това подразделение на СС спрямо руското население, от други военни подразделения. Подчертавам - руското население, не напр. полското.

Отваряш един браузър, и пишеш СС Галичина. И почваш да четеш украински източници. От тях ще научиш, кога и къде са воювали на източния фронт. И при оттеглянето на немците, къде се бият в последните месеци на войната. А ако прочетеш и други източници, ще научиш още неща. Ще се справиш ли?

Всички участвали в т.нар. "АТО" и загубили крайник в сражение получават парична компенсация - по 100$ на крайник.

Все участники так называемой "АТО" на Донбассе, в случае потери конечностей в результате боев, получают денежные компенсации по социальной программе! Расценки достаточно простые, потерял конечность — получай 100$, потерял 2 конечности — получай заслуженные 200$.
Что тут сказать, революция достоинства удалась! Достойные денежные компенсации, ждут каждого "хероя" АТО.

А фашизоидните елементи нападат униформените 

В Днепродзержинске "Правый сектор" напал на патрульных

Люди в камуфляже с микроавтобуса с номером "Правый сектор" напали и избили милиционеров.
В Днепродзержинске Днепропетровской области представители Правого сектора избили работников патрульной службы, когда они обезвредили вооруженного хулигана, сообщает пресс-служба милиции.
Событие произошло 2 августа около 1:30 в Заводском районе на ул. Криворожская возле АЗС "Америка"

http://korrespondent.net/ukraine/3546854-v-dneprodzerzhynske-pravyi-sektor-napal-na-patrulnykh?utm_source=facebook.com&utm_medium=social&utm_campaign=3546854

Редактирано от Филипов (преглед на промените)

Отваряш един браузър, и пишеш СС Галичина. И почваш да четеш украински източници. От тях ще научиш, кога и къде са воювали на източния фронт. И при оттеглянето на немците, къде се бият в последните месеци на войната. А ако прочетеш и други източници, ще научиш още неща. Ще се справиш ли?

Защо трябва да се справям аз - ти си човека с някакви твърдения, които на мен ми се струват преувеличени. СС части е имало и от други националности, и то не защото е имало някаква вражда руснаци - украинци, а заради болшевизма, което в правилното име на управляващата Русия диктатура по онова време. Ясно е, че в тежки времена, като война винаги ще има крайности и извращения - най-лошото от човеците изплува на повърхността.

Неуместната употреба и продължаващо поддържане като концепция на термини като "фашизъм" и свързаният с него контрапункт "День Победь" е единствено за да се отклони вниманието от реалността и проблемите свързани с нея.

Търсенето на външни (а понякога - и вътрешни) врагове е класически метод за преместване на погледа от хладилника на някъде другаде.

Ти си един от изявените пропоненти на този подход във форума, като много рядко си даваш труд да мотивираш с някакви данни твърденията, които хвърляш. Те обикновено са в хармония с настроенията на определена прослойка Българи, в които тези настроения са "твърдо закодирани" вследствие многодишна обработка и които хора вероятно няма критично да анализират това, което пишеш.

Когато бъдеш предизвикан, влизаш в полето на личните нападки и започваш да избягваш конкретиката (масова болест в много теми).

Накратко - поведения на човек, който има скрити мотиви, различни от установяване на обективна истина и дискусия, базирана на факти.

PS. Можеш да използваш написаното от мен за рефвренция или да го включиш като част от седмичния доклад ;)

Зачудих се.. кога украинци и руснаци са имали непримирими противоречия ??

Откакто се намесиха янките и сложиха мафиотите Порошенко и Яценюк, за тирани на територията Украйна.

Шокиращо разкритие: САЩ са признали независимостта на Донбас още през 1959 година
Това е станало с резолюция на Сената и Конгреса по повод Седмицата на поробените нации, съобщава сензационно Global Research

Отава, Канада

20150810.vaqgdlnigl.jpg

САЩ са признали територията на днешните ДНР и ЛНР за независими от Украйна още през 1959 година, когато сенатът и конгресът приемат резолюция за Седмицата на поробените нации. Сензационната новина съобщава тази сутрин канадското издание на Global Research, цитирано от РИА Новости.Изданието подчертава, че резолюцията, известна също така като законът 86-90 от 17 юли 1959 г., ежегодно се е препотвърждавала през последните 56 години. В текстът й се посочва, че става дума за т.нар. Казакия, в територията на която са включени Донбас и Запорожката област на Украйна.

В документа Украйна и Казакия са позиционирани като отделни страни, а тяхното население - като отделни народи, "подчинени на политиката на комунистическа Русия".

Според тази резолюция и двете нации имат право на съществуване, отбелязва Global Research, като подчертава, че и през тази година документът отново е бил официално препотвърден.

Седмицата на поробените нации по традиция се проведе отново в края на юли тази година. В своето изказване по този повод президентът на САЩ Барак Обама заяви: "Призовавам народа на Съединените щати да потвърди нашата дълбока привързаност към всички правителства и народи, предани на свободата, достойнството и равните възможности за всички.", припомня RT.

http://www.blitz.bg/news/article/354269

Ами сега?

"Сега" ще цитираме целия текст на документа и ще се зачетем в него:

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Captive_Nations#/media/File:Page_212_from_STATUTE-073-1-2_Public_Law_86-90.pdf

Ще разберем, как Америка е оценявала комунистическа Русия и завладяните (изкушавам се да кажа поробени, тъй като икономическите и политически права и свободи са били по-малки по това време, спрямо тези по времето, когато сме били част от Османската империя) от нея народи.

Говори се за империалистическата и завоевателна политика на комунистическа Русия, което от една страна е безспорен факт, а от друга - основен обект за прикриване от хибридните бойци на Русия, опитващи се във времето на тотална Руска импотентност да посочат други държави като "империалисти".

Никаква връзка не виждам между ДНР и ЛНР и декларацията, освен ако не приемем, че те са завладяни и подтиснати от Украйна земи, с Руско население, което не отговаряше на действителността, поне преди ударната радикализация, която им беше проведена.

Откакто се намесиха янките и сложиха мафиотите Порошенко и Яценюк, за тирани на територията Украйна.

тц.

Откакто путинската пропаганда им проми мозъците с ежедневните тотални лъжи и дезинформация за фашисти нацисти и какво ли не и откакто влязоха маскирани зелени необозначени човечета, оказали се руски спецназ, които връчиха в ръцете на предварително подготвени от руските служби сепаратисти оръжие, и които превзеха съвсем неостнователно нелогично и незаконно основни областни градове и администрация с методи както ИД в едни други региони превзема селища .

След което , и напълно логично, потърпевшата страна се опита да проведе АТО.

Защо трябва да се справям аз - ти си човека с някакви твърдения, които на мен ми се струват преувеличени. СС части е имало и от други националности, и то не защото е имало някаква вражда руснаци - украинци, а заради болшевизма, което в правилното име на управляващата Русия диктатура по онова време. Ясно е, че в тежки времена, като война винаги ще има крайности и извращения - най-лошото от човеците изплува на повърхността.

Неуместната употреба и продължаващо поддържане като концепция на термини като "фашизъм" и свързаният с него контрапункт "День Победь" е единствено за да се отклони вниманието от реалността и проблемите свързани с нея.

Търсенето на външни (а понякога - и вътрешни) врагове е класически метод за преместване на погледа от хладилника на някъде другаде.

Ти си един от изявените пропоненти на този подход във форума, като много рядко си даваш труд да мотивираш с някакви данни твърденията, които хвърляш. Те обикновено са в хармония с настроенията на определена прослойка Българи, в които тези настроения са "твърдо закодирани" вследствие многодишна обработка и които хора вероятно няма критично да анализират това, което пишеш.

Когато бъдеш предизвикан, влизаш в полето на личните нападки и започваш да избягваш конкретиката (масова болест в много теми).

Накратко - поведения на човек, който има скрити мотиви, различни от установяване на обективна истина и дискусия, базирана на факти.

PS. Можеш да използваш написаното от мен за рефвренция или да го включиш като част от седмичния доклад ;)

много добре казано .

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.